İçeriğe Yönlendir

Turbo yağ kaçağı

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Gökhan Kızılkaya
(düzenlendi)

Arkadaşlar benim yeni gelinin turbosundan turbo kanatlarını ayarlayan geometri valfinin üstüne yağ damlıyor.

Mustafa usta motor koruma yaptırmişsın odur olabilir dediydi ama bugün baktım artmış.Şu an serviste sonuçları yazarım ama sormak istediğim şey yağ neden kaçıyor yeni oring kaçırmamalı demekki başka bir problem var turbo bağlantılarıyla ilgili, servise söyledim ama bakarlarmı bilmiyorum büyük ihtimal oring değiştirip sallıcaklar sonra 1 ay sonra bidaha...

Motorda herhangi bir problem yok ancak alt devirlerde dalgalı bir hafif turbo vınlaması var.

Aracı da özenli kullanıyorum soğukken yüklenmiyor stop etmeden 20-30 sn bekliyorum gibi.

Bu tdci motor çok güzel de birazda nazlı galiba.İnşallah fazla naz aşık usandırmaz

tarihinde G tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Oring olma ihtimali yüksek. Yeni olsa da olabiliyor. Meganeda uğraşmıştım oradan biliyorum. Turbo üzerindeki iç ters oringin dışı sapasağlamken içi tarafı erimişti resmen.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Oring olma ihtimali yüksek. Yeni olsa da olabiliyor. Meganeda uğraşmıştım oradan biliyorum. Turbo üzerindeki iç ters oringin dışı sapasağlamken içi tarafı erimişti resmen.

O zaman her 3000 de bir turbo oringi değişme durumu olmaz heralde

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
O zaman her 3000 de bir turbo oringi değişme durumu olmaz heralde

Ben değiştirdikten sonra 30bin km yapmıştı araç. Satıldığı güne kadar bi daha sorun çıkmamıştı.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Problem çözüldü.Montaj hatası turbo yu birleştiren yeşil o ring yanlış konmuş ve değişip toplandı.

Bakalım kaçak tekrarlayacakmı.Ben otosan a olmaz cevaplamazlarsa ford Almanya ya mail atmayı düşünüyorum.

Şimdiye kadar bu turbo yağsız yada az yağlamı çalışıyordu veya yağ kaçan yerden basınç kaybıda olmazmı bu turba ilerde iş açarmı başıma nolcak şimdi gibilerinden.Derdim, ilerde sorun çıkartırsa bana kullanıcı hatası deyip te 2000 tl turbo masrafı çıkarmasınlar. :)

Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Problem çözüldü.Montaj hatası turbo yu birleştiren yeşil o ring yanlış konmuş ve değişip toplandı.

Bakalım kaçak tekrarlayacakmı.Ben otosan a olmaz cevaplamazlarsa ford Almanya ya mail atmayı düşünüyorum.

Şimdiye kadar bu turbo yağsız yada az yağlamı çalışıyordu veya yağ kaçan yerden basınç kaybıda olmazmı bu turba ilerde iş açarmı başıma nolcak şimdi gibilerinden.Derdim, ilerde sorun çıkartırsa bana kullanıcı hatası deyip te 2000 tl turbo masrafı çıkarmasınlar. :)

Ne dersiniz?

Zaten sorun çıkaracaksa kısa zamanda çıkarır. Siz yapılan müdahaladen bahseden raporu aldıysanız servisten ileride bakın böyle bir sorun için turbo açılmıştı diyebilirsiniz. O servis kapanır başka bir servise gitmek zorunda kalabilirsiniz ileride. İş emrini edinmenizi ve ayrıca arabanın servis kitapçığına işlettirmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...