İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Emre Öğüt

Yaz geldi geçti kış geldi geçti Crossclimate bir gün yolda koymadı yazlık performansı müthiş kışlığı karda buzda idare edilebilecek seviyede genel olarak memnun kaldım ben zaten ucuza almıştım hiç pişman olmadım

Kuzenim aracına almaya niyetlendi ancak adet fiyatı 225lira o paraya bir yazlık bir kışlık takım alınabilir ben adetini 160liraya almıştım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geenelde karda kaldım yan yattım çamura battım diyen olmadı sanırım. ses şikayeti de yok...

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Tek dezavantajı testlerden anlaşılacağı üzere yazın fren mesafesi..

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Tek dezavantajı testlerden anlaşılacağı üzere yazın fren mesafesi..

Yazın fren mesafesi ile ilgili dezavantajından bahseden bir test izlemedim..varsa paylaşırmısınız?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yazın fren mesafesi ile ilgili dezavantajından bahseden bir test izlemedim..varsa paylaşırmısınız?

Donanimhaber de paylaşılmış bir sürü test var.. Oradan bakabilirsiniz.
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Donanımhaber de lastiği değiştirip değiştirmeden önce aracın içindeki sesi cep telefonu ile kaydedip db olarak sesi ölçen lastiği değiştirdikten sonra da kaydedip db olarak ölçüp karar veren arkadaşlar var :D

Siz donanımhaberi referans alıyorsanız bence çok yanılırsınız teknolojik ekipmanlarla test ortamında yapılmış ve fren mesafesini uzattığı görülen bir test varsa üzerinde konuşalım bence..yoksa fren mesafesini uzattığı şehir efsanesi olur..bende fren mesafesini kısalttı desem..şimdi kim doğru söylüyor...bence yorum okuyup kati dille tek dezavantajı fren mesafesini uzatıyor demek çok yanlış..en azından fren mesafesini uzattığı yorumları var demek belki daha doğru olur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Crossclimate ile Michelin Energy SAver+ karşılaştırması; (fabrikasyon Focusda Energy Saver vardı)

Videosu;

Burada Michelinin yaz lastiği ile cc yi karşılaştırdığı test var..

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Donanımhaber de lastiği değiştirip değiştirmeden önce aracın içindeki sesi cep telefonu ile kaydedip db olarak sesi ölçen lastiği değiştirdikten sonra da kaydedip db olarak ölçüp karar veren arkadaşlar var :D

Siz donanımhaberi referans alıyorsanız bence çok yanılırsınız teknolojik ekipmanlarla test ortamında yapılmış ve fren mesafesini uzattığı görülen bir test varsa üzerinde konuşalım bence..yoksa fren mesafesini uzattığı şehir efsanesi olur..bende fren mesafesini kısalttı desem..şimdi kim doğru söylüyor...bence yorum okuyup kati dille tek dezavantajı fren mesafesini uzatıyor demek çok yanlış..en azından fren mesafesini uzattığı yorumları var demek belki daha doğru olur..

Ben oradaki şansların yaptığı testleri değil orada yayınlanan yabancı testleri esas alıyorum..

Ayrıca Energy Saver lastiklerin fren mesafesi de kıstas alınacak iyilikte değil..

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

+1 fren  mesafesinden bende memnun değilim bugun hızım düşük olmasına rağmen az kalsın dobloyu arkadan öpüyordum:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Çabuk abs girme gibi yorumlar var, sizde durum nasıl?

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Fren mesafesi ve abs ile ikgili yorumlari bende merak ediyorum cunku bu lastiklerden bende almayi dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Bestami Halitoğulları

Bu uclu arasinda kesinlikle Conti Premium Contact 5.

teşekkürler tavsiyeniz için.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Bende sert frenlerde ABS neredeyse hemen devreye giriyor kışlık continental ler öyle değildi mesela

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

"Karma lastik karma lastiktir, hepsinden azıcık" atasözü gerçekmi oluyor acep...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

"Karma lastik karma lastiktir, hepsinden azıcık" atasözü gerçekmi oluyor acep...

CC tam olarak çok iyi bir yaz lastiği ama çok iyi bir kışlık değil ama kesinlikle  idare edilemeyecek seviyede değil kışta 1 gün olsun araba garajda yatmadı ve beni yolda bırakmadı:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Cem Koray Acar
(düzenlendi)

Herkese merhaba  2004 2.0 TDCİ Mondeoma lastik almam lazım  malum önümüz kış  eskisi kadar sert ve yağışlı kışlar olmadığınıdan  4 mevsim kullanabileceğim bir lastik almayı planlıyorum  2 seçim arasında kaldım  sizce hangisini almalıyım? 

Herkese teşekkürler.

Autobuild lastik karşılaştırma sonuçları şu şeklide

1stGoodyear Vector 4 Seasons Gen 2     Total: 66 / Dry: 6 / Wet: 8 / Snow: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 7 / Wear: 8 / Cost: 8 / Overall: 8

2ndMichelin CrossClimate                     Total: 66 / Dry: 9 / Wet: 7 / Snow: 4 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 8 / Wear: 9 / Cost: 8 / Overall: 8

Kararsız kaldım.

tarihinde Cem Koray Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Herkese merhaba 2004 2.0 TDCİ Mondeoma lastik almam lazım malum önümüz kış eskisi kadar sert ve yağışlı kışlar olmadığınıdan 4 mevsim kullanabileceğim bir lastik almayı planlıyorum 2 seçim arasında kaldım sizce hangisini almalıyım?

Herkese teşekkürler.

1st: Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2 Total: 66 / Dry: 6 / Wet: 8 / Snow: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 7 / Wear: 8 / Cost: 8 / Overall: 8

2nd: Michelin CrossClimate Total: 66 / Dry: 9 / Wet: 7 / Snow: 4 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 8 / Wear: 9 / Cost: 8 / Overall: 8

Kararsız kaldım.

Four seasonsların şampiyonu goodyearı tercih ederdim.
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Ben crossclimate ile yaklaşık 40bin km yaptım halende kullanıyorum yazlık olarak gayet iyi her anlamda kışlık olarak idare edilebilecek seviyede(kuzey kutbunda yaşanmıyor ise[emoji4]) alacak olan herkese tavsiye ederim ben takımını 650liraua almıştım ama şimdi fiyatları uçmuştur tabi ben 40bin km yaptım ama bir bu kadar daha gider diye tahmin ediyorum çünkü lastiklerde en ufak eskime yıpranma belirtisi yok

c3e9f9202560dca5942e59f3c7683bd8.jpg

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Hayırlı olsun.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Halil Gümüş

Herkese merhaba  2004 2.0 TDCİ Mondeoma lastik almam lazım  malum önümüz kış  eskisi kadar sert ve yağışlı kışlar olmadığınıdan  4 mevsim kullanabileceğim bir lastik almayı planlıyorum  2 seçim arasında kaldım  sizce hangisini almalıyım? 

Herkese teşekkürler.

1stGoodyear Vector 4 Seasons Gen 2     Total: 66 / Dry: 6 / Wet: 8 / Snow: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 7 / Wear: 8 / Cost: 8 / Overall: 8

2ndMichelin CrossClimate                     Total: 66 / Dry: 9 / Wet: 7 / Snow: 4 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 8 / Wear: 9 / Cost: 8 / Overall: 8

Kararsız kaldım.

Ben de captiva için bu iki lastik arasında kaldım. Michelin kullanıcıları memnun, vector 4seasons pek kullanan yok galiba.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

1.5 sene / yaklaşık 15.000 km dir kullanıyorum şu an için bir problem yok..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...