Osman Kurt 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Triger motorun içinde görünmez bir kayış, set olarak satılır. Bilyaları falan var sanırım. V kayışı vantilatör kayışıdır, o da kaputu açınca görünen kayış. İkisi ayrı kayışlar. Fiyatlarıda forumdan anladığım kadarıyla modele göre değişir elbet 75-100TL triger, 15-20 V kayışı. Düzenli değişmesi gereken kayışlar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 90.000 de önce boşa değişmeyin, benimki 82000 e geldi, 2006 model, yıl sonunda değişirim artık, dışarda güvendiğiniz garantide veren bir yer varsa orda yaptırın, sadece kayış ve gergi rulmanı değil, V kayışını ve bilyasınıda da değiştirin, devirdaim pompasında en ufak şüphe varsa onuda değişmeyi unutmayın, sonra yeniden söktürmek zorunda kalırsınız. Yorum bağlantısı
Berker Mert 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Bence zaman kaybetmeden aracınızın triger kayışını değiştirin. 2006 model araçlar, 2005'in ilk altı ayında trafiğe çıkıyor neredeyse 6 sene olmuş ya da olacak. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Osman Kurt, konuyu 1sene sonra hortlatmış sizde devam edin Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Benim 90bin bakımında devirdaim kontrol edildi, değişmesine gerek yok dendi. Aracım şuanda 100bin'de 105binde tekrar bakıma gidecek devirdaim için bir işlem yaptırmam gerekir mi? 91500km de triger ve V kayış seti (DAYCO) komple değişti, sonunda rahatladım, usta devirdaim i ve krank kasnağını kontrol etti, sorun yok, sızıntı yok, yani sorun yoksa kurcalamaya gerekte yok, rahat ol. Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 2002 model tdci ford fiesta 140 bin de hala degistirmedim 2012 den once degistirmeyide dusunmuyorum :lol2: forumda rekor benim degistirmeden koparsa yazarim boylece ne kadar dayandigini hep birlikte ogrenmis oluruz zaten degisimide kendim yapiyorum iscilik gibi extramizda yok :lol2: kucuk bi not antalyadaki bir parcaci tdci nin acemisiyken trigerin 50 binde degistigini soyliyerek bir kayis satmisti kayis hala garajda duruyor o gun bugundur parcacilara guvenerek is yapmam para kazanmak icin herseyi soyleyebiliyorlar :lol2: Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel 6 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2011 (düzenlendi) konuyu açalı epey bir zaman oldu biliyorum ama ben hala değiştirmedim trigeri ( araç 2004 model benzinli 1.4 Comfort , şu anda 66.500 km de ) geçen cumartesi (02.07.2011) ustama ancak gidebildim açtı kapağı baktı trigere , yok abi yazık bu kayışa değiştirmeyelim dedi kayışta hiçbir deformasyon yok çatlak yok yazılar hala üzerinde duruyor dedi illa değiştircem diyorsan değiştiririm benim işim ama parana yazık olur dedi bende peki dedim yağı (5 lt Mobil) + hava filtresi + yağ filtresi + polen filtresi + benzin filtresi + ön balataları değiştirdik parçaya (orjinal parça) 150 tl verdim + 50 tl işçilik verdim 6 Temmuz 2011 tarihinde Onur Berkta? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 Araba 7-8 yaşına gelmiş, değişmeli. Sanayideki ustalara kalsa hava filtesini de değiştirmeye gerek yok, hava tut geç. Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 konuyu açalı epey bir zaman oldu biliyorum ama ben hala değiştirmedim trigeri ( araç 2004 model benzinli 1.4 Comfort , şu anda 66.500 km de ) Abicim sizin değiştirmenizde fayda var benzinli araçların trigeri 5 yılda bir değişir ve 6 yıllık 70 binde kıran benzinli araçlar var,üzerindeki yazılara da pek bakmayın sonuçta kayışın çalışan kısmı iç kısmı. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 konuyu açalı epey bir zaman oldu biliyorum ama ben hala değiştirmedim trigeri ( araç 2004 model benzinli 1.4 Comfort , şu anda 66.500 km de ) Kuzenimin Opel aracı vardı 102k km'de servis aracın trigerinin değişmesi gerektiğini söylemişler o da yaklaşık 50-60 km'lik mesafede işi olduğunu söyleyip servisten ayrılmış gitmiş dönüşte 20 km kala herşey birbirine girmiş komple motor yapldı. Bence riske atmayın tabii ki böyle olmasını istemeyiz ama korkulu rüya görmektense uyanık yatmak iyidir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 Ben değiştirdim, biraz pahalı oldu gibi ama uğraşamadım artık, Triger seti ve V kayış seti (DAYCO ikiside), bunların içinde komple rulman vs. var, işçilik dahil 380 tl. ye mal oldu, daha azada yaptırırdım ama uğraşmadım, özel servis gayet düzgün temiz alet edevatı olan bir yerdi, hatta esas servisten 2 kat büyük ve takım taklavatta tamdı, o yüzden onları tercih ettim, gelelim konuya mutlaka tüm rulman gergi vs. makaralar kesinlikle değişmeli, zaten setin içinde hepsi var. 2. önemli yer ise, devirdaim ve karank kasnağı, 2 side kontrol edilmeli ve sorun yoksa değiştirilmemeli, ama iyice bakmalılar, en ufak sorunda değiştirin, sonra tekrar sök tak parası verirsiniz. Ayrıca motoru her daim dinleyin, sesinde değişiklik, gaza basınca vınlama gibi durumlarda kontrol ettirin, genelde değişimden sonra triger gergisini tam tutturamıyorlar, gaza basınca vınlıyor, bendede aynı durum var şuan, değişimden sonra biraz kullanınca farkettim, gidip trigeri gevşeteceğim artık. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 9 Temmuz 2011 Paylaş 9 Temmuz 2011 dizelde sıkıntı yeni nesil almak lazım ancak 300 lira kasnağın fiyatı. Mağlesef benim ki de çok iyi durumda değil araç daha gürültülü çalışıyor. Hoş değil. Yorum bağlantısı
Guest Ali Dogan 25 Temmuz 2011 Paylaş 25 Temmuz 2011 bu tiriger olayı hep kafamı kurcalıyor benim arabam 165 binde 90 binde serviste tirigeri değişmiş ve 2. kez nezaman değişmesi gerek anlayamadım daha önce buraya bu konuyla ilgili konu açtığımda 90 binde bir değişir denip konum anında kapatıldı fakat birkaç ustaya sorduğumda 180 bini bekleme nezaman değiştirebiliyorsan değiştir dediler bu konuda deneyimi olan varmı yani aracıyla 180 bine kadar sorunsuz giden? Hocam aynı sorunu bende yaşıyorum.2001 model aracım var focus .90000 de triger değiştirdim.bundan sonra ne zaman değiştireyim diye kafam karışıyor. forumda hep 90.000 veya 5 yıldan bahsediliyor. Ben ayak üstü ustama sorduğumda sonraki değişmeler için 60.000 km sonra değişmeli diyor ama bende araştırıyorum yardım lütfen... Yorum bağlantısı
Ömer Şanlı 19 Şubat 2016 Paylaş 19 Şubat 2016 triger kayışı değişimi yakın zamanda yaptıran var mı? işçilik fiyatı ne durumda acaba. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 19 Şubat 2016 Paylaş 19 Şubat 2016 triger kayışı değişimi yakın zamanda yaptıran var mı? işçilik fiyatı ne durumda acaba. araba markasına göre ve değişecek parçalara göre değişiklik gösterir, ben 2015 TEMMUZUNDA skodam da komple set olarak değiştim. (devirdaim pompası dahil) 350 parça+150 tl işçilik Yorum bağlantısı
Ömer Şanlı 19 Şubat 2016 Paylaş 19 Şubat 2016 tşk. fiesta 2006 benzinli bakımı yaptırdığım iyi bir usta var 300tl işçilik olur dedi. mazlzeme de 170tl sordum . Yorum bağlantısı
Recommended Posts