İçeriğe Yönlendir

Bakımda Konulan Yağ


Akif Tanık

Recommended Posts

Akif Tanık

Arkadaşlar herkese merhabalar.Bayram öncesi bakım zamanı gelen aracımın bakımı yaptırdım.Lakin önceki yağ Mobil 5w/30 du ama aracımda hafiften yağ yakma durumu meydana gelince ustam ve aynı zamanda arkadaşım bana 10w/40 koyalım dedi, bende CASTROL Magnatec 10w/40 yağ koydum (55-TL).şu anda bu yağla yaklaşık 600km yol yaptım.Yalnız yağı değiştirdikten sonra aractaki sübap sesi arttı ve araç sanki daha sesli çalışmaya başladı ama kalkışlarda aynadan gördüğüm duman baya bi azaldı Malum havalarında yavaş yavaş serinlediği bugünlerde ne gibi bi sorun yaşarım.Aracın yağ yakmasını keselim derken araca bi zarar vermeyelim.Birde unutmadan yakıt sarfiyatı arttı gibi geldi bana....Bu aradam birde motor takozu meselesi var tabi :lol: fren merkezinin hemen altında ki yağlı olan motor takozu yaklaşık 1 haftadır yağlı duruyordu dün tehşis konuldu takoz gidik..Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

10-40 yağ daha sert bir yagdır. Hidrolik kaldırıcıların ve kanalların içinden yag geçmesi zorlaştığı için ses artabilir. Öte yandan silindir ve supap çeperlerine daha sert tutunduğu (kalın) için yag yakma azalır.

Sonuç: Aracınızın ilk dönemlerinde 5-30 daha sonra 10-40 ya da 0-40 kullanılabilir. Ümitsiz vakalarda 20-50 de koyulur.

Ancak sürekli 10-40 kullanılan araca 5-30 ya da 0-30 tam sentetik (iyi diyerekten) konursa alet yag yakmaya başlar.

Öte yandan 5-30 un yakıt tasarrufu 10-40 a göre daha iyidir.

Peki 10-40 niye var? Onu da daha eski jenerasyon araçlardaki geniş tolerans ve daha yüksek çalışma sıcaklıkları açıklar.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...