İçeriğe Yönlendir

2006 Mondeo Tdcİ Hakkındaki Yorumlarınız?

Halis Parlak

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Daha yumuşak bir malzeme kullanılsa daha başarılı olur ümidindeyim...

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

2006 mondeo tdcinin yıllık vergisi tam olarak ne kadar? %5 lik kasko muhabbeti nedir?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
2006 mondeo tdcinin yıllık vergisi tam olarak ne kadar? %5 lik kasko muhabbeti nedir?

1384 TL/yıl.

Yasa kısaca der ki: Araçtan alınan yıllık MTV,aracın belirlenmiş kasko değer bedelinin %5'ini aşamaz. Aşarsa araç bir alt dilimden vergilendirilir.

"2006 Ford Mondeo Tdci Ghia OV" için kasko değer bedeli: 30690 TL. %5'i 1534 Tl yapar. Araçtan alınan vergi bu rakamın altında kaldığı için araç,olması gerektiği dilimden, yani;4-6 yaş 1800-2000cc diliminden vergilendirilir.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Okay

Alacağınız araç 2006 mondeo ghia tdci düz vitesse kaskonun yüzde 5 lik dilimine girdiği için yıllık 1384 tl yerine yıllık 893 tl. ödersiniz ama aynı aracın otomatiğinin kasko değeri daha yüksek olduğu için kaskonun yüzde 5 lik olayından yararlanamaz ve yıllık 1384 tl. ödersiniz.

tabii bu yazdıklarım bu sene için geçerli belki gelecek sene otomatiğide bu kaskonun yüzde 5 avantajından yararlanabilir.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Cihan Bey ve Ali Bey;

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.Ben de kararsızdım vites konusunda.Düz vites almaya karar verdim bilgilendirmeniz sonrasında:)

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Jatco hakkında kendini otomatik zanneden manuel sıfatına katılıyorum. Ancak İstanbul / köprü trafiğinde vitesi benim değiştirmiyor olmam büyük konfor. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, memnunum bundan sonra manueli ancak hobi aracım olursa tercih ederim.

Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek
(düzenlendi)

Valla onu bunu bilmem devir ekonomi devri ne istediğinizden çok neye ihtiyacınız olduğu bence ilk planda olmalı bu düzlemde birdaha düşünürseniz sizin için gerçekden daha hayırlısı olacağı kanısındayım bence c-max biraz daha hatta birazınıda geçiyorum daha ekonomik olacaktır. ama son karar ve para szin.

tarihinde Murat Ay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

C-Max ve Mondeo arasındaki İstanbul şehiriçi yakıt tüketim farkı ne olur sizce?Şehir dışını da yazabilirsiniz.Fiesta normal 6.6-5 arası yakıyor hatta bir ara 5.7 gördüm şehiriçinde.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Halis Parlak

İki tane mondeo arasında kaldım..ikisi de 2006 mondeo tdci ghia düz vites

1- 80.000 km> 29.500 TL lacivert (ikinci sahibi,iki parçada boya var,arka tamponda değişmiş,kısmi servis bakımlı)

2- 40.000 km> 34.000 TL +sunroof+siyah (ilk sahibi,bir parçada boya var,değişen yok,servis bakımlı)

Sormak istediğim şu; bütçemi zorlayıp ki ciddi derecede zorlayacağım 2.aracı mı almam iyi olur?Yoksa fazla kasmadan 1. aracımı almak mantıklı olur.

Arada 40.000 km var ben bu km yi hesaplarıma göre maksimum 3 yılda ancak yaparım.4.500 TL lik farkı verip almak daha mantıklı gibi geliyor bana en azından masrafı fazla olmaz düzenli bakımlarını yaptırırım uzun yıllar binerim diyorum.

Siz ne tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Misafir

Halis bey:

Yerinizde olsam, ikinci aracı tercih ederdim. Km'sinin düşük olması ufak bir avantaj olarak gözüküyor. Düşük km'li ve uzun yıllar binilesi bir araca benziyor, satarkende daha iyi durum ve km de olacağı kesin. Ne olursa olsun içinize sindi ise bence bütçenizi zorlayıp ikinci aracı tercih edin...

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
(düzenlendi)

Halis bey, araçların ilan linki varsa eklerseniz daha iyi karşılaştırma imkanı olur. 40bindeki 2nci araç mantıklı- gerekli açıklamaları yapmışsınız zaten, ancak fiyatı biraz yüksek geldi. Hayırlısı olsun.

tarihinde Ayhan S?rt?kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Guest Derya Durga
Aslında favorim c-max olmasına rağmen geçen haftasonu dizel mondeoya bindim yolcu olarak.Beklediğimden daha çok ilgimi çekti.Yola çok iyi oturuyor çizgisini bozmuyor gaza yüklenseniz bile.Hızlanması da gayet iyi.Donanım da zengin ama 2.eli zayıf.

2.0 dizeller arasında jettayı beğenirdim ama mondeo da beni etkiledi.C-max almayı düşünürken aklım mondeoya kayıyor.İkisi farklı karoserler ama ilgi meselesi işte:)

Siz değerli mondeo kullanıcıları nasıl bilirsiniz mondeoları? (2005-2006 model düşünüyorum)

Halis bey Merhaba,

Bir önceki aracım 2001 Mondeo Ghia Auto idi Şimdiki aracım 2006 TDCİ Mondeo Triptronik,Yol tutuşu,konforu,sürüş keyfi mükemmel biraz sesli çalışsada içeriye ses almıyor,Süratlenme zamanı mükemmel,Gaza bastığınızda sizi koltuğa yapıştırıyor,Bence tercihiniz doğru.bakım konusunda ben yetkili servise götürmüyorum,özel serviste bakımlarını yaptırıyorum.Tek problemi 6'lı CD çalarında problem var. :flowers::good1::good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
Halis bey Merhaba,

Bir önceki aracım 2001 Mondeo Ghia Auto idi Şimdiki aracım 2006 TDCİ Mondeo Triptronik,Yol tutuşu,konforu,sürüş keyfi mükemmel biraz sesli çalışsada içeriye ses almıyor,Süratlenme zamanı mükemmel,Gaza bastığınızda sizi koltuğa yapıştırıyor,Bence tercihiniz doğru.bakım konusunda ben yetkili servise götürmüyorum,özel serviste bakımlarını yaptırıyorum.Tek problemi 6'lı CD çalarında problem var. :flowers::good1::good1:

Cevabınız biraz gecikmeli olmuş, arkadaşımız Focus 2006 Ghia TDCI aldı. Mondeo'ya ikna edemedik vesselam.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Berat Gürdeniz

Arkadaşlar benzer bi sorum olucak...

Ben 2006-7 focus tdci Otomatik veya 2005-7 arası mondeo tdci otomatik arasında kararsız kaldım.

Focus 2006 tdci trend otm. sürdüm bugün çekişi gidişi gayet iyi gözüküyordu.

Kararsız kaldım bakım ve yedek parça konularında biraz bilgi verirmisiniz.

Birde bazı modeller triprtronik bazılar F1 bazıları ise normal otomatik gibi hangisini seçmek gerek?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arkadaşlar benzer bi sorum olucak...

Ben 2006-7 focus tdci Otomatik veya 2005-7 arası mondeo tdci otomatik arasında kararsız kaldım.

Focus 2006 tdci trend otm. sürdüm bugün çekişi gidişi gayet iyi gözüküyordu.

Kararsız kaldım bakım ve yedek parça konularında biraz bilgi verirmisiniz.

Birde bazı modeller triprtronik bazılar F1 bazıları ise normal otomatik gibi hangisini seçmek gerek?

Focuz dizel otomatik olmayın.. Bu üç kelime yan yana gelince sonuç kötü oluyor..

Mondeo dizel otomatik olabilir..

En sorunsuzu F1 kasa focuslardaki otomatik şanzımanlar diye biliyorum.. Yine de çok ilgi alanımda değiller..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:) Emmi almayın demiş. O dediyse doğrudur.

Dizellerdeki otomatik şanızman teorikte harika pratikte sorunlu. Benzinlilerdeki ise eski nesil ve FI ile FII de ortak sayılır. ve hantal olsa da pek sorun çıkarmaz.

ilanlardaki şanzıamnlara bakmayın. yanlış yada yaln yazıyorlar.

dizellerde cvt benzinlilerde klasik tork konvektörlü 4 ileri şanzıman var. FII de manuel kullanıma (yani istedğinizde arttırıp istediğinizde azaltabileceğiniz) izin veren +- bölümü var sadece.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak
Cevabınız biraz gecikmeli olmuş, arkadaşımız Focus 2006 Ghia TDCI aldı. Mondeo'ya ikna edemedik vesselam.

Ayhan Bey,mondeo almak,belki bir gün kısmet olur.Focus sonrası düşündüğüm şimdilik iki araç var biri mondeo diğeri octavia ikisi de dizel tabiki..bakalım o zamanki şartlar neyi gösterecek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

geçen galeride 25 milyara ghia jatcolu tdci vardı parçalı deri felan vardı arabada.:melek: huyumdur önce fiyatı sorarım sonra km yi :) fiyatı duyunca vayt dedim araba 200binde çıktı. işin garibi araba orjinal diyordu ama farlarda mercek yoktu :rtfm: değişmiş dedim. bana halen değişeni yok diyor göya :p

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
geçen galeride 25 milyara ghia jatcolu tdci vardı parçalı deri felan vardı arabada.:melek: huyumdur önce fiyatı sorarım sonra km yi :) fiyatı duyunca vayt dedim araba 200binde çıktı. işin garibi araba orjinal diyordu ama farlarda mercek yoktu :rtfm: değişmiş dedim. bana halen değişeni yok diyor göya :p

Xenon farlarin omru dolduysa halojene cevirmistir belki; ama bu dedigim dusuk bir ihtimal. Bu arada tdci Mondeo icin 200k az :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ne macera atlattığını bilmediğim hemde galericiden bir araba için çok.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Haklisin da, ben de cok arastirdim, niyetim tdci mondeo almakti, 200k altinda bulamadim, bulduklarim da esasinda 300k civarindaydi ve cogu da galerici degildi :seytan:

Cok yakin bir tanidigimin olmazsa bu segmentte dizel bir araba almam.

Yorum bağlantısı
Berat Gürdeniz

benim test ettiğim focus tdci için 7 ileri "hiç poroblem olmuyo" diyodu galerici arkadaşlar!!!

Modeo dizel için hangi modellerde acaba bu sorun çıkarmayan şanzıman.

Tabi ben genede sorucam alsam arıza çıkarırmı , elimde kalır mı focus. Çünkü ben kullandım çok beğendim, aldığım aracı haımda kullanıcağından mondeo biraz büyük gelicek. Birde mondeo nun yedek parçası pahalı diye duydum aslı nedir.

Gene benzinli otm. alıp lpg mi taktırsam acaba diyorum ama onlarda çekiş zayıf sanırım, bu konu için forumu biraz araştırıcam.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
benim test ettiğim focus tdci için 7 ileri "hiç poroblem olmuyo" diyodu galerici arkadaşlar!!!

Modeo dizel için hangi modellerde acaba bu sorun çıkarmayan şanzıman.

Tabi ben genede sorucam alsam arıza çıkarırmı , elimde kalır mı focus. Çünkü ben kullandım çok beğendim, aldığım aracı haımda kullanıcağından mondeo biraz büyük gelicek. Birde mondeo nun yedek parçası pahalı diye duydum aslı nedir.

Gene benzinli otm. alıp lpg mi taktırsam acaba diyorum ama onlarda çekiş zayıf sanırım, bu konu için forumu biraz araştırıcam.

Focus tdci 7 ileri Cvt sanzumandir, bildigim kadariyla Ford'un elinde bu sanzumani tamir edebilecek usta yoktur, dolayisiyla sanzumani arizali bir focus tdci haftalarca serviste yatabilmektedir, cozum yolu ise fazlaca masraflidir. Galericilere kalsa ellerindeki butun arabalar az yakar parcasi ucuzdur, ellerinde olmayan arabalar ise tukakadir, aldanmayin.

MKIII kasa tdci 6 ileri triptonik vitesli Mondeolarin sanzumani sorunsuzdur, performans-ekonomi ve konforu ayni anda vaat etmektedir. Temiz, dusuk kilometreli ( dusuk derken 140-150k civarindan bahsediyorum ), buyuk sorunu olmayan tdci mondeo bulmak da zor istir. Ben 2 ay aramistim, bulamamistim.

Mondeo'nun parcasi pahali derken, bunu soyle aciklamaya calisayim, 2.0 motora ve yaklasik 1.5 ton agirliga sahip bir arabayi durdurmak, yurutmek, suspansiyonlarini korumak elbette diger araclara nazaran biraz daha kaliteli malzeme ile mumkun olmaktadir. Fazla kalite de fazla para demektir. Mondeo'nun parcalari focusa gore pahalidir ( MKII focus ile MKIII Mondeo'nun parca fiyati birbirine cok yakindir ); ancak segmentindeki diger arabalara gore ( passat, s 60 vs. ) ucuzdur, yan sanayi parcalari da bulunmaktadir, tedarik etmek kolaydir. Bu parca pahali isini de hic anlamadim gitti, eski aracima 50 tl'lik balata taktim, 20k gitti, 150tl'lik taktirdim ( herhalde orjinaldi ) 30k olmustu, herhangi bir ses vs. yoktu. Ne kadar para, o kadar kalite ( Bu soz her zaman dogru olmayabilir :hahahoho: ).

Turkiye'deki ikinci el ortamini vs. dusunecek olursak en mantikli tercih benzinli aractan yanadir, zira turbolu ve dizel bir araba cok ozen ister, temiz yakit ister, oncesinde bunlarin yapildigindan asla emin olamazsaniz yanasmayin. Ben LPG'li arabalara karsi da soguk bakiyorum; cunku LPG takildiktan sonra bir araba dikis tutmazsa, daha da tutturmak zor oluyor. Kotu usta, ucuz kit, kotu montaj pesinden bir suru sorunu getiriyor ve araba sahipleri yok pahasina arabalarini satiyor. Ben aracimi LPGsiz aldim, 2.000 km oyle kullandim, sonra LPG taktirdim, su an herhangi bir sorunum yok.

Cekis zayif derken, arabadan ne beklediginize bagli, eger isiklardan ilk cikip 5.000 d/d'de vites degistirmekten bahsediyorsaniz, ya da yolu bos buldugunuz anda makaslara girmeyi, aniden 70'den 150'ye cikmayi vs. istiyorsaniz, ford'un klasik 4 ileri sanzimani isinizi gormeyebilir; ancak benim oyle fazla takintim yok, sehirici yokuslari 50 ile tirmanirim, isiklardan ilk cikmasam da olur derseniz, bu sanzuman sizi tatmin eder. Bilinen kronik bir arizasi da yoktur.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
Ayhan Bey,mondeo almak,belki bir gün kısmet olur.Focus sonrası düşündüğüm şimdilik iki araç var biri mondeo diğeri octavia ikisi de dizel tabiki..bakalım o zamanki şartlar neyi gösterecek.

Halis bey çok güzel araba almışsınız güle güle kullanın. Focus ile Mondeo arasında segmentin getirdiği farklar olsa da F2/F2.5 ile MKIII neredeyse aynı fiyata satılıyorlar. İnşaallah bir sonraki aşamada daha iyi araçlar olur. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
MKIII kasa tdci 6 ileri triptonik vitesli Mondeo

6 ileri değil 5 ileri jatco otomatik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...