İçeriğe Yönlendir

LPG çiğ benzin atması


Murat Çağlar

Recommended Posts

Murat Çağlar

aracıma lpg taktıralı 3,5 ay oldu.motor arıza ışığıda vermedi.benim sormak istediğim araç rolantide iken devir dalgalanması oluyor.3000 devire kadar aniden düşüp tekrar çıkıyor.

yalnız bu sorun geçen sene kışın lpg taktırmadığım zaman benzindede bir kaç sefer yapmıştı.herzaman yapmıyor haftada birkaç kez yapıyor.motor sıcak soğuk farketmiyor.ikinci lpg ayarını yaptırmaya gittiğimde sorunu lpg takan arkadaşa aktardım.oda boğaz kelebeği temizlenip buji değişecek dedi.bujilerim yeni takıldı herhangibir çatlağıı patlağı yok.

boğaz kelebeği temizlensin dedik.tabi tüpü yetkili serviste taktırınca boğaz kelebeği temizliğide 55 tl tuttu.ama fark eden birşey olmadı cebimizin zararından başka.araç bilgisayara bağlanıyor tam ayarı yapılacakken laptopla araç haberleştiği esnada dalgalanma çoğalıyor. tüpü takan arkadaş egzosa eğildi çiğ benzin atıyor olabilir araç dedi.bende (eeee) dedim,oda yani bobin yada buji kablosu değişmesi lazım dedi.bende ona kalırsa sorun boğaz kelebeği diyordun ama fos çıktı dedim.

biraz konu uzadı ama araç çiğ benzin atması aracın ömrünün sona erdiği anlamına gelirmi?gerçekten araç çiğ benzin atıp atmadığını naısl anlarım? buji kablosu ve bobin dedi ama

bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası sizce izlemem gereken yol nedir?

yoksa bu arasıra olan devir dalgalanmasını kafaya takmamak mı gerekir. ilginiz ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim....

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

devir dalgalanması genelde hava aldıgından kaynaklanır. emme manifoltu üzerindeki hortumları kontrol ettirin yerinden çıkmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Çağlar
devir dalgalanması genelde hava aldıgından kaynaklanır. emme manifoltu üzerindeki hortumları kontrol ettirin yerinden çıkmış olabilir.

teşekkür ederim yaşar usta.emme manifoltu hortumları gözle görülür yerde iseler bende bi göz atabilirim

Yorum bağlantısı
Poyraz Peyk

Arkadaşlar bende aracıma bu siteden araştırmalarım sonucu teleflex lpg sistemi taktırdım...15000 km çok memnun kaldım daha önce taktırmadıgıma pişman oldum, fakat son 15 gündür sıkıntılar başgöstermeğe başladı ateşleme sisteminde arıza var gibi pis yakıt alındıgında nasıl oluyorsa gaz yemiyor sabahları gaza gecmeden en az 3 kez stop ediyor rolanti devri çok düşüyor ve stop ediyor. Aracın tüm bakımlarını düzenli yaptırırım yine yaptırdım bujilerinide değiştirdim fakat sorun gecmedi. Ben daha once buna benzer problem yaşadıgımda servisde hava sensörünü değiştirmişlerdi yine aynı sorunmu yoksa buji kablosu ve dinomomu sizlerinde bilgilerine başvurmak istedim...Ustam motorda bir şey yok diyor, bu dedigim sorun sürekli değil bazen oluyor problemde burda zaten...Bugun sabah havaalanına gidene kadar beni araçda delirtti donuş yolunda sanki gittiğimiz araç değil gibi hiç sorunsuz geldi...İLGİLENEN HERKESE PEŞİNEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arızanın bazen oluşması kötü...

Tespiti zorlaştırır...

Gaza geçişte problem varsa yeniden kalibrasyon yaptırın...

Yorum bağlantısı
Poyraz Peyk

Forumu okuyunca farkettim silkeleme ve gaz yememe problemi yağışlı havalarda oluyor güneşli ve kuru havalarda olmuyor fakat rolanti düzensizliği ve sabah gaza geçmede stop etmeler maalesef son 15 devam ediyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bujilerini söküp bakarmısınız, bujilerin olduğu kısımda ıslaklık var mı.. ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...