İçeriğe Yönlendir

Aman Dikkat,lityum Polyester Bataryalar Can Yakıyor


Uğur Aksoy

Recommended Posts

Uğur Aksoy

Arkadaşlar hepimiz okumuşuzdur dün ve bugünkü gazetelerde ,balıkesirde 16 yaşında genç kız dedesinin aldığı orirjinal olmayan ipod dan yanarak ve eli parçalanarak vefat etmiştir.

gazeteler yeterli açıklama getirmemiş ,savcılık orijinal olmayan ipod ile şarj için ona bağlı olan notebook'u incelemeye almış .

size kısaca şöyle anlatayım ,yeni teknoloji cepte taşınabilir müzik çalarlar,oyun konsolları,özellikle navigasyon cihazları teknolojinin getirdiği gelişimle iyice hafifletilmiş ve inceltilmiştir,devre elemanlarının tek bir chip'e sığdıracak teknolojiye sahip dünyamızda bu cihazları çalıştırmak için yeni teknoloji bataryalar üretilmiştir,şu anda en verimli batarya lithuım polyster dir.

bu bataryalar uzun süre şarj tutabilme ve hızlı şarj olma ,ince yapısı ,güç almak için paralel bağlanma özellikleri ile teknolojiye destek vermektedir,fakat bu bataryaların en kötü özelliği sıradan şarj olma ünitesinin farklı olmasıdır,tam kapasite şarj olunca elektronik devre ile şarjı kesmek gerekmektedir,aksi takdirde ciddi patlamalara ve yangınlara sebep olurlar.

isim vermiyeyim ama kötü uzak doğu ürünleri bu riskleri taşımaktadır.

mümkünse bu tür cihazları şarj ederken yanıcı maddelerin üstünden uzak ,hatta şarj sırasında sizlerden uzak bir yerde bulunmasını sağlamalıyız,bazı navigasyon markalarında lithuım polyester batarya bulunduğundan araçta siz yokken şarja bırakmayınız,bu tür ürünler şarj sırasında normalden çok ısınıyorsa bakım için teknik servise müracat ediniz.şarj olunca cihazı fişten çekiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...