Erhan Doruk 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Aracımda önce rölanti sorunu vardı, rölanti valfi, kelebek temizliğinden sonra pek bi sorun kalmadı. şu sıralar ateşleme sistemi ile ilgili bi sıkıntı var sanırım. Aracı çalıştırınca gayet güzel çalışıyo, rölantideyken ibre sabit ancak motor biraz sarsıntılı çalışıyor. ani gaza vermelerde tepkisi 1-2sn sonra oluyo. sıkışık trafikte, özellikle yokuş yukarı yollarda aracı el frensiz kaldırmakta çok sıkıntı yaşıyorum. aracı kaldırmak istediğimde araç bir anda boğuluyo, araç çekmiyor. anca çok fazla gaz vererek aracı kaldırabiliyorum. bazen de tam kavrama noktasında stop ediyo. mecbur yüksek devir el freni ile kaldırıyorum önce lpg ciye götürdüm. bilgisayara bağladı, araç biraz zengin karışımla çalışıyor dedi, ateşleme sistemine baktır dedi. birkaç ustaya götürdüm. bobinden, t hortumdan değildir,(özellikle sormuştum) Buji ve buji kablosu değiştirip bi bakalım dediler. Böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu aramızda? sizde buji ile kabloyu orjinalleri ile değiştirince sorun düzelir mi? bu arada aracın devirlenmesi ve gidişi ile ilgili sıkıntı yok, soğukken bazen kesiklik yapabiliyo ama ısınınca problem kalmıyor. Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 erhan hiç ugraşma lpg soketini söktür valf -sensör ugraşma biraz önce geldim.anayollarda frene bastıgımda motor sönüyordu bu yüzden sıkıntım vardı geniş bir araştırma yaptım ortak görüş valf-sensörle alakalı dediler.yalnız bir dostum dediki hocam san bir usta tavsiye edecem gittim durumu izah ettim dediki hocam bu focus sorun muhtemel lpg .iyi öyle olsun lpg vanayı kapat ve soketi sök şimdi deneme yapalım çık anayola bas basabildign kadar benzinde .debriyaj fren sık çok şükür bir şey yok 7 defa denedik birşey olmadı 2-3 günde daha deneyecez bakalım.okeskin frenlere ragmen çok şükür birşey olmadı Allah'a şükürler olsun Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Erhan bey sizin sorunları takip ediyuorum benim arabada sizinle hemen hemen aynı sorunları yaşıyor. Bakmadığım yapmadığım hal kalmadı.Bir çalışıyo herşey mükemmel bir çalışıyor arabada düzensizlik alıp başını gidiyor. hatta dün forumdan okudum krank pozisyon sensörü 20 tl onu değiştirtdim değişen birşey yok, potansiometre dediler söktüm temizledim değişen birşey yok, neredeyse sanayiye her girdiğimde hava filitresini değiştiririm 6 ayda buji değiştiririm yok 15-20 gün önce 125 tl fomaco orjinal buji kablosu aldım değişen bir şey olmadı tekrar eskileri taktım. Artık tek bobin kaldı onuda yenileyeceğim ya az kaldı. Ben artık bıktım bu çözülmeyen sorun yüzünden yavaş yavaş ecu dan şüphelenmeye başladım. Yorum bağlantısı
İrşat Kandemir 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 aynı sorun bendede var rampada durmak istemiyorum el frensiz stop ediyor çok geç tepkime veriyor elektriksel olacağını sanmıyorum kronik bu focuslarda herkesin sorunu aynı ve çözümü yok gibi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Çözüm yok mu? İstanbul da iseniz hele, motoru roket bile yaptırırız Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Çözüm yok mu? İstanbul da iseniz hele, motoru roket bile yaptırırız eyyt be Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 ben sorunu çözdüm focuslar lpg sevmiyor gaza gelmiyor Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Erhan bey sizin sorunları takip ediyuorum benim arabada sizinle hemen hemen aynı sorunları yaşıyor. Bakmadığım yapmadığım hal kalmadı.Bir çalışıyo herşey mükemmel bir çalışıyor arabada düzensizlik alıp başını gidiyor. hatta dün forumdan okudum krank pozisyon sensörü 20 tl onu değiştirtdim değişen birşey yok, potansiometre dediler söktüm temizledim değişen birşey yok, neredeyse sanayiye her girdiğimde hava filitresini değiştiririm 6 ayda buji değiştiririm yok 15-20 gün önce 125 tl fomaco orjinal buji kablosu aldım değişen bir şey olmadı tekrar eskileri taktım. Artık tek bobin kaldı onuda yenileyeceğim ya az kaldı. Ben artık bıktım bu çözülmeyen sorun yüzünden yavaş yavaş ecu dan şüphelenmeye başladım. Sadettin abi yok senin arabanda bir şey ya veya bana iyi olan zamanı denk geldi:) kullandığımda benimkinden seri gibi geldi.beyni kurcalatmak istersen haber ver benim ustayla görüştüreyim seni. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 muhtemelen ateşleme sistimiyle ilgili bir sorun vardır yada tps yani gaz kelebek sensörü ile ilgili olabilir. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Sadettin abi yok senin arabanda bir şey ya veya bana iyi olan zamanı denk geldi:) kullandığımda benimkinden seri gibi geldi.beyni kurcalatmak istersen haber ver benim ustayla görüştüreyim seni. Tahirim cumartesi günü atikerlendim ya verdik gazı yine ateşlenmeye başladı. ilkide olduğu gibi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Mart 2010 Yazar Paylaş 5 Mart 2010 o zaman ben boşuna buji kablosu alıp masrafa girmiyim, benimde aklıma bobin geldi ama ustanın dediğine göre bobinde birşey yok. aslında bence sorun hava ile gaz karışımını düzenleyen parçada. çünkü bilgisayar a bağlayıp baktığımızda araç yük altında (klima+uzun farlar) normal sarsıntısız çalışıyor. ancak kendi haline rölantide bırakınca yavaş yavaş hafif zengin karışıma düşüyor. motor sarsıntılı çalışmaya başlıyo, sıkışık trafikte de stop edecek gibi oluyo i bazen de stop ediyor. kişisel kanaatim ne buji nede bobin. bu ayarlayan mekanizma benzini ayarladığı gibi lpg yi ayarlayamıyor. yada bununla ilgili sensör hangisi ise görevini tam olarak yerine getirmiyor. Erhan bey sizin sorunları takip ediyuorum benim arabada sizinle hemen hemen aynı sorunları yaşıyor. Bakmadığım yapmadığım hal kalmadı.Bir çalışıyo herşey mükemmel bir çalışıyor arabada düzensizlik alıp başını gidiyor. hatta dün forumdan okudum krank pozisyon sensörü 20 tl onu değiştirtdim değişen birşey yok, potansiometre dediler söktüm temizledim değişen birşey yok, neredeyse sanayiye her girdiğimde hava filitresini değiştiririm 6 ayda buji değiştiririm yok 15-20 gün önce 125 tl fomaco orjinal buji kablosu aldım değişen bir şey olmadı tekrar eskileri taktım. Artık tek bobin kaldı onuda yenileyeceğim ya az kaldı. Ben artık bıktım bu çözülmeyen sorun yüzünden yavaş yavaş ecu dan şüphelenmeye başladım. motor soğukken daha çok yapıyor, motor ısınınca çalışması biraz düzeliyor ama dediğim gibi sıkışık trafikte giderken sıkıntı yaratıyo. Motor tam ısınınca düzeliyor mu? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 Tahirim cumartesi günü atikerlendim ya verdik gazı yine ateşlenmeye başladı. ilkide olduğu gibi Hayırlı olsun abi Allah problemsiz binmeyi nasip etsin:)Ben hala inadına 95 oktan:) Yorum bağlantısı
Kemal Murat İnce 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 1. Arabanızın silindir kompresyonunu ölçtürün, silindirler arası fark varmı yokmu ve değeri ne çıkıyor. Gerekirse yağlıda ölçülsün. 2. Rölantde ve kalkışda, vakum saatiyle vakuma bakılsın kaç kPa yada in.Hg vakum görüyor ve dalgalanma varmı varsa kaç birim. Bunlara bakmadan boşu boşuna ondardır bundandır diye para harcamayın. Gerekirse 200 lira para verip (contası işçiliği dahil) silindir kapağını söktürüp subap kaçırma testine yollarsınız. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Mart 2010 Yazar Paylaş 7 Mart 2010 (düzenlendi) aracı aldığımda buji kablolarını da yan sanayisi ile değiştirmiştim ama bujilere dokunmamıştım. cumartesi sabahtan sanayiye gidip , kabloları aldığım yere sorunu anlattım.adam orjinal kablo alman lazım dedi, o kadar param olmadığını söyledim, geçen ondan aldığım kabloları geri aldı başka marka kablo verdi(o da yan sanayi), 4 tane de motorcraft buji al, hava filtresini de değiştir dedi. dediklerini yaptım. sarsıntı sorunu geçti , aracı zorlasam da stop etmiyor artık, boğulma sorunu da ortadan kalktı. aracın gidişi bile farketti. ustalar kesinlikle bobin diyordu. ama değilmiş. ilerdide orjinal kablo al o zaman daha da iyi olur dedi. ama bu haliyle bile mükemmel. sadece rölantide çok hafif oynama var o kadar sorun kadı kızında da olur. o şekilde kabullenicem bu arada verdiği kablonun kutusunun üstünde AUTOLİNE yazıyor. orjinale o kadar para vermek istemiyorsanız bunu alabilirsiniz. (30tl.) 7 Mart 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Mart 2010 Paylaş 7 Mart 2010 Lpg kalibrasyonunu tekrar yaptırın derim. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Mart 2010 Yazar Paylaş 7 Mart 2010 ayar gerekebileceğini bende düşündüm ancak araçta şu an hiç sorun yok. sadece misal kırmızı ışıkta durunca devir 1200 e filan çıkıyo 3-4 sn. sonra yine düşüyor 700 civarına, gidişinde filan hiç problem yok. öneri için teşekkürler bi ara gideyim lpg ciye. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Mart 2010 Paylaş 7 Mart 2010 Eski ayarınız bozuk ateşlemeye göre yapıldıysa ciddi fark olabiliyor Tüketim olsun çekiş olsun. Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 focuslarda şöyle bi özellik var usta şu parçadan yapar değip değiştiriyor ama ilk defada sorun çözülmüyor sonra başka parçaları değiştiriyor yine çözülmüyor.. bende bi doğan vardı şimdi babam kullanıyor usta yanlış parçayı dahi değiştirse araba yinde düzeliyodu yaa varmı bööle bişi.. Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Oksijen sensörlerine baktırmanızı tavsiye ederim , karışımı etkileyen faktörlerden Yorum bağlantısı
Hüseyin Arıcı 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Bende de buna benzer bir sorun başladı. Araç soğukken çalıştırınca rölanti bir dibe vuruyor, bir 2000 devire geliyor. bu hareketi 1-2dk yapıyor. Motor ısınmaya başlarken rölantideki bu dalgalanma son buluyor. Usta rölanti sensörü değişmeli dedi. Temizlenirse düzelir mi dedim, hatta kelebeğin temizlenme durumundan bahsettim(Forumda Okumuştum), Kelebek temizlenmez, sensörde değişmeden iflah olmaz falan dedi. İkna olmadım. Sizlere sorayım dedim. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Nisan 2010 Yazar Paylaş 9 Nisan 2010 (düzenlendi) Bende de buna benzer bir sorun başladı. Araç soğukken çalıştırınca rölanti bir dibe vuruyor, bir 2000 devire geliyor. bu hareketi 1-2dk yapıyor. Motor ısınmaya başlarken rölantideki bu dalgalanma son buluyor. Usta rölanti sensörü değişmeli dedi. Temizlenirse düzelir mi dedim, hatta kelebeğin temizlenme durumundan bahsettim(Forumda Okumuştum), Kelebek temizlenmez, sensörde değişmeden iflah olmaz falan dedi. İkna olmadım. Sizlere sorayım dedim. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim. forumda bu sorduklarınızı hepsinin cevabı var ama kısaca, karter havalandırma hortumu kontrolü , rölanti valfi temizliği (biberon fırçası ve motor temizleyici ile) , sente ayarı , buji kabloları ve bujiler e baktırın sorun muhtemelen bunlardandır. ama öncelikle daha önce yazılım güncelletmediyseniz servise gidip aracın yazılımını güncelletin. 9 Nisan 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts