İçeriğe Yönlendir

Acaba Buji Sorunu Mu?


Osman Gülten

Recommended Posts

Osman Gülten

Aracın çekişi düşüktü.Önce bujiyi değiştirmiştim.Yanlışlıkla Platinium yerine normal buji almışım.Onu taktım.Çekiş düşüklüğü devam etti.LPG ayarına götürdüm.LPG ayarında sorun olmadığını egsoza bakılması gerektiği söylendi.Egsozcuya gittim.Çekiş düşüklüğünün nedeni egsozmuş.Orta egsoz ve son egsoz değiştirildi.Manifold sonrasındaki olan katalitik konventör sanırım o değişmedi.Aracın çekişi yerine geldi.Ama yakıtta değişiklikler oldu.Eski halinden nerdeyse 10 km daha az gidiyor.Hava filtresi normal kirlilikte.MAF sensörünü temizledim.LPG ayarı tamam sorun yok.

Artı şöyle bir durum var.Araç hareket halindeyken boşa aldığımda veya frene bastığımda devir 500 lere kadar düşüyor.Sanırım rölanti sensörüne delalet. :bomb:

Eski söktüğüm Platinium bujileri tekrar taktım.Ama ateşleme sorunu çıktı.Buji durduk yere nasıl bozuldu anlamadım.Bu sorunlar normal buji taktığım için olabilir mi? (araç: escort clx ,EFI yakıt beslemeli)

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

ben çok fazla buji denedim ama aracın orjinal bujisinden daha iyi performans vereni görmedim. başka buji takınca hep bi düzensizlik oluyor. platinium da bunu sağlıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hava filtresini değştirin..

Rolanti valfini temizleyin, gaz kelebeğini temizleyin.. Bujinizi orjinal ile değiştirin..

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
(düzenlendi)
Hava filtresini değştirin..

Rolanti valfini temizleyin, gaz kelebeğini temizleyin.. Bujinizi orjinal ile değiştirin..

buji kabllarınıda degişin

tarihinde Ya?ar Demirci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık

Sizin sorununuza benzer bir sorun bende de vardı özellikle kılima açıkken. Orjinal motocraft buji 4 adet 60tl + orjinal değil ama çok tavsiye ettiler buji koblosu alman malı imiş 40 tl + birde gene orjinale yakın alman malı bobin 60tl = 160tl ye sorun çözüldü yakıt düştü çekişi eskisi gibi arttı diğerleride önemli ama bujileri illade orjinal olmalı aracı çok değiştiriyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...