İçeriğe Yönlendir

Şasi No


Mehmet Akif Akpınar

Recommended Posts

Mehmet Akif Akpınar

Bugün 2004 model Focusumu muayeneye götürdüm.Şasi no'da bir karakter sıfır yerine O yazılmış deyip emniyetsizdir raporu verdi. Ön camdaki numarayı gösterdim.Bizim için diğer yerde yazan no önemlidir deyip benden tarafik tescilden Ek-1 belgesi istedi.Focusların asıl şase no nerede yazılıdır?

Benim aracım 68 plakalı Aksaray tescilli ama ben şu an İstanbul'da oturuyorum.Bu belgeyi İstanbul'dan alabilir miyim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sıfırı O yu nasıl ayırt etti tebrikler yani. Ruhsatta mı O yazılmış?????

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ön yolcu koltuğunun orada minik bir kapakçık var oraya bakmışları en son muayenede.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski

Ek-1 formunu heryerden alabilirsiniz.Ek-1 formuna doğru olan şase numarasını yazacaklar,muayeneyide ek-1 formuna işleyecekler ve iki ruhsatınızda değişecek boşu boşuna 108 tl ödeyeceksiniz.Ayrıca ek-1 formuna'da 20-25 tl verirsiniz.Buyrun işte devlet bedavadan 108 tl kazanmış olacak. :blink:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Doğrusu sıfırdır... Abartısız piyasadaki ruhsatların yarısı yanlış...

İşin garibi zamanında bu hatayı yapan yine trafik tescildekiler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim 96 Mondeo da muayenede ağır kusur ile kalmıştı. 200 kağıt harcayarak güvenli yapmıştık, kusuru: 96 yılındaki trafik tescildeki görevli sorumlu yekili maaşlı polis-memmurun, ruhsata şasenin tümünü yazmamış olması idi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mondeoyu aldığımda ruhsatta şasi no 7 rakamlı idi...

Daha sonra başıma gelecekleri bildiğim için, lpg için muayeneye girdiğimde, Ek-1 üstüne şasi numarasını da tam olarak yazdırmıştım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Akpınar
Sıfırı O yu nasıl ayırt etti tebrikler yani. Ruhsatta mı O yazılmış?????

Evet ruhsat WFO diye başlıyor ama arabada WF0 yazıyor.Düzeltmek için uğraş dur artık.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
V.Ceyhun Emir

Bu sorunla ben de karşılaştım, muhtemelen birçok kişi daha karşılaşacak. Hiçbir hatamız yokken 108 lira ödedik ve ruhsatımızı yeniledik, buna itiraz hakkımız olmalı. Hukuki yollardan bu parayı iade almak gibi bir şansımız olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan

bu gün benimde başıma geldi aracım 4 yıldır muayeneye gidiyor daha yeni uyandılar harf hatasını iki kere esenyurta gittim

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Valla o belgeyi oturup biz yazmıyoruz,tescil yazıyor.Üstelik komik olan kasko ve sigorta'da doğru yazılmış.Bende değiştirdim,ve şikayette bulundum bakalım ne olacak.Onu aracın motorda ve camında yazarken okuyamayan adam zaten orada oturmasın,böyle adamlar A grubu kan yerine AB bile olur bir B'nin lafı olmaz derler.TUV'cülerle zaten ayarsız dedikleri far için tartıştım,birde bu çıktı tam oldu.Sonra ama bir şey fark ettim TUV'cülerde verdikleri belgeye 1 sıfır fazla eklemişlerdi,bunu fark edince hemen atladım gittim.Bana diyorlar önemli değil,değiştireceksiniz kardeşim bunu dedim,paşa paşa değiştirdiler.Aldım o kağıdı o ukala adamın elinden kontrol ettim OK'di ve orada yanındada yırttım,çöp bulamadım etrafta bunu atın diyede eline verdim.

Kaldıki bu memlekette hala 20-30 yaşında ön tarafta TUV kağıdı yapışık araçları o halde görüyorum içimden arabayı denize atmak geliyor,ne garip bir yerdeyiz.

Saygılar

Benim sağ kısa farımda hafif islenme olduğundan performansı soldan biraz daha düşük.

Ölçüm sonucunda sol:30, sağ:10 lux çıktı. Yani sağ farım halojenden de kötüymüş ??? Tabii 30 sn'de yapılan kontrolü gördükten sonra bu sonuç beni şaşırtmadı.

Aracımın ruhsatıyla ilgili bir kayıt sorunundan dolayı ertesi gün tekrar muayeneye girdim. Far ayarlarımı değiştirmedim ve "bakalım bunda ne çıkacak" diye sonuç raporunu aldığımda sol:22, sağ:18 lux çıkmıştı. Sis farı ve uzun far değerleri de olması gerektiği gibiydi.

Kısacası birbirinden farklı sonuçlar alınması da mümkün . Makinayla 30 cm'den yapılacak ölçümler ne kadar hassas olabilir tartışılır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...