İçeriğe Yönlendir

1957 Model Buick'ten Nasıl Kurtulunur?


Hasan Basri Bayraktar

Recommended Posts

Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Bitişik komşumun babasının 1957 model bir buick i varmış .Fakat komşumun yaşı 40 olmasına rağmen o aracı görme şansı hiç olmamış.Babası 1987 de vefat edince ,veraset işlemleri yapılırken bu araç babasının üzerine görünüyormuş ve kime ne zaman satıldığı bilinmediği için mecburen aracın intikal işlemleri annesi ,kızkardeşi ve kendi adına yapılmış.Ufak tefek borçlarıda (vergi) kapatılmış.67 ile de arabanın bulunması diye yazılar yazılmış ama ,araç bulunamamış.

Gel zaman git zaman bu araba unutulmuş ...Ama birkaç gün önce maliyeden arabanın 87 yılından bu yana birikmiş olan vergi borçları için ödeme emri yollanmış.Borç miktarıda 5000 lira.

Şimdi: arkadaşım arabayı trafikten çekemiyor ki arabanın sadece plakası belli kendi yok.Vergi borcunu ödese dahi trafikten çekilemediği için borç devam edecek..

Bu arkadaşım nasıl bir yol izlesin;

bu borçtan kurtulma şansı varmı?

Arabadan kurtulma şansı varmı?

Aracın plakası 55 AN 999 .Olurda bir köşede görürüsünüz...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Delil bulunmalı, itiraz süresi geçmeden dava açılmalı...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mantık yürütsem, aracım çalınsa, trafikten çekemezmiyim yani? Olan olmuş, bundan sonrası için çalışma yapsın.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

mantıken 67 ile aracın bulunması iin yazı yazdığınızı kanıtlarsanız, mahkeme önünde suçsuz olduğunuz anlaşılabilir. zaten olayın kilit noktası, aracın kaybolmuş ve sizin bunu bildirip bildirmediğiniz. 5000 lira az para değil. bi avukatla görüşüp bence halledebilirsiniz. ama itiraz süresini geçirmeden , yazılı itiraz edip, dilekçe alındı numaranızı saklamalısınız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahan da benim konum. Eniştemin başına benzeri geldi. 97'de bir araba aldı. Cuma günü noter satışını aldı. Emniyete kayıt yapamadan araç çalındı cumartesi sabah. Vergi dairesi kayıt yaptı, emniyet yapmadı. Vergi borcu çıktı. Çözülene kadar canımız çıktı. İş çok zor.

Hakan...

87'de bu araç kaydi olarak bunlara intikal ettiğinde tescili yapılmış, ancak muhtemelen akabinde kayıp bildirimi yapılmış, Çünkü 67 ile kayıp yazısı yazıldığı ve cevap beklendiği söylenmişti bana...

Bu kayıp bildirimi ile ilgili trafikten evrak bulunabilirse, işleri çok kolaylaşır..

Anladığım kadarıyla bu kayıp işlemi sonuca ulaştırılmamış, çünkü plakayı kontrol ettiğimde çalıntı yada kayıp ibaresi yok...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Eğer vergi dairesi-Maliye Bakanlığı-İdare Mahkemesi sürecini izlemez ise usulden mahkemeyi kaybeder. Eniştemin başına gelen bu.

Evet.. burası önemli...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Kayıp bildirimi belgeleri bulunacak,yada yakında hurda indirimi çıkacak vergiler silinir.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Bulunursa da fena olmaz.....57 model...En az 20-30 bin lira eder... :s

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Dün gece Emmi ile konuştuktan sonra bir kaç kişiyle de telefon görüşmesi yaptım.Ve trafik şubeye bakan emniyet müdüründen yardım istemeye karar verdik. Arkadaşım Müdürün yanına çıkmış ve durumu ayrıntısıyla anlatmış.Çünkü dün emniyete gittiğinde aracın dosyasını istemesine rağmen göstermemişlerdi.Neyse sağolsun müdür beyin emriyle dosya önlerine gelmiş ve getiren memur dosyada araştırma yaptık bir sıkıntı yok demiş.Arkadaşım birde ben inceleyebilirmiyim diyince vermişler dosyayı.Birkaç dakika sonra arkadaşım dosyada arabanın trafikten aslında çekilmiş olduğunu yazısıyla birlikte memura göstermiş.Aslında Emminin telefonda dediği gibi 87 yılında 67 ilde aramanın sonucunda araba bulunamayınca .araç çalıntı diye trafikten çekilmiş ama sağolsun memur arkadaşlar 87 de bakmadıkları gibi 2010 da da dikkat etmemişler.

Şimdi yeni bir sıkıntı çıktı ,arabanın 94 yılına kadar olan borcunu trafikten çekilmiş olmasına rağmen ödememiz gerekiyormuş.

Şimdi bu konuda neler yapabiliriz onu araştırmaya başladık.Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Hakan hatırlarsan benimde buna benzer bir sıkıntım vardı: Olayı kapattım şöyle ki : Ben arabayı noter satışla satmama ve arabanın İstanbul plakasına geçmiş olmasına rağmen Rize plakasında görünmeye devam ediyor du ve bana da yüklü bir borç çıkmıştı.Ve araba da hurdaya ayrılmıştı.Benim sorumluluğumun olmadığına dair kanıtım ise yaklaşık 20 yıldır sakladığım noter satış belgelerim ve aracın İstanbul plakası idi.

Şimdi sen ne kadar işini doğru yaparsan yap Trafiğin maliyeden onun diğerinden ve kimsenin kimseden haberi yok.Ev de evrakları saklamaya yer kalmadı . benim 20 yıl evrak saklamaya ne mecburiyetim var...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Bunu söyleyenler trafikteki görevliler.Araya da hafta sonu tatil girdi vergi dairesine de yetişememiş. 87 de araç aslında trafikten çekilmesi lazımken adamlar hiç bir işlem yapmamış ve maliyede bi dünya borç çıkarmış. Bu işi temizlemek kafamızı bayağı ağırtacak sanırım...

Canım ülkem ... Burada yaşamak gerçekten çok güzel...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel ülkemin maliyesi hemen pes etmez hocam.. Uğraşacaksın.. :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cem Işık

Bu başlığı yeni farkettim,hukuk okumak lafı vs geçmiş ama nafile arkadaşlar hiç heves etmeyin bence,şöyle ki:)

Yakın bir akrabamın 1987 yılında 1985 model renault 12 aracı mahkeme kararıyla yediemine teslim ediliyor. Mahkeme 2 sene sürüyor 1989 senesinde "aracın sahibine iadesine" şeklinde karar çıkıyor ama gelgelelim yedieminler ortada yok. Epeyce yazışmalar yapıldı ama olmayınca olmuyor işte. Duruma detay katmak adına şu açıklamayı da yapayın,annem ve babam hakim,teyzem avukat olarak konuyla epeyce uğraştılar,sene oldu 2004 ,ben avukat oldum ve uğraşmaya ben başladım ve sene 2010 hala uğraşıyorum:)) İdare mahkemesinde 5 dava açtık,taraf teşkil edilemedi vs mazeretlerle hepsi reddedildi,en sonunda bu konuda çıkan bir yönetmelik vardı şimdi sayısı aklımda değil,o yönetmeliğe göre de 2009senesinin 12.ayına kadar başvurup kayıt sildirmek gerekiyor imiş,bizim bu yönetmelikten haberdar olmamız 2010 1.ay olunca o şansda gitti,yeni dava açmaya hazırlanıyorum idare mahkemesine:))

Bu arada 2 sene önce birisi aradı,"xxx plakalı araç sizinmiş satın almak istiyoruz,araç da burada, buluşalım" şeklinde,işi gücü bırakıp sevinçle gittim büyükçekmeceye,ne göreyim bizim sedan araba stw olmuş:rolleyes: Aynı renk bir araç ama stw kasa olunca huylandım tabi,ruhsatı kontrol ettik ki sahte çıktı. Sahte ruhsat yüzünden de epeycene uğraştık bizim alakamız olmadığını kanıtlamak için. Senede bir kaç kez trafik cezası geliyor hatalı park, hatalı sollama vs vs şeklinde. Aracın üzerinde benim koydurduğum en az 6-7 yakalama kararı varken yurdum polisi aracı ceza yazıp gönderiyor. Bakalım benim kızıma kalacak mı bu renault davası??:unsure:)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Bir tanıdığınıza borçlanıp, aracın üzerine yakalamalı haciz koydurun. Halen trafiğe çıkıyorsa, bu yolla aracı bulmanız mümkün olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...