İçeriğe Yönlendir

Connect çekiş problemi

Misafir

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar forumu uzun süredir misafir olarak takip ediyordum lakin yeni üye oldum.

2003 model yüksek tavan 90 Ps.Tourneo Connect tipi aracımda anlaşılamayan bir sorun var.Başına gelen veya duyan olabilir diye sizlere sormak istedim.Araç yaklaşık 1 yıldır bende, aracın çekişi çok düşük rampayı karşıdan görünce vites küçültmek gerekiyor.Burayı 5.vitesle çıkması lazım dediğim veya 5.vitesle çıkılan yerlerde yaklaşırken süratli ve devirli gelsem bile 4.vites hatta 3.vitese düşüyor.1.ve 2.vites yine bir nebze ama diğer viteslerde sanki ölü gibi...Enjektörlerden dediler Delphi serviste söktürüp temizlettim ayar yaptırdım eksantrik zamanlayıcısını değiştirdiler sorun olmadığını söylediler.Turboya serviste baktırdım Bilgisayar üzerinden basıncı normal bir sorun yok dediler.Map, Egr çalışıyor Bilgisayardan bakıldı ve değiştirilerek denendi.Çalışmasında, ilk çalışma ve sonrasında sorun yok.Araçta beyaz veya siyah duman yok.

En son söylenen; tek kalan arabanın yazılımı yeniden yazılım atalım diyorlar.Ne dersiniz fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Ben almadan önce mazot pompasının basınç müşürü değişmiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yazılım yüklemenin bir zararı olmaz.. yükletip deneyin..

Araç kaç binde.. ?

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

bir arkadaşımın aracı ve kendi aracımdan edindiğim tecrübeye göre connectler ,zaman içinde edindiği kötü alışkanlıkları tekrar formatlanarak eski haline dönüyor.

yazılım tekrarlamak sorun çıkarmaz,bilakis sorunlarınızın çözüleceğine kanaat getiriyorum.

Yorum bağlantısı
Yazılım yüklemenin bir zararı olmaz.. yükletip deneyin..

Araç kaç binde.. ?

Araç 103.000 km.de Mehmet bey

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Peki mazot filtresi orjinal mi?.Benim araçta connect mazot filtresini seçiyor araç.Yan sanayi takılırsa çok nazlı gidiyor.

Yorum bağlantısı
aracı daha önce 90 lık sürmüş birine daha kullandırın birde o baksın . belki bu araçtan beklentileriniz başka olabilir. 1 sene dir sürüyorum diyorsunuz peki devamlımı böyle yoksa son zamanlardamı yapmaya başladı. çekiş etken bir çok problem olabilir. saymakla bitmez. düzgün yakıt ,düzgün bakım turbonun intercoller a yağ basıp doldurması akla gelebilecek çok şey var. ama sanırım siz bunların çoğunu denediniz. birde dyno ya sokun bence ..

Bülent bey sizin söylediğiniz gibi ben taksi ile kıyaslıyorum da ondanmı?acaba connect bu kadarmı diye düşünerek kendim başka bir 90 ps aracı kullanıp kıyasladım.Muntazam bir fark var.1. ve 2. viteste gaza yüklendiğimde bir parçada olsa çektiğini hissediyorum diğer viteslerde sanki ağır yük var gibi, örneğin 3.vitesde araç solluyorsunuz ama aracınız yüklü gibi gaza yüklenince aniden toplayıp geçemiyorsunuz hızı ve devri yavaş yavaş yükseliyor.Araç aldığımdan beri bu şekildeydi.Yakıtımı düzenli olarak Opet'ten ve aynı istasyondan alıyorum.Turbonun yağ basıncını özel olarak baktırmadım ama sokulan testlerden bunun için bir değer vardır sanırım veya varmıdır?Dyno ilemi bakıldımı bilmiyorum en son söylenen yukarıda belirttiğim gibi aracınızın bütün değerleri normal sadece performans düşüklüğü var tekrar yazılım yükleyelim bu şekilde düzelen araçlar var dediler.

Birde kafama takılan bir şey daha var.Örneğin benim turbom arızalı bunun yetkili veya özel serviste çalışan bir aracın kodu girilerek çalışıyormuş gbii tanımlama varmıdır.Ben bilgisayar işi ile uğraşıyorum bazı yazılımları bu şekilde çalıştırıyoruz bu tür işlemler araçlar üzerindede yapılabiliyormu?

Bu şekilde oluyorsa belki bir donanım problemi vardır ama programı ile oynandığı için göstermiyor olabilir mi?Şayet oluyorsa yeni yazılımda muhtemelen bu arıza çıkar sanırım..

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ağır kasalık bir araç için 90 beygir çok değil. Otomobil performansı beklemek biraz yanlış olabilir.

Yorum bağlantısı
Ağır kasalık bir araç için 90 beygir çok değil. Otomobil performansı beklemek biraz yanlış olabilir.

Evren hocam normalden fazla performans beklemiyorum zaten muadili bir araç kadar çekse mevlüt okutacam :dil:

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Bizim kurumda 2006 model 75 lik var geçenlerde görev icabı ben kullandım. Çok hantal, gaza basıyorum bir zahmet hızlan ya bu kadar mı olur.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben 2010 glx kullanıyorum. İstanbul Ankara otobanın en rampa kesiminde saate 160 ile girdim. Saate 140 km hızın altına inmedim. oysaki dip gaz bile yapmıyordum. Arac yeni olduğu için zorlamıyoruz. Aracımda memleket dönüşü olduğu için bal, peynir, et, bulgur,pirinc en aşaği 200 kilo yük 5 yetişkin insan vardı. Tıramnırken arac anlık yakıt tüketimi 9,5 litreye fırladığını söyleyebilirim. 90 lık ile 110 luk arasında tork farkı az , vites 2 ye düşücek kadar kötü çekiş olmaması lazım.

Yorum bağlantısı
Ali bey,

Forumda hız kurallarına dikkat edelim,malum 140 ya da 160 diye bir tabela yok karayollarında.

Saygılar

:D Kısa bir süre araç test içindir belki :flowers:

Aracıma dün yeni yazılım yüklendi.Değişen bir kaç husus var.

1-İlk çalışması daha erken(Önceden kış aylarından 15 gün yatmış gibi 3.-4.turda çalışyordu şimdi ilk turda çalışıyor)

2-Çekişi deneme yanılma yoluyla denediğim araç kadar olmasada eksiye nazaran baya iyi 3.viteste ayağını gazdan çekip tekrar yüklendiğinde aracın çektiğini hissetmiyordun şu an bariz hissediliyor.)

3-Hız (Km/s belirtmiyeyim üst topicte Bülent bey uyarmış hemen ihlal etmiyelim ;) ) önce belirttiğim hızın 25 km.üstüne çıktı.

4-Rolantide motor sesi azaldı.

Yazılımdan sonra enjektör kalibrasyon işlemide yapıldı ve 100-150 km.sonra daha iyi olacağı, bu km.ye ulaşana kadar normalden devirli kullanmam istendi.(Arabayı hız ve devir olarak baya bi sıkıştır çok yakar ama bu km.den sonra daha iyi olur diye tenbih ettiler)

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu

Bu yazılım yükleme işinin ayrıntıları nedir acaba ? Ve ne kadar masraf tuttu...Yazılımı mı güncellediniz yoksa chip mi uygulattırdınız ?İyi akşamlar..Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Bu yazılım yükleme işinin ayrıntıları nedir acaba ? Ve ne kadar masraf tuttu...Yazılımı mı güncellediniz yoksa chip mi uygulattırdınız ?İyi akşamlar..Güle güle kullanın..

Yazılım yüklendi , yanlış bir tabir kullanmak istemiyorum ama id:62, id:63 gibi çıkan versiyonlara göre yazılımları varmış galiba, bunu güncelleyip veya aynı yazılımı tekrar yükleyerek değişen ,bozulan değerler normale dönüyormuş.Bu benim anladığım şekli :) yanlışım varsa bu işi bilen üstadlar düzeltsin lütfen.

Normal şartlarda kaça yapıyorlar sorayım, çünkü ben o kadar çok iş yaptırdım ki şu kadar demem yanıltıcı olur.Bunu servisler, özel servisler birde araç elektroniği ile uğraşanlardan bile atanlar varmış.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

yetkili servisler kaç liraya yapar bilmiyorum ama ,tuning firmaları 600 tl ile 600 dolar arası para isterler.

ben 90 ps connect'de 3 yıl önce yaptırdım arkadaş hatırı olarak 300 tl almışlardı,araç 112 ps olmuştu,kullanımı çok zevkliydi ,bir kaç kötü şey duyunca etraftan 90 ps geri çevirdim.

sizin durumunuz ,formatlamak gibi bir şey değerler aynı ,sensörlerden aldığı yanlış bilgiler hafızada takılı kalıyor,bu bilgiler doğrultusunda aracın performansı düşüyor.

2008 yılından sonraki yeni işletim sisteminde bu sorunlar yok sanıyorum.

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...