İçeriğe Yönlendir

Motor Sistem Arızası İmmobilizer çıktı.Ç&#246züm?

Ufuk Arslan

Recommended Posts

Ufuk Arslan

İyi akşamlar arkadaşlar

Birkaç günden beri 2006 Focus Ghia'da "Motor Sistem Arızası" ve "motor hızı azaltıldı" uyarılarıyla kırmızı ışık yandı, aracın devri kısıtlandı ve göstergeler sıfıra

kadar düştü ve olduğu yere geri döndü.

Bunu daha öncede 1 kere yapmıştı ama bu kadar sık değildi ve kontağı açıp kapattığımda düzelmişti ve ustalar lpg li olduğundan yaptığını söylemişlerdi

ama sık yapmaya başlayınca araca bağlanabilecek biri tarafından (Küçük ilçe ve servislere uzaklığından dolayı sanayi de anlayan bir usta tarafından )hatanın

"İmmobilizer iletişim hatası" ibaresine benzer bir ifade ile birlikte gösterge hatası ve hatırlamadığım bir hata olduğunu tespit ettik.

Anahtarı düşürdüğüm için böyle bir hata verdiğini,anahtarın tekrar tanımlanması gerektiği tespitinde bulundu,

Bende herzaman gittiğim özel servisi aradım ve durumu anlattım tavsiyesi üzere elektrikçiyle görüştüm ve gösterge problemi olduğunu,anahtar tanımlamaya gerek olmadığını ve göstergenin değişmesi gerektiğini ya da tamir edilmesi gerektiğini söyledi.

Yapmam gereken konusunda burda deneyimi olan arkadaşlarla da paylaşmak istedim. Başına gelen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

(Arıza tespitinden sonra herhangi bir yere daha gitmedim.Araba kapının önünde)

İmmobilizer çözümlerine de baktım ama pek birşey bulamadım??

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ufuk bey, uzun zamandır forumdasınız ama kurallarımızı okumamışsınız galiba.

Lütfen gereksiz mesaj atmayın ve bi kaç defa konu açmayın.

Konunuz hakkında bilgisi olan biri elbet size yardımcı olacaktır çünkü amacımız budur.

Teşekkür eder, sorununuzun en kısa sürede çözülmesini dilerim.

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan

Uyarınız için teşekkür ederim

internet bağlantım çok zayıf olduğundan ilk attığım mesaj için konu açılmadı sandım,onun için ikincide ben konu açtığımı görebildim

Pasif olan konu başlığımı silebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arızanın oluştuğu anı anlayamadım? Yolda giderken, ekranda yazı mı çıktı? Olduğu yere geri döndü ne demek acaba? Usta bu arıza tanımını hangi yöntem ile çıkardı?

Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz

Problem çok çok büyük bir ihtimalle aküdendir... Benzer bir problemle ben de karşılaşmıştım hatta foruma da yazdım... Araç arıza ışığını yakıyordu ve PC bağlantısında immobilizer arızası veriyordu... Meğer akü bitmeye yakın belli noktalara güç akımını sınırlandırır bu nedenle o noktaların arıza ışığı yakmasına neden olurmuş. Ben aküyü değiştirince problem kökünden halloldu. Akü değerlerinizi bir ölçtürmenizi öneririm...

Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan
Arızanın oluştuğu anı anlayamadım? Yolda giderken, ekranda yazı mı çıktı? Olduğu yere geri döndü ne demek acaba? Usta bu arıza tanımını hangi yöntem ile çıkardı?

Arıza lambası yandı aynı anda (yada arasında çok küçük bir zaman farkı da olabilir) Göstergedeki devir ibresi ve hız ibresi sıfıra kadar kadar düşüp yeniden hiçbirşey olmamış gibi göstermeye başladı

Usta immobilizer iletişim hatası ibaresini görünce sanki hiç tereddütü yokmuş gibi bir tavırla "anahtarı düşürdün mü" diye sordu, bende düşürdüm dedim

Durum bundan ibaret.

Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan

Cihazın markasını bilmiyorum ama birçok araca bağlanabiliyordu çağlar bey

Hatta yeni almış cihazı başka bir ara elemandan bahsediyordu alacağım diye

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu tarz bir cihaz olduğunu tahmin ettiğim için sordum.

1. Motor çalıştıktan sonra, mesela test için, immo çipini sökküp kırsak, çalışmaya devam eder

2. Muhtelif test cihazlarında, immo-beyin iletişim hatası mesajı, cihazın desteklememesine bağlıdır

3. Yani gözü kapalı olarak olmayan yerlerde - çiplerde- beyinlerde işlem yaptırmayın derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...