İçeriğe Yönlendir

Tek Taraflı Kaza Ve Nasıl Bir Kasko Oyunu

Mehmet Öztürk_2

Recommended Posts

Ersen Tapan

Hastanede eşinin çalışması hiçbir şekilde etkilememeli diye düşünüyorum.. Poliçede yazsınlar ozaman yakınınızın çalıştığı hastanede yapılan alkol testi geçersizdir diye..

Artı olarak polis hastaneye götürmüş ve raporu birlikte almışlar .. Alkol raporu alınıp kaza tutanağına eklendikten sonra tüm sorululuk kazayı yapandan çıkar.. Polisinde alkollü bir kişiyi ayırdedicek tecrübesi vardır.. Öyle bir şüphesi olsa daha farklı davranırdı.

Bence sigorta şirketinin üst makamlarına bu durumu birşekilde duyurun..

Beyanla bile araç tamir ettirilen bir devirde polis raporuyla hasar karşılamamanın mantığını anlayamıyorum..

Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Öncelikle geçmiş olsun,

Bende 2008 yılı sonlarında tek taraflı bir kaza yaptım.sonucunda araç pert oldu ve bana ödeme yapıldı.Alkol testinide jandarma yaptı.ancak durumumda hiçbir şaibe yoktu.Ve hiçbir zaman alkollü araç kullanmadığımdan ceza almadım.

Şimdi yanlış anlamayın size alkollüymüşsünüz gibi bir şey söylemiyorum.Ancak benim anladığım kadarı ile sizin kazanız ile ilgili olarak bir şaibe var.Polis ehliyetinizi alıp cezai işlem yapamadı çünkü kan testinizde alkol çıkmadı.Ancak yukarıda belirttiğiniz üzere eşinizin hastanede çalışması bu test sonucuna şaibe sokmuş.Kazanızda biraz garip gerçekleştiğinden sigorta şirketi ön yargılı yaklaşmış.Sizin yapılan kan testinde herhangibi bir hatalı durum olmadığını netleştirmeniz gerektiğini düşünüyorum.Böyle bir şaibe vaken trafik cezalarınızın arasında alkollü araç kullanmaktan cezada varsa kasko şirketinin bu şekilde davranmasıda normal.Şuan alkollü olmadığınız konusunda siz kendinizden %100 eminsiniz ama kasko şirketi emin değil.

ama olay gecesi 1 amir ve 2 polis olay yerine 2 dakika sonra geldiler alkollü oldugumu görselerdi yada düşünselerdi bu şekilde mi davranırlardı sizce ben zannetmem burda sabah beraber cay içtigi adamı bile alkollu arac kullandı diye hem aracını bagladı hemde ehliyetine el koydular polislerin bu konu da bana bir ayrıcalık tanıyacagını zannetmem sonucta buna uygun yaptırımları olurdu test oncesinde yada düşüncelerini kaza raporunada yazardı sadece eşimin hastane calışması kuşkusu ile bu olayı uzatırlarsa zaten kaybederler cunku benim eşim burda savcı olsa ozaman onların düşüncesine göre ben rahatlıkla adam bıcaklayabilirim nede olsa eşim savcı derim yada eşim hastanede çalışıyor diye bir daha kaza yapmamam lazım cunku her defasında bu dusunceyle benim dosyalarımı red etme hakları olur cunku alkol testi için bir hastane var burda cihaza ufleme olayına gelince o cihazların kalibrasyonlarını zamanında yaptıklarını düşünmüyorum ve güvenmiyorum bu konuda haksız yere ehliyeti alınan onlarca kişi var forumlarda arastırırsanız görürsünüz sizlere önermem kesinlikle alkollu olmadıgınıza emin olsanız bile itiraz edip kan testi verin kan testinin dogrulugu %100 dür.bununla ilgili savcılık devreye girdi hastanede nöbetci doktor eşliginde benden kanın kimin aldıgını o kanı kimin calıştıgını sordu ve benden yeni alınan kanla dna testi yaparak kanın benim olup olmadıgını ögrenecekler ögrensinler ve bu konuyla ilgili yaptıgım araştırmalarımda genelde agır hasarlı kazalarda ödeme yapmamak için alkol bahanesiyle ret edilen bir cok dosya var düşünün onlarca zaman para yatırıyorsunuz ve sirket kaza sonrası direk hiç bir açıklama yapmadan ret ediyor ve siz mahkemede ugrasarak aylarca belkide yıllarca sonra paranızı alıyorsunuz biz kasko yapılırken size siz kaskoyu başlatın 6 ay sonra ödeme yapmaya başlarım gibi bir hakkınız yok mahkeme den başka carenizde yok

ve kan testinde şaibe olmadıgı polis denetiminde hastaneye götürülüp doktor eşliginde hemşirenin kanı alması ve laboratuvarda calışmasını daha nasıl ispatlayabilirim ki savcılıkdaki dosyada da bu şekilde yazılmış ve başhekim imzalamış kanı alan çalışan belli

fotografları soran bir arkadas olmuş o gece ben hastane işlemleri yapılırken acenta gelmiş çekmiş fotografları ve ekspere yollamış ama bana lazım olacagını düşünmedigim için ben hiç talep etmemiştim ftografları yarın acentadan resimleri de isteycegim mahkeme de gerekecektir heralde

bu arada geçmişim de cok fazla kaza yok bu kadar buyuk zaten yok 3-4 adet trafik cezam wardır 2 veya 3 falan radar bir iki park cezasıdır alkolden ehliyetimi hiç kaptırmadım yada alkolle yapmış oldugum bir kazada mevcut degildir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez

geçmiş olsun muhtemelen sigorta şirketi kazada kasıt var diye yorumluyordur.başkada bişey gelmiyor aklıma.alkol testi konusundada hastanede eşi dostu çalışana kasko yapmasınlar o zaman.doktorlara ekstra indirim yapıyorlar neden.hem polis raporunda ne yazıyorsa o,bu saatten sonra bişey değişmez.çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Hastanede eşinin çalışması hiçbir şekilde etkilememeli diye düşünüyorum.. Poliçede yazsınlar ozaman yakınınızın çalıştığı hastanede yapılan alkol testi geçersizdir diye..

Artı olarak polis hastaneye götürmüş ve raporu birlikte almışlar .. Alkol raporu alınıp kaza tutanağına eklendikten sonra tüm sorululuk kazayı yapandan çıkar.. Polisinde alkollü bir kişiyi ayırdedicek tecrübesi vardır.. Öyle bir şüphesi olsa daha farklı davranırdı.

Bence sigorta şirketinin üst makamlarına bu durumu birşekilde duyurun..

Beyanla bile araç tamir ettirilen bir devirde polis raporuyla hasar karşılamamanın mantığını anlayamıyorum..

Geçmiş olsun..

en azından kendi düşüncesini polis belirtmezmiydi kaza raporunda ben onu anlamıyorum zaten ben hastaneye kanı verdikten sonra kan test sonucunu hastaneden polisler teslim alıp kaza raporu ile birlikte teslim ediyorlar yani ben hastaneden test sonucu kendim almadım sigorta sirketinde üst makamlar için pazartesi arayacam ama o kadar ilgisizler ki anlatamam 12 gün boyunca benim dosyamla ilgili olan murat adındaki şahısla görüşemedim 4-5 gün boyunca arayıp not bırakmama ragmen yani aviva kaskosu olanlar kaza yaparsa allah yardımcısı olsun yani pazartesi hazine müsteşarlıgına şikayette bulunacagım birde sigortalar birligi varmış bir faydası olurmu bilmiyorum ama elime ret yazısı gelene kadar en azından bu vakti böyle degerlendirecegim.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
en azından kendi düşüncesini polis belirtmezmiydi kaza raporunda ben onu anlamıyorum zaten ben hastaneye kanı verdikten sonra kan test sonucunu hastaneden polisler teslim alıp kaza raporu ile birlikte teslim ediyorlar yani ben hastaneden test sonucu kendim almadım sigorta sirketinde üst makamlar için pazartesi arayacam ama o kadar ilgisizler ki anlatamam 12 gün boyunca benim dosyamla ilgili olan murat adındaki şahısla görüşemedim 4-5 gün boyunca arayıp not bırakmama ragmen yani aviva kaskosu olanlar kaza yaparsa allah yardımcısı olsun yani pazartesi hazine müsteşarlıgına şikayette bulunacagım birde sigortalar birligi varmış bir faydası olurmu bilmiyorum ama elime ret yazısı gelene kadar en azından bu vakti böyle degerlendirecegim.

Şanssızlığınız acentanızın gevşekliğinden kaynaklanıyor.. :melek:

Yorum bağlantısı
Naci Coşkun

Geçmiş olsun.

Polis rapor tuttuğunda bir örneğini size teslim etmiş olmalı.Polis raporunda ne yazıyor? Kan testinde alkol yoksa kusur kimde olursa olsun kasko ödemek zorunda..Polis raporunda durumu değiştirecek farklı bir ifade yoksa.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Geçmiş olsun mahsuru yoksa eksperin ismiyle aracın hangi serviste olduğunu öğrenebilirmiyim

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Geçmiş olsun.

Polis rapor tuttuğunda bir örneğini size teslim etmiş olmalı.Polis raporunda ne yazıyor? Kan testinde alkol yoksa kusur kimde olursa olsun kasko ödemek zorunda..Polis raporunda durumu değiştirecek farklı bir ifade yoksa.

bende yoktu ama avukata vermek üzere tekrar bir kopyasını trafikten temin ettim suanda avukatta raporda yazanlar ise manevra esnasında direksiyon hakimiyetini kaybettigi için ön son taraftan aracı vurmuştur frenin tutmayışından dolayı geri viteste arac sag elektirk diregine sürterek garaj kapısına vurmustur karayollarının .... maddeleri geregince kaza gerçekleşmiştir gibi ifadeler yazıyor bunun dışında herangi bir yazı yoktur.hala bana gelecek iadeli tahahutlu yazıyı bekliyorum ondan sonrada bilirkişi ile hasar tespiti ve mahkemeye başvuracagız.bundan sonra gelişmeler ne olur izleyecegiz.

dun yine kasko şirketini aradıgımda yine ne yazıkki müşteri temsilcisi dısında kimseyle muhattap olamadım sadece bunu 24 gün sonra mutabakat yazısı istediniz ve ertesi gün red ettiniz benim yazılı bir beyanım yok ama siz benim verdigim beyan dışında kaza gerçekleşmiş diyorsunuz dedim bu konu da ancak detaylı bilgiyi mahkeme olursa veririz size bu bilgiyi veremiyoruz gibi laflarla sorularıma cevap aldım dedim önce alkol diyordunuz şimdi ise beyan dışı tabi cevap aynı neyse yapacak bişey yok müşteri temsilcisinden de fazla bilgi beklemiyorum yetkileri sınırlıdır heralde

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Geçmiş olsun..

Siz o gün alkollümüydünüz?

Çünkü çevremde de yapan var bunu; alkol alındıktan sonra zaman geçmesi için hastaneye sevkini isteyenler var..

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Geçmiş olsun .

30 km hızla kaldırıma çıktım ve benim aracımda geçen sene ramazanda pert olmuştu ( Focus II ) Benim aracında otomatik olan şanzımanı kitlenmişti .

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. çok üzücü bi durum inşallah en kısa zamanda çözüme kavuşur.

tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Geçmiş olsun .

30 km hızla kaldırıma çıktım ve benim aracımda geçen sene ramazanda pert olmuştu ( Focus II ) Benim aracında otomatik olan şanzımanı kitlenmişti .

buna üzülsemmi sevinsem mi bilmiyorum ama demekki olabiliyormuş bence çok şaşırtıcı bir durum ford ile bu konuda görüşmeniz oldumu yoksa o şekilde kaldımı konu onu merak ettim ???

bu arada alkolluymuydunuz diye biri soru var neden kaçacagımı da anlayamadım bir doktor arkadasın açıkladıgı gibi alkol dışındaki yiyecek içecek tarzı şeylerde ve hatta bazı sigaralarda da alkolmetre üfleme cihazında alkol cıktıgını biliyorum o yuzden direk %100 dogru olan bir yontem kan testini tercih ettim kandaki alkol oranı 3-5 saat kanın beklemesi ile degişim göstermez eger olay yerinden kacma gibi bir sey diyorsanız kazanın ardından polisi aradık en fazla polisle birlikte 45 dakka bilemediniz 1 saat sonra hastanedeydik ve kan verildi.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
Oğuz Bey bir hekim olarak ve hastanede neredeyse her nöbetimizde 3-4 vakaya alkol-darp raporu verildiğini düşünürsek bu konudaki yorumunuzu anlamış değilim.Alkol muayenesi üfleme ile olan sağlıklı değildir.3 tane portakal yiyip üfleyin sizin de bilmemkaç promil seviye gösterir.Kan vererek yapılanı tercih etmişler ki kaz aoldugunda alkollü ise 3 saat sonra da kanında alkol vardır 5 saat sonra da...?

bilmediğimden soruyorum;

3saat sonra vardır 5saat sonra da peki 12 saat sonra da varmıdır? yada ilerleyen zamanlarda hep aynı oranda mı kalmaktadır?

sizin dediğinden yola çıkarsak ben ramazandan önce alkol almıştım o zaman benim şuanda da kanımda alkol var:)

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
buna üzülsemmi sevinsem mi bilmiyorum ama demekki olabiliyormuş bence çok şaşırtıcı bir durum ford ile bu konuda görüşmeniz oldumu yoksa o şekilde kaldımı konu onu merak ettim ???

bu arada alkolluymuydunuz diye biri soru war neden kaçacagımı da anlayamadım bir doktor arkadasın açıkladıgı gibi alkol dışındaki yiyecek içecek tarzı şeylerde ve hatta bazı sigaralarda da alkolmetre üfleme cihazında alkol cıktıgını biliyorum o yuzden direk %100 dogru olan bir yontem kan testini tercih ettim kandaki alkol oranı 3-5 saat kanın beklemesi ile degişim göstermez eger olay yerinden kacma gibi bir sey diyorsanız kazanın ardından polisi aradık en fazla polisle birlikte 45 dakka bilemediniz 1 saat sonra hastanedeydik ve kan verildi.

Serviste soruşturmadım ama duyduğum kadarıyla şanzıman kendini otomatik olarak kitliyormuş , daha büyük problem çıkmaması için . Yanılmıyorsam yedek anahtarla vites kutusunun üstündeki ufak yerden kilidi açmışlardı . Yaptığım kaza sonucu aracımda 16 bin tl gibi bir hasar oluştu bu hasar tamamaen mekanikti ve kaportada hiç birşey yoktu . 15 gün içerisinde paramı yatırdılar hesabıma . Tabi tanıdık sigortacı faktörüyle ...

Gerçi konusuda duruyordu ama silinmiş galiba bulamadım .

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Oğuz Bey mantık dışı bir yaklaşıma cevap vermeyi pek uygun görmem sorunuzda kasıt var...Eğer biraz olsun glia hücreniz varsa bu sorunun cevabını biliyorsunuzdur.Konuda kazayı ramazanın basında yapıp şuanda mı kontrole gittiği yazıyor??.Biraz önce oğluma sordum "Babacım ben alkol alsam(ki kullanmam) sarhoş olsam sabaha sarhoş kalır mıyım diye.Cevap:Yok baba!.Yaşı 7...Bilinen bazı yanlışlardan bahsetmek yerine Alkol alımından sonra karaciğerimizin bunu elimine etmesi beklenir bu da zamandır.Tabiiki zaman ilerledikçe etki azalır ama burada da rapor veren Dr.un olay anı-geçen süreyi de belirleyerek raporunu tanzim etmesi gibi bir düzenleme vardır.Size bu konuyla ilgili bir maddeyi atıyorum.Dikkatle okuyunuz.Özellikle dördüncü madde de sürenin gözönüne alımıyla ilgili noktaya dikkat ediniz.

Kara Yolları Trafik Yönetmeliği MADDE 97-...

b) Alkollü içki almış olarak kandaki alkol miktarına göre araç sürme yasağı;

1) Taksi veya dolmuş otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, çekici gibi araçlarla kamu hizmeti, yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücüleri alkollü içki kullanmış olarak bu araçları süremezler.

2) Alkollü içki almış olarak araç kullandığı tespit edilen diğer araç sürücülerinden kanlarındaki alkol miktarı 0.50 promilin üstünde olanlar araç kullanamazlar.

c) ( Değişik bend : 18/05/2007 - 26526 S.R.G Yön/23.mad ) Alkollü içki almış sürücülerin ve kanlarındaki alkol miktarının tespiti esasları;

1) Alkollü olarak araç kullandığından şüphe edilen sürücüler; alkol tespitine ilişkin tarih, saat ve ölçüm sonucu ile cihaza ait seri numarasını gösterir çıktı verebilen ve kalibrasyon ayarı yapılmış teknik cihazlar kullanılarak trafik zabıtası tarafından kontrol edilir.

2) Trafik kazalarında kazaya karışan sürücülerin alkol durumları, kaza tespit tutanağını tanzim eden görevlilerce, bu bendin (1) numaralı alt bendindeki özelliklere sahip teknik cihazlarla olay yerinde tespit edilerek, kaza tespit tutanağına yazılır.

3) Yaralanmalı ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarında; yaralının durumunun aciliyeti gibi sebeplerle teknik cihazla ölçümün mümkün olmaması halinde; bu sürücülerin sevk edildikleri sağlık kuruluşlarınca kan almak suretiyle alkol tespitleri yapılır. Sevk edilen sağlık kuruluşunun kan üzerinden tahlil yapabilecek tıbbi ve teknik imk

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
siz bir önceki mesajınızda diyorsunuz ki, 3saat sonra da kanında alkol vardır 5saat sonra da, sizin bu mantığınızla benim 1 ay önceki alkolünda kanımda dolaşması gerekiyor, bunu glia hücresi olan arkadaşlar da okursa bu mesajınızdan bu yorumu çıkarır..

şimdi de diyorsunuzki zaman ilerledikçe etki azalır, bir önceki söylediğinizle kendiniz çelişiyorsunuz..

diyelim elimizde kaza yapıldığı sırada kanında 51promil alkol olan kişi var; polisin olay yerine gelmesi (1saatten fazla) olayın anlatılması tutanakların tutulması, aracın çekilmesi vsv sonra hastaneye sevk en az 2saat e tüm bu zaman zarfında bu şahsın sık sık su içtiğini ve idrara çıktığını düşünelim, hastanede kanında 50promilden daha az alkol çıkma ihtimali var mı yok mu?

2 saat sonra kanında 40promil alkol çıkan kişi için 2saat öncesinde kanında 50promilin üstünde alkol vardır diye bir tespitte bulunmak tıbben mümkün mü?

Oğuz,

51 promil olan kişi kazadan bir saat sonra üflemeli ölçme cihazı ile alkol ölçtürür ise alkolü 45 promil çıkabilir..

Kazadan 45 dakika sonra alkol ölçüp, 45 promili gören polis, raporuna 45 promil alkol vardır yazmaz.. Ölçümü yapılan kişiyi hastaneye sevk eder ve hastaneden rapor alınır.. Hastane raporu, şu anki 45 olan promilin, 45 dakika önce 51 olduğunu raporuna yazar..

Çünkü alkolün vücudu terk ediş süresi aşağı yukarı bellidir..

Evet 3 saat hatta 5 saat sonra kandaki alkol bulunabilir.. Benim bildiğim 48 saate kadar izi bulunuyor ve 48 saat önce ne kadar alkol aldığı aşağı yukarı tespit edilebiliyor..

Doktor değilim, ama gördüğüm örnekler var..

Arada yanlış bilgiler vermiş olabilir..

Doktor arkadaşlarım düzeltir..

Tabiki ramazan öncesi çıkmaz.. İlker Bey'de bunu demek istememiştir zaten..

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Oğuz,

51 promil olan kişi kazadan bir saat sonra üflemeli ölçme cihazı ile alkol ölçtürür ise alkolü 45 promil çıkabilir..

Kazadan 45 dakika sonra alkol ölçüp, 45 promili gören polis, raporuna 45 promil alkol vardır yazmaz.. Ölçümü yapılan kişiyi hastaneye sevk eder ve hastaneden rapor alınır.. Hastane raporu, şu anki 45 olan promilin, 45 dakika önce 51 olduğunu raporuna yazar..

Çünkü alkolün vücudu terk ediş süresi aşağı yukarı bellidir..

Evet 3 saat hatta 5 saat sonra kandaki alkol bulunabilir.. Benim bildiğim 48 saate kadar izi bulunuyor ve 48 saat önce ne kadar alkol aldığı aşağı yukarı tespit edilebiliyor..

Doktor değilim, ama gördüğüm örnekler var..

Arada yanlış bilgiler vermiş olabilir..

Doktor arkadaşlarım düzeltir..

Tabiki ramazan öncesi çıkmaz.. İlker Bey'de bunu demek istememiştir zaten..

konu nerden nereye gelmiş :D benim bildigim her geçen saat te 10 birim kadar alkol oranının düşük çıkabilecegidir.bu tarz konularda 10 birim eklenerek işlem yapılıyor üflemeli cihazlarda ve bu cihazların kalibrasyonlarının cok sıkı denetlendigini düşünüyorsanız bu sizin düşüncenizdir eger internette biraz araştırma yaparsanız bu konuda cok fazla sıkıntı yaşamış olayı mahkemeye taşımış bir cok insanın yazısına ulaşırsınız ben bildiklerim çerçevesinde ne etrafımdaki insanlara tavsiye ederim nede kendim o cihaza üflerim o cihaza üflediginiz anla bi daha üfleme şansınız kesinlikle olamaz

yukarda arkadaşımızın bahsettigi gibi burası 24 binlik bir ilçe oldugu için polisin gelişi 10 dakika bile sürmedi ordaki konuşmalar ve hastaneye varışımız cok kısa bir süre içinde 30 dakka falandır bu da zannedersem normal bir süredir oyle 2-3 saat sürecek ve vücut taki alkol kaybolacak gibi bir olay olamaz

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Burda kafadan atma bilgiler yazmıyoruz; ben 2 kere kaza yaptım ikisinde de polis 1saatten önce gelmedi, benim cihaza üfleyene kadar 2 saate yakın süre geçti..

Bir arkadaşım polislerin elinde alkolmetre olmadığı için hastaneye gönderildi, hastaneden alkolsüz raporu verdiler, halbuki alkollüydü yani tahminimce o an üfleseydi 50 55 promil alkol çıkardı.

Siz yine 2 mesaj önec tıbben mümkün değil diyorsunuz; kaza anında kanında alkol oranı 50promil veya üstünede olan kişinin hastanedeki sonuçlarda da aynısı çıkar diyorsunuz; şimdi de ölçümde 40çıktı kaza sırasında 51 vardır demek doktorun insifiyatinde diyorsunuz..

Sonuçta benim yazdığım ilk mesajı doğruluyorsunuz, en başta niye itiraz ettiniz anlamadım..

QUOTE(Oğuz Altınada @ 07.09.10 - 12:10)

Geçmiş olsun..

Siz o gün alkollümüydünüz?

Çünkü çevremde de yapan var bunu; alkol alındıktan sonra zaman geçmesi için hastaneye sevkini isteyenler var..

Oğuz Bey bir hekim olarak ve hastanede neredeyse her nöbetimizde 3-4 vakaya alkol-darp raporu verildiğini düşünürsek bu konudaki yorumunuzu anlamış değilim.Alkol muayenesi üfleme ile olan sağlıklı değildir.3 tane portakal yiyip üfleyin sizin de bilmemkaç promil seviye gösterir.Kan vererek yapılanı tercih etmişler ki kaza oldugunda alkollü ise 3 saat sonra da kanında alkol vardır 5 saat sonra da...?

Demekki kaza sırasında yada çevirme sırasında hastaneye sevk istenerek ölçüm yaptırarak, küçükte olsa olaydan sıyrılma durumu var.. En başta bunu yazdım ama... neyse...

Mehmet abi, benim en başta dediğime itiraz ediliyor sonra konuşmalar aynı kapıya çıkıyor, ben 3 saat yada 5 saat sonra alkol kalmaz demiyorumki, alkol oranı azalır diyorum, kimisinde çok azalır kimisinde az azalır, bünyeden bünyeye değişir bu..

Birde sanırım sigorta şirketleri 50promile değil 5promil çıksa bile ödeme yapmıyormuş diye bir söylenti duydum ama doğrumudur?

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Bu konu şu açıdan da önemli, yanılmıyorsam birçok sigorta şirketi ceza sınırı olan 50 promil alkolün altını da tazminat ödememek için sebep sayıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Birde sanırım sigorta şirketleri 50promile değil 5promil çıksa bile ödeme yapmıyormuş diye bir söylenti duydum ama doğrumudur?

Yasal sınır neyse, bizde de kural o dur. Başkalarını bilmiyorum..

Ama piyasada kaşının altında neden göz var diyen şirketler var..

Mantıkları şu; Ben reddedeyim. Usulsüz bir dosya ise pes edip dava açmazlar.. Diğer mantıkları şu; Red edeyim, dava açsınlar kazanırlarsa, ödemesi 2 yılı geçer, o zamana kim öle kim kala..

1. mantık nispeten işe yarıyor.. : Kimisi üşeniyor, kimisi değmez diyor, kimisi 2 sene sonra gelecek paranın diyor.. Kimi de yakalandık galiba diyor.. Red edilen dosyaların en az yarısı dava açmıyor...

(Bu bilgiler kendi tecrübem değil, piyasada gördüklerimdir, şahi olarak hiç bir hasar dosyam red sonucuyla kapanmadı)

Bu arada.. Konuyu epey sapıttık..

Konunun muhatabı, alkol olmadığını söylüyor.. Raporları da bu doğrultuda.. Öze dönersek iyi olur kanatindeyim..

Yorum bağlantısı
Naci Coşkun
bende yoktu ama avukata vermek üzere tekrar bir kopyasını trafikten temin ettim suanda avukatta raporda yazanlar ise manevra esnasında direksiyon hakimiyetini kaybettigi için ön son taraftan aracı vurmuştur frenin tutmayışından dolayı geri viteste arac sag elektirk diregine sürterek garaj kapısına vurmustur karayollarının .... maddeleri geregince kaza gerçekleşmiştir gibi ifadeler yazıyor bunun dışında herangi bir yazı yoktur.hala bana gelecek iadeli tahahutlu yazıyı bekliyorum ondan sonrada bilirkişi ile hasar tespiti ve mahkemeye başvuracagız.bundan sonra gelişmeler ne olur izleyecegiz.

dun yine kasko şirketini aradıgımda yine ne yazıkki müşteri temsilcisi dısında kimseyle muhattap olamadım sadece bunu 24 gün sonra mutabakat yazısı istediniz ve ertesi gün red ettiniz benim yazılı bir beyanım yok ama siz benim verdigim beyan dışında kaza gerçekleşmiş diyorsunuz dedim bu konu da ancak detaylı bilgiyi mahkeme olursa veririz size bu bilgiyi veremiyoruz gibi laflarla sorularıma cevap aldım dedim önce alkol diyordunuz şimdi ise beyan dışı tabi cevap aynı neyse yapacak bişey yok müşteri temsilcisinden de fazla bilgi beklemiyorum yetkileri sınırlıdır heralde

Polis olayı sizin anlattığınız gibi rapor ediyor, Devlet Hastanesi alkolsüzdür diyor ve belgeliyor, kasko firması ödemiyor. Bunlar bu ülkede kanunların olmadığını düşünüyorsa yanılıyorlar. İki sene, üç sene de sürse faiziyle beraber paranızı kuruşu kuruşuna alırsınız. O sigorta bizim ya da sizlerin bilmediği bir konu varsa açıklasın yoksa biz tüketicilerin gözünde yalancı, müşterilerini aldatan güvenilmez bir kurum olarak kalır.

Tekrar geçmiş olsun.Gelişmeler hakkında buradan bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Kiriş
(düzenlendi)

Aynı şekilde tek taraflı kaza ile ilgili ben de geçmişte bir sıkıntı yaşadım, Arkadaşın Aracı ile virajın içine serilen stabilize mıcırlarından ötürü kayarak orta refüje çıkmıştım.

Arkadaşım aracını yeni almış, noter satışı elimizde ruhsatı daha çıkartmamışız kaskoyu noter satışıyla kestirdik, trafik poliçemiz filan hepsi tamam, Ankara Sigortayı aradık, hasar bildirdik, jandarma bölgesi tam 1 saat sonra jandarma geldi, alkol muayenesi vs. rapor tutuldu araç çekildi yetkili servise, Mitsubishi Lancer 1,5 alt yürür takım ve 1 adet jant 5000 tl masraf çıktı. orjinal jant 1000+kdv

Emekli polisden yapmışlar kendi bünyelerinde bir araştırmacı, adam da emekli polis olmanın ve o kimliği taşımanın Türkiyede vermiş olduğu rahatlıkla olay yerindeki olan biteni etraftaki evlerin zillerini çalmak kaydıyla insanların ifadelerini almayı,(buraya kadar herşey normal) benim kendi aracımın olup olmadığının tespiti ve evime telefon açıp aileme oğlunuz dün nerdeydi kendi arabasını kullanıyormu? başkasının aracına binermi? Alkol kullanır mı? kaza yaptı mı vs. ahiret soruları, Trafikten benim kaza geçmişim aklınızın alabileceği heryeri didiklemiş.

3 gün sonra sigorta merkezinde buluşalım dediler, Adam ailenizle görüştüm kaza yaptığınızdan haberleri yok diyor, Yaşlı insanları telaşlandırmak hoşunuza mı gitti, hangi resmi sıfatla ailemin telefonla da olsa ifadesine başvurdunuz yaptığınız suç teşkil eder dediğimde adam emekli polisim deyince Yurdum Polisinin ne kadar kudretli olduğunu, emekli de olsa (sözüm meclisden dışarı) ne kadar pervasız ve cahil olabileceğini tekrar teyit ettim.

Uzatmayayım, Sigorta masrafını reddetmek için poliçe öncesi aracın fotoğraflarının olmadığını ve masrafı ödemeyeceklerini söylediklerinde, fotoğraf benim sorunum değil acentenizle probleminiz, elimde poliçem var hasarımı ödersiniz, acentenize rücu edersiniz dedim. birtakım bahaneler daha sıraladılar ve 15-20 gün sonunda hasar dosyasına onay verip aracın masraflarını ödediler,

Kıssadan hisse, Hesabını veremeyeceğiniz herhangi bir durumunuzun olmadığından eminseniz, yazıyı beklemeden avukatınızı ayarlayın.

Geçmişler olsun....

tarihinde Ahmet Kiri? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Bence hasar meblağı üzerinden yola çıkmalı, ki zaten sigorta da bu yolu izlemekte. Meblağın en büyük gözüken parçası da şanzıman. D de kalmış bir vites kolunu, manuel olarak P ye getirmeye beceremeyen bir servisin yapacağı ön ekspertize güvenmezdim, bence başka bir serviste yeni hasar ekspertizi talep edin, herşey değişebilir!

Çağlar Abi,

Araç 2010 model, kazaya bağlı kendini kilitleyen şanzumandan bahsediliyor. Garanti kapsamında değerlendirilemez mi? Sonuçta kişi aracı kullanım yönetmeliğine aykırı kullanmamış kendi beyanına göre, araç kendi güvenlik sisteminden ötürü şanzumanı kilitlemiş deniliyor.

Ayrıca bu dışarıdan gelen bir etkenden ötürü kendini kilitleyen şanzumanı icat eden adam nasıl çözüleceğini icat etmemiş mi? Ciddi anlamda merak ediyorum. Yada şanzuman sorununu ben mi yanlış anladım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...