İçeriğe Yönlendir

C Max El Freni Epb Arızası

Alpay Suna

Recommended Posts

Alpay Suna

Arkadaşlar ikinci el bir C max sahibiyim. Foruma yeni katılıyorum. Yeni aldığım aracımın el freni arızalandı. EPB yani elfreni motoru bozulduğu söylendi. Servis ellerinde motor bulunmadığını fiyatının 2500 lira olduğunu belirtti. İkinci el bir motor bulabilirmiyim.Bu arada aracım 2005 model GHİA TDCİ C max, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Alır almaz triger setini değiştirdim servis 650 lira ancak indirimle 450 liraya değiştireceğini söyledi. Sanayide 140 triger seti 100 işçilik 250 liraya değiştirdim. Herkese teşekkür ediyorum ,forumda yeniyim hatam varsa affola.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Küçücük bir fonksiyon için büyük masraf. Arızadan emin olmak için başka yerlere de gösterin derim.

Yorum bağlantısı
Alpay Suna
Küçücük bir fonksiyon için büyük masraf. Arızadan emin olmak için başka yerlere de gösterin derim.

Teşekkürler. Arızayı Ford Yrtkili Servisi bulamadı:nazar:)Kol arızalı dediler. Başka bir araçtan el freni kolunu söküp baktılar.Sağlam çıkınca kabloların giriş yerlerini temizlediler.Olmayınca el freni motorunu söktüler baktım geri takıyor ne oldu dedim.Motor arızalı dedi neden takıyorsun o zaman yapalım dedim motor elimizde yok dedi. Çıktım arabamı dışarıda bir ustaya götürdüm bilgisayara bağladılar EPB şalteri takılı değil mesajı çıktı. Şalteri takip edip motoru söktüler.Motor içindeki kartın yandığı motorun çalıştığı ortaya çıktı. Ancak o kartın tek satılmadığını motorla beraber satıldığını öğrendim. Ankara ,İzmir ve Bursa illerindeki eş dost vasıtasıyla çıkmacılarla yaptığım görüşmelerde klasik C Max hatası olduğunu söylediler.Bu zamana kadar Reno ve Fıat ın çeşitli araçlarını(Kuş serisi:))),ve 4 yıl Mazda Lantıs kullandım. İçime en çok sinen evet benim arabam bu diyebileceğim bir araç bulduğumu düşünürken bu afedersiniz dandik hata yüzünden arabamdan soğumak istemiyorum. Üstelik çocuklarım çok seviyor bu arabayı lütfen yardım

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Gerçekten kötü bir durum. araba güzel rahat bide parçaları el yakmasa süper olacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbul İkitelli sanayide Dağdelen çıkmacıya sormalı, telefonunu bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

TELEFON : 0212 486 13 11- 12 (MERKEZ) 0212 486 07 24 - 25 (ŞUBE)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez

kartta sorun varsa bence iyi bir oto elektronikçi veye bir elektronikçi bu işi çöze bilir.

Yorum bağlantısı
Alpay Suna

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Parçayı Ankara hurdacılar sitesindeki bütün Ford parçacılara sordurttum,İstanbul Dağdelen otoya sordum ama bulamadım.Bursada bir arkadaşta çıkması var 800 TL istiyor. Bu ne şans ya daha arabaya binmeden:...((

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

sanki baskı balata değiştiriyoruz bu ne ya gerçi baskı balata bukadar tutmaz.

tekrar geçmiş olsun.

acaba düze çevrilmezmi bu nalet fren?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Şu an adını hatırlayamadım (bizim fabrikanın çalıştığı)fakat bazı elektronik kart arıza ve onarımı yapan yerler var bu gibi yerlerden yardım almalısınız,geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...