İçeriğe Yönlendir

Ankara'nın Yolları Ve Trafiği !

Yiğitcan Coşar

Recommended Posts

Yasin Şimşek Eski
Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Manisa, Bursa, Çankırı, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Mersin, Konya, Aksaray, Hatay, Bartın, Kırıkkale, Çanakkale, Eskişehir, Uşak, Afyon, Bolu, Zonguldak, Tekirdağ, Karabük, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Düzce'nin (hiç üşenmeden yazdım valla ;) unuttuğum il varsa kusura bakmasın artık :p...) şehir merkezlerinde araç kullandım...Bence bunların arasındaki en kötü trafik Bursa'da...Hele şu çevreyolu açılmadan önce içinden geçip giderken bile sinir küpü olarak çıkıyordum şehirden...Sağ şerit diye birşey olduğunu bilen kimse yok diye düşünmeye başlamıştım artık...Son durumu toplantıda görürüz artık, görmeyeli belki düzelmiştir...

Bence son halini gördüğünde çok beğeneceksin sami abi. :good1:

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
En güzel yanı İstanbula göre daha açık trafiğin olması.

+1

Açıklık da çok önemli, geçen akşam Kuruçeşmeden Beşiktaşa 1,5 saatte geldim. Arkadaş Bebekten gitmiş o da 1 saate yakın sürmüş.

Google Maps den ölçtüm 1.5 saatte gittiğim yol 3,1 km ;)

Google nın verdiği yol tarifi

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
Benim sormak istediğim bir konu ise trafik ışıklarında kırmızı yansa bile sağa kontrollu dönüşün serbest olduğunu iddia edenler var ankara için, bu doğrumudur?

Bana göre doğru değil.Arkadaşların dediği gibi yeşil ok olan lamba yoksa,normal yeşil yanana kadar bekliyorum.

Arkadaşlar gayet açıklamışlar.Ortalama bir beynin düşünebileceği gibi,kırmızıda sağa dönülse bile yayalara yeşil yandığına göre orada durmak zorunda kalacaklar,desem de yayaların üstlerine sürüp orada da durmuyorlar.

Bir projem var,Kırmızı yandığında otomatik olarak yerden kapan çıkacak,yeşil yandığında zemine inecek.

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

ya trafik büyük şehirlerde sıkıntı tamam.. bence ankaranın yolları bi tuhaf.. kızılaydan akdereye gidiyorum hergün.. tabi akderen de kızılaya .. ve birkere kasise yakalanmadan eve gidebilmiş değilim .. kasisleri hafizamda tutup yavaşlıyorum.. ama hergün yeni bir kasis oluşuyor.. yollarımız çok kötü.. bugun inanılmaz yağmur yağdı yeni oluşan kasislere çökmiş asvaltlara ve izgaralara dikkat edelim lütfen..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Bir projem var,Kırmızı yandığında otomatik olarak yerden kapan çıkacak,yeşil yandığında zemine inecek.

Abi sadece araba değil ki, ambulansı var itfaiyesi var.... :) Ulusta var bir yeşil ok ve benim işime yarıyor, ışık bana sağa dönebilirsin diye yandığında yayalara yol vermem gerekmiyor, çünkü onlara kırmızı yanıyor... :good1:

ya trafik büyük şehirlerde sıkıntı tamam.. bence ankaranın yolları bi tuhaf.. kızılaydan akdereye gidiyorum hergün.. tabi akderen de kızılaya .. ve birkere kasise yakalanmadan eve gidebilmiş değilim .. kasisleri hafizamda tutup yavaşlıyorum.. ama hergün yeni bir kasis oluşuyor.. yollarımız çok kötü.. bugun inanılmaz yağmur yağdı yeni oluşan kasislere çökmiş asvaltlara ve izgaralara dikkat edelim lütfen..

153 mavi masaya çukurun bulunduğu caddenin ve yakın bir binanın kapı numarasını verin, bir iki güne yama yapıyorlar...En az 5 çukuru kapattırmış biri olarak yazıyoruö, söylemezseniz görmüyorlar..Görseler bile herhalde kimse şikayetçi değil diye görmemezlikten geliyorlar...

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

İşaretler,ışıklar bunlar olsada olmasada ,önce trafikte bizden başkalarının olduğunu,onlarında en az bizler kadar bu trafiği kullanma haklarının olduğunu kabul edebilmek.

Frankfurt'ta ,yaya olarak bir kavşakta geçmek için durduk.Işık,levha yok.Gelen araçlar duruyor,biz duruyoruz.Ne bir korna çalan,ne selektör yapan yok.Öndeki aracın sürücüsü camadan Lütfen geçermisiniz diye seslendi.Olay budur bence.İnsana ve başkasına saygı.

Trafikte öncelik insan,araç değil diyorlar.

Kavşağın tıkanacağını bile bile,yeşil yansada orada durmayı düşünemiyenler,düşünsede banane diyenler,Kısaca SAYGISIZ bir toplumun trafiği de budur.

O insan görünümündeki yaratıklardan farkım olmalı.En azından bu forumun bir üyesi olarak,sizler tarafından o gözle görülmemem için

saygılı bir birey olmalıyım.

Kırmızıda geçmiyorum,bazen 6 yaşındaki kızım diğer yola yanan kırmızı ışıkların bize yandığını düşünerek,dikkat et kırmızıda geçtin diye fırça atıyor.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Yollardaki çukurlar, amatör yamalar, kot farkları ve logar kapaklarından ben de şikayetçiyim. Sürücü hatalarında da hemfikirim, yeşil de yansa bana, yolu kontrol etmeden geçmiyorum... :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim okulda aynı Almanya' daki trafik düzeni var. Eğer yaya geçidi varsa ve yaya varsa tam olarak durmak zorundasınız...Durmayanı şikayet edecek numaralarda kavşaklardaki tabelalarda yazılı...Fena işlemiyor sistem ama şehiriçinde uygularsak birkaç güne kalmaz biriyle birbirimize gireriz...Öncelikli olarak yine söylüyorum ticari araçların artık bilinçlenmesi gerekiyor...Taksi değil şoför para etmeli....

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Yollardaki çukurlar, amatör yamalar, kot farkları ve logar kapaklarından ben de şikayetçiyim. Sürücü hatalarında da hemfikirim, yeşil de yansa bana, yolu kontrol etmeden geçmiyorum... :nazar:

Amatör yama dediniz de aklıma geldi. Eryamanda eryaman evlerinin biraz ilerisinde (bi çok yerde daha var) asvaltı kesmişler ve yama bile yapmadan bırakmışlar. Önce yeni yaptılar heralde düşündüm ama 2-3 haftadır olduğunu öğrendim. Çukur bile değil köşeli bir hendek görünümündeler. Yani ince bir yanakla sert girseniz lastiği jantı geçtim tekerleği koparır atarsınız.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Amatör yama dediniz de aklıma geldi. Eryamanda eryaman evlerinin biraz ilerisinde (bi çok yerde daha var) asvaltı kesmişler ve yama bile yapmadan bırakmışlar. Önce yeni yaptılar heralde düşündüm ama 2-3 haftadır olduğunu öğrendim. Çukur bile değil köşeli bir hendek görünümündeler. Yani ince bir yanakla sert girseniz lastiği jantı geçtim tekerleği koparır atarsınız.

Onlar çok masum daha kardeşim. Resmen tuzak dolu. Bi şentepe tarafına çıksan... 40-50 cm çapında 25-30 derinliğinde bıçak gibi keskin "delikler" var. :nazar:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Ankara, Ankara güzel Ankara ;)

Hadi çiftliğe gidelim :)

sıhıyye üzerinden,gazi mahallesi,çiftlige kadar olan kısımdan,geçerken hiç logar kapaklarını saydınızmı? hiç birine düşmeden geçen varmıdırki?

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

İstanbul'a ilk geldiğimde Mecidiyeköy'de ilçe emniyetin önünden geçtikten sonra Şişli yönüne, E5 alt geçidine dönmüştüm ve kal gelmişti. Nedeni karşıdan gelen trafik yolun sağından geliyordu. Yıllar sonra bugün Ankara'dan misafirlerim geldiğinde takip mesafesi kuralına uymadığım eleştirisi alıyorum. Bence her şehrin bir disiplini var. Zorlama kavşak dizaynları da ayrı bir dert oluyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
sıhıyye üzerinden,gazi mahallesi,çiftlige kadar olan kısımdan,geçerken hiç logar kapaklarını saydınızmı? hiç birine düşmeden geçen varmıdırki?

Çok denedim ama düşmeden gidilmiyor, 100 adet civarında kapak var...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

O yolun altı tamamen boş. Hatta bazı yerlerinde 6-7 katlı apartman boyutunda boşluklar var. Sürekli çökmeler oluyor o yüzden. DDY hastanesine gelmeden hemen önce zaten fark ediliyor eğimden. Sürekli eğimi değişiyor yolun.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
Neden boş?

Bataklık. :good1:

Ah Hakan bey,Ankaralı olmadığınız ne kadar da belli. Ahahahaa. :p

beyaz_tip_adnan.jpg

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Benim en sinir olduğum şey bilimum otobüs ve dolmuşların durağa yanaşma gereği hissetmeden yolun neredeyse ortasında durup yolcu indirip bindirmeleri. Yaptıkları sanki çok normalmiş gibi bir de aheste aheste hareket ediyorlar... Ya sabır, ya sabır :good1:

Yorum bağlantısı
Davut Çavdar

İstanbul da doğdum büyüdüm 19 yıl kaldım, 8 yıldır da Ankara da yım:) Benim kişisel fikrim; İstanbul un trafiği Ankara dan çok daha kötü, tmm Ankarada yollardaki bozukluklar olabilir bu yönetim in bir ayıbı ama sürücü profiline baktığımız da kesinlikle İstanbul da çok daha fazla apaçi var..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
Gazi mahallesinin eski halini nerden biliyorsun? Sen doğmadan bi 50 yıl önce o mahalle kurulmadı mı?

Her bildiğin şeyi yaşayarak,görerek mi öğrendin? :)

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Öyle olmadığı kesin de alternatif öğrenim yollarını duyalım. Kulaktan kulağa? Şehir efsaneleri? Yoksa dedenden mi duydun? Bunların hepsi inanma seviyemi değiştirir :angry:

Amcam. :D Jeoloji yük. müh. :D Aynı zamanda civarın eski müteahhitlerinden. :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Hımm. Kaynak güzel de Ankara'nın eskisi olanlara amcanın bir paneli/sempozyumu var mı Cihan efendi :angry:

:) Arada toplanıyoruz biz senin haberin yok mu kuzum? Aa yoksa davetiye mi gelmedi. :D

Takılıyorum abicim ya. Hani Ankaralılar ahk

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Hımm. Kaynak güzel de Ankara'nın eskisi olanlara amcanın bir paneli/sempozyumu var mı Cihan efendi :)

Şimdi bizim sempozyumumuz yok diye İstanbulda deprem olacak diyince inanmıyacak mısın Sayın Hakan Abicim ? :angry: Hoş daha diplomamızda yok o da ayrı mevzu :D

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)
kesinlikle İstanbul da çok daha fazla apaçi var..

Ankaraya hiç gelmedim görmedim o yüzden kıyaslamanıza saygı duymakla beraber sizi tekrar düşünmeye davet ediyorum Davut Bey :p

00139211.jpg

Olur mu ben İstanbul'un eskisiyim inanırım :)

Depremde burdamıydın abi sen , yaşadıysan inanma ihtimalin %100 :D

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Hazırlığı haziran sınavında geçtim. Ağustos sınavına kalanlar sınava 16 ağustosta girdiler. O saatlerde king oynarken yakalanmış denyolar :) Düzce depreminde ise 2.yurt 402 nolu odadaydım. Birkaç dakika sonra dışarda olduğumu söylüyorlar.

Bu arada 1992 Erzincan depremini de yaşadım.

Maşallah ayağın çok uğurluymuş abi :D 66 da Sakaryada da bulunmuşmuydun acaba ? Yada 2005 Sumatra? :p

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Olma mı, 1939 Erzincan, 1964 Varto, 1910 California, 1890 İstanbul, 1071 Malazgirt falan :)

Anladım abi, İstanbula geleceğin zaman bana bi telefon açarsan sevinirim, ilk uçakla Moskovaya giderim hemen hem vize de kalktı .

Lütfen bilip bilmeden yorum yapmayalım Çağtay Bey..

Ankaralı Turgut,yaşam biçimi ve felsefesiyle Ankara'nın Snoop Dogg'u dur.Günümüz apaçileriyle uzaktan yakından ilgisi olmayıp, apaçiler bu akıma taban tabana zıttır. :)

Snoop dogg mu ne snoop doggu ? Snoop dogg ne arar la Ankarada :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...