Mehmet Ozyurek 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Benim diskler yine yamuldu, fren de kullanmıyorum, anlamıyorum.. Bir daha orjinal disk almayacağım... Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 aynı sıkıntı bendede var. disklerimi ve balatalırımı değiştirdim fakat 200 - 300 km sonra sıkıntı tekrar başladı. Yaklaşık 1000 km gezdıkten sonra disklerimi garantiden yenilettirdim fakat sıkıntı 200 - 300 km sonra tekrar başladı. aracımda yuksek hızda titreme oluyor fakat frende değiştirdiğim için olmaması lazım. ustamında aklına başka bişey gelmiyor. ne yapacağım bilmiyorum. çok rahatsız edici bişey yüksek hızlarda frene yuklendığınızde frenler bana hiç güven vermıyor bu yuzden. Samet bey frene basıldığında gelen titreme disklerle alakalı olabilir fakat yüksek hızlardaki titremenin disklerden kaynaklandığını zannetmiyorum. Ön cantlar aracın üzerindeyken balans yaptırmanızı öneririm (bu çok tavsiye edilmez ama 1 defa denenebilir) ondan sonra titreme devam ederse başka noktalara bakılabilir. firene basınca direksiyon titreme sıkıntısı bende de var, daha bir ustaya götürme imkanım olmadı. umarım fazla masraf açmadan hallolur En garanti yol diskleri ve balataları değiştirmek olur. Diskler yeni ve disk kalınlığı imkan verecek ölçülerde ise maliyet düşürmek açısından Disklere tornada taşlama işlemi de yapılabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Geçen ay aracımda, hız yaptığım zaman,yani süratim 90 - 100 km arasında seyrederken, frene bastığım zaman hafif titreme oluyordu ,Bir kaç gündür bu titreme çok fazlalaştı, bugün aracımın kapı pimlerini yapan tornacıma gittim bu konu hakkında sohbet ettik,kısa sürede karar verdim tornacıma ne kadar sürer dedim,abi 15-20dak. işi bititirirz dedi,bende yeni balata arayışına girdim ve KALE marka balatalarda karar kıldım, Disk torna = ................ 25 tl KALE marka balata = .. 40 tl işçilik = ........................ 30 tl +--------- toplam = 95tl............... arabam çok güzel oldu şu an küçük bir titreme bile yok , şimdi birde ön düzen ve balans ayarım var oda en kısa süre içinde yaptırmayı düşünüyorum, 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 iyi günlerde kullanın.. Teşekkür ederim kardeşim, çok sağol 1 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Disklerin materyalleri maalesef Ford/otosan ürünlerinde standartların altında. Motorcraft ürünleri ise son derece kaliteli ancak bulunabilirse. Mk2 mondeo'da "0" otosan diskler kullanıldığı 15.000km'de iki kere tornalandı, satılırken yeniden titreme vardı. Sonuçta kalitesiz olunca, su birikintisi bile deformasyona neden oluyor. Mk2 kullanırken su birikintisinden geçmeye korkardım. Mk3 ise son derece kaliteli diskler kullanıyor. Araç otomatik ve belki de düze göre %25- 30 daha fazla fren kullanmama rağmen en ufak bir titreşim yapmadı, sudan etkilenmedi. Orjinal bulunamıyorsa, pahalı markaların ürünlerini tercih etmek, sürüş konforunu son derece bozan bu keyifsiz durumdan kurtulmanın tek yolu. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Disklerin materyalleri maalesef Ford/otosan ürünlerinde standartların altında. Motorcraft ürünleri ise son derece kaliteli ancak bulunabilirse. Mk2 mondeo'da "0" otosan diskler kullanıldığı 15.000km'de iki kere tornalandı, satılırken yeniden titreme vardı. Sonuçta kalitesiz olunca, su birikintisi bile deformasyona neden oluyor. Mk2 kullanırken su birikintisinden geçmeye korkardım. Mk3 ise son derece kaliteli diskler kullanıyor. Araç otomatik ve belki de düze göre %25- 30 daha fazla fren kullanmama rağmen en ufak bir titreşim yapmadı, sudan etkilenmedi. Orjinal bulunamıyorsa, pahalı markaların ürünlerini tercih etmek, sürüş konforunu son derece bozan bu keyifsiz durumdan kurtulmanın tek yolu. Saygılarımla. e Evren bey, yazdıklarınıza katılıyorum,benim araştırmamda'da kale balata ön plana çıktı, daha ucuz yan sanayi balatalarda vardı,15 tl kadar, can güvenliği ön planda olunca kalitede ön planda olması gerekiyor, tasarruf yapılması gerekmeyen hususları iyi bilmek gerekiyor Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 fren yapınca direksiyon titremesi benim araçtada başladı.4 lastik yeni ayarlar yapıldı. yazılanlardan çıkan sonuç diskler değişecek. orjinal fiyatı nekadar acaba yada tavsiye edilebilecek piyasadan bulabileceğim marka ne önerebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Emre yağmur 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 Arkadaslar iyi günler. Arabamda seyir halinde iken frene basınca hız farketmiyo direkyon titriyor fren pedaldan da hissediyom. Sorun kesin olarak disktenmidir acaba. Bide fiyat ve önerebileceğiniz disk varmıdır. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 Arkadaslar iyi günler. Arabamda seyir halinde iken frene basınca hız farketmiyo direkyon titriyor fren pedaldan da hissediyom. Sorun kesin olarak disktenmidir acaba. Bide fiyat ve önerebileceğiniz disk varmıdır. İyi günler Emre Bey, Konunuz birleştirilmiştir. Buradan detay bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda aşağıdaki konulara da göz atabilirsiniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/252655-frene-basinca-direksiyon-titremesi/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/214550-direksiyon-titremesi/ Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Furkan Can Doğan 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Merhaba; Umarım herkes Fiesta'larını uzuuun yıllar sorunsuzca kullanır demek istiyorum öncelikle... Aracım 200.000km de 2005 model Tdci Fiesta. Araç 120-130 km/saat hızdan sonra hafif sallanma yapıyor, direksiyon titriyor, normal midir? Bir de, 80 - 110 km/ saat hızlar arasında giderken frene basınca direksiyonda farkedilir bir titreme oluyor, araç biraz yavaşlayınca, mesela 70'lerin altına inince frene basılı da tutsan titreme azalıyor. Daha yeni yazlık lastiklere geçtim ve sözde rot balans yaptılar. Ön iki jant yamulmuş biraz dedi, onları düzgün çıkmalarla değiştirdi usta. Ama yine dediğim gibi frene basınca direksiyonda titreme var. Rot balans yaptırıp da düzelmeyince acaba fren balatası gibi baskı yapan parçalarda bir aşınma-sorun var da o yüzden mi titriyor dedim kendi kendime. Nedendir acaba...? Balatalarına baktırdın mı Yorum bağlantısı
Recommended Posts