Cömert Yücesel 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 arkadaşlar aracım 2004 model 57 bin km de ankara tur oto ya gittim ve kayıtlarını inceledim. 51 binde bakıma girmiş fakat triger değişmemiş. triger için 90 bin km veya 5 yıl diyor henüz 90 bine çok var ama 5 yıl dolmuş durumda. ister istemez içimde bir endişe var ve trigeri değiştirmek istiyorum. (set olarak tabiiki) tur oto ya sordum 450 tl dedi , özgür özel servise sordum 125 tl söyledi (yetkili servisin kullandığı parçayı kullanıyoruz dedi ) fiyatlar parça + işçilik fiyatları sizce bu fark çok değilmi? eğer kendi ustamda değiştirirsem işçiliğe 80 tl vereceğim. + parça fiyatı parçayı kendim alırsam ne marka almalıyım? mesela uno için DAYCO marka en iyisi idi. 60 bin km likti Ford için hangi markayı önerirsiniz? bu arada fiyatlar hakkında yorumda yaparsanız memnun olurum. saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 Servis fiyatları haliyle yüksek oluyor.Garanti veriyorlar.Özel servisler de garanti verir ancak güvenilir bir ustanızın olması şart.Triger değişimi önemli bir konu.Yetkili servis veya özel servis fark etmeksizin sorun yaşayan bir çok kişi oldu.Tercih sizin.Ustanıza güveniyorsanız fiyat uygun.Piyasa da Triger için 100 TL işçilik isteniyor.Sente olayına dikkat edin.Marka olarakta Dayco alın.Kendi gözlemlerime göre de km olarak değilde zaman olarak 5 yılı dolduran kayışları bir süre daha kullanabilirsiniz.Ancak riskle yaşamaktansa değişmek daha doğru olur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 Triger ehil işçilik ister. Frod motorları hakkında ehil-eğitimli personel olan yerde değiştirin. Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 ben serviste değiştirmiştim. ama özgür oto da iyi bir yer. aradaki farkın neden kaynaklandığını bilmiyorum ama işinin ehli bir ustanın yapması cidden çok önemli. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 Benim anlamadığım olay şu.Triger kayışı zaten 125 lira civarında.Belkide 225 lira fiyat çektiler 125 anladınız. İşçiliğe para almıyorsa başka tabi. Bende geçen ay değiştirdim ford özel servisinde. 250 lira işçilik dahil. 125 TL olarak sadece parça fiyatını söylemişler işçilik yok... Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 19 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2010 (düzenlendi) Benim anlamadığım olay şu.Triger kayışı zaten 125 lira civarında.Belkide 225 lira fiyat çektiler 125 anladınız. İşçiliğe para almıyorsa başka tabi. Bende geçen ay değiştirdim ford özel servisinde. 250 lira işçilik dahil. 125 TL olarak sadece parça fiyatını söylemişler işçilik yok... özgür serviste ; triger seti (DAYCO marka) 75 tl + 50 işçilik = 125 TL (reklam olarak algılamayın lütfen telefonu sitesinde var arayıp sizde sorun. http://www.fordozelservis.com ) yeni başkent sanayii sitesinde (Altun Ford Yedek Parça) sadece triger seti 75 TL başka modellerin bilemiyorum ama Fiesta için hemen hemen standart 75 TL ( DAYCO ) (ben satınalmacıyım. sağdan soldan fiyat almadan kolay kolay bi işi yapmam) 19 Mayıs 2010 tarihinde C tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 50 TL işçilik ile kimse triger değişmez.Babanızın oğluysa belki değişir Triger işçiliği ortalama 100 TL dir.Tanıdık ise 75-80 TL olabilir.Ben önüne gelenden 50 TL işçilik alarak triger değişimi yapan yerden kuşku duyarım. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 50 TL işçilik ile kimse triger değişmez.Babanızın oğluysa belki değişir Triger işçiliği ortalama 100 TL dir.Tanıdık ise 75-80 TL olabilir.Ben önüne gelenden 50 TL işçilik alarak triger değişimi yapan yerden kuşku duyarım. bir şeylerin eksik oldugu kesin. Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 19 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2010 valla orda değiştirmeyi düşünüyordum ama korkmaya başladım sanırım en iyisi kendi ustam olacak galiba normalde 100 ama sen 80 ver demişti bu arada triger ile başka ne değiştireyim??? V kayışı vb Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Bende 90 bin dizel için bakım araştırıyordum. Sizin yazınızı okuduktan sonra özgür fordu bende aradım dizel için triger seti (dayco) 100tl dedi değer periyordik bakımlar içinde iyi fiyat çıkardı ve işçilik 60tl dedi. Taksiciler çok geldiği için ucuz yapıyorlarmış. Şimdi bizim araç gibi sürekli triger değişimi yapıyorlardır. Valla ben bir denemeyi düşünüyorum, hem kredi kartıylada ödeme alıyorlar. Daha ne olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Triger için sağ-sol söküldüğünde: kayış gergisine (bazı modellerde), devirdaime, V kayışına bakılır. Özel servislerde müşteri kaçmasın diye buralara bakılmaz-görülse de muhtemel eskimelere dikkat çekilmez. Ama hazır sökülmüşken değişmekte fayda vardır. Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 21 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2010 Bende 90 bin dizel için bakım araştırıyordum. Sizin yazınızı okuduktan sonra özgür fordu bende aradım dizel için triger seti (dayco) 100tl dedi değer periyordik bakımlar içinde iyi fiyat çıkardı ve işçilik 60tl dedi. Taksiciler çok geldiği için ucuz yapıyorlarmış. Şimdi bizim araç gibi sürekli triger değişimi yapıyorlardır. Valla ben bir denemeyi düşünüyorum, hem kredi kartıylada ödeme alıyorlar. Daha ne olsun. triger dediğiniz anda direk soruyor benzinlimi dizelmi diye ben benzinli dedim ; abi triger seti ford yetkili servisinde takılanın aynısı 75 lira dedi + işçiliğe 60 tl dedi marka ne dedim dayco abi dedi son fiyatmı dedim abi işçiliğe 10 lira almayız dedi 50 verirsin dedi toplam 125 olur dedi kart varmı dedim var abi kartda çekeriz dedi sizinde muhtemelen 50 ye indirir Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Erdem 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 bu tiriger olayı hep kafamı kurcalıyor benim arabam 165 binde 90 binde serviste tirigeri değişmiş ve 2. kez nezaman değişmesi gerek anlayamadım daha önce buraya bu konuyla ilgili konu açtığımda 90 binde bir değişir denip konum anında kapatıldı fakat birkaç ustaya sorduğumda 180 bini bekleme nezaman değiştirebiliyorsan değiştir dediler bu konuda deneyimi olan varmı yani aracıyla 180 bine kadar sorunsuz giden? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 Her 90 bin km de bir değiştirilir.Aracınızı tanıyorsanız ve 90 binde trigerin değiştirildiğinden eminseniz 180 bin km yi görürsünüz. Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 22 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2010 bu tiriger olayı hep kafamı kurcalıyor benim arabam 165 binde 90 binde serviste tirigeri değişmiş ve 2. kez nezaman değişmesi gerek anlayamadım daha önce buraya bu konuyla ilgili konu açtığımda 90 binde bir değişir denip konum anında kapatıldı fakat birkaç ustaya sorduğumda 180 bini bekleme nezaman değiştirebiliyorsan değiştir dediler bu konuda deneyimi olan varmı yani aracıyla 180 bine kadar sorunsuz giden? bildiğim kadarıyla ; araçtan araca değişkenlik gösteren bir durum önceki aracım Uno idi ve Dayco marka kayış 60 binlikti. fakat işi kumara döndürmemek için 45 bin idealdi. hatta sitemizde bir arkadaşım 30 binde bir değiştirirdi. Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 (düzenlendi) kayışta zaten bir kaç marka var sanırım daycoda en meşhuru muhtemelen serviste dayco takacaktır. bende dayco triger setini 130 tl ye değiştirmiştim. bilyası milyası bide V kayışıda dahildi. fiyat işçilikle beraber 130tl. 125tl e sadece parça fiyatı filan diyen arkadaşları anlayamadım doğrusu. biraz araştırınca uygun ve kaliteli sonuca varmak zor değil. alışmışız 1 tl lik şeye 10 tl vermeye. bence özgür forda gözünüzü kapatıp gidin ben debriyajı orda değiştirmiştim dışarıda 380 tl ye kadar fiyat verilen luk setini 200 tl ye aldım + 70 tl işçilikle taktırdım. müthiş ilgili ve bilgili insanlar. 22 Mayıs 2010 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 Triger seti+V kayışı seti = En iyi ihtimalle zaten 125 TL Siz 5 TL işçilikle değişim yaptırmışsınız.Ne kadar araştırırsanız araştırın bu 2 setin fiyatı 100 TL altına düşmez.Bu durumda da 30 TL işçilik vermiş olursunuz ki bu da olası değil.Merak etmeyin bizde piyasayı oldukça iyi biliyoruz. Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 100'ün altına düşmeyen seti 80 tl ye aldım. şuandan bahsetmiyorum. 7-8 ay öncesinde aldım. ancak görüyorumki özgür ford da aşağı yukarı aynı fiyatı vermiş yani 100 'ün altına asla düşmeyen sete 75 tl fiyat vermişler. benimkinde V kayışıda dahildi. zam geldi desek V kayışını çıkarıp aynı fiyata yaptırmak mümkün. oldukça iyi bildiğiniz piyasadaki fiyatlarla aynı fiyat değil sanırım bu fiyatlar. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 Triger 90 binlik aralıklarla değişir, 60 bin ömür biçilen trigeri 45 binde değiştirmek veya işi garantiye alıp 30 bin de değiştirmek biraz parayı savurmaktır bana kalırsa..Taksiyle gezmek daha ucuza gelebilir... Ben 102k de değiştirdim, başına bir iş gelmezse 200k den önce kimse bana orayı tekrar açtıramaz... Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 22 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2010 yeni başkent sanayii sitesinde (Altun Ford Yedek Parça) sadece triger seti 75 TL şu anda yukardaki parçacıda triger 75 + V kayışı 20 = 95 tl Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 V kayışı tek başına alınırsa 20 TL dir evet ama Avare denilen bilyalarla birlikte 50-60 TL dir İşte bu yüzden V kayışı değiştirenler bir süre sonra bilya sesi duyalar.Tekrar değişim gündeme gelir. Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 avare bilya değil, bilyası gmc 7-8 ayda 15 bin km. yi geçtim hala bilya sesi yok! Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Erdem 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 (düzenlendi) Triger 90 binlik aralıklarla değişir, 60 bin ömür biçilen trigeri 45 binde değiştirmek veya işi garantiye alıp 30 bin de değiştirmek biraz parayı savurmaktır bana kalırsa..Taksiyle gezmek daha ucuza gelebilir... Ben 102k de değiştirdim, başına bir iş gelmezse 200k den önce kimse bana orayı tekrar açtıramaz... serkan abi en son usta tavsiyenle gittiğim usta gercektende dediğin gibi işi bilen güvenilir biriydi tekrar tesekürler.. bu konudada bilgi için saol.. 22 Mayıs 2010 tarihinde Mehmet Ali Erdem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 24 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2010 V kayışı denen şey trigermi oluyor? Triger değiştirileceği zaman o gördüğüm kayışmı değişiyor acaba. Ben yapılırken görmedimde o yüzden soruyorum. yok ikiside birbirinden ayrı birer kayış triger 100-200 liraya yapılacak birşey ama kopması durumunda 2000-3000 liralık masraf çıkartan birşey Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 avare bilya değil, bilyası gmc 7-8 ayda 15 bin km. yi geçtim hala bilya sesi yok! Gergi bilyasından bahsediyorum.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts