İçeriğe Yönlendir

Dalış Ve Sualtı Fotoğrafçılığı


Caner Candemir

Recommended Posts

Caner Candemir

Hiç denediniz mi? Eşsiz güzel maviliklere dalıp oradaki yaşamı görmek ve tekneye çıkmak.... Daha ileri seviyede de sualtında fotoğraf çekmek...

Detaylı bilgi edinmeniz için ;

http://www.canercandemir.net

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Birkaç kez dalmışlığım var, ama tabi çok amatörce, bu işlerle uğraşan kuzenim sayesinde... Denizin altı çok farklı bir dünya...

Yorum bağlantısı
Caner Candemir

Merhaba İlker bey,

Amacımız hem dalış yapmak hem de sualtında fotoğraf çekip dalamayan ya da hiç dalmamış insanlarla paylaşmak. Fotoğrafımızın kalitesi ne olursa olsun hem öğrenmek hem de öğrendiklerimizi pekiştirmektir. Fotoğraflarınızı bekliyorum. Sevgiler, selamlar....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sami Hocaa... Gel bak senin kafadan birileri var burda...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Suyun altında kalabildiğim dakikacıklar , yukarı bir daha çıkmayı istemeyecek kadar güzel gelirdi. Tabii nikotin sonrası saniye mertebesindeyim :f1:

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
Eğitmensiniz diye bir şey sormak istiyorum.

Suyun altında nasıl kalabiliyorsunuz ?

Yani hiç tüple dalış denemedim ama normal dalış denedim suyun altına indikten sonra sanki bir güç beni yukarı itiyor. Ancak dalgıçlara bakıyorum ve hepsi suyun altında sabit kalabiliyor ?(tüplü tüpsüz)

Bunu yapmanın bir yöntemimi var ?

Valla çok yersiz oldu biliyorum ama çok merak ettiğim bir konuydu. :)

Hadi tüplü dalarken tüp ağırlık yapıyorda sabit durabilinirde ,tüpsüz dalış eğitmenleride sabit kalabiliyor...

Bu arada su altında kullandığınız makine su geçirmez mi ? yoksa su geçirmez kap mı kullanıyorsunuz ?

Bu arada makine çok kaliteli çekim yapıyormuş :)

Nefesinizi içinize çekip dalarsanız su sizi yukarı kaldıracaktır.Ama ciğerlerinizdeki nefesi boşaltıp dalarsanız suyun altında rahatlıkla gezinebilirsiniz,bu kezde yukarı çıkmak can atacaksınız.:D

Yorum bağlantısı
Caner Candemir

Merhabalar Ufuk bey,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Suyun altında SCUBA gereçleri ile kalınabiliyor. Kısaca açıklayayım bu durumu. SCUBA nın anlamı bağımsız bir hava kaynağı kullanılarak sualtında soluma işlevine verilen tanımlamadır. Açılımı ise "Self Continued Breathing Apperatus" un baş harflarinden oluşmaktadır. Suyun altında kalma işlemi de tamamiyle fizik ve biyolojik kurallar çerçevesinde gerçekleşen bir durumdur. Yani basınç-hacim ilişkisi ve insan vücudundaki biyolojik değişimlerin uyumuyla alakalıdır. Tüpsüz yapılan dalışlarda ağırlık kemeri kullanmadığınız takdirde suyun altına inmeniz ve uzun süre sualtında kalmanız mümkün değildir. Sebebi ise suyun kaldırma kuvvetidir. Vücudumuzda içi hava boşlukları olan bir çok yer bulunmaktadır. Dolayısıyla suyun kaldırma kuvvetine karşı koymak yalnızca ciğerlerimizdeki havayı boşaltmakla da bitmez. Teorik olarak ağırlığımızın 10'da 1'i kadar bir ağırlığı belimize bağlamak suretiyle serbest dalış yapabiliriz. Ancak kurallar ve emniyet çerçevesinde!!! Uzun açıklamanın özeti olarak her serbest ve tüplü dalıcı teoride ağırlığının 10'da 1'i kadar ağırlık kemeri kullanmak durumundadır ( Tecrübeli dalıcılar için bu durum değişebilir ).

Sualtında kullanıdığım makine Dijital SLR bir makine. Yurtdışından alınan bir muhafazı(housing) ve flaş sistemi var (Sea&Sea DX-400D). Tabii ki sualtında kullanılan amfibik makineler de mevcut. Ancak o makineler profesyonel SLR değiller. Sualtında yalıtımı sağlamak için çekimlerimden önce o-ring diye tabir edilen conta yağlama ve bakımlarını yapıyorum. Beğeniniz ve değerli sorularınız için teşekkür ederim.

Selam ve saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Eren Çiftçi

amatör olarak gözlüğümüz yarım metre borumuz olan suyun ustunde ona dalma denırse tabı :D resim çekmekte çok farklı bişey olsa gerek genellikle hangi şehirlerde dalıyosunuz.?

Yorum bağlantısı
Caner Candemir
amatör olarak gözlüğümüz yarım metre borumuz olan suyun ustunde ona dalma denırse tabı :D resim çekmekte çok farklı bişey olsa gerek genellikle hangi şehirlerde dalıyosunuz.?

Batı Karadeniz ve Türkiye'nin tüm kıyıları ve yurtdışı.

detaylı bilgi için http://www.canercandemir.net

Sevgiler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ege de, tesadüf ile deniz dibinde bir taş bulmuştum, o taşı elime alıp daldığımda sabit kalıyordum, 1 hafta yanımda gezdirmiştim. Tabiat Ana benim yanımda.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Önümüzdeki yaza dalış kursunu ayarlamıştım.. bu sayede ne kadar iyi yaptığımın da farkına varmış oldum.. teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yazın bodrum-Antalya gidip geziyoruz? Kumsalda kucağında her taş taşıyanı ben sanma da ....

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Nurettin Aktürk

dalış yapılacaksa bence türkiyedeki en iyi noktalardan biri Antalya - Kaş. Denemelisiniz.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Dalış konusu açılmışken Yasemin Dalkılıç'a geçmiş olsun diyorum.

Yorum bağlantısı
Gündüz Albayrak

Grupta hobidaş bulmak güzel iyi ki gelmişim :D .Eee artık forclub dalış grubunu da oluşturup etkinlik yaparız, yaz geldi ve sinüslerim doldu.Compact makina ile de güzel kareler yakalayabiliriz çok dert etmeyin profların sualtı ekipmanı çok pahalı :) .

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Caner Candemir

Hoşgeldiniz Gündüz bey,

Evet sizin de belirttiğiniz gibi hobidaş bulmak güzel. Sormayın benim de dalışım geldi. En kısada çekimlere başlamayı düşünüyorum. Bu arada güzel yada kötü fotoğraf çekmek gibi bir derdim yok :) Bu arada sualtında kompakt makine kullanmıyorum. Makinem DSLR Sea&Sea DX400D Housing + Canon 400D.

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

Arkadaşlar İstanbul'a en yakın dalış imkanı neresidir?

Geçen yaz ben Gökçeada'da epey balık kovaladım ama bu sene inşh sizlerden yeniden scuba eğitimi almak isterim...

Yorum bağlantısı
Caner Candemir

Merhabalar,

İstanbul'a en yakın dalış noktaları Kömür limanı ve Saros Körfezi olduğunu biliyorum. Ancak oralarda dalış yapmak ne kadar keyiflidir? dalış yapanlara sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Gündüz Albayrak

Caner bey compact makina konusuna bir arkadaş sormuş da o yüzden değindim,evet İstanbul'a en yakın Kömür limanı diye biliyorum ben de,Kömür'ün kendine has bir yapısı ve kültürü var ayak uydurulabilirse çok güzeldir.Kıyıdan dalış ve çadır imkanı olduğu için en hesaplı dalışı burada yapmak mümkün, otel parası tekne parası vermiyorsunuz en azından,kalabalığı ve sohbeti seviyorsanız yine en uygun yer burası elini sallasan dalgıca değer :nazar: , dip yapısına gelince 3-4 senedir Ege ve Akdeniz'e çeşitli yerlere gittim eğer ilgili arkadaşlar bizi alakasız yerlere götürmediyse Kömür Limanı en iyi dalış yerlerinde biri, hiç bir dalışımda müren,ahtapot fotoğrafı çekmeden çıktığımı hatırlamam, orfoz,tavşan vb. canlılar da sıklıkla görülebilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Caner Candemir

Gündüz bey,

Bilgilendirici açıklamalarınızdan dolayı kendi adıma çok teşekkür ederim.

Sağlıcakla dalın!

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...