İçeriğe Yönlendir

17 Lastik Balans Problemi


Şafak Altıntaş

Recommended Posts

Şafak Altıntaş

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

Uzun süredir forumda yer almıyordum (askerlik ve sonrasında iş)

2004 model Focus 1.6 Collection aracıma asker sonrası 215/45/17 ebatlarında jant lastikler aldım.Lastiklerimi aldığım günden beri balans problemi yaşamaktayım.Ve çok ilginçtir balans problemi belli aralıklarda olmuyor, bazen 90 km/h da başlıyor, bazen ise 90 km/h da balans denen birşey yok.Genelde aracı performanslı bir şekilde kullandıktan sonra bu değişkenlik söz konusu oluyor.Lastiklerin ısınmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.Lastikleri aldığım yer tam 7 kez balans ayarı yaptı fakat hiçbirinde sonuç alamadık.Lastiklerin markası ''GT Radial'' diye bir marka.İlgili distribütör lastikleri inceledi fakat problem olmadığını söyleyerek lastikleri geri gönderdi.

Lastikleri çıkardık 205/55/16 abetlarında çıkma lastike jant takımı taktık, problem kalmadı.Bu distribütöre söyledik fakat ebat farklı olduğu için sorunun gitmiş olabileceğini söylediler.Bunun üzerine bende arkadaşımın aracındaki 205/45/17 ebalarındaki jant lastik takımını (Lassa Impetus) aracıma takıp test ettim ve bunlardada cok az balans vardı.(Arkadaşım kendi aracında da çok az balans zaten var diyor.)Bunun yanında aynı lastikleri 3 farklı jant ile de denedik fakat sorun devam ediyor.

Sizlerden yardım olarak şunları öğrenmek istiyorum;

- Acaba focus araacında 17'' ebatlarında lastik kullanıp balans problemi yaşayan var mı?

- Focus lar 17'' jant ebatını kaldırmıyor olabilir mi?

- Lastiklerde gerçekten sorun yok ise problem neden kaynaklanıyor olabilir?

- Ben lastiklerin ısındıktan sonra jant etrafında dönerek probleme neden olduğunu düşünüyorum, sizce mantıklı mı?

- Lastikleri değiştirsem problem kesin ortadan kalkar mı acaba? :unknw: (Problemin gideceğini bilsem hemen yeni lastik alıcam, zaten lastikler ile ilgli il hakem heyetine şikayette bulundum.)

- Disklerim yüzünden frene basınca titreme vardı onları da değiştirdim balans problemi gitmedi, hatta bu şekilde kullanmaya devam ettiğim için 2000 km de disklerde tekrar salgı oluşmaya başladı.

- Yeni lastik alırsam 205/40/17 ebatlarında almayı düşünüyorum( hesaplamama göre orjinal lastik çaplarıyla aynı ebatta olmuş oluyor)

- Önerebileceğiniz lastik markaları var mı?

Arkadaşlar çok acil önerilerinize ihtiyacım var, gerçekten titreyerek dolaşmaktan sıkıldım.Bir an önce şu problemi çözmek istiyorum.

Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum.

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hyundai'de çalıştığınızı görüyorum, oradakilerden de fikir aldınız mı?

Bence 17" i kaldırmıyor focus.

Diskleri değiştikten sonra balataları da değiştirmeniz önerilir. Kimse söylemedi mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Balansın 15-16-17 ile alakası yoktur...

Görüldüğü üzere lastikleriniz bozuk...

Yorum bağlantısı
Şafak Altıntaş
Hyundai'de çalıştığınızı görüyorum, oradakilerden de fikir aldınız mı?

Bence 17" i kaldırmıyor focus.

Diskleri değiştikten sonra balataları da değiştirmeniz önerilir. Kimse söylemedi mi?

Evet Hyundai' de çalışıyorum.Elbetteki oradakilerin fikrini aldım.Genel görüş lastiklerle ilgili olduğu yönünde, fakat buradan bizzat kullanan arkaşdaşlardan yorum almak istedim.Ne de olsa bazı problemlerin nedeni markadan markaya göre değişiklik gösterebiliyor.

Disk değişimi ile birlikte elbette balataları da değiştirdim.(Yazma gereği duymadım)

Balansın 15-16-17 ile alakası yoktur...

Görüldüğü üzere lastikleriniz bozuk...

Mehmet bey teşekkürler...

Bende lastiklerin bozuk olduğunu düşünüyorum.Değiştirmeyi düşünüyorum, karar vermeden önce kullanan arkadaşlardan da yorum almak daha iyi olur diye düşündüm...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Son bir deneme daha yap ve sonra ne yapacaksan yap...

Başka bir lastikçiye git, lastikleri söktür, janttan çıkart. Yeniden taktır ve nitrojen bastır... Balans yaptır ve taktır...

Kompresör lastiklere su basıyor olabilir mi? acaba...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ebat bana da fazla geldi. F1 için 17 takan görmedim, Mehmet abi jantla ilgisi yok diyorsa vardır bir bildiği, lastikleri değiştirmeniz umarım sorununuzu çözer.

Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu

Eski lastik ve jantlarla olmayan sorunlar yeni jant ve lastiklerle yaşandıysa mutlaka problem yenilerdedir.Bu durumda ya yeni jantlar sorunlu ya da yeni lastikler.Hep aynı lastik ve jantları ön tarafa takarsanız sorun da hep devam etcektir sorunu bulmak için değiştirerek takmakta yarar var çünkü dördü de sorunlu olmayabilir.Ön takımları ve rot ayarını hiç kontrol ettirdiniz mi siz askerdeyken araç kullanıldıysa ön takımlarda sorun oluşmuş olabilir(bilye arızası vs.)Balans tutmayan lastikler için araçtan lastiği sökmeden balans yapılmasını öneriyorlar.Yaptırmadıysanız deneyin bence.

Yorum bağlantısı
Onur Çiftçi

f1 için 17 takan görmediniz mi :) 19 takan bile gördüm 17 takanların da haddi hesabı yok çokda rahat kaldırır ne yaptınız siz fiestamı bu araba aldığınız jantın ağırlıgına bağlıdır benim sattığım aracımda 17 qonik vardı orjinal jant lastiginden sadece 0.5 kg ağırdı hiçde yormuyordu arabayı neyse arkadaşın sorusunada gelince problem lastikten veya janttan olabilir

Yorum bağlantısı
Guest Ramazan Demir

Jantlarda ufak eğilmeler(ki 17 ve ince yanak olduğu için ihtimal yüksek gibi) direksiyonda titreme yapar.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Şafak Altıntaş

Arkadaşlar sorunu çözdüm.

Lastikçiye gittim anlaşma yaptım.Janlarıma çıkma aynı ebatlarda farklı lastikler takıp denemelerini, eğer sorun lastiklerdeyse lastik alacağımı söyledim.Denedik ve sorun görülmedi.Bunun üzerine aracıma 4 adet 205/40/17 ebatlarında Bridgestone Potenza Adrenalin lastik aldım.Baştan düşünemedik, ucuz etin yahnisini :p

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ceyhun Keskin
Arkadaşlar sorunu çözdüm.

Lastikçiye gittim anlaşma yaptım.Janlarıma çıkma aynı ebatlarda farklı lastikler takıp denemelerini, eğer sorun lastiklerdeyse lastik alacağımı söyledim.Denedik ve sorun görülmedi.Bunun üzerine aracıma 4 adet 205/40/17 ebatlarında Bridgestone Potenza Adrenalin lastik aldım.Baştan düşünemedik, ucuz etin yahnisini :D

Uzun zamandır Lastikleri değiştirmeyi kafaya koymuştum, gerçi 2-3 ay daha idare ederdi ama canımızdan kıymetli değil....195x60x15 GT Radial Campiro Bax2 aldım geçen hafta 4 tane, şimdiye kadar hiçbir anormallik görmedim, frende de oldukça başarılı... tabi ben bu markayı daha önce duymadığım için aldığım lastikçiden garantisini aldım, 1 ay kullan beğenmezsen bridgestone lassa ile değiştiririm dedi... Tanesini kavga dövüş 115 e verdi, bakalım şimdilik memnunum ama en ufak bir titremede de iade edeceğim...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...