İçeriğe Yönlendir

Müze kart kullananlar


Misafir

Recommended Posts

Arkadaşlar nette gezinirken gördüm, Kültür ve Turizm bakanlığının Müze Kart uygulaması varmış. 20 TL karşılığında alınıyormuş ve 1 yıl geçerliymiş.

Daha önce alıp kullanan var mı?

Nerelerde geçiyor ya da geçmiyor?

Bilgisi, deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
bende var, bazı müzelerde geçtigini biliyorum. hepsinde geçmiyor.

Nereden alabiliyoruz kartı? Mesela Topkapı sarayı - Dolmabahçe Sarayı gibi yerlerde geçerli mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Öğretmenler ücretsiz giriyor biliyorum. Ben ücretsiz giriyorum. Özel bölümler hariç.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

zaten bir müzeye girecek olsanız kart almakla girmek aynı para. önce geçici bir tane veriyorlar, sonra 4 ay içinde belli merkezlerden karta dönüşebiliyor. ben fethiye kayaköyden almıştım sonra pamukkaleyi ve oradaki müzeyi de bedava gezmiş oldum. tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
aaa ne tesadüf bendede var.sanırım mehmet abidede var.birtek gürsaçlı metin abide yok.:)

Hep beraber almıştık değil mi.. :D

Benimkinde ayne şöyle yazıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinde geçerlidir.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

bende de var Mehmet abi nin dedigi gibi kültür bakanlıgı na baglı olan yerlerde geciyor mesela alanya da kalede geciyor ama damlataş mağarasında gecmiyor çünkü orası belediye ye ait biz aspendosta almıştık hemen cıkartıp vermişlerdi

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Arkadaşlar nette gezinirken gördüm, Kültür ve Turizm bakanlığının Müze Kart uygulaması varmış. 20 TL karşılığında alınıyormuş ve 1 yıl geçerliymiş.

Daha önce alıp kullanan var mı?

Nerelerde geçiyor ya da geçmiyor?

Bilgisi, deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşımda var, her sene yeniliyor ve çokta memnun..Devlet bünyesindeki bütün müzelerde geçiyor, Vakti olupta gezmeyi sevenler için ideal.. :D

Yorum bağlantısı
İdris Arıcı
(düzenlendi)

öğrenci öğretmen 10 lira, normal 20. tüm ören yerleri için geçerli bazı kısımlarda dahil etmeye biliyorlar. topkapı sarayının harem kısmı gibi ek ücrete tabi olanlar. 1 yıl geçerli bazı merkezlerin dışında geçici kart uygulaması var. kart için resim gerekli kafa kağıdı varsa ordan tarayıp alabiliyor resminizi vesikalığa gerek yok. isme düzenleniyor fakat girişi manyetik okumalı olan yerlerde başkası kartı kullanabiliyor.

bergamada birçok ören yeri var ve her gelen misafiri gezdirdiğimden bi yerde mecburi oldu.

tarihinde ?dris Ar?c? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

10 numara uygulama, geçtiğimiz bahar Nevşehir'den almıştım, yıl boyu birçok yerde kullandım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Biz Kaymaklı yeraltı şehrinde parasını ödedik... Açık hava müzesinden kartını aldık...

Yer altı şehri girişi, 15 lira idi.. 20 lira verip müze kart almış, diğer yerlerde de kullanmıştık...

Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil
(düzenlendi)
Arkadaşımda var, her sene yeniliyor ve çokta memnun..Devlet bünyesindeki bütün müzelerde geçiyor, Vakti olupta gezmeyi sevenler için ideal.. :p

Hocam Devlet bünyesinde her yerde geçmiyor. İstanbul "yerebatan sarnıcı" ve "Beylerbeyi sarayında" geçmiyor mesela. Beylerbeyi sarayının yetkililerine sorduğumda, Burasının TBMM'ye ait olduğu ve sadece Müze kartların üzerinde yazdığı üzere Kültür bakanlığına bağlı müzelerde geçerli olduğunu söylediler.

Her ne olursa olsun gerçekten çok güzel bir uygulama, öğrenci fiyatı 10 tl. Ve bir yıl boyunca girebiliyorsunuz çoğu müzeye. Örneğin: Ayasofya'ya giriş 20 tl. Yani bir kez bile kullansanız yine kardasınız :fiuw:

tarihinde Taner Da?l?gil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

topkapı sarayından, Efes antik şehre kadar bir sürü yerde geçti. Bazı geçmediği yerlerde de indirim yaptı. Çok faydasını gördüm tavsiye ederim :)

Sadece Efesin girişi 15 lira mı neydi, Müze kart 10 lira :)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Engin Özarı

Geçen sene kuşadasına giderken Selçuktan, Efese girmiştim. Turnikelerden bir kişinin 20 lira olduğunu duyunca ağustos, öğlen sıcağında kafama dökmek için soğuksu aradım. Müze kartı olanlar 5 liraya geçiyordu. gerekli olduğunu ozaman anladım.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Çağrı Sağlam

Hatay'daki St. Pierre kilisesinden Mardin'deki muzelere, Ayasofya'dan Efes'e bir cok yerde Muzekartimi kullandim. Verdigim 10TL para ile bircok yer gordum hatta trans gectigim sehirlerdeki onemli muzelere bile gittim, cok faydasi dokundu. 10TL ile maksimum fayda elde etmek amacindaydim, Nisan ayinin ortasinda Suriye'nin Hama sehrindeki Ahmet Pasa Sarayinda da ayni karti kullanmaya calisip bir de karsimdakinin Turkce bilmedigini zannedip adamin yuzune dogru bura zaten bizimmis o yuzden bu kartin burada da gecmesi lazim dedigim anda gorevlinin bana Turkce-Arapca karisik saydirmasi sonucu Muzekartin sadece T.C sinirlari icerisinde kullanilmasi ya da kullanilmaya calisilmasi gerektigini anladim.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

topkapı sarayına girebiliyorsun ama harem dairesine extra para ödemek zorundasın, yerebatan sarnıcı da aynı şekilde. ancak yaz tatili öncesi kesinlikle alınmalı ilk girişte parasını çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
abi ben o günden sonra daha kullanamadım.ma cüzdanımda duruyor hala ogünün anısına.

Ağustos sonuna kadar geçerli... :)

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

15-20 gün önce Müzeler Haftası vardı. Tesadüfen öğrendik, çocuklarla kalktık gittik Isparta Müzesini gezdik.Giriş ücretsizdi. Gerçekten çok güzel eserler var. Antik Çağlara ait heykeller ve o taş işlemeciligi inanılmaz.En çok 5-6 tane küp mezarlar vardı onlar ilgimi çekmişti. Büyük küplerin içerisine insanları koyup gömmüşler, çok ilginçti baya etkilenmiştim. Bir de altın ve gümüş sikkeler bir an kendimden geçmişim. :)

Aslında bu kartdan bulunması gerekir diye düşünüyorum. Müzelere ve Ören yerleri girişinde baya bir para alınıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...