İçeriğe Yönlendir

Kotalı Internet Kullanıcılarına Müjde


Yiğitcan Coşar

Recommended Posts

Yiğitcan Coşar

Sanayi Bakanlığı’nın uyarısı üzerine harekete geçen Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu, kotayı aşan internet kullanıcısının uyarılmasına ve internet kotasının anlık sorgulanmasına dönük sistemin kurulmasına karar verdi.

Kotalı internet kullanan 3 milyon 866 bin 663 abone, aldıkları kotaları aşmaları halinde ilgili firma tarafından mesajla uyarılacak. İnternet hizmeti veren firma, Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) uyarısı doğrultusunda 30 Nisan 2010’a kadar kotalı internetten faydalananların kota bilgilerini anlık sorgulayabilecekleri altyapı sistemini kuracak. Böylece vatandaşlar farkında olmadan aştıkları kota nedeniyle yüksek fatura ödemekten kurtulacak.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, kotalı internet kullanıcısı olan Selman Güleç adlı vatandaşın, “bilgilendirilmediği” için kota aşımı nedeniyle yüksek fatura ödediği yönündeki şik

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Yiğitcan, yeni bilgilendirmeleri senden duyuyoruz hep, teşekkürler. Bu durum çok iyi oldu bence de..

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Rica ederim yararlı oluyorsa ne mutlu bana :)

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Firma ?Mümkün değil? dedi

...

BTK, ilgili firmanın ?abonelerinin kota kullanım miktarının mümkün olan en kısa sürede sorgulanıp alınabilmesi için gerekli çalışmaları devam ettirdiği, ancak kota aşım bilgisinin anlık sorgulanıp alınabilmesinin teknik olarak şimdilik mümkün olmadığı? bilgisini verdi. BTK yazısında, ?Bilgilendirme konusunda kurumlara yeni yükümlülükler getirilmesi için başkanlığımız çalışmalara devam etmektedir? ifadelerini kullandı.

...

Nasil mumkun degilmis, onu benim kulahima anlatsinlar; operatorlerde -en azindan Vodafone'u biliyorum- size verilen kotayi astiginizda hiziniz dusuruluyor ve sms ile haberdar edilebiliyorsunuz. BTK su tarihe kadar yap; yoksa bu kadar ceza vereceksin diye aba altindan sopa gosterdikten sonra pasa pasa yapacaklardir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...