İçeriğe Yönlendir

Ön ve arka lastiklerde desen farkı

İlker Öztürk

Recommended Posts

İlker Öztürk

merhaba,ben 2 ay önce 2 adet goodyear efficient grip 215-55-16 91v lastik aldım.

şimdi 2 lastik daha alama gerek ,michelin lastikler daha sessiz dendiği için ,yeni alacağım 2 lastiği ,michelin alsam,

desenler farklı olacağı için sorun yasarmıyım??

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski

Aynı uygulamayı bugün ben yaptım ve 50 mt. gidemedim çok garip oluyor araba titriyor çekme yapıyor.Sonra hepsini michelin prımacy v91 yaptım 205/55/16 ve şuanda bütün problemler kalktı.Mükemmel bir lastik çok az ses alıyor içeri ve araba resmen rahatladı,fren mesafesi çok iyi özellikle yağışlı havalarda tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı
İlker Öztürk

1 evet - 1 de hayır ,

Aynı uygulamayı bugün ben yaptım ve 50 mt. gidemedim çok garip oluyor araba titriyor çekme yapıyor.Sonra hepsini michelin prımacy v91 yaptım 205/55/16 ve şuanda bütün problemler kalktı.Mükemmel bir lastik çok az ses alıyor içeri ve araba resmen rahatladı,fren mesafesi çok iyi özellikle yağışlı havalarda tavsiye ederim

titreme vs.balans ayarından falan olmasın?

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
(düzenlendi)
1 evet - 1 de hayır ,

Aynı uygulamayı bugün ben yaptım ve 50 mt. gidemedim çok garip oluyor araba titriyor çekme yapıyor.Sonra hepsini michelin prımacy v91 yaptım 205/55/16 ve şuanda bütün problemler kalktı.Mükemmel bir lastik çok az ses alıyor içeri ve araba resmen rahatladı,fren mesafesi çok iyi özellikle yağışlı havalarda tavsiye ederim

titreme vs.balans ayarından falan olmasın?

Hayır balans ayarından değil balans ayarı yapılıp çıktık yola.Ve fren yaptıgınızda özellikle ani frenlerde lastiklerin tutuş açıları dişleri farklı yönde oldugu için araba sağa sola çekme yaparak kayıyor.Lastiklerin hepsi aynı ölçü ve ebattaydı.Sonra mecburen hepsini aynı taktık.

tarihinde Yasin ?im?ek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Öztürk
Hayır balans ayarından değil balans ayarı yapılıp çıktık yola.Ve fren yaptıgınızda özellikle ani frenlerde lastiklerin tutuş açıları dişleri farklı yönde oldugu için araba sağa sola çekme yaparak kayıyor.Lastiklerin hepsi aynı ölçü ve ebattaydı.Sonra mecburen hepsini aynı taktık.

tesekkurler ,ben ozaman aynı markaya devam edeyim.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Biri simetrik diğeri asimetrik desenli olursa,hissedilebilir bi fark oluşabilir ama çok fark etmez. Güvenlik açısından ciddi bi zaaf da oluşturacağını sanmıyorum.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
(düzenlendi)

Aslolan dört tekerinde aynı olmasıdır.

bu kuralı biliyoruz ancak zaman geliyor bildigimiz kuralı delmek durumunda kalıyoruz.

ben geçen yıl lastiklerimi degiştirdim, bi durumdan ötürü bir lastik sıkıntı çıkardı ve farklı desen ve ayrı marka lastik hemde çıkma çift almak durumunda. kaldım çıkma olmayabilirdi, ancak ustanın ve tarihlerinin yeni olması, nedeni ile hadi bakalım dedim nasısa kış sezonun da fazlaca yol yapmıyorum diye taktık, 3 aydır da kullanıyorum hemde izmirden manisaya gelirken sabuncu belinden (ne menem berbat bir virajlı rampa oldugunu bilen bilir) 70 km hızlar ile inerek ve çıkarak denemeler yapmama ragmen (üstelik bu hafta yagış da da gittim) sıkıntı yaşamıyorum.

amma bu sıkıntı yaşamamak işin teknolojik aykırılıgını bildigimden ötürü içimdeki huzursuzlugu ve gerginligi atmama yaramıyor.

yani her daim keşke aynı ve yeni alaydım, takaydım diye hayıflanıp duruyorum. hani bir söz vardır ne şeytanı gör ne selavat getir diye bence siz şeytanı görmeyin ama selavat getirin ve uygun olanı yapın derim ki içiniz de huzurlu olsun.

bana şimdi hanım soruyor yahu sen bu aralar yavaşladın hayırdır noldu diyor. lastiklerden hiç söz etmiyorum ee hanım 50 yi geçtik nede olsa diyorum ama aslen içim huzursuz

bilmem anlatabildimmi

tarihinde Hayrettin G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Öztürk
215/55/16 mı :)

evet 215/55/16 aldığım kişi lastiği deiştirmiş,orj 205 60 16 galiba

bu değişiklik problem yaratırmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Erbuğa

bence bir sorun yok çok büyük bi fark yaratmıyo farklı desenler ebatlar aynı olduğu sürece

Yorum bağlantısı
İlker Öztürk
(düzenlendi)

bu iki lastik 550 tl,ebatları mecburen uzeridekiyle aynı aldım ,eski sahibi değiştirmiş, şimdi 2 lastik daha almam lazım ,

yada 4 lastik orj ebatta 205 60 16 ama buda 1000 tl tutar,2 ay once aldıklarımda elimde kalır , galiba en iyisi,

yine 215/55/16 good year mecburen.

aldığım 2 lastiğin kaskosu var , acaba aldığım yer kaskodan falan değişim yaparmı,yapsa orj ebata donebilirim

tarihinde ?lker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Erbuğa
bu iki lastik 550 tl,ebatları mecburen uzeridekiyle aynı aldım ,eski sahibi değiştirmiş, şimdi 2 lastik daha almam lazım ,

yada 4 lastik orj ebatta 205 60 16 ama buda 1000 tl tutar,2 ay once aldıklarımda elimde kalır , galiba en iyisi,

yine 215/55/16 good year mecburen.

aldığım 2 lastiğin kaskosu var , acaba aldığım yer kaskodan falan değişim yaparmı,yapsa orj ebata donebilirim

abicim sen bilirsin ama bence 2 lastik al aynı ebatta sorun çıkarcağını sanmıyorum ticaride kullandığımız lastikler de desenleri farklı muyanede bilen bakmıyolar desen farkına diş kalınlığı ve ebatları önemli diye sölemişlerdi bana istasyonda

Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş

lastiklerin tamamın aynı takım olması tavsiye edilendir

çünkü lastik üzerinde desen farklılıkları aracın performansını tamamen etkiler

asimetrik desenli lastiklerin asıl amacı su tahliye etmektir

ayrıca lastiklerin iç kısımları dışlarına göre daha kalındır , buralar aracın yükünü taşırlar

lastik üzerindeki şerit sayısı , genişliği ve derinliğide ; hız , performans , tutunma ve ses gibi özeliklerine etkendir

arka dan itişli ve önden çekişli araçlarda ön ve arka lastikerlin farklı olması çok tavsiye edilmez ;

örnek verecek olursak : ön takımlar v şeklinde desen sahip hız lastiği olsa suya girdiğinizde su tahliyesi az olacağı için direksiyon hakimiyetiniz azalacak

hatta lastiğin deseni bile lastiğin ısnıp soğumasına kadar bir çok şeyi etkiler buda sizin yolculukl perfonmasını olumlu yada olumsuz değiştirir

hazır kış mevsiminde olduğumuza göre daha detaylı bilgi için buaraya bakarbilirsiniz

http://www.lastikmagazin.com/konu_detay.asp?id=32

genelde v desen tipli lastikler hız ve performasn içindir

asitmetrik ve kanallı lastikler ise 4 mevsim kullanım ve konfor için daha idealdir.

Yorum bağlantısı
Servet Korgan
lastiklerin tamamın aynı takım olması tavsiye edilendir

çünkü lastik üzerinde desen farklılıkları aracın performansını tamamen etkiler

......

asitmetrik ve kanallı lastikler ise 4 mevsim kullanım ve konfor için daha idealdir.

Gayet güzel bilgiler. çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Özgür Temiz

yuksek hizda ve ruzgarli yagmurli havalarda surus konforunu dusurur ama kullanilmaz diye birsey yok

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Yazın yaz, kışın kış lastiği kullanmakla beraber; farklı dingil üstündeki (Focuscular pek bilmez dingili :) )lastikler farklı desende olabilir. Herkes olmamasını ister o ayrı.

Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş
Yazın yaz, kışın kış lastiği kullanmakla beraber; farklı dingil üstündeki (Focuscular pek bilmez dingili :blush: )lastikler farklı desende olabilir. Herkes olmamasını ister o ayrı.

bence desenlerin ve tipin farkılı olması doğru değil bununla ilgili paylaşım yapmıştım

ama lastik ebatları farklı olabilir bu normal dir , bu da genelde arkadan itişli araçlarda çok görülür ,

desen ve şekil farklılıkları güvenli sürüü engeller

ön ve arka lastiklerin farklı ebatlarda olması (üretcii standarlarına göre ) normal olabilir ....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...