Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Keremciğim bahsi geçen lastik,kışlık lastik üretimi çıkmadan önce 4 mevsim diye satılıyordu. Kışlık lastik üretimi yokken,sen ne kullanıyordun kışın arabanda ? Hakan Abiciğim, bahsettiğimiz lastik "EFFICIENTGRIP Performance". Başka bir modeli değil Goodyear ın. Bu modeli de %100 yazlık bir modeldir. Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Keremciğim bahsi geçen lastik,kışlık lastik üretimi çıkmadan önce 4 mevsim diye satılıyordu. Kışlık lastik üretimi yokken,sen ne kullanıyordun kışın arabanda ? bu lastik 4 mevsim değil mi ? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Kullandığım yıllar boyunca, lastiklerin 4 mevsim olup olmadığını tecrübe ile mi anlayacağım? Kullanım yılı ile ne alaka anlayamadım? Neredeyse 1 yıl kullandım.. EG Performance leri.. Hah işte sorun burada kardeşim. Yıl 2007...Aracımı aldım hemen Excellence serisi taktırdım ve o dönemlerde kışlık lastik olmadığı için bu lastikler 4 mevsim diye geçiyordu. Yıl 2011...Aynı araca binmeye devam ederken Excellence serisi üretime son verip,Optigrip versiyonunu satışa sundu ve bu lastikte o dönemlerde 4 mevsim diye satışa sunuldu. 2012 yılı idi sanırsam piyasaya kışlık lastik adı altında yeni bir rant kapısı oluşumuna sebep olacak lastikler sürüldü ve şirketlerde bu stratejik pazardan pay edinebilmek için lastiklerini 2 gruba ayırdı.Yazlık lastik ve Kışlık lastik.. Yıl 2015...Aynı aracı kullanmaya devam ediyorum ve bu seferde Efficientgrip taktım aracıma.ama bu lastikte yukarıda vermiş olduğum seri üretimlerin devamıdır sadece isimleri değişiyor ve tabii rant için başınada artık Yaz lastiği yazdılar. bu lastik 4 mevsim değil mi ? Hayır Yaz lastiği olarak satılıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Rant için olduğunu sanmıyorum. Güvenlik için desek daha doğru olur kanımca.. İyi kullanmışsın. Allah kaza bela vermesin abi. Ama dediğim gibi GoodYear ın diğer modellerinden bahsetmedik ki? Diğer modeller 4 mevsim olabilir. Araştırmak lazım. Bilgim yok. Ama " Efficientgrip Performance" yaz lastği olarak geçiyor şuan ve o şekilde satılıyor. Sene 2015 Demem o. Kışın bu lastikleri kullanmak, herkesin bildiği gibi tehlikelidir. Hatta ticari araçlarda yasaktır. Bu sebeple bu lastikleri aldığında, kış dönemi 1 takım da kış lastiği almak gerekir. (Binek araçlarda keyfe kederdir ama güvenliğini ve canını düşünenler için şarttır) 1 takım Efficientgrip Performance, 1 takımda kış lastiği aldığında, her anlamda Michelin CrossClimate lerden masraflı olacaktır. Konumuz buydu abi.. Hangisi daha iyi değil.. Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Hah işte sorun burada kardeşim. Yıl 2007...Aracımı aldım hemen Excellence serisi taktırdım ve o dönemlerde kışlık lastik olmadığı için bu lastikler 4 mevsim diye geçiyordu. Yıl 2011...Aynı araca binmeye devam ederken Excellence serisi üretime son verip,Optigrip versiyonunu satışa sundu ve bu lastikte o dönemlerde 4 mevsim diye satışa sunuldu. 2012 yılı idi sanırsam piyasaya kışlık lastik adı altında yeni bir rant kapısı oluşumuna sebep olacak lastikler sürüldü ve şirketlerde bu stratejik pazardan pay edinebilmek için lastiklerini 2 gruba ayırdı.Yazlık lastik ve Kışlık lastik.. Yıl 2015...Aynı aracı kullanmaya devam ediyorum ve bu seferde Efficientgrip taktım aracıma.ama bu lastikte yukarıda vermiş olduğum seri üretimlerin devamıdır sadece isimleri değişiyor ve tabii rant için başınada artık Yaz lastiği yazdılar. Hayır Yaz lastiği olarak satılıyor. o zaman tercihimi Michelin CrossClimate'den yana kullanacağım. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Kış lastiğinin farkını 2008 yılında bizzat tecrübe edip anladım. Odur budur kışın kış lastiği kullanıyorum. Bence kesinlikle rant meselesi geri planda kalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 o zaman tercihimi Michelin CrossClimate'den yana kullanacağım. Volkan Bey in güzel bir inceleme konusu var. kendide kullanıyor ve çok memnun. İnceleyin derim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/271686-michelin-crossclimate-lastiklerimi-takt%C4%B1m/ Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Volkan Bey in güzel bir inceleme konusu var. kendide kullanıyor ve çok memnun. İnceleyin derim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/271686-michelin-crossclimate-lastiklerimi-takt%C4%B1m/ evet o konuyu da inceledim. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-crossclimate cross climate lastiği sanayi ağzı ile 4 mevsim diye satılanlardan değil zaten. Bolca detaylı lansmanı oldu. Bileşenleri yazın gereken sertliği, kışın 7 derece altına düştüğünde de gereken yumuşaklığı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Diğer 4 mevsimleri 7 derece altında görelim. En iyi sözde 4 mevsim ile gezeceğime en kötü kışlığı alırım kar yağmur varken 7 derece altında özellikle. Çünkü yapısı tamamen farklı. Ama cross climate bunu aştığını iddia ediyor. Bu kış 7 derece altında karlı havalarda kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Faydalı olursa çok mantıklı seçim olacaktır. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Kış lastiği ile yazın 1- ABS çabuk devrede 2- araç kalkmıyor yapışıyor 3- fren mesafesi uzun 4- yanal olarak yumuşak olduğu için araç salınım yapıyor 5- Sürtünme fazla ses fazla Yakıt fazla Güvenlik çok Zayıf. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 UG8'ler iyimiş ama.Yazlık mı kışlık mı Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Kış lastiği ile yazın 1- ABS çabuk devrede 2- araç kalkmıyor yapışıyor 3- fren mesafesi uzun 4- yanal olarak yumuşak olduğu için araç salınım yapıyor 5- Sürtünme fazla ses fazla Yakıt fazla Güvenlik çok Zayıf. Kısacası çok tehlikeli. Yazlık mı kışlık mı Kışlık. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Geçen okulda bir arkadaş ile tanıştık,dönüşte baktım aracında ug9 lar duruyor hala hava 38 derece. Tarihler daha 2014 taze kışlık sıfır almış zaten. Niye yazlıklara geçmedin dedim? memnunum böyle diyor. Ani fren yapmak veya ani direksiyon hamlesi yapmak zorunda kaldın mı dedim. Hayır dedi. Gel bi tur atalım dedim. Okulun içinde hafif sert bir fren yaptım, cayır cayır abs girdi zor durdu. Bi kaç ani direksiyon hamlesi yaptım kafadan kaydı. Yaz lastiği kışın , kış lastiği de yazın iş yapmaz. İkisi bir arada da zor olur Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 (düzenlendi) Geçen okulda bir arkadaş ile tanıştık,dönüşte baktım aracında ug9 lar duruyor hala hava 38 derece. Tarihler daha 2014 taze kışlık sıfır almış zaten. Niye yazlıklara geçmedin dedim? memnunum böyle diyor. Ani fren yapmak veya ani direksiyon hamlesi yapmak zorunda kaldın mı dedim. Hayır dedi. Gel bi tur atalım dedim. Okulun içinde hafif sert bir fren yaptım, cayır cayır abs girdi zor durdu. Bi kaç ani direksiyon hamlesi yaptım kafadan kaydı. Yaz lastiği kışın , kış lastiği de yazın iş yapmaz. İkisi bir arada da zor olur Aynen öyledir, 4 mevsimlerde ucundan azıcıktır, yazın yaz kışın kış Nokta. Abi ne kadar kullandın ? Şimdi bilgi isteyecektir senden birkaç yüz km, Lassa Transway lastik takılı Ranger ile bu sıcakta çok daha iyi viraj aldım desem yeter sanırım (kayarak değil, hız 200 değil tabeee : ) Fena değil elbet ama Egp daha iyi geldi, kış şartlarında deneme yapamadık doğal olarak, ama yazın beni kesmediyse kışında kesmez sanırım, ortalama bir lastik idare eder diyebiliriz, zaten lastik tam amacına uygun olmalı yani bulunduğun şartları tam karşılamalı, o yüzden yazın yaz kışın kış kullanın diyoruz, ikisi biraradalar az ondan az bundan olunca her iki lastiğe göre düşük kalıyor, tabii normal zorlamadan kullanırsanız yeter fakat öyle an geliyorki ah be diyorsunuz o an bazen kötü bir anda olabiliyor ne yazıkki... 20 Ağustos 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Vermiş olduğum linkte 4 Mevsim lastiklerin hangi zamanda kullanılacağı yazmaktadır. http://www.goodyear.eu/tr_tr/all-about-tires/seasonal-tires/why-summer-tires/ Bunlarda Goodyearın yeni yenil 4 mevsim lastikleridir. http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/vector-5-plus/?from=browse http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/vector-4seasons/?from=browse Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Michelin ve nokian kadar iyi değil etiket değerleri. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 205 55 16 goodyear effientgrip performans nakit 180 lira diyolar rakam nasıl Yorum bağlantısı
Misafir 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 205 55 16 goodyear effientgrip performans nakit 180 lira diyolar rakam nasıl Sök tak dahil ise normal. Nette 135 Tl ye kadar olanı var. http://www.hizlial.com/goodyear-19565-r15-91v-efficientgrip-performance-yaz-lastigi-uretim-yili-2015/10649781?gclid=CjwKEAjw7aiwBRCPgdu70arX70wSJADK6iDDXYM-6wnI6BsWVzKuAlayCwBQmWDyi6XWHvMCoq6d9RoCL_Xw_wcB Yorum bağlantısı
Emre Demir 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 (düzenlendi) 90km hızda ana yol üzerinde bir çukura girdim küüüüt diye bir ses geldi eyvah dedim gitti lastik hemen sağa çektim içten ve dıştan hem el hem de göz ile kontrol ettim hiç bir sıkıntı yok, içime kurt düştü balans a da soktum 1 gün sonra onda da birşey çıkmadı . Lastikçiye durumu anlattım lastikler petlas mı dedi daha bakmadan Bu da böyle bir anımdır (Konu başlığını fark etmeden yazdım sadece lastik konusu sandım kusura bakmayın.) 29 Eylül 2015 tarihinde Emre Demir 48 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 90km hızda ana yol üzerinde bir çukura girdim küüüüt diye bir ses geldi eyvah dedim gitti lastik hemen sağa çektim içten ve dıştan hem el hem de göz ile kontrol ettim hiç bir sıkıntı yok, içime kurt düştü balans a da soktum 1 gün sonra onda da birşey çıkmadı . Lastikçiye durumu anlattım lastikler petlas mı dedi daha bakmadan Bu da böyle bir anımdır (Konu başlığını fark etmeden yazdım sadece lastik konusu sandım kusura bakmayın.) iyi lastik alırım ben Sök tak dahil ise normal. Nette 135 Tl ye kadar olanı var. http://www.hizlial.com/goodyear-19565-r15-91v-efficientgrip-performance-yaz-lastigi-uretim-yili-2015/10649781?gclid=CjwKEAjw7aiwBRCPgdu70arX70wSJADK6iDDXYM-6wnI6BsWVzKuAlayCwBQmWDyi6XWHvMCoq6d9RoCL_Xw_wcB 195 65 diyor o abi ayrıca tezcanlıyım parayı nakit verir malı anında alırım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 iyi lastik alırım ben 195 65 diyor o abi ayrıca tezcanlıyım parayı nakit verir malı anında alırım Pardon, linki karıştırdım. İyi para sök tak içinde ise. Al gitsin.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 orda kaç para şimdi göremiyom site engellendi patron kızıyor galiba Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 Kaliteden ödün verme Mustafa,al ve git.. kaliteyi uyguna alırız abi 180 nakit dedi sahibindende 160 a var 170 den bağlarım Yorum bağlantısı
Recommended Posts