Erencan Eren 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 arkadaşlar bugün arabamın iç aydınlatma lambalarına farlarda kullanılan led lambayı kısaltarak takmaya çalıştım.en öndeki aydınlatmaya taktım gayet güzel çalıştı.daha sonra arkaya geçtim..arka koltuğun üstündeki lambayı söktüm.onada bağladım ledi ç.tam olarak yerine oturtayım derken ledin baş kısmına biraz bastırdım.daha sonra sigorta bölümünden çıt diye bir ses geldi.o andan itibaren dahada iç aydınlatma lambaları yanmadı.sigorta kutusunu açtım(direksiyonun altında bulunan) orda iç aydınlatmaya ait sigortayı buldum.mavi renk 15 numaralı bir sigorta vardı.sigortadan şüphelendim söktüm.sigorta bölümünden başka bir tane 15 numara sigorta taktım ama yinede çalışmadı.sizce sorun nedir?çok acil cevaplarınızı bekliyorum... Yorum bağlantısı
Emirhan Akçay 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 arkadaşlar bugün arabamın iç aydınlatma lambalarına farlarda kullanılan led lambayı kısaltarak takmaya çalıştım.en öndeki aydınlatmaya taktım gayet güzel çalıştı.daha sonra arkaya geçtim..arka koltuğun üstündeki lambayı söktüm.onada bağladım ledi ç.tam olarak yerine oturtayım derken ledin baş kısmına biraz bastırdım.daha sonra sigorta bölümünden çıt diye bir ses geldi.o andan itibaren dahada iç aydınlatma lambaları yanmadı.sigorta kutusunu açtım(direksiyonun altında bulunan) orda iç aydınlatmaya ait sigortayı buldum.mavi renk 15 numaralı bir sigorta vardı.sigortadan şüphelendim söktüm.sigorta bölümünden başka bir tane 15 numara sigorta taktım ama yinede çalışmadı.sizce sorun nedir?çok acil cevaplarınızı bekliyorum... olan olmuş geçmiş olsun keşke işin ehline yaptırsaydınız oto elektrikçisi gibi kolay gelsin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Ledleri söküp orjinale döndürdünüz mü... ? Yani mevcut olan kısa devreyi ortadan kaldırdınız mı.. ? Yorum bağlantısı
Erencan Eren 16 Aralık 2009 Yazar Paylaş 16 Aralık 2009 Ledleri söküp orjinale döndürdünüz mü... ?Yani mevcut olan kısa devreyi ortadan kaldırdınız mı.. ? evet orjinalinede çevirdim ama yinede yanmadı.korkum aydınlatma kablolarının yanması.böyle bişey gerçekleşmez değil mi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Söktüğünüz sigorta doğru sigortamıydı, baktınız mı, yanıkmıydı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Sigorta kutusunda doğru sigortayı bulan varmı ki Haklısın Üstat, O zaman yanık olanı bulacağız Yorum bağlantısı
Erencan Eren 16 Aralık 2009 Yazar Paylaş 16 Aralık 2009 Haklısın Üstat, O zaman yanık olanı bulacağız ya abi işte sigortayı söktüm ama yanık olup olmadığını nasıl anlayabilirim ki.hem zaten sigorta paneinde aynı sigortadan bi tane buldum.oldugu yerden söktüm aydınlatmanın oldugu yere taktım.ama yinede çalışmadı.kabloların yanma ihtimali olabilir mi? veya daha büyük br sıkıntı olabilir mi?lütfen cevaplarsanız sevinirm Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 İnceleyin.. yanık sigortanın içi kopuktur... Yorum bağlantısı
Erencan Eren 16 Aralık 2009 Yazar Paylaş 16 Aralık 2009 İnceleyin.. yanık sigortanın içi kopuktur... peki sigortanın yenisini alıp taksam.dışı mavi renk üstünde 15 yazan bir sigorta.nereden bulabilirim.ve satıcıdan isterken ne söyleyipte almalıyım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 15 amper sigorta diye isteyeceksiniz.. Her çeşidinden 2'şer tane alın arcınızda bulunsun.. Yorum bağlantısı
Mustafa Geyik 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 arkadaşlar bugün arabamın iç aydınlatma lambalarına farlarda kullanılan led lambayı kısaltarak takmaya çalıştım.en öndeki aydınlatmaya taktım gayet güzel çalıştı.daha sonra arkaya geçtim..arka koltuğun üstündeki lambayı söktüm.onada bağladım ledi ç.tam olarak yerine oturtayım derken ledin baş kısmına biraz bastırdım.daha sonra sigorta bölümünden çıt diye bir ses geldi.o andan itibaren dahada iç aydınlatma lambaları yanmadı.sigorta kutusunu açtım(direksiyonun altında bulunan) orda iç aydınlatmaya ait sigortayı buldum.mavi renk 15 numaralı bir sigorta vardı.sigortadan şüphelendim söktüm.sigorta bölümünden başka bir tane 15 numara sigorta taktım ama yinede çalışmadı.sizce sorun nedir?çok acil cevaplarınızı bekliyorum... dostum ledlerde artı eksi olayı sözkonusu ters takıp birde öyle deneseydin Yorum bağlantısı
Erencan Eren 16 Aralık 2009 Yazar Paylaş 16 Aralık 2009 dostum ledlerde artı eksi olayı sözkonusu ters takıp birde öyle deneseydin mehmet abi az önce baktım sigortayta.iç aydınlatma lambasının sigortası 33 numaralı yere tekabül ediyor.sigortayı söktüm baktım iki dişin arasında dalgalı bir metal var.baktım kopmuş falan değil.yarın 15 amperlik sigortadan alayım 2-3 tane birde öyle deneyeyim.mustafa kardesim ledlerin yanıp yanmaması önemli değil.orjinal lambalarını geri taktım ama hala yanmıyor.aklıma gelen tek şey acaba lambaya giden tesisat mı yandı?böyle bişey mümkün mü.eğer olduysa (inşallah olmamaştır)tamirini nerede ve nasıl yaptırırız...çok bir masraf tutarmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Tesisat yanmaz... Sigorta atmıştır ama siz doğru sigortayı bulamadınız... Hepsini kontrol edin... Yorum bağlantısı
Erencan Eren 16 Aralık 2009 Yazar Paylaş 16 Aralık 2009 Tesisat yanmaz... Sigorta atmıştır ama siz doğru sigortayı bulamadınız... Hepsini kontrol edin... mehmet abi yüreğime su serptin ya tamam yarın ayrıntılı olarak bakacağım.elektirk konusunda pek anlamam ama bu sigortaları çıkartıp takınca aracın genel ayarlarında bir değişiklik olmaz değilmi? mesela abs,far,kızdırma bujisi,immobilizer gibi parçaların hepsinin sigortası var.?bir sorun oluşturmaz umarım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Sök bişey olmaz... Önemli olanlar orda değil zaten... Ama forumda doğru şema vardı diye hatırlıyorum... Bi bak istersen... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Kaputun altındaki ile işi yok, kurcalamasın orayı.. Bir tarafı kurcaladı gördük işte Şaka bir yana, işiniz içerideki panoda... Yorum bağlantısı
Reşat Uz 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 sigortaların amacı tesisatı korumaktır.15A lik sigorta daha fazla akıma müsade etmeyip atar bu devreye ait tesisat için çekilen kablo 15 A in 2-3 katına kadar akıma müsade edecek kesitte çekilmiştir uygun amperde sigorta kullanılmalıdır. araç içindeki sigorta kutusunun nerede olduğunu bilmemekle beraber sigortaların yanında hangi devreye ait olduğunu belirtir işaret olabilir mesela lamba sembolü:(daire içi çarpı) şeklinde gösterilmiş olabilir. sigorta sağlamlıkları oto elk.çilerin kullandığı kontrol kalemi,AVOmetre denilen cihazla vede normal kontrol kaleminin arkasına sigortanın bir ucunu diğer ucada el temas ettirilerek priz elektriği kontrol edilir gibi ölçülebilir(nedense priz kontrolünde değil ama bu şekilde sigorta kontrolü yaparken çarpılacakmış gibi tırsarım) kontrol kalemi yanarsa sigorta sağlam yanmazsa atıktır Selamlar,sağlıcakla Yorum bağlantısı
Erencan Eren 18 Aralık 2009 Yazar Paylaş 18 Aralık 2009 evet mehmet abi yanan sigortayı buldum ve değiştirdim.problem kalktı ortadan.cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.şahin abi konu araba olunca birde arıza yapan yer elektirkle ilgili birşey olunca haliyle biraz panik yaptım....araç elektiriğinden hiç anlamam..neyse sorun ortadan kalktı..herkese teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Recommended Posts