İçeriğe Yönlendir

Nokia-5800 Xpressmusic Telefon

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Videoları oynatmıyor diye duymuştum...Ama sonradan bir çaresi bulundu mu veya bulunuyor mu bilmiyorum.Misal youtube'a girdin diyelim hiç bir video açmıyormuş...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çok yanıltmıyayım ama bu ekran görünümde Music model isimli nokia yı 400 TL civarında görmüştüm (insert)

soruyu genişletsem: Navigasyon özellikli başlangıç modeli cep telefonu bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Ben kullanıyorum bir problem yaşamadım alalı yaklaşık bir yıl kadar oldu

eksileri:

1) wirless çok randımanlı değil ( sürekli kopma donma benzeri sorunlar çıkıyo)

2) arada donma yapıyo ( sanırım bu dokunmatik cihazların kronik sorunu)

3) şu an için uygulama güncelleme sorunu var ( güncelleyemedim )

Bunun dışında fena değil ben 990 tl ye almıştım

bu hafta bir arkadaşa aldık 509 tl ye

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bende kullanıyorum.

Şu andaki fiyatı 490 TL civarı.

Şarjı çok kullanımda 2 gün gidiyo.

Navigasyonu: Normal bir navigasyon aleti kullanmadığım için tam emin olamam ama bence başarılı. Ankarada ve Antepde çok işime yaradı.

Resmi çok kaliteli çekmesede bi telefon için yeterli.

Wifi ve diğer özellikleri pek kullanmadığım için yorum yapamıycam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
soruyu genişletsem: Navigasyon özellikli başlangıç modeli cep telefonu bilen var mı?

+1 ???

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük

Mehmet abi eğer navigasyon lu bir cihaz istiyorsan ve yurt dışından getittireceksen ve burası Amerikaysa Şu anda 430$ a Nokia N900 modeli en uygun model olur bence.. Yaklaşık bir ay sonra bende alıcam n900 den ve nokia daki symbian işletim sistemini kullanmayan telefonu maemo5 yani linux tabanlı bir telefon ve çok çok güzel bence... Tavsiye ederim...

Yani Facebook tan farmville bile oynayabiliyorsun bu telefonla :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet abi eğer navigasyon lu bir cihaz istiyorsan ve yurt dışından getittireceksen ve burası Amerikaysa Şu anda 430$ a Nokia N900 modeli en uygun model olur bence.. Yaklaşık bir ay sonra bende alıcam n900 den ve nokia daki symbian işletim sistemini kullanmayan telefonu maemo5 yani linux tabanlı bir telefon ve çok çok güzel bence... Tavsiye ederim...

Yani Facebook tan farmville bile oynayabiliyorsun bu telefonla :D

Yok amerika değil... Arabistan...

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Niye Nokia'yla uğraşıyorsun? Alsana bir Omnia "yurtdışı"ndan. :D Gittigidiyorda bile ikincielleri gayet uygun.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Arabistantan telefon getirtmeni hiç tavsiye etmem, süper ötesi taklit telefonlar var. arkadaşımın babası hacca gitti. oradan 2 nokia telefon aldı. adama orjinal diye satmışlar, dışarıdan orjinal olmadığını anlamak çok zor. ama sim kartı takıp menüsüne bakınca anlaşıldı kopya olduğu. kutusu bile aynı üzerinde de made in finland yazıyo o derece yani :D

ayrıca oradan gelen telefonlarda garanti sorunu var. yine de seçim sizin.

5800 ın fiyatının kısa sürede düşmesinin nedeni dokunmatik ekranının bir önceki nesil olması. single touch yani, bundan sonra çıktan tüm nokia ekranları multi touch olarak geliyo. bu ne işime yarayacak dersen, zoom yapmak dışında pek bi işe yaramıyor.

ayrıca kullanan birkaç arkadaşımdan ara sıra donduğu şikayeti aldım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Niye Nokia'yla uğraşıyorsun? Alsana bir Omnia "yurtdışı"ndan. :D Gittigidiyorda bile ikincielleri gayet uygun.

O ne. çabuk cevap ver...

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Ben kullanıyorum Mehmet ağbi,

Navigasyon olarak şimdilik ovimap yükledim, harita güncel değil, Ankara'nın 2 yıl önce değişen sokak adları ve numaraları halen eski.

Biraz araştıtma yaptım ve Garmin haritasının yüklenebildiğini öğrendim.Ankaradaki garmin yetkilisi ile görüştüm, harita için 65$ istedi.

Bunun yanında 3.2mp Carl Zeiss optik var (led flaşlı), gündüz oldukça iyi gece kötü.

Dokunmatik ekranı, wi fi, oldukça iyi.Rehbere biraz alışmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)
Arabistantan telefon getirtmeni hiç tavsiye etmem, süper ötesi taklit telefonlar var. arkadaşımın babası hacca gitti. oradan 2 nokia telefon aldı. adama orjinal diye satmışlar, dışarıdan orjinal olmadığını anlamak çok zor. ama sim kartı takıp menüsüne bakınca anlaşıldı kopya olduğu. kutusu bile aynı üzerinde de made in finland yazıyo o derece yani :)

ayrıca oradan gelen telefonlarda garanti sorunu var. yine de seçim sizin.

5800 ın fiyatının kısa sürede düşmesinin nedeni dokunmatik ekranının bir önceki nesil olması. single touch yani, bundan sonra çıktan tüm nokia ekranları multi touch olarak geliyo. bu ne işime yarayacak dersen, zoom yapmak dışında pek bi işe yaramıyor.

ayrıca kullanan birkaç arkadaşımdan ara sıra donduğu şikayeti aldım.

Zaten arapların bir üretimi yok dolayısı ile üretimin ucuz ve dünyanın göz bebeği olan çinden alıp satıyorlar :D

O dereceki yapmış olduğum çin ziyaretinde özellikle ( YIWU) şehrinde çok fazla arap kökenli yerleşim ve arap lokantaları vs çok fazla idi ( ticaret amaçlı)

tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ankaradaki garmin yetkilisi ile görüştüm, harita için 65$ istedi.

65 dolar verince, güncelleme veriyormu Evren...

Yorum bağlantısı
Cem Işık

GPS özelliği barındıran telefon için bende Türk telekom kampanyası ile verilen LG yada samsung'u verebilirim. LG'de AGPS denen bir gps modülü var ki , iphone'un kullandığı sistemdir. 26.90 YTL x24 ay taksit şeklinde sanıyorum satılıyor, garantisi var, taksitler telefon faturasına yansıtılıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Abi o kullandığın browserla ilgili. Bilgisayar gibi istediğin browserı yükleyebiliyorsun. Flash oynatan browserlar da var.

Evet ama mesela samsung'un bir modeli var işletim sisteminden dolayı flash yüklenemiyor.Android işletim sistemi varmış.Bu telefonda da buna benzer bir sorun var diye duymuştum.O yüzden sordum...

Yorum bağlantısı
Ali Yaşar

Bende bir seneden fazla süredir kullanıyorum. İnternet için almayın, yüklü sayfaları kaldırmıyor. Ekranı dar olduğu için kullanımı zor. Aldığımdan beri 5 defa servise gittiki siz yutdışından getireceğiniz için garantisi olmayacaktır. İnternetten flash videoları hala izleyemiyorsunuz. Sesli navigasyonu İstanbulda kullandım birkaç kez gideceğim yere götürdü. Navigasyon dışında tavsiye etmem. Ha birde divx filmleri mp4 formatına çevirip birde üzerine altyazı eklerseniz telefondan film izleyebiliyorsunuz. Bu özelliği çocuk susturucusu olarak kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bende bir seneden fazla süredir kullanıyorum. İnternet için almayın, yüklü sayfaları kaldırmıyor. Ekranı dar olduğu için kullanımı zor. Aldığımdan beri 5 defa servise gittiki siz yutdışından getireceğiniz için garantisi olmayacaktır. İnternetten flash videoları hala izleyemiyorsunuz. Sesli navigasyonu İstanbulda kullandım birkaç kez gideceğim yere götürdü. Navigasyon dışında tavsiye etmem. Ha birde divx filmleri mp4 formatına çevirip birde üzerine altyazı eklerseniz telefondan film izleyebiliyorsunuz. Bu özelliği çocuk susturucusu olarak kullanıyorum.

Bende tam bundan bahsediyordum... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
65 dolar verince, güncelleme veriyormu Evren...

Harita +bir yıllık güncelleme fiyata dahil diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

5800 navigasyon açısından gayet başarılı bu tartışılmaz ama kullanan arkadaşlarım memnun değiller fazla teknik sorun yaşandığını belirtiyorlar. Dokunmatik olacaksa Samsung olmalı veya navigasyonlu nokia olacaksa tuşlu olmalı. bende 6220C var navigasyon açısından gayet memnunum. Sadece uyduya bağlanma bazen 3 dakikayı bulabiliyor ama bi buldumu daha bırakmıyor :) hem kamera açısından da daha iyi 5MPama tabiki ekranı 5800 gibi kocaman değil, yaşlılar belki okumakta zorluk çekerler :rolleyes:

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Vazgeçtim.. navigasyon cihazı alayım...

Navigasyon cihazı alırsam, çizgi film yükleyip oynatabilirmiyim... ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Oynatırsın abi.Onlar WMV, AVI, MPEG, ASF, MP4, 3GP formatlarını destekliyorlar.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

Hocam vazgeçmeyin sadece modeli değiştirin, Nokia 6720C, 6710Navigator veya 6220C bu cig-hazları navigasyon, kamera ve 3g açısından arasştırmanızı öneririm.Bu haberde beni destekler niteelikte http://www.chip.com.tr/galeri/top-20-navig...epler_1692.html

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

Nokia 5230 367 TL gps ve navigasyon var. Wi-fi var 3g yok. Gayet iyi diyorlar.

5230

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...