İçeriğe Yönlendir

Goodyear Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Onur Can Polat

Yozgat'ta 1 aya kışlıkları takarız. Görünen çatlama sertlikten değil, lastik yumuşak olduğu için olduğunu düşünüyorum.

aynı lastıklerı bende kullandım yumuşak olduğundan çatlama yapıyor ama bence dert değil aracım ağır olduğu için pek uzun süre dayanmadı ama yağmurlu havalardaki tutuşuna hastayım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gri mondeo da aynı lastikler var ve kuru yol performansından hiç memnun değilim

Islakta çok iyi.

O arabayla esp yaktığım virajları nissanla rahat dönüyorum. Demek lastiktenmiş ha. [emoji15]

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Islakta çok iyi.

O arabayla esp yaktığım virajları nissanla rahat dönüyorum. Demek lastiktenmiş ha. [emoji15]

Dedik dinletemedik seni
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Islakta çok iyi.

Mehmet abi anlaşılan SUV alacağız :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Bal

60 bin km kullanmıştım önceki aracımda. 1mm diş derinliğine inat tutmaya devam ediyordu. Yazılanları okuduğumda, lastik aleyhinde yorum bulunanlarda bile çelişkiler mevcut. Tozlu yol, eski asfalt, yağmur vb nedenlerden dolayı kaymalar, patinaj çekmeler çok normal. 30 km altında hızlarda ani frenlemelerde abs hemen devreye girmesi normal. Geçen ay asymmetric 3 aldım. o da yapıyor, ondan önce turanza vardı o da yapıyor. s60 kiralamıştım 3 bin km de onunla da oluyor. Bence burada iki husus vardır biri lastik basıncı, diğeri lastiğin ısınması. Benim kanım ısınan lastikte bu tür problemler olmaz. 

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Ayn lastiği 195 60 15 ebatlarında 3 sene kullandım yaklasık 50 bin kilometre yol yaptım ve cok memnundum kuru zemin yol tutusu ve ıslak zemin fren mesafesi çok iyiydi. Efficient grip performance belli ebatlarda kullanıldıgında gerçekten iyi lastik 15 jant için nerdeyse sorunsuzdu. 16 jant ebatlarından yorumlarında bazı kullanıcıların bu sorunları yasadıklarını duymustum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

15" olanını daha fazla km yaparak hala kullanmaktayım, sıfır sorun, daha önce mişlen enerji vardı, bunun yanında hikaye kalıyor, ıslak kuru her durumda her şartta...

Yorum bağlantısı
Misafir

Ramazan Lastiklerin sadece belli yerlerinde oluşmuş bulunan çatlaklar bana normal gelmedi. Özellikle tabandaki bu tür yırtılmalar yanlış lastik basıncını veya araçta bir dengesizliği akla getiriyor. Önce lastik basınçlarını soğukken ve farklı yöntemlerle kontrol etmeni, sorun yoksa çok iyi bir rot ustasına aracını kontrol ettirmeni öneriyorum. Lastik fotoğraflarda yola tutunamadığını, gidiş yönü aksine bir dirençle savaştığını söyler gibi.

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Ramazan Lastiklerin sadece belli yerlerinde oluşmuş bulunan çatlaklar bana normal gelmedi. Özellikle tabandaki bu tür yırtılmalar yanlış lastik basıncını veya araçta bir dengesizliği akla getiriyor. Önce lastik basınçlarını soğukken ve farklı yöntemlerle kontrol etmeni, sorun yoksa çok iyi bir rot ustasına aracını kontrol ettirmeni öneriyorum. Lastik fotoğraflarda yola tutunamadığını, gidiş yönü aksine bir dirençle savaştığını söyler gibi.

Mükremin abi, sürekli önerilen basınç değerlerinde kullanıyorum. Kapı etiketinde 32 bar yazıyor, bu durumu lastikçiye bildirdim, fazla yumuşak olduğu için 33 ve 34 bar denedik, değişen bir şey olmadı. Bu değişiklikler, genelde şehirler arası yola çıkmadan önce yaptırdım ki tepkisini daha iyi anlayayım ve görüyüm diye, değişen pek bir şey olmadı. Bu durumu 2 veya 3 lastikçi ile görüştüm, farklı yerlerde de ayar yaptırdım. Durum sanki lastikler 1 yıllık değil, 3-4 yıllık bir lastik tepkimesi vermesinden dolayı, önceki kullandığım ES6 civic (2001 model) olanın üzerinde yaklaşık 6 yıllık Brisgestone vardı ve onun yol tutuş ve viraj tepkisi bundan çok çok iyiydi. Sanki kullandığım lastik 2. kalite veya fason gibi bir his bırakıyor. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Sattığım civic'in lastikleri 50.000 km.de idi, ses dışında senin şikayetlerinin hiç birini yaşamadım. Biraz ısındıktan sonra olması gerektiği gibi bir performansı vardı. Senin lastikler diş derinliği olarak eskimiş denecek bir durumda değil. Bir taksicinin eline geçse rahat 30 bin daha kullanır. İmkan varsa başka bir araca takıp deneyin.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Aynı lastiğin aynı ebatından bende aldım, 2 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yok , gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Aynı lastiğin aynı ebatından bende aldım, 2 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yok , gayet memnunum.

İlk bende çok memnundum, 2. yıl ve 25 bin km yaklaşınca bu tür durumlar ortaya çıktı. 

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

İlk bende çok memnundum, 2. yıl ve 25 bin km yaklaşınca bu tür durumlar ortaya çıktı.

2016 çıkışlı bendekiler, durumu bir kaç ay sonra tekrar bildiririm.
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

7000 kilometredir bir sıkıntı yok.ama çok narin bir lastik ,dikkatli kullanmak gerek...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

2015 Nisan da almıştım,yaklaşık 20.000 km olacak,böyle bir sorun ile bende karşılaşmadım çok şükür.Lastiklerime güveniyorum ben,eskisin her zaman olduğu gibi yine Goodyeardan asla şaşmam.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Sahin

Benim bu konuda bir sorum var, EG Performans modeli dikkatimi çekti, fakat benim aracın orjinal jantı 14 lük olduğu için EGP modelini 14 janta göre yok .

Mecburen Efficientgrip Compact alabilirim. Fakat karşılaştırmalı testleri incelediğimde compact olanının ıslak zeminde yol tutuşu performance modeline göre zayıfmış ve kısa sürede yıpranan bir lastikmiş.

Lastik konusunda kararsız kaldım bu yüzden.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Good Year EGP nin 175 65 R14 82T üretimi varmı acaba ? compact versiyonunda var ama performance modelinde bulamadım internetten.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Good Year EGP nin 175 65 R14 82T üretimi varmı acaba ? compact versiyonunda var ama performance modelinde bulamadım internetten.

Küçük ebatlarda compact ismiyle üretiliyor.
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Küçük ebatlarda compact ismiyle üretiliyor.

Compact versiyonun taban deseni farklı malesef :( yol tutuşu da performance gibi değil, bir de hamuru kötüymüş, performance 'a göre daha çabuk deforme oluyormuş.

Peki Toyo , Hankook gibi uzak doğu lastiklerini tavsiye edermisiniz?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Compact versiyonun taban deseni farklı malesef :( yol tutuşu da performance gibi değil, bir de hamuru kötüymüş, performance 'a göre daha çabuk deforme oluyormuş.

Evet tamamen farklı lastikler. Conti eco contact5 bakabilirsiniz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

toyo proxess fazla iyi getrimiyor distribütör aksilik gibi ucuzdu da. testlerde2-3 sırada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Öngür

merhabalar

goodyear ın eegrip performans lastiklerini herkes biliyor malum, yanlız bu lastiklerden aynı isimde iki farklı model var birisi 4 kanallı birisi 3 kanallı bunların arasındaki farkı bilen varmıdır acaba ?

3 kanallıda bir sıkıntı yada negatif yönde bir olumsuzluk olur mu ?

G38Gdy.jpg

Benim araçtaki lastiklerim bunlar...

Saygılar

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bu Türkiye üretimi. Arada desen ve etiket değerleri farkı vardır. Aşağıda sağdaki Avrupa üretimi.

15d6a8b6a415b3385227fca8ae81efcf.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...