Fikret Karaca 1 Ağustos 2015 Paylaş 1 Ağustos 2015 (düzenlendi) 2011 model C Max 1'6 ecoboost titanyum aracımın tekerlerinden ses geliyordu. Servise götürdüm sesin bilyeden değil lastiklerden olduğu söylendi. Aracın Ayağında Michelin primacy hp vardı ve ilk lastiğiydi. Diş derinliği iyi bile olsa yıldan ömrünü bitirmiş lastiğimi bugün Michelin Crossclimate ile değiştirdim. Lastik ebatlarım 215/55/16 ve lastiğin üretimi 2615. Sonuç ses tamamen kesildi konfor arttı. Ilk izlenimlerim çok iyi. Zaten yorumlardan bakarak böyle karar verdim. Iki takım jantlı lastiğim vardı kışlık lastik ıskartaya çıktı. Hayırlı olur inşallah. 1 Ağustos 2015 tarihinde Fikret Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Olcay ATALAY 1 Ağustos 2015 Paylaş 1 Ağustos 2015 Merhaba bende bugün 2011 ford focus 1.6'nın 2010 üretimi bridgestone lastiklerini ,Michlelin Crossclimate 195 65 R15 95 V lastikleri ile değiştirdim.1 yıl yol yardımı olması, ıslak zeminde A kategorisinde yer alması çok önemli. Brigestone den sonra Michlein araçtaki konforu arttırdı. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 1 Ağustos 2015 Paylaş 1 Ağustos 2015 2011 model C Max 1'6 ecoboost titanyum aracımın tekerlerinden ses geliyordu. Servise götürdüm sesin bilyeden değil lastiklerden olduğu söylendi. Aracın Ayağında Michelin primacy hp vardı ve ilk lastiğiydi. Diş derinliği iyi bile olsa yıldan ömrünü bitirmiş lastiğimi bugün Michelin Crossclimate ile değiştirdim. Lastik ebatlarım 215/55/16 ve lastiğin üretimi 2615. Sonuç ses tamamen kesildi konfor arttı. Ilk izlenimlerim çok iyi. Zaten yorumlardan bakarak böyle karar verdim. Iki takım jantlı lastiğim vardı kışlık lastik ıskartaya çıktı. Hayırlı olur inşallah. hayırlı olsun Fikret Bey bence memnun kalacaksınız Merhaba bende bugün 2011 ford focus 1.6'nın 2010 üretimi bridgestone lastiklerini ,Michlelin Crossclimate 195 65 R15 95 V lastikleri ile değiştirdim.1 yıl yol yardımı olması, ıslak zeminde A kategorisinde yer alması çok önemli. Brigestone den sonra Michlein araçtaki konforu arttırdı. hayırlı olsun sizede.. Benim lastiklerle 3000 km. sorunsuz geçti..merakla kışı bekliyorum 2 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 1 Ağustos 2015 Paylaş 1 Ağustos 2015 (düzenlendi) Crossclimate TÜV testi; http://www.michelin.de/content/pdf/crossclimate/TUV_SUD_Tire_Test_2015-Report%20No.71305-0379-3070-03.pdf. TÜV testi sonuçlarının Türkçe özeti; http://blog.kolayoto.com/michelin_crossclimate_testsonuclari/ Bu da İngiltereden bir haber British Gas firması 13.000 aracına Crossclimate takmayı planlıyormuş; http://www.tyrepress.com/2015/07/13000-british-gas-vehicles-to-run-on-michelin-crossclimate-tyres/ 1 Ağustos 2015 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 1 Ağustos 2015 Paylaş 1 Ağustos 2015 (düzenlendi) Araç etiket değerleri Islak zemin Performansı A, Yakıt tüketim Performansı B ve gürültü seviyesi 68 Db, daha ne olsun. Inanın bu Değerler yaz lastiklerin de bile zor Görülen Değerler. Hele ki kış lastiklerinde hem gürültü seviyesi yüksek oluyor (71 Db ve üzeri) Hem de Yakıt Performansı E seviyelerinde oluşuyor. Bu lastikle ilgili nereye bakarsanız bakın çok güzel geri dönüş Yorumları alıyorsunuz. Bence bu çok güzel. Şunu'da Söyleyeyim bunu almadan önce Good Year efficient grip almayı planlıyordum. Yukarıdaki B etiket Değeri 205/55/16 için C oluyor bu detayı da sizinle paylaşayım istedim. 1 Ağustos 2015 tarihinde Fikret Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 acaba kullanım ömrü ne, kaç km- kaç yıl. muhtemelen 4 yıl-40 k ama Türkiye şartlarında kullanıldıkça kesin sonucu göreceğiz gibi.40K az olur bende 60bin gitmesi lazım Yorum bağlantısı
Olcay ATALAY 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 4yıl değiştirmeden 40k yapsın bana yeter Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 Değiştirdiğim primacy hp Michelin lastiklerim 56.000 km gitti ve değiştirdim. Hunlarında aynı km yi yapacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Erkol 3 Ağustos 2015 Paylaş 3 Ağustos 2015 (düzenlendi) Bu da eski bir video Volkan bey eklememiş en azından test ortamı sonrası yine karlı ortamda görebiliyoruz performansını lastiklerin: 3 Ağustos 2015 tarihinde Fatih Erkol tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
serkan kartal 19 Ağustos 2015 Paylaş 19 Ağustos 2015 (düzenlendi) 2013/46.hafta üretimi 205/55/16 Michelin Energy Saver lastiklerimi bugün 375 TL'ye sattım.. 4 Crossclimate lastiğin bana maliyeti 505 TL oldu..bence gayet iyi Bu arada çıkma lastik satmak araba satmaktan zormuş Merhaba Volkan Bey, 4 lastik 505 liraya nasıl oldu? Benim de 4 adet 205/55/r16 ebatlı lastiğe ihtiyacım var. Düzenleme: Energy Saver lastikleri 375'e sattığınızı yazmışsınız, o gözümden kaçmıştı Crossclimate'lerin tanesini 220 liraya almışsınız yani. 19 Ağustos 2015 tarihinde serkan kartal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 19 Ağustos 2015 Paylaş 19 Ağustos 2015 Aynen Serkan bey mevcut lastikleri satınca hesaplı oldu tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Hüseyin Ünay 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 sök tak işini giresun da 10 liraya yapıyorlar Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 sök tak işini giresun da 10 liraya yapıyorlar Balans ayarı da dahilse bedava. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 Crossclimate lastikleri en kötü yaz şartlarında denedim ve müthiş yol sesi anlamında inanılmaz iyi yol sesini duyamıyorum[emoji3] Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 Lastikler 4000 km.yi geçti...Kısaca deneyimlerim.. En bariz fark ettiğim şey sanki aracın süspansiyonları yumuşadı..ilginç bir şekilde darbe emiyor..sanırım lastiğin yanakları ile ilgili bir durum.. Yol sesi konusunda çok başarılı herhangi bir olumsuzluk yok.. Yakıt tüketimini etkilemedi.. Stabilize yolda biraz taş topluyor deseni itibari ile ancak asfalta çıkınca taş kalmıyor Fren mesafesi ve yol tutuş oldukça tatminkar..mersinin 42 derece sıcağında bile olumsuz bir durum olmadı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 Kış performansi iyi ise 2011 model aracimin 38bindeki fabrikasyon lastiklerini kışa girerken bunlarla mı yenilesem aceba? Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 çok ağır kış koşullarında araba kullanmıyorsanız denenebilir..fiyat farkı da fazla yok.ben memnunum..kış perforrmansı tatmin ederse bir dahada başla lastik kullanmam 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 Yaz aylarındaki yakıt tüketimi beni biraz düşündürüyor açıkçası, kışlık lastikler gibi hantallastirmasin, gerçi yorumlariniza bakılırsa öyle birşey yok ama yine de denemeden emin olamayacağımı sanırım... Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 Mustafa bey yazdığım gibi bu sene Antalya'ya giderken 100-110 bandında kullandım aracın yol bilgisayarı 5.8 gösterdi..Pompa ölçümü 6 verdi..Yakıt tüketiminde ben herhangi bir olumsuzluk görmedim..Görsem yazardım zaten amaç bilgi paylaşımı yoksa Michelin ile herhangi bir ticari ilişkim yok Bence alıp denemeden zor tabi..herkesin yorumu farklı olacaktır ama bu lastik ciddi bir Ar-Ge harcaması yapılmış iddiali bir lastik..Nokian'ın da benzer bir modeli çıktı..y.dışı kaynaklardan okuduğum kadarıyla en yoğun eleştiri Michelin gibi bir test ortamı yaratılıp lastiğin test ettirilmemesiydi.. En doğru karar 1 takım alıp kullanmakla olur bence..buralarda ne kadar yazılsada denemek bir başka.. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 19 Eylül 2015 Paylaş 19 Eylül 2015 bu yıl içindeki 2. Antalya seyahatimi kısmetse Çarşamba günü gerçekleştiricem..Meteoroloji yağmurlu diyor Çarşamba için..süper haber yağmur performansınıda görelim bakalım Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 19 Eylül 2015 Paylaş 19 Eylül 2015 bu yıl içindeki 2. Antalya seyahatimi kısmetse Çarşamba günü gerçekleştiricem..Meteoroloji yağmurlu diyor Çarşamba için..süper haber yağmur performansınıda görelim bakalım Kardaki performansını merak ediyorum. Bana tam bir kar lastiği olmayacakmış gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 19 Eylül 2015 Paylaş 19 Eylül 2015 Kardaki performansını merak ediyorum. Bana tam bir kar lastiği olmayacakmış gibi geliyor. tabiki tam bir kış lastiği performansı olmayacak bunu söylemek çok iddiali zaten.. amaç yıl boyunca lastik değiştirmeden kullanabileceğeniz yaz lastiğinden iyi kış performansı olan, kış lastiğinden iyi yaz performansı olan bir lastik kullanabilmek..Yoğun kar ve buz olan bir şehirde yaşasam hatta kışın bile hergün ş.arası yol yapsam ADAC testlerini inceler ona göre bir lastik tercih ederdim.. Lastiğin yaz performansı çok iyiydi..bu performansın yarısını (yaz lastiğine göre kış şartlarında gösterse) bence yeterde artar bile.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 19 Eylül 2015 Paylaş 19 Eylül 2015 tabiki tam bir kış lastiği performansı olmayacak bunu söylemek çok iddiali zaten.. amaç yıl boyunca lastik değiştirmeden kullanabileceğeniz yaz lastiğinden iyi kış performansı olan, kış lastiğinden iyi yaz performansı olan bir lastik kullanabilmek..Yoğun kar ve buz olan bir şehirde yaşasam hatta kışın bile hergün ş.arası yol yapsam ADAC testlerini inceler ona göre bir lastik tercih ederdim.. Lastiğin yaz performansı çok iyiydi..bu performansın yarısını (yaz lastiğine göre kış şartlarında gösterse) bence yeterde artar bile.. Eskişehir de bu dediğiniz performansı alabilecek misiniz? Gece cam gibi buz gündüz gizli buzlanma Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 19 Eylül 2015 Paylaş 19 Eylül 2015 (düzenlendi) Eskişehir de bu dediğiniz performansı alabilecek misiniz? Gece cam gibi buz gündüz gizli buzlanma benim kullanım şartlarımda evet..işe yürüyerek gidiyorum..çok kar buz olursa arabayı çıkartmam gerekecek bir durum yok..ailedeki herkes işine okuluna yürüme mesafesinde..2000 yılından bu yana aktif olarak araç kullanıyorum..kar da buzda da yazlık lastiklerle çok araba kullanmışlığım vardır..Çok şükür ki karda buzda bile beni yaz lastikleriyle bile zora sokacak bir durumla karşılaşmadım ki bu lastiklerin her durumda yaz lastiklerinden kışın çok daha iyi olacağını düşünüyorum..hatta sadece düşünmüyorum Michelin testlerle bunu göstermiş..karla kaplı bir rampada aynı araç yaz lastikleriyle çıkamazken Crossclimate ile çıkabiliyor bende merakla bekliyorum kış performansını..onu da burada paylaşıcam kısmetse.. 19 Eylül 2015 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts