Mustafa Köylü 7 Ağustos 2010 Paylaş 7 Ağustos 2010 Acaba ben %10'luk dilimdeyim Böyle bir olay yaşamadım hiç.Aracım yeni 15K KM bakıma girdi.Serviste birşey belirtmedi.Şimdi bu durumun var olup olmadığını kontrol etmek için ne yapmalıyım ve ne gibi bir ses ile karşılacağım? (Açık bir şekilde anlatılırsa sevinirim.) Eğer belirttiğiniz gibi durum varsa aracımın garantisi 2011 Nisanda sona eriyor.O süre gelmeden kurtulalım bu sorundan. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ağustos 2010 Paylaş 7 Ağustos 2010 Sorun olsa, ses te olurdu. Hem de dikkat çekici bir şekilde. Bence, ayaküstü arıza istatistiği yapan servis danışmanının sözünü de ciddiye almayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2010 Paylaş 7 Ağustos 2010 abi peki bu ses bi sorun cıkartırmı? sence servise bi göstersem mi aracı?? Araç garantiliyse gösterin.. Garantili değil ise balata değişirken baskıyı da değişirsiniz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2010 Paylaş 7 Ağustos 2010 Boş ver.. zaten kullanıcı hatası diyeceklerdir. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 8 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2010 evet dün itibariyle aracımı teslim aldım.servis yetkilisiyle konuyu konuştum burda birçok arkadaşımında dediği gibi aks takım olarak değilde aksların bağlı olduğu bi civatanın zamanla gevşeyip uzamasından dolayı bu sesin çıktığı ve bunu bir ilaç tutkal v.b kimyasal maddeyle bunun önüne geçildiğini ve 6 saat kuruması için beklendiği söyledi.durum anlaşıldı baskıdan veya başka biryerle hiç bir alakasının olmadığını öğrendik. Yorum bağlantısı
Mehmet Bedir 8 Ağustos 2010 Paylaş 8 Ağustos 2010 evet dün itibariyle aracımı teslim aldım.servis yetkilisiyle konuyu konuştum burda birçok arkadaşımında dediği gibi aks takım olarak değilde aksların bağlı olduğu bi civatanın zamanla gevşeyip uzamasından dolayı bu sesin çıktığı ve bunu bir ilaç tutkal v.b kimyasal maddeyle bunun önüne geçildiğini ve 6 saat kuruması için beklendiği söyledi.durum anlaşıldı baskıdan veya başka biryerle hiç bir alakasının olmadığını öğrendik. İlteber bey benim aracım 8000 km den beri aynı ses sorunu var ve şu ana kadar gittiğim tüm servisler bu sese normal dedi ve şu an aracım 36000 km de, medem sizin gittiğiniz servis bu sorun için bişeyler yapabiliyor, aracımın garantisi bitmeden 45000 km bakımına sizin gittiğiniz servise gideyim. Hangi servis sizin gittiğiniz servis acaba? Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 8 Ağustos 2010 Paylaş 8 Ağustos 2010 evet dün itibariyle aracımı teslim aldım.servis yetkilisiyle konuyu konuştum burda birçok arkadaşımında dediği gibi aks takım olarak değilde aksların bağlı olduğu bi civatanın zamanla gevşeyip uzamasından dolayı bu sesin çıktığı ve bunu bir ilaç tutkal v.b kimyasal maddeyle bunun önüne geçildiğini ve 6 saat kuruması için beklendiği söyledi.durum anlaşıldı baskıdan veya başka biryerle hiç bir alakasının olmadığını öğrendik. Patronumun eski bir tornacı olması bu arızayı taa otosan bile bulamamışken kendisi bulmuştu.Otosan ilaç yerine daha sağlılı sağlam bir civata neden yapmamıştı yapıştırıcı ilaç gönderirki.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 Patronumun eski bir tornacı olması bu arızayı taa otosan bile bulamamışken kendisi bulmuştu.Otosan ilaç yerine daha sağlılı sağlam bir civata neden yapmamıştı yapıştırıcı ilaç gönderirki.. civata zaten tek kullanımlık. sıfır civata ilaçlı geliyor zaten. ayrıca sıkma sırası önce tork sonra dereceli bu kurala uymamakta civatanın boyunun uzamasına sebep oluyor. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 bu ses nasıl bir ses abi, tam ne yaparken geliyor, benim sürücü camı açıkken araç seyir halinde teyp kapalı lastikte taş varmış gibi sürekli çıt çıt ses geliyor bakıyorum taş varmı diye birşeyde göremiyorum, servise gidip forumda arkadaşlar konuşuyor akslarda kronik bir sorun varmış bakabilirmiyiz desem ayıp olurmu, servistekiler arkadaşlarım kırmazlar beni ama çok uğraştıran bir kontrol söz konusu mu bilmiyorum ? Sorun bizim bahsettiğimiz sorun aks kafasındaki civata. civata zaten tek kullanımlık. sıfır civata ilaçlı geliyor zaten. ayrıca sıkma sırası önce tork sonra dereceli bu kurala uymamakta civatanın boyunun uzamasına sebep oluyor. Dediğin çok doğruda abi hiç sökülmeyen o 13lük cılız civata yine ses yapıyor.İlaç loctite sürüyolar engeller mi o sesi? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 9 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2010 o gelen ses benim arabamda çıkıyor zaman zamn bu ses lastiklere sıkışan ufak taşlardan geliyor bizzat bigün bunu keşfettim..bu dediğim ses farklı özellikle debriyajdan ayağını sert bi şekilde ve ani kalkış yaptığınızda geliyor.aracın içinden pek duyulmuyor veya şehir gürültüsünde özellikle bigün sessiz biryerde camları açın deneyin Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 15 Ağustos 2010 Paylaş 15 Ağustos 2010 (düzenlendi) 45.000 km'deyim. Zor yollarda da aracımı kullandım. Aks vs. yürüyen aksamda en ufak bir sorunum yok. 45.000 bakımında direksiyon kolonunun seri numarasını kontrol ettiler, sorun yok dediler, demek ki sorunlu olan kolonlar var??? Yürüyen Aksam'da Ford gibi sağlamı yok... Akrabamın 2008 Honda CIVIC aracının 60.000 km'de ikinci defa Direksiyon Kutusu Garantiden değiştirildi. (Garanti olmasa bedeli 6000 TL imiş) 15 Ağustos 2010 tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 16 Ağustos 2010 Paylaş 16 Ağustos 2010 Lanet olsun ya indim denedim camı açtım her ani kalkışımda ses yapıyor.Nasıl tarif etsem biliyorumda çıtırrt diyede değil lak lak diyede bi ses değil onun arası bişey.Özelliklede 3.ci viteste daha belirgin geliyor sanki.Şahsen bana öle geldi...vitesi boşa alın 3e takın gaza basın en belirin burda geldi bana sesARaç 25.000 kmde Eksoz saplaması da benzer ses yapar, öncelikle kontrol edilmeli... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 16 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2010 Lanet olsun ya indim denedim camı açtım her ani kalkışımda ses yapıyor.Nasıl tarif etsem biliyorumda çıtırrt diyede değil lak lak diyede bi ses değil onun arası bişey.Özelliklede 3.ci viteste daha belirgin geliyor sanki.Şahsen bana öle geldi...vitesi boşa alın 3e takın gaza basın en belirin burda geldi bana sesARaç 25.000 kmde mehmet bey en yakın zamanda servisinize gidin ve propleminizi anlatın konutu servis yetkililerine anlatın.böyle bir arızanın olduğundan bahsedin bakalım ne diyecekler 45.000 km'deyim.Zor yollarda da aracımı kullandım. Aks vs. yürüyen aksamda en ufak bir sorunum yok. 45.000 bakımında direksiyon kolonunun seri numarasını kontrol ettiler, sorun yok dediler, demek ki sorunlu olan kolonlar var??? Yürüyen Aksam'da Ford gibi sağlamı yok... Akrabamın 2008 Honda CIVIC aracının 60.000 km'de ikinci defa Direksiyon Kutusu Garantiden değiştirildi. (Garanti olmasa bedeli 6000 TL imiş) adem bey serviste zaten bana bunu söylediler her gelen araçta bu sorun olmuyabiliyor dediler ama birçogunda böyle bir sorunun çıktığını belirttiler Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 17 Ağustos 2010 Paylaş 17 Ağustos 2010 adem bey serviste zaten bana bunu söylediler her gelen araçta bu sorun olmuyabiliyor dediler ama birçogunda böyle bir sorunun çıktığını belirttiler Aracım Benzinli, TDCI gibi yüksek torklu değil, o torka (260 Nm) ne Aks dayanır ne de Volan... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 17 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2010 yanlış bi anlaşılma var komple Aks takımında olan bir sorun değil bu Aks ta bir civatanın zamanla uzamasından gevşemesinden kaynaklanan bir proplem özel bir ilaç sürülerek bunun önüne geçiliyor Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 18 Ağustos 2010 Paylaş 18 Ağustos 2010 Yarın sabah Gökhan ve benim araba bu konudan dolayı Servise giriyor. 15 dakikalık bir işlem. 6 saat kadar bekleme süresi var. Bu arızanın giderilmesi için Servis Bülteni yayınlanmış durumda. Kabul edilmiş bir problem... Yorum bağlantısı
Musa Yüzbaşıoğlu 18 Ağustos 2010 Paylaş 18 Ağustos 2010 benim aracımdada aynı problem vardı 7000km civarında yani 3-4 aylıkken başlamıştı bakıma kadar sürdüm ama son zamanlarda ses artmıştı.aracımı geçen hafta 10.000km bakımına bıraktığımda söylemiştim kalkışlarda aks'lerden ses geliyor diye (ustanın ve o an orada bulunan servis elemanlarının hergün yanyana ve tanıdık olmanın verdiği rahatlıkla söyledikleri) senin o kalkışlarınla ses gelmesi normaldir demeleriyle biraz gülüştük fakat halletti sağolsun.sorduğumda yapıştırıcı madde loktayt gibi birşey sürdüğünü söyledi.ses falan kalmadı yani Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 18 Ağustos 2010 Paylaş 18 Ağustos 2010 yani aracımızı servise götürüp bu sesin giderilmesi için ısrarcı olalım mı?sorun çözülene kadar diretelim o zaman (normal,debriyaj pedalındaki müşürden geliyo normaldir)gibi telkinlere kulak asmadan inatla yaptırmaya çalışalım bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 18 Ağustos 2010 Paylaş 18 Ağustos 2010 Bugün Tan otoya sordum arıza olarak değil ama ses yaptıgında aksın sökülüp bir ilaç sürülmesiyle ilgili bir işlem oldugunu söyledi.6 saat durmasıda sanırım o ilaçdan kaynaklı diye düşünüyorum.. ilker bey acaba tan otoya gitsek halledebilir miyiz?boşuna gitmeyelim sonra Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 18 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2010 Yarın sabah Gökhan ve benim araba bu konudan dolayı Servise giriyor. 15 dakikalık bir işlem. 6 saat kadar bekleme süresi var. Bu arızanın giderilmesi için Servis Bülteni yayınlanmış durumda. Kabul edilmiş bir problem... Forumun en güzel taraflarından biride bu işte ben bu konuyu açtıktan sonra birçok kişi servise gidip böyle bir proplemden bahsetti ve bu arızanın önüne geçildi mehmet abi ama bazı arkadaşlar nedense böyle bişeyin olmadığını olmucağınından behsedip durdular...sonuç olarak dediklerimin tamirat şeklinin aynen anlattığım gibi olduğununda farkına vardılar. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 bu konuyu başından beri takip etmeye çalışıyorum ama kaçırdımı gözden bilmiyorum herkes diyorki debriyajdan sonra akslardan geliyor bu ses ee benim araçta debriyaj yok ama aks var ise benim araçtandan gelmesi gerekmiyormu bu sesin yani benimde bu sesi duymamama rağmen servise gidip baktırmalımıyım böyle birşey varmı diye Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 Debriyajdan gelen ses ayrı bir durum. O herkezde kronikleşmiş birşey olmayablir. Bende şuan için öyle bir durum yok. AKS ile ilgili olan ses belli zaten. Bozuk para şıklatması gibi bir ses. Tekerlerin tam kavrama aşamasında o ses mevcut. Ses dışında bir zararı yok arabaya. Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 19 Ağustos 2010 Paylaş 19 Ağustos 2010 Okay Bey tatilde olduğum için akşamları giriyorum geç yanıtım için özür dilerim...Aslında bağımlılık yapmamış olsa 20 gün hiç girmeyeceğim de olmadı işte.Göreve başladıgımda Dr arkadaslarıma soracagım tedavisi var mı diye Gelelim sorunuzun yanıtına.TAN oto da Cihan var Dr.İlker selamıyla konusun halledecektir etmezse bana yazın ben hallettiririm.Ama genel bir sorun ve her aracta olmadıgı yönünde söylemi var.Misal benim aracım 17k ve daha o sesler yok 30k da tekrar bakarız ama senin şaside sorun yok abi gibi bir laf etmişti daha pek anlamadım psikopatca arabada müzik ve konusmayı yasakladım her yola cıkısımda oturup o sesi dinliyorum birdahaki bakımda yapmasalar bile yatım demelerini isteyeceğim yoksa sanırım ses dinlemekten arac kullanmanın zevkini alamayacagım. sağolun ilker bey ilginiz ve cevabınız için kararsızım aslında aracı kurcalatmak da istemiyorum şu aralar pek de duymuyorum debriyajı sert bırakınca oluyo heralde neyse yine de sağolun iyi tatiller Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 Benim araca bu arazıa ile ilgili TSB uygulandı. Ses yok olmuş Yorum bağlantısı
Recommended Posts