İçeriğe Yönlendir

Goodyear Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Murat Bal

Bir önceki aracıma EGp almıştım 2 yıl 60 bin km' yi çok rahat çıkardı. Yeni aracıma Asymmetric 3 aldım. 225 45 r17 biraz pahalı olsa da parasını kesinlikle hak edecektir. Adac testini merakla bekliyorum. Zirveyi zorlayacağı aşikar. 

J3qWrj.jpg

OEVanP.jpg

znayv9.jpg

G3PGQV.jpg

Otopark ekibinin lansman videosu : 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ramazan Turan

Lastikler 15 aylık,  205/55R16 91V modeli ,üretim tarihi 1715,  Lastikler Polonya üretimi,  yaklaşık 23 bin km yaptım. Sürekli balans bozuluyor, titreme hissediliyor. Kalkışlarda şaşırtıcı şekilde patinaja düşüyor, şehir içi kullanımda döner kavşak gibi yerlerde hafif hızlı girdiğimde kayıyor öne doğru gidiyor, hızlı dediğim 25-30 km/s hızlarda oluyor. Sanki lastik 1 yılda ömrünü yarısından fazlasını tamamlamış gibi, 6 Eylülde muayeneye girdim lastik diş derinliği 4.5 mm olarak ölçüldü. Bir kaç kez ıslak ve şehir içi kullanımda ABS devreye soktu. Tozlu ve çamurlu yoldan geçtikten sonra patinaj artıyor, garip bir şekilde patinaja düşmesine rağmen lastik sesi gelmiyor, o ciyaklama sesi olmuyor. Çok fazla yüksek hız yapmadığım için denedim diyemem, bugün bir süre 140-170 arasında denedim, ayağımı gazdan çekip viraja girmeme rağmen girdiğim virajlarda VSA devreye girmedi ama ışığın yanması an meselesiydi, girdiğim viraj çok keskin değildi. Şikayetvar , hepsiburada kullanıcı yorumlarını okuduğumda benzer sorunla karşılaşan çok fazla kullanıcı gördüm. Yarın ön-arka değişimi yaptıracağım ve yeniden balans yaptıracağım, bu yaz 4. kez balans yaptırmış olacağım, hepsinde de bozulduğu görüldü. Kısacası ilk başlarda çok memnundum ama yılını doldurduktan sonra lastik özelliğini kaybetmeye başladı. 

Bu lastiği forumda kullanan çok fazla, benzer sorunları yaşayan var mı? Teşekkürler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Lastikler 15 aylık, 205/55R16 91V modeli ,üretim tarihi 1715, Lastikler Polonya üretimi, yaklaşık 23 bin km yaptım. Sürekli balans bozuluyor, titreme hissediliyor. Kalkışlarda şaşırtıcı şekilde patinaja düşüyor, şehir içi kullanımda döner kavşak gibi yerlerde hafif hızlı girdiğimde kayıyor öne doğru gidiyor, hızlı dediğim 25-30 km/s hızlarda oluyor. Sanki lastik 1 yılda ömrünü yarısından fazlasını tamamlamış gibi, 6 Eylülde muayeneye girdim lastik diş derinliği 4.5 mm olarak ölçüldü. Bir kaç kez ıslak ve şehir içi kullanımda ABS devreye soktu. Tozlu ve çamurlu yoldan geçtikten sonra patinaj artıyor, garip bir şekilde patinaja düşmesine rağmen lastik sesi gelmiyor, o ciyaklama sesi olmuyor. Çok fazla yüksek hız yapmadığım için denedim diyemem, bugün bir süre 140-170 arasında denedim, ayağımı gazdan çekip viraja girmeme rağmen girdiğim virajlarda VSA devreye girmedi ama ışığın yanması an meselesiydi, girdiğim viraj çok keskin değildi. Şikayetvar , hepsiburada kullanıcı yorumlarını okuduğumda benzer sorunla karşılaşan çok fazla kullanıcı gördüm. Yarın ön-arka değişimi yaptıracağım ve yeniden balans yaptıracağım, bu yaz 4. kez balans yaptırmış olacağım, hepsinde de bozulduğu görüldü. Kısacası ilk başlarda çok memnundum ama yılını doldurduktan sonra lastik özelliğini kaybetmeye başladı.

Bu lastiği forumda kullanan çok fazla, benzer sorunları yaşayan var mı? Teşekkürler.

Bende dedigin lastigi kullaniyorum

Bu soyledimlerinizin hoc biri yok bende .

Iretim yilin2013 olmasina rahmen hala lastikler tas gibi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Aynı tip lastiği bende kullanmaktayım, yazmış olduğunuz sorunlardan hiç birini yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bende bu lastikleri alayım diyordum. Şaşırdım şimdi [emoji15] Herkes memnun genelde... Araç nedir ?

Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Lastikler 15 aylık,  205/55R16 91V modeli ,üretim tarihi 1715,  Lastikler Polonya üretimi,  yaklaşık 23 bin km yaptım. Sürekli balans bozuluyor, titreme hissediliyor. Kalkışlarda şaşırtıcı şekilde patinaja düşüyor, şehir içi kullanımda döner kavşak gibi yerlerde hafif hızlı girdiğimde kayıyor öne doğru gidiyor, hızlı dediğim 25-30 km/s hızlarda oluyor. Sanki lastik 1 yılda ömrünü yarısından fazlasını tamamlamış gibi, 6 Eylülde muayeneye girdim lastik diş derinliği 4.5 mm olarak ölçüldü. Bir kaç kez ıslak ve şehir içi kullanımda ABS devreye soktu. Tozlu ve çamurlu yoldan geçtikten sonra patinaj artıyor, garip bir şekilde patinaja düşmesine rağmen lastik sesi gelmiyor, o ciyaklama sesi olmuyor. Çok fazla yüksek hız yapmadığım için denedim diyemem, bugün bir süre 140-170 arasında denedim, ayağımı gazdan çekip viraja girmeme rağmen girdiğim virajlarda VSA devreye girmedi ama ışığın yanması an meselesiydi, girdiğim viraj çok keskin değildi. Şikayetvar , hepsiburada kullanıcı yorumlarını okuduğumda benzer sorunla karşılaşan çok fazla kullanıcı gördüm. Yarın ön-arka değişimi yaptıracağım ve yeniden balans yaptıracağım, bu yaz 4. kez balans yaptırmış olacağım, hepsinde de bozulduğu görüldü. Kısacası ilk başlarda çok memnundum ama yılını doldurduktan sonra lastik özelliğini kaybetmeye başladı. 

Hocam benım daha oncekı benzınlı fcs ta mıcheln enerjı vardı.lastıkcıye gıttım lastıklerı degıstırme dedı 4.5mm diş derınlığı vardı.Neyse degiştırmedım bır hafta sonra kaza yaptım.mıclhn herkes kusursuz der ama ben aracıma kesınlkle takmam.Lastık yarı diş olduktan sonra dış görüşüş sankı çöpten çıkmış gibi,kalkışta patınaj,ş.içi devamlı abs devreye giriyor, dönüşlerde araç vırajı almakta zorluk..

Dedıklerınızı çok ıyı anlıyorum.

En kısa zamanda lastıklerınızı degıstırın lutfen yoksa benım gıbı bır akıbetle karşılasırsınız Allah korusun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın

Ayni lastikten bende eski aracimda sikayetciydim. Balans sorunu hariç aynı sorunlari bende yasadim. Bir dahada almam zaten. 9 aylik lastiklerin yol tutusu cok kotuydu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
(düzenlendi)

Hocam bu söylediklerinin aynısını hatta aynı şekilde dostluğuna güvendiğim lastikcim var o söyledi. Efficent Grip yumuşaklığı sebebiyle balans çok bozarsın dedi. Yani yaşadıklarınız bence tesadüfü değil. Michelin Primacy serisi gerçekten harika lastik. Balans işinde bundan daha iyisini görmedim.

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bende buradaki yorumlara güvenerek aldın, ilk 5bin km iyiydi ama şimdiler de pek güven vermiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

İki sene 25 bin km dır Michelin primacy 3 kullanıyorum, dış derinliği ne bilmiyorum ama bir kere balans yaptırdım, bu yazılanların hiçbiri yok.

Yaz başı ön arka yer değişince balans başladı sadece.

Saydıklarıniz aracı aldığımda üzerinde gelen 50 bin km yapmış lastiklerimde başıma gelmişti...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Ayni sıkıntıları bir yildir bende yaşıyorum. Yaklasik 20.000 km den itibaren lastik yol tutmamaya ve patinaja düşmeye başladi. Özellkle yanal olarak yol tutus berbat diyeblirim. Güvenligi riske ediyor. ilk aldigimda lastige hayran kalmistim ancak sert girdigim bir virajda bariyerlere dogru kayinca durumun ciddiyetini anladim ve artik cok temkinli kullaniyorum. Şu an lastiklerim 30000 km de . 40000 km degiştirmeyi ve tekrar Bridgestone almayi planliyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

1 yili gecti ama hic bir sorun yok. Basinc ayari bu lastikte cok etkili bunu biliyorum. Umarim cozersiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Güney

Bende yaklaşık 15 aydır aynı lastiği kullanıyorum kliksa dan almıştım. .herhangi bir sorun yaşamadım. ..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bu yazılanları ilk defa duydum,benim de aracımda bu lastikten takılı hiç böyle sorunla karşılaşmadım hocam.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İki takım var bende. 17 inç olanlar balans tutmuyor 16 inç olanlardan çok memnunum. 16 olanlar bitmek üzere yine aynısından alacağım muhtemelen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bende aynı lastikten kullanıyorum aynı ölçüde ve Polonya mali. Bende herhangi bir problem yok. Bu lastiğin yanak kısmı çok yumuşak. Bundan dolayı virajlarda biraz esniyor ama hiçbir şekilde kayma veya güvensizlik olmuyor.

Yağmurlu havalarda ki performansı çok daha iyi bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

ilk defa duyuyorum bu problemi.lastiklerde uretim hata si vardir belki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Aracım otomatik vites honda civic, lastikler ilk kullanımda güzeldi, gün geçtikçe, kullandıkça özelliğini kaybetti ve bu hala da devam ediyor. 1 yıl ve 20-25 bin km kullandım, takıldığım bu kadar kısa sürede lastiklerin yıpranmasının ileri düzeyde olmasıydı. Şu an öldüm durumda değil elbet ama sanki 1 yıllık değil de 3-4 yıllık 50 bim km görmüş gibi tepki vermeseydi. Hava basıncı uygun seviyede, hatta 32-33-34 bar seviyelerinin hepsini de denedim, pek bir şey değişmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Aynı lastikleri aldığım 1 yıl boyunca bu forumda hep olumlu görüş bildirdim.Fakat lastikler 2.ci yıl sonlarında bir anda(26,000km.dir kullanılıyor, 5,5mm diş derinliği var) sanki güzel özeliklerinin yarısını kaybetti ve balans sorunu başladı. Bu yaz başından itibaren 3,cü balans ile düzeldi.Ve bir sonrakinde kesilkle bu lastiklerden kullanmayı düşünmüyorum. Bir önceki lastiklerim yokohamayı 55,000 km balans yaptırmadan kullanmıştım bunlardan çok daha iyi durumdaydı....

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Kıymetli hocam benım dedıgım lasrıkleri herhangı bırısıne versem adam dedıklerıme kesınlıkle ınanmaz.

Ve lastıklerı aldıgına çok memnun olur.Ama sonrası onun için de husran olur.

Arac olarak tekrardan dızele dondum.Lastıklerı değişse ıyı olacaktı.Pt 515 petlaslarım vardı hıç yol yürümemiş desem yeridir,onları taktım yenı aracıma inanın öteki yarı diş mchln dan daha iyi.

Şu tarsılabılır belkı 0 iken üstünlüğü vardır muhakkak fakat bıraz kullanımdan sonra ne yanak kalıyor ne de diş derınlığının mukavemeti.

Diğer görüşlere saygı duyarım, ama benım yaşadıklarımı değiştirmez.

Selamlarımla.

Yorum bağlantısı

Fransız malı michelin primacy HP lastiklerim 30.000 de gitti ki öyle sert araç kullanmam. Elips olmuş sürekli abs giriyordu kalkislarda patinaj ve araba yolda zıplayarak gidiyor hissi vardı. Kirko ile 1cm yükseltip baktım ki yamulmuş. Hemen çöp. Hocam balans için bi kriko ile bakın balans titremesi yapıyor şekli bozulmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Ben fiestaya takmıştım. Hemde 1 aylıktı üretilmi. Ön sağ tekeri kaldırımın kenarı yırttı. Bende lastikcimden ödünç lastik alıp yeni 1 tane daha sipariş verdim. Öyleki lastikçinin eski 10 yıllık ne olduğu belli olmayan lastiği patinaja düşmezken sağlam olan soldaki lastik sürekli patinaja düşüyordu. O zaman anladımki bu lastikler tırt  :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...