İçeriğe Yönlendir

2006 Mondeo Tdcİ Hakkındaki Yorumlarınız?

Halis Parlak

Recommended Posts

Halis Parlak

Aslında favorim c-max olmasına rağmen geçen haftasonu dizel mondeoya bindim yolcu olarak.Beklediğimden daha çok ilgimi çekti.Yola çok iyi oturuyor çizgisini bozmuyor gaza yüklenseniz bile.Hızlanması da gayet iyi.Donanım da zengin ama 2.eli zayıf.

2.0 dizeller arasında jettayı beğenirdim ama mondeo da beni etkiledi.C-max almayı düşünürken aklım mondeoya kayıyor.İkisi farklı karoserler ama ilgi meselesi işte:)

Siz değerli mondeo kullanıcıları nasıl bilirsiniz mondeoları? (2005-2006 model düşünüyorum)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2ele çıkamadan satılan bir araçtır, piyasadaki rakamlardan daha fazla fayda sağlayan bir arabadır. Aynı model yılı Pasaatın yarısı gibi mesela :D , geçmiş bakım-tamir listesinin iyi incelenmesi gerekir. Filo da çokça kullanıldı, bakımları kontrol edilmeli. Not: Jetta , Mondeo nun ancak bagajına sığar o kadar. Makyajlı sis-stop lu olsa çok daha iyi gözükür.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Evet dediğiniz gibi passatın yarısı kadar nerdeyse.Bence ww de olsa aradaki fark o parayı hakedecek kadar değildir.Yeni kasaları tip olarak beğenmiyorum eleştirenler olabilir ama sadece şekil olarak.Eski kasalar daha hoş geliyr gözüme.

Makyajlı kasaları daha iyi diyorlar.Makyajlı kasa ne zaman çıktı Çağlar Bey;

Aradım net bilgi bulamadım.Şu an hem c-max bakıyorum hem mondeo.Kısmet artık.Ağırlıklı olarak şehiriçi kullansam da uzun yolada gidiyorum.Mesai günlerinde yaptığım günlük ortalama km maksimum 20 km diyeyim.Bir de okulum Beyoğlu'nda bu iki araba ile rahat dolaşabilir miyim bilmiyorum?Şu an fiesta var tazı gibi valla hem çok seri hem çok ekonomik.2.0 tdci İstanbul içi lüks olur diyorlar ama rahatlığı da başka bence.

2.0 jetta tdi kullandım birkaç kez hoşuma gitmişti ama çok pahalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu

Hiç C-max kullanmadım ama hiç mondeo gibi araç da kullanmadım. :D

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Halis Bey 2006 model bir Mondeo ikinci el kullanımında oldukça değer yitirmiş durumdadır.

Bu nedenle fiyat/yarar oranlamasına bakılırsa son derece iyi bir fiyata oldukça kaliteli bir araca sahip oluyorsunuz.

Eğer C-Max ile Mondeo arasında kararsızsanız, hiç düşünmeyin Mondeo alın derim.

Genel üretim kalitesi, yol tutuşu ve kısacası bir üst segmentte oluşu nedeniyle ben olsam Mondeo ile C-Max 'i kıyaslamam bile.

Aracın eksilerine gelince:

Birincisi dizel motorun gürültüsü benzer sınıftaki diğer araçlara göre çok fazla.

İkincisi tüm Fordlar'da olduğu gibi Mondeo'nun da direksiyonu özellikle şehiriçi manevralarda çok ağır.

İnanın otoparktan çıkarken zaman zaman Şahin mi kullanıyorum diye düşündüğüm oluyor. :D

Eğer seçiminiz otomatik vitesten yana olacaksa, Ford'un o dönemlerde kullandığı otomatik viteslerin

teknolojik anlamda dinozor döneminden kaldığını ve hem vites geçişlerinin konforsuz, hem de yakıt tüketimine etkisinin çok olumsuz olduğunu da eklemeliyim.

Sanırım biraz da bu özellikleri sebebiyle, aynı sınıftaki Passat gibi araçlara oranla çok daha fazla değer kaybediyor Mondeolar.

Ama zaten kaybedeceğini kaybetmiş, bu fiyata düştükten sonra eksilerini gözardı edebilirim derseniz,

genel anlamda kaliteli ve az sorunlu bir araç sahibi olursunuz.

Yorum bağlantısı
Ersoy Koskuoğlu

Ben c-max ve mondeo kullanmış biri olarak c-max demek istiyorum. Hem içi daha ferah, direksiyonu daha hafif, yakıtı daha az, ghia alırsan sunroof standart. Onun dışında sanki mondeo dan biraz daha yumuşaktı süspansiyonları. Ama mondeo da iyi gidiyor ve arabayı kullanırken tank edasında gidiyorsun, hani önüne duvar çıksa basar geçerim hissi veriyor :D 2004 veya 2005 makyajlılarda durum nasıl onu tam bilmiyorum. C-max uzun yol ve şahir içi tecrübelerim çok iyiydi. Mondeo şehir içinde biraz sıkıntılı.

Yorum bağlantısı
Ali Okay
(düzenlendi)

2006-7 model bu kasanın en son makyajlanmış kasasıdır. mondeo alacaksanız ghia modelini tercih edin. araçta hız sabitleyici ,çelik jant, sony teyp ,xenon far, yağmur ve far sensörü gibi ekstra özellikler var. ayrıca 2006-7 model ghiaların çoğunda esp mevcuttur. eğer az yaksın çok kaçsın derseniz 6 ileri düz vites tercih edebilirsiniz. otomatiği biraz fazla yakar ama konfor istiyorsanız otomatik tercih edebilirsiniz. ayrıca direksiyondanda vites değiştirme özelliğide mevcut.

2006 mondeo dizel düz vites modelleri kaskonun yüzde 5 lik olayından dolayı mtv. sini bir alt kesimden ödüyorsunuz.

tarihinde Ali Okay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Özyurt
Birincisi dizel motorun gürültüsü benzer sınıftaki diğer araçlara göre çok fazla.

Bu yorum bana ilginç geldi çünkü Mondeo'da dizel motor sesi, emsallerine göre daha az geldi bana. Passat 2.0 TDI'ye bindim mesela, motor gürültüsü Mondeo'ya göre baya fazlaydı. Mondeo'da motor iyice ısındıktan sonra ses seviyesi iyice düşüyor, uzun yolda 100 - 120'li hızlarda falan hiç duyulmuyor.

http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.a....php/425/0/FORD

Testin sonunda yazan şu : "Mondeo 2.0 TDCi'ın kullanım konforunu artıran en önemli özelliklerinden biri de sessizliği. Dizel motorun sessiz çalışması sayesinde kabin içindeki gürültü seviyesi benzinli kardeşinden pek farklı değil."

Mondeo 2.0TDCI Ghia ikinci elde fiyatına göre alınabilecek en iyi arabadır bence. Zengin donanım, çok iyi yol tutuş, yüksek tork sayesinde etkileyici motor performansı, makul tüketim (düz vites ş.içi : 7.2-7.5lt, uzun yol : 5lt), geniş ve ferah iç hacim, oldukça kaliteli işçilik-malzeme, vs. Uzun yolda şimdiye kadar kullandığım en keyifli araba. Yolda gidişi çok stabil, yüksek süratle virajları çok güvenli alıyor ve motorun gaza tepkileri mükemmel. Beşinci vitesle rampa çıkarken bile gaza biraz dokununca acaip ivmeleniyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Diesel Passat ın saahki motor sesi komşu usandırır, ciddi ses şikayeti istatistikler de yer almış durumda

2. Jatco şanzıman, Dsg-cvt lerden önce çıkmıştır ama hala kaya gibi sağlamdır

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)
Rıdvan Bey, kapı fitillerine uydu anteni geçirin acaip fark ediyor.

anlayamadım Murat Bey. Nasıl yapacağım ve ne işe yarayacak?

Bu yorum bana ilginç geldi çünkü Mondeo'da dizel motor sesi, emsallerine göre daha az geldi bana. Passat 2.0 TDI'ye bindim mesela, motor gürültüsü Mondeo'ya göre baya fazlaydı. Mondeo'da motor iyice ısındıktan sonra ses seviyesi iyice düşüyor, uzun yolda 100 - 120'li hızlarda falan hiç duyulmuyor.

Barış Bey uzun yol açıkınca motor sesinin az duyulmasının sesi diğer seslerin (yol ve rüzgar) çok artarak motor sesini bastırmasından olsa gerek.

Motor sesi, turbo uğultusu ile birlikte şehiriçi kullanımlarda çok rahatsız ediyor.

Bence Çağlar Bey'in komşuları Passat'a haksızlık ediyor. :rofl:

Ha, şu hususu tekrar vurgulayayım ki: fiyat/kalite-yarar dengelemesinde alınabilecek en iyi ikinci el araçların başında (Ghia) Mondeo geliyor.

tarihinde R?dvan Erg tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Turhan
(düzenlendi)
Rıdvan Bey, kapı fitillerinin içerisine uydu antenini komple dönecek şekilde yerleştireceksiniz bu araçtaki yok sesi rüzgar sesi vs gibi tüm dışarıdan gelen sesleri kesecektir.Kapılar biraz sert açılıp kapanıyor ama ses işi acaip farketti.

Murat bey,

Uydu anteninden kastınız nedir? Anlayamadım... (anten kablosu mu demek istiyorsunuz?)

tarihinde Ergin Turhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Öncelikle c-maxte alsam mondeo da alsam ghia ve kesinlikle düz vites alacağım.

Benim mondeo ya dönmemin nedeni fiyat/performans/donanım açısından süper bir araba olması.Bu fiyata bu donanım da alınabilecek en güzel araba.Mesela aynı model ve güçte vectra,407,avensis e göre çok daha tercih edilebilir bir otomobil.Ses olayı çok sıkıntı olmaz benim için fiestaya alışığım ne de olsa:)

Makyajlı 2006-07 kasaların bir öncekilerden farkı nedir?İlla 2006-07 mi tavsiye edersiniz.İstediğim özeliklerde 2005 te bulsam alabilirim.

Şehiriçini bilmem ama uzun yolda galiba mondeo daha keyifli olur.Ayrıca ESP li bir model alırım sunroof çok önemli değil.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. makyaj: teyp-klima düğmeleri kısmında yapıldı, 2. makyaj nikelajlı stop ve sis farında yapıldı.

Yorum bağlantısı
Ersoy Koskuoğlu

Ben yinede c-max ile deneme sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca c-max te sınıfında çok dolu bir araba.

Mondeo motor sesi konusuna katılmıyorum. Bende aynı zamanda passat var ve ses konusunda gerçekten mondeo daha iyi. Isınınca her ikiside daha sessiz oluyor. Ama mondeo common-rail olmasından dolayı bariz önde.

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
Murat bey,

Uydu anteninden kastınız nedir? Anlayamadım... (anten kablosu mu demek istiyorsunuz?)

Evet, anten kablosu. Denemedim ama çanak, receiver falan kapı filinin içine sığmaz heralde :)

Aynı kalınlıkta yumuşak elektrik kablosu da olabilir.

Serum hortumu daha iyi olur gibi.

Serum hortumu hem eziliyor hem de onu oraya sokmak çok zor.

Yorum bağlantısı
Misafir
1. makyaj: teyp-klima düğmeleri kısmında yapıldı, 2. makyaj nikelajlı stop ve sis farında yapıldı.

İlave olarak;

2004'e kadar ön tampon alt bölüm dizaynı farklı, ön ızgara araç renginde, sisler küçük ve yuvarlak, ve ön tampon alt bölümü boyasız plastik. Arka stoplar sarı sinyalli.

2004-2006 arasında, ön ızgara krom renk, sisler büyük ve şekil itibari ile değişik, ön tampon altı yine boyasız. Arka stoplar beyaz sinyalli.

2006 ve sonrası, kapı çıtaları kaldırılmış, stoplar nikelajlanmış, arka tampon altına reflektörlü karlık ilave edilmiş durumda. Yine ön tapon alt bölümü ve krom ön panjur içi petek dokulu olarak değişmiş. Ayrıca ön tampon altı gövde rengi ile aynı. İçerden bagaj açma düğmesi kaldırılmış. Genelde esp'liler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Çok fazla bir fark yok makyajlı-makyajsız arasında.

Merak ettiğim bir konu genişlik olarak nasıldır mondeo,c-max a göre?Arkadaki diz mesafesi yeterli geldi ama sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

5-tronic şanzımanı olmadığı sürece o paraya piyasadaki en iyi araba h

Yorum bağlantısı
Ersoy Koskuoğlu
Merak ettiğim bir konu genişlik olarak nasıldır mondeo,c-max a göre?Arkadaki diz mesafesi yeterli geldi ama sizce nasıl?

Çok az mondeo geniş ama C-Max oturma pozisyonu daha yukarda olduğu için dizler kırılmadan daha rahat oturuluyor ve aradaki fark çok rahat kapanıyor. Eğer arka orta koltuğu katlayıp aracı 4 kişilik pozisyona getirirseniz Mercedes S serisini bile geride bırakabiliyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Ergin Turhan
Abicim çanağı bagaja resivırı koltuğun altına anten kablosunu da kapı fitiline sokabilirsen aracın multimedya opsiyonlu tek Mondeo olur.Ayrıca Hotbirdü bile açar ama anten kablosunun kapı fitilinde olması lazım.İnanmayan alsın Mondeonun kapı fitilini geçirsin evdeki kablonun dışına tüm sifreleri açıyomu açmıyo mu:))))

Yanlış yazılan bir söz ve anlayamama üzerine gelişen güzel doğaçlamalar olmuş güldürdünüz beni :)) anten kablosunu fitillerden geçirme işini ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
anten kablosunu fitillerden geçirme işini ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler...

Bir miktar sıvı sabun alın yanınıza. Kablonun ucunu da biraz traşlayıp konik hale getirin.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak
Çok az mondeo geniş ama C-Max oturma pozisyonu daha yukarda olduğu için dizler kırılmadan daha rahat oturuluyor ve aradaki fark çok rahat kapanıyor. Eğer arka orta koltuğu katlayıp aracı 4 kişilik pozisyona getirirseniz Mercedes S serisini bile geride bırakabiliyorsunuz :i-ih:

C-max daha havadardır mutlaka.Ama genişlik olarak mondeo da sınıfına göre gayet iyi.Bakalım her iki modeli de kovalıyorum hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Ergin Turhan

Cumartesi günü fitillerin içine anten kablosu geçirdim çok zahmetli bir uğraş olmadı kısa sürede bitti. Ben ses konusunda çok büyük bir fark hissetmedim.

Yorum bağlantısı
Abdullah Yıldırım

[murat bey kapı fitillerine uydu anteni yerleştirme olayı nedir anlamadım işe yarıyosa bende yapiim dizel focusa saygılarr

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...