Hakan Yağlı 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 meraba.. ford focus araçlarda kronik arızalar gerçekten baş ağrıtacak cinsten..örneğin sorunu ilk esnada halledilemeyen hatta haledemeyip duruma razı gelinen rolanti sorunu.. ön takımdan gelen iyi bir usta kontrölü muhakkak gerektiren bazı kronik olduğu düşünülen sesler.. tespit edilmesi güç yolda bırakmayan ama kafaya takılan arızalar falan falan..peki diğer marka modellere baktığımızda onlar nasıl golfler megane ler renoult lar fıat lar opeller.. bir karşılaştırma yapacak olursak onlardaki kronik arızalar dahamı üst düzeyde yoksa dahamı düşük.. düşüncelerinizi burda paylaşırmısınız.. teşekkürederim.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 2001 modelde kronik bir rolanti sorunu yok. ön takımdan gelen ses z-rot olabilir (kronik dedğiniz) 30-40 binde bir değişilir pahalı değil. kronik olması yollarınızın kalitesi ile alakalı. Yamayı bile yamalayan bir zihniyet yol yapıyor. Yolda bırakmayan ama kafaya takılan sorun nedir? 2001 modellerde (ki hepisinde değil) krank gezinti ayı bışluk ve sensörde deformasyona sebebiyet verebiliyor. ayrıca wss nin konumu yüzünden sorun yaşayanlar mevcut. onun dışında diğer sorunlar pekte kronik değil bence. ki o arızaları 135 bindir görmedim inşallah görmem. yine 350 bin km yapmış bir focus tanıyorum 2000 model. onda da bir sorun yok. Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı 21 Haziran 2010 Yazar Paylaş 21 Haziran 2010 benim aracım allah nazardan saklasın suanda kutu gibi ses mes yok hiç bir sıkıntısı yok.. şimdide bişi olcak diye korkuyorum binemiyorum önceden heryerinden ses geliyodu o zaman daha rahattım yaptırmasamıydım acaba.. şaka biyana şimdi daha çok sevmeye başladım arabamı.. ama şaşmazda beni tanımayan kalmadı sonunda öyle böyle en ufak sıkıntıda soluğu serviste aldım. başında bekledim test sürüşü yaptık olmadı tekrar olmadı tekrar tabi her yaptırdığım değiştirdiğim parçayı yazdım.. burda yazılanları aynı sorun yaşayanları takip ettim tek tek not aldım. ustalarla konustum yazılanları söyledim bi kaç yere götürdüm en mantıklı konuşan ustayla çalıştım.. sonunda oldu.. 2 bine yakın para harcadım zaten arabamı uygun almıştım. işyerim arabama ücretsiz hediye kasko yapmıştı.. yaptığım masrafların hepsini onlara saydım.. arada boşa giden paralarım oldu ama kafaya takmadım.. aksesuara hiç sıra gelmemişti.. şimdi aksesuara sıra geldi yanlız para bitti.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 benim aracım allah nazardan saklasın suanda kutu gibi ses mes yok hiç bir sıkıntısı yok.. şimdide bişi olcak diye korkuyorum binemiyorum önceden heryerinden ses geliyodu o zaman daha rahattım yaptırmasamıydım acaba.. şaka biyana şimdi daha çok sevmeye başladım arabamı.. ama şaşmazda beni tanımayan kalmadı sonunda öyle böyle en ufak sıkıntıda soluğu serviste aldım. başında bekledim test sürüşü yaptık olmadı tekrar olmadı tekrar tabi her yaptırdığım değiştirdiğim parçayı yazdım.. burda yazılanları aynı sorun yaşayanları takip ettim tek tek not aldım. ustalarla konustum yazılanları söyledim bi kaç yere götürdüm en mantıklı konuşan ustayla çalıştım.. sonunda oldu.. 2 bine yakın para harcadım zaten arabamı uygun almıştım. işyerim arabama ücretsiz hediye kasko yapmıştı.. yaptığım masrafların hepsini onlara saydım.. arada boşa giden paralarım oldu ama kafaya takmadım.. aksesuara hiç sıra gelmemişti.. şimdi aksesuara sıra geldi yanlız para bitti.. güle güle kullanın. ankara"da hangi ustalara gittiniz ve yorumlarınız nelerdir.? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 8 yaşlara gelindiğinde ki çıkacak arızalar kronik olmaz. Mesela VW gibi; 8 yaşına kadar 3 defa klima kompresörü değişirse kronik olur. Yorum bağlantısı
İsa Tuncer 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 8 yaşlara gelindiğinde ki çıkacak arızalar kronik olmaz. Mesela VW gibi; 8 yaşına kadar 3 defa klima kompresörü değişirse kronik olur. ah ah bende 2000 ford focusum var şimid iyi bir senden bu yana bende ya ne z rot başı kaldı degişmeyen dur sayayım : akü 4 balata , treger , teyip bozulması , arka cam motorları , düz yolda hararet yapması ,arka bilyalar , kapı siviçleri 4 tane klima motoru , motor takozları eeee hada mı ... bir abs ve hava yastıkları sorn yok şükür .. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 11 yıldır yollarda dolaşan bir arabada bunların değişmesi anormal değildir. Soğutma sistemi kurcalanmamış ise, hararet yapması ilginç ama. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 Ben ilk sahibi olarak 5 sene bindim Focus I'e, z rot dışında hiçbir parça değişmedi. Bakım dışında da servise gittim diyemem. Yorum bağlantısı
Onur Çiftçi 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 5 sene bindigim aracımda sadece rolanti problemi vardı carbon clean yaptırınca geçti onunda lpgden oldugunu dusunuyorum.Babam da 7 sene bindi focusuna sıfırdan itibaren benzinli hiç lpg taktırmadı onda en ufak bir problem yaşamadı 10.000 km de bir aksatmadan bakımını yaptırdı bindi 1 gun bile rolanti düzensizligi görmedik o araçta bunun uzerınede ford markasından gerçek anlamda çok memnun kaldıgımız için ikimizde araçları yeniledik yeni kasa focusa geçtik şimdilik ikimizin aracındada bir problem yok iyi binilir düzenli bakımları yapılırsa ford sorunlu bir araba degil bence. Diger ufak tefek sorunlarda her arabada olacak normal şeyler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts