Halis Parlak 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Merhaba; C-max te eski ve yeni kasa dahil olmak üzere eğer araçta ESP varsa resimde görüldüğü gibi buğu çözücü düğmenin altında mıdır?Resimdeki gibi ise devre dışı bırakılabilir diye düşünüyorum. Otomatik olma durumu var mıdır?Yani orada düğme olmaz ama otomatik devreye girer mi?Mesela yol bilgisayarından kontrol edildiği söylendiyor ama kimse ispatlayamıyor. İlanlara bakıyorum çoğunda bu düğme yok ama ESP var diye yazıyorlar ilanda.Soruyorum adam var diyor:) Eğer bu düğme olacak diyorsanız makyajlı kasa ilanlarına bakıyorum hiçbirinde bu düğmeden göremedim. Ben de haziran başı c-max tdci ghia 2005-2007 model düşünüyorum bu özellik benim için önemli ama net bilgiye ulaşamıyorum.Var diye alırız sonra boş çıkmasın. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 esp sembolü kadranda ilk başta yanar.ordan bakabilirsiniz.esp devre dışı bırakılabiliyor.ama çok zorlarsanız kapalıda olsa devreye giriyor Yorum bağlantısı
Misafir 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Düğme yoksa ESP'de yoktur. İlanlara baktığınızda doğrudur, ESP'siz araç yoktur. Ancak genelde EBD (elektronik fren basınç dağılımı) veya EPS (elektrik destekli direksiyon sistemi) kısaltmalarıyla karıştırıldığından bu şekilde hatalı bilgi veriliyor. Sanırım ESP'nin kapatılması durumunda TCS (Antipatinaj) kapanıyor. Yani kapatılan ESP değil. Şansınız bol olsun. Scenic arıyor olsaydınız ESP'sizine zor rastlardınız ama Ford olunca ESP'yi mumla arıyorsunuz. Ama şu da bir gerçek, Ford'un yol tutuşu başka. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ercan Erokyar 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 ESP ;güvenlik anlamında bir araçta bulunabilecek en önemli AKTİF KAZA ÖNLEYİCİDİR.Bu seçiminizden dolayı öncelikle sizi tebrik ederim.Ne yazık ki zavallı ve yalnız ülkemin halkına layık görülmediğinden veya 800-3000 TL farktan dolayı özellikle ESP'li Focus veya C-Max bulmak imkansız gibi.Yakın tarihte sattığım Mondeo aracımda zevkle kullandığım ESP vardı .Eğer sipariş ile verilmedi ise Otosan bu tip araç getirmiyor.Opel, VW ve BMW ve MERCEDES'te ise 2007'den bu yana ESP'siz araç yok gibi. Anlaşılmaz bir hoşlukla insanımız yazın pişiren kışın üşüten deri koltuklu araca 2000 -5000 TL verirken ,ne yazık ki ESP hala arabacıların büyük bir çoğunluğunun bilmediği SÜPER bir emniyet programıdır. Daha fazla uzatmadan gelelim cevaplara: 1-İstisnasız bütün araçlarda ESP OFF edilebilir.Aksi halde karda buzda zincirle arabayı yürütemezsiniz. 2-En önemli güvenlik olduğundan normalde devrededir.Ancak C-max'te resimdeki düğmeye 3 saniye basılı tuttuğunuzda devre dışı kalır. (kazaen off olmasın diye).Devre dışında iken ise HEM DÜ 1 Yorum bağlantısı
Can Karacaer 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Adamlar sahinde bile esp secenegini isaretliyorlar. Ilanda yazilana bakmayin. Galerici milleti var mi ile butun sorulara var diye cevap vermeye meyillidir. Abssiz araca abs var diye iddia edeni gordum. Deneyip hani abs deyince airbagin ustundeki srs yazisini gosterip, bunda srs fren var absden kuvvetli dedi adam. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Alıntı 1-İstinasız bütün araçlarda ESP OFF edilebilir.Aksi halde karda buzda zincirle arabayı yürütemezsiniz. Niye araç yürümez merak ettim? Benim bildiğim mesela renault'larda esp'yi kapatmanız mümkün değil. Esp off yazdığında ASR devreden çıkıyor. Ancak arkadan itişli araçlarda yanlama yapabilmek için ESP kapatılabiliyor. Citoren c5'lerde ise 2004 model altında ESP kapatma tuşu mevcut değil. Bu araçlarda da belli bir hızın altında devreden çıkıp, belli bir hızda girdiği söyleniyor. Doğrusu nedir acaba? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 (düzenlendi) düğme yoksa esp yok diye billiyordum bende ama önceki gün cemil abi bende düğme yok ama esp var dedi buda linki 24 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ercan Erokyar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Evren iskent yazdı: Niye araç yürümez merak ettim? Benim bildiğim mesela renault'larda esp'yi kapatmanız mümkün değil. Esp off yazdığında ASR devreden çıkıyor. Ancak arkadan itişli araçlarda yanlama yapabilmek için ESP kapatılabiliyor. Citoren c5'lerde ise 2004 model altında ESP kapatma tuşu mevcut değil. Bu araçlarda da belli bir hızın altında devreden çıkıp, belli bir hızda girdiği söyleniyor. Doğrusu nedir acaba? Saygılarımla. ESP 4 tekerde bulunan devir algılayıcılarından gelen sinyallleri kullanarak çalışan bir sistemdir.ABS vede TCS ile birlikte aynı duyucularla çalışırlar ancak yazılım farklıdır.Eğer tekerlekte farklı devir varsa devreye girer ve savrulmanızı önler.Karlı zeminde veya zincirle giderken saniyelik devir farkları sürekli oluşacağından sistem tek tekere fren uygulayacaktırda ondan dolayı araç yürümez.Kapatılmayan ESP lafına inanmayınız lütfen kullanıcı kitabını ;varsa ingilizcesini okuyunuz. Saygılarımla... ESP kapatıldığında paralel olarak ASR(TCS) devreden çıkar.ESP nire yanlama nire? Çağlar Aymelek yazdı: düğme yoksa esp yok diye billiyordum bende ama önceki gün cemil abi bende düğme yok ama esp var dedi buda linki Cemil beyin aracı nedir?Menüden kapatılıyor olmasın? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 (düzenlendi) Alıntı ESP kapatıldığında paralel olarak ASR(TCS) devreden çıkar.ESP nire yanlama nire? Ercan Bey yukarıdaki cümlenizle ne demek sistediğinizi açıklar mısınız? Bizim yanlış bildiğimiz, sizin doğru bildiğiniz nedir ki ESP'li araçla yanlama arasınta bağıntı yoktur diyelim. Alıntı ESP 4 tekerde bulunan devir algılayıcılarından gelen sinyallleri kullanarak çalışan bir sistemdir.ABS vede TCS ile birlikte aynı duyucularla çalışırlar ancak yazılım farklıdır.Eğer tekerlekte farklı devir varsa devreye girer ve savrulmanızı önler.Karlı zeminde veya zincirle giderken saniyelik devir farkları sürekli oluşacağından sistem tek tekere fren uygulayacaktırda ondan dolayı araç yürümez.Kapatılmayan ESP lafına inanmayınız lütfen kullanıcı kitabını ;varsa ingilizcesini okuyunuz. Sizin yukarıda belirttiğinize göre, ESP'nin değil TCS'nin kapatıldığı sonucuna ulaşılmıyor mu? Ya da şöyle diyelim. ESP fonksyonunu kapatmak ne demektir? a) Sadece patinaj kontrolü devreden çıkar b) Patinaj kontrolüne (TCS) ilaveten, savrulma sistemi de (ESP) devreden çıkar c) Esp kapatılırsa hem tcs, hem esp kapanır ancak belli bir hızda kapalı olsa bile otomatikmen devreye girer d) Her araçta farklı olur Saygılarımla. 24 Aralık 2009 tarihinde Evren iskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Alıntı Anladigim kadariyla, ESP varsa yanlama yapabilmek mumkun degil demeye calisiyor. Evet Muhlis Bey. ESP devrede iken aracın stabilitesi otomatik sağlandığından, yanlama hareketi için ESP'nin devrede olmaması gerekir demek istiyorum. Burdan yola çıkarak ESP'nin aracın önden çekiş veya arkadaş itişe göre değişik bir kullanımı olabilir mi diye merak ediyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ercan Erokyar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Evren iskent yazdı: Ercan Bey yukarıdaki cümlenizle ne demek sistediğinizi açıklar mısınız? Bizim yanlış bildiğimiz, sizin doğru bildiğiniz nedir ki ESP'li araçla yanlama arasınta bağıntı yoktur diyelim.Sizin yukarıda belirttiğinize göre, ESP'nin değil TCS'nin kapatıldığı sonucuna ulaşılmıyor mu? Ya da şöyle diyelim. ESP fonksyonunu kapatmak ne demektir? a) Sadece patinaj kontrolü devreden çıkar b) Patinaj kontrolüne (TCS) ilaveten, savrulma sistemi de (ESP) devreden çıkar c) Esp kapatılırsa hem tcs, hem esp kapanır ancak belli bir hızda kapalı olsa bile otomatikmen devreye girer d) Her araçta farklı olur Saygılarımla. ESP olan araçta ayrıca TCS düğmesi yoktur.Benim Mondeo dan dolayı net söylüyorum.Yanlama =kıç attırmamı? Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Ercan Erokyar yazdı: ESP 4 tekerde bulunan devir algılayıcılarından gelen sinyallleri kullanarak çalışan bir sistemdir.ABS vede TCS ile birlikte aynı duyucularla çalışırlar ancak yazılım farklıdır.Eğer tekerlekte farklı devir varsa devreye girer ve savrulmanızı önler.Karlı zeminde veya zincirle giderken saniyelik devir farkları sürekli oluşacağından sistem tek tekere fren uygulayacaktırda ondan dolayı araç yürümez.Kapatılmayan ESP lafına inanmayınız lütfen kullanıcı kitabını ;varsa ingilizcesini okuyunuz.Saygılarımla... ESP kapatıldığında paralel olarak ASR(TCS) devreden çıkar.ESP nire yanlama nire? Cemil beyin aracı nedir?Menüden kapatılıyor olmasın? Aracım 2005 c-max Tdci Ghia Cvt, ben bu konuya baya takılmıştım, ışığı yanıyorsa vardır dediler. - Işık var yanıyor Ama ışığın ampulünü fazladan takmış olabilirler diye düşündüm. -Cihazla baktırdım varmış. Ve önemlisi cvt olduğu için mi, bilmiyorum düğme yok... Menüden kendim kapatamıyorum seçeneklerin içinde yok... Yorum bağlantısı
Ercan Erokyar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 (düzenlendi) Cemil Çınar yazdı: Aracım 2005 c-max Tdci Ghia Cvt, ben bu konuya baya takılmıştım, ışığı yanıyorsa vardır dediler. - Işık var yanıyor Ama ışığın ampulünü fazladan takmış olabilirler diye düşündüm. -Cihazla baktırdım varmış. Ve önemlisi cvt olduğu için mi, bilmiyorum düğme yok... Menüden kendim kapatamıyorum seçeneklerin içinde yok... Konu içindeki resimden anlaşılacağı gibi düğmesiz CMAX ESP YOKTUR.CVT ile alakası yoktur.Ampul bütün araçlarda vardır.Son versiyon gösterge panelinde kontak açıldığında yanmıyor.Çünkü yok.Ancak panel test yaptığınızda yanıyor (Sinyal kolundaki düğme basılı tutularak kontak açılınca) ... 24 Aralık 2009 tarihinde Muhlis Ozturk tarafından düzenlendi uslup yanlisligi: muhlis Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Muhlis Bey teşekkür ederim, Ercan beyin yazdıklarını okumadım, ama okumadığım iyi olmuş gbi bir hisse kapıldım. Ercan Beyin kaçırdığı birşey var sanırım, ben VDS ile yetkili serviste kontrol ettirdiğimi söyledim. Olup olmaması çok problem değil, ben sadece meraktan araştırmıştım, takip eden arkadaşlar varsa şu anda da faturada gözüken ve aslında olması gereken 6 airbag ten 2 sini araştırıyorum. Bu da sadece sökülerek kontrol edilebiliyor vds cihazı ile bulamadılar (yeni modellerde vds ile bakılabiliyormuş), yine de denediler. Yorum bağlantısı
Ercan Erokyar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Muhlis Ozturk yazdı: Ercan bey, uslubunuza biraz daha dikkat, burasi bir arkadaslik ortami, sizinle konusan kisileri uzun suredir izlerim, son derece beyefendi insanlardir, burada amacimiz sorulari ortaya cikartip dogruya ulasmak, bu cercevede cevap verirseniz mutlu oluruz. 2X2=4 eder hususunda fikir yürütmek teknik açıdan mümkünmüdür?Onu söylemeye çalışıyorum kimselere laf atmak gibi bir durumum yok hoşlanmamda bu tip sohbetlerden..Cevaplarımın içindeki Beyefendilik konusunda yanlış nerdeki anlamadım doğrusu.Lütfen eleştirilerde doğru kelimeler kullanalım...Uslup sert olabilir ama doğru tektir.TŞK Yorum bağlantısı
Ercan Erokyar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Muhlis Ozturk yazdı: Ercan bey, yazdiklarimi duzgun okumamissiniz. Peki anlaştık.Stop.Ama hakverin acık;vatandaşa yanlış bilgiler veren sözüm ona yetkili servislere nasıl tepki vermeli bilmem ki???Aldatıyorlar,kandırıyorlar olmayan ESP ye var diyorlar.... Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Astrada sport tuşuna basılı tutunca kadranda esp off yazısı çıkıyor. kılavuzda espnin böyle devre dışı bırakıldığı, ama güvenlik amaçlı olarak 50km/h hız aşılınca tekrar otomatik olarak devreye girdiği yazılmış. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Alıntı Evren bey, Ghia X'te yanlamayin bence, karizmasi cizilir aracin, biz size eski kasa Honda verelim, onda istediginiz kadar yanlayin . Yok yok Muhlis Bey, Böyle bir hevesim hiç olmadı, mondi'de yapmam zaten:)) İnşallah kendi insiyatifimiz dışında da olmaz. ESP konusunda başka bir soru sormak istiyorum. Klasik otomatik şanzımana sahip MK3 kasa benzinli mondeo'ların ESP'li modeli mevcut mu? Düz viteslisinde çok nadir düğmeyi gördüm. TDCI'larda 2005'e kadar benzinliye göre daha çok, 2006'dan sonra hemen hepsinde ESP mevcut. Ancak klasik otomatik olan mondeolar'a ESP konulmamasının bilinen bir nedeni olabilir mi? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Alıntı ESP'li MK3 otomatik benzinli mondeo var. Gözümle görmedim ama düğmesini fotoğrafta gördüm. Bu cevapla, Ancak klasik otomatik olan mondeolar'a ESP konulmamasının bilinen bir nedeni olabilir mi? sorusu da geçerliliğini yitirmiş oldu Hakan Bey. Demek ki alanların büyük çoğunluğunun bu ekstra donanımdan haberi yokmuş ya da istememişler. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 kullanırken devreye girdiğini hissettinmi hiç cemil abi?yada esp ışığı yandımı? diğer tarafta cevap vermişsin abi orayı görmemişim.diğer cvt li olan araçlarada bi bakmak lazım belki onlardada vardır Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Açık konuşmak gerekirse kullanım sırasında yandığını görmedim, zaten yansa da farketmezdim tehlikeli bir durum oluşması gerekecek ki dengeyi sağlamaya çalışsın devreye girsin. İstanbul trafiğinde de otobanda gidip geliyoruz (yavaş yavaş). Yalnız bu konunun üzerine gideceğimden emin olabilirsiniz, istediğim cevabı alınca fazla kurcalamamıştım. Zaten birde perde hava yastığı olayı var onunla da ilgilenmem lazım. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Cemil Çınar yazdı: Açık konuşmak gerekirse kullanım sırasında yandığını görmedim, zaten yansa da farketmezdim tehlikeli bir durum oluşması gerekecek ki dengeyi sağlamaya çalışsın devreye girsin.İstanbul trafiğinde de otobanda gidip geliyoruz (yavaş yavaş). Yalnız bu konunun üzerine gideceğimden emin olabilirsiniz, istediğim cevabı alınca fazla kurcalamamıştım. Zaten birde perde hava yastığı olayı var onunla da ilgilenmem lazım. Boş bir yerde 1. ya da 2. viteste sert direksiyon hareketiyle de deneyebilirsin... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 En iyi slalom testinde belli ediyor ayrıca araç patinaja düştüğnde de lamba yanıyordu yeni mondeoda. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 şimdi hatırladım, sanki bir defa yanmıştı kayan araba resmi Patinaja düşme olayı ise çok kısa sürüyor 1 ya da 2 sn patinaj yapamıyorum denemiştim. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 24 Aralık 2009 Yazar Paylaş 24 Aralık 2009 Tekrar Merhaba; Yazılanları okuyunca kafam iyice karıştı.Ben eski kasa yani 2004-2007 model arası düşünüyorum.Uzun zamandır ilanları takip ediyorum.Görüştüğüm kişilerden edindiğim izlenim c-max te esp-tcs+yan hava yastıkları,güvenlik paketi adı altında satılıyor sıfır bile alsanız böyle. Eğer düğme yoksa da esp de yoktur bu benim kanaatim.Benim amacım duyduğum bir konuyu size sormak yani düğme olmaksızın yol bilgisayarından on/off yapılabiliyor mu? Cevabınıze göre ilanları değerlendireceğim satıcıların çok azı biliyor bu güvenlik paketi olayını.C-max i olup bu konuyu irdeleyen ve sonuca varan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Hiç mi güvenlik paketli ghia sı olan yok? Ben şu an sıfır alcak olsam para sıkıntım olsa x paketi bir yana bırakıp güvenlik paketini alırdım.Çünkü benim için güvenlik xenon fardan daha önemli.Resimde fiatlar gözüküyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts