İçeriğe Yönlendir

Bilgisayarım Kameramı Ve Flash Diski Tanımıyor

Fahrettin Karakoç

Recommended Posts

Fahrettin Karakoç
bana getirin seve seve yardımcı olurum ankaradasınız nasılsa.forumda bilgilerim mevcut.acele olsun derseniz olmaz şimdiden deyim.

Olabilir neden olmasın. Okullarda açıldı tam bilgisayara çok ihtiyaç olduğu zaman.

İşlerin hafiflediğin de sizi rahatsız ederim inşallah.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Mehmet abi, aradaki ısıyı iletmeye yarayan macun özelliğini kaybetmiştir...Hele de san kilitlendiyse yanmıştır bile...Yumuşak bir bezle hem soğutucu üzerindekini hemde işlemci üzeridekini temizleyip bir parça macunu işlemcinin üstüne sür...Sonra bir kartvizit gibi karton parçası ile üzeine film kalınlığında yay, sonra soğutucuyu tam olarak oturttuğundan emin olarak yerine tak, geçer sorunun...Ben öyle yapana kadar en az 5 kez söküp taktım, fazla macunda iyi değil..

sogutucuyu sökerken dikkat etmelisin ve takarkende dikkat etmelisin.kalın uçlu düz tornavida işini görür.kenarda tornavidanın oturracagı yer var tak ve hafifce aşagı bastır.sonra ileriye dogru ittir.kenar çentiklerinden çıkar ve bırak sonrasını elinle hallet.sogutucuyu saga ve sola çevir ve kaldır.sogutucuyu ve işlemcinin üzerini temizledikten sonra,silikonu kürdanın ucuyla mercimek tanesi kadar alıp sürmen yeterli yayma işlemini sogutucu halleder.işlemcinin seramik kısmında mümkün oldugu kadar işlem yapmamaya özen göster.işlemcinin pinli bölümünün ortasını iyice kontrol et renk degişimi varmı?fanıda wd40 la hallet.

fahrettin bey benim işler mümkün degil hafiflemez.araya koyarım çıkar.yoksa unutulursun. :D

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç
Fahrettin abi, flash diski takınca otomatik tanımıyorsa muhtemelen bilgisayarında virüs var, format iyi gelebilir... :D

Serkan Bey büyük ihtimal olduğunu düşünüyorum. Bu aralar da bilgisayarımda bir yavaşlama da var.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mehmet abi, oktay'ın da dediği gibi, kuzey köprüsü üstündeki fan durduysa, muhtemelen köprü artık "yıkılmıştır".

pc eski ise (3-4 senelik) sana hemen bi intel pc toplayalım?

Bi de abi konuyu açan arkadaşa ayıp oluyor, senin sorunun mesajlarını başka yere taşıman daha doğru olur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet abi, oktay'ın da dediği gibi, kuzey köprüsü üstündeki fan durduysa, muhtemelen köprü artık "yıkılmıştır".

pc eski ise (3-4 senelik) sana hemen bi intel pc toplayalım?

Bi de abi konuyu açan arkadaşa ayıp oluyor, senin sorunun mesajlarını başka yere taşıman daha doğru olur...

Sani bu bilgisayar bir şekilde ayağa kalkmalı.. 6-7 sene önce 1000 liraya toplamıştım ben bunu :blink:

Tamam ben sustum.. konu bölmeye gerek yok..

Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç

Ayıp olacak bir şey yok. :blink: muhabbet güzel.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Serkan Bey büyük ihtimal olduğunu düşünüyorum. Bu aralar da bilgisayarımda bir yavaşlama da var.

40-50 liraya Kaspersky yazıyorum reçeteye, format atılıyor..HDD bölünmüş ise iki bölüme birden, formattan sonra D bölümünü tekrar formatlıyoruz kurulumdan hemen sonra ancak kesinlikle içini açmadan yani çift tıklamadan..Sonra Kaspersky i kurup, güncelliyoruz...Yedeğe aldığımız dvd ile eski gerekli bilgileri tekrar içeri alıp devam ediyoruz..Tedavi bu, en güzeli bence... :blink:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Sani bu bilgisayar bir şekilde ayağa kalkmalı.. 6-7 sene önce 1000 liraya toplamıştım ben bunu :blink:

Tamam ben sustum.. konu bölmeye gerek yok..

Son mesajımı yazayım, haklısın konu çok bölündü.

AMD'den anlasam hemen anakart öneririm sana.

Bana özelden anakartının modelini yazarsan abi, özelliklerine bakar, şu an ki cpu nu destekleyen bi model önerebilirim yarın sana.

Bu arada bugün şirkette tam 6 senelik bi anakarta veda ettik. CPU'su tam geçiş dönemi yapılmış şu an ki en dandik anakart bile desteklemiyor. RAM'ler 266mhz, onu da takacak bi kart bulamadık. yeni pc öneriyoruz mecburen müşterimize...

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

affınıza sıgınarak cevap vereyim.

soket 462 bu anakartın üretimi yok.yeni nesillerlle yakından uzaktan alakası yok.ikinci el çıkmacılarda araştırayım.elimde soket 939 anakart işlemci mevcut eger sorunsuzsa denemem lazım pazar günü yanıma alayım.bu anakarttan bulmak cidden sorumdur.ama pazara kadar bulmaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Önceden bilgisayarıma kameramı taktığımda otomatik olarak tanır ve program açılarak ken disi filimleri kaydederdi.

Şimdi ise ne oldu bilmiyorum kameramı tanımıyor program çalışmadığından çekilen kasetleri aktaramıyorum.

Flash belleğide taktığımda otomatik olarak tanır ekranda hangi programla acacağımı gösterirken şimdi oda yok.

Format falan atmadım.

Flash belleği bilgisayarımdan açıyorum ama kamera hiç tanınmıyor.

Sorun nedir acaba.

Abi baktım da göremedim kimse PCI USB CARD önermemiş...Al bir tane tak büyük ihtimalle sorunun kalmayacak.Bence USB lerin bozulmuş..

http://urun.gittigidiyor.com/PCI-3PORT-USB...0QQidZZ31182777

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi bu kart p3 zamanından falan kalma yanlış görmüyorsam.

P3'tür Sani.. :tap2:

Ama güzel karttı :)

Yorum bağlantısı
Misafir
P3'tür Sani.. :)

Ama güzel karttı :)

p3 degil.p3 lerle bir olan k500 serisi

p4 lerle aynı sınıftan emmi sendeki işlemci athlon 2800 isep4 prescot sınıfının ilk serilerine denk.semptron2800 ise celeron prescot serilerine denk.athlon oyun performansı olarak üretilen işlemcilerden overclock için ideal olanlardan.

kısaca makinan anakart sorunu varsa degişirse yıllarca kullanılabilir bana göre tabiki.oyun olarak demiyorum yanlız.

ayhan usta usb pci kartı ben yazmıştım ama chipset sorunu varsa önermemiştim. :):D resmin süper olmuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim işlemci Athlon 2800 Oktay

Temiz windows ile gayet hızlı çalışabilirdi...

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Benim işlemci Athlon 2800 Oktay

Temiz windows ile gayet hızlı çalışabilirdi...

emmi çok çok iyi çalışır.32bit win7 de çok daha iyi performans alırsın.

windowsda en önemli şeyler. driverları muhakkak temiz ve düzgün yüklenmeli varsa en son versiyonlarıyla yüklenmeli.bios versiyonlarını en güncel haliyle tutmak çok öenmli.bios dilini ögrenmeye çalışılırsa çok daha iyi olur.gerekli olmayan programların yüklenmemesi.masaüstünün mümkün oldugunca boş olması çok önemli.yedeklerin c diskinde degil d diski veya harici diskte tutulması.c diski sadece işletim sistemine ait olursa o kadar rahat çalışır.ve tabi kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
emmi çok çok iyi çalışır.32bit win7 de çok daha iyi performans alırsın.

windowsda en önemli şeyler. driverları muhakkak temiz ve düzgün yüklenmeli varsa en son versiyonlarıyla yüklenmeli.bios versiyonlarını en güncel haliyle tutmak çok öenmli.bios dilini ögrenmeye çalışılırsa çok daha iyi olur.gerekli olmayan programların yüklenmemesi.masaüstünün mümkün oldugunca boş olması çok önemli.yedeklerin c diskinde degil d diski veya harici diskte tutulması.c diski sadece işletim sistemine ait olursa o kadar rahat çalışır.ve tabi kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur.

Win7 de kuruluydu.. kafam esince onu açıyordum. 2 HD var...

Diğer kısımda, sanki beni anlattın be :good1:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
P3'tür Sani.. :good1:

Ama güzel karttı :D

para varsa hemen intel toplayalım eksenbilgisayar dan?

anakart işlemci ve ram alacaksın. disk ide mi sata mı?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
para varsa hemen intel toplayalım eksenbilgisayar dan?

anakart işlemci ve ram alacaksın. disk ide mi sata mı?

yav sani dediklerin 500tl yi bulur varya sende fırsat bu fırsat diyosun :):):D:(:bambam: yeni ankartlarda hala ide portu var sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
yav sani dediklerin 500tl yi bulur varya sende fırsat bu fırsat diyosun :):):D:(:bambam: yeni ankartlarda hala ide portu var sorun olmaz.

Ben satmıyorum ki :) eksenbilgisayar diyorum :)

50$ anakart (asus p5kpl am se), 65$ e5400 işlemci, 40$ da 4gb ram olsa, 500 etmez yahu :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Ben satmıyorum ki :( eksenbilgisayar diyorum :)

50$ anakart (asus p5kpl am se), 65$ e5400 işlemci, 40$ da 4gb ram olsa, 500 etmez yahu :D

gördüm ekseni,takılıyorum :)

ekran kartıda degişiyor sani eskisi agp bu pci expres.ekran kartınıda ekle kdv yide ekle sanırım 500 olmasada yakın bi rakama ulaşıyodur.verdigin konfrigasyon ciddi söylüyorum bu amd kadar performansı var.8gb ramde olsa kafi etmez bence.iki iyi noktası var sıfır 2 yıl garanti ve intel artısı yok başka.ama mebla varsa niyet varsa sıfır olmasını her zaman desteklerim tavsiyede ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
gördüm ekseni,takılıyorum :)

ekran kartıda degişiyor sani eskisi agp bu pci expres.ekran kartınıda ekle kdv yide ekle sanırım 500 olmasada yakın bi rakama ulaşıyodur.verdigin konfrigasyon ciddi söylüyorum bu amd kadar performansı var.8gb ramde olsa kafi etmez bence.iki iyi noktası var sıfır 2 yıl garanti ve intel artısı yok başka.ama mebla varsa niyet varsa sıfır olmasını her zaman desteklerim tavsiyede ederim.

p5kpl am se'de onboard ekran kartı var. ha derse oyun oynayacağım, bi bu kadar da ekran kartına verecek mehmet abi.

Yorum bağlantısı
Misafir
p5kpl am se'de onboard ekran kartı var. ha derse oyun oynayacağım, bi bu kadar da ekran kartına verecek mehmet abi.

anakartın özelliklerini iyi biliyorumda emminin on board ekran kartı kullanacagını sanmam.bakalım emmi ne etcek biz aramızda gelin güvey olduk valla. ;) bu kadar konuştunuz hediye edin derse diye korkuyorum. :nazar::)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

500 lira falan veremem Sani..

Oktay bulur bi yolunu :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
anakartın özelliklerini iyi biliyorumda emminin on board ekran kartı kullanacagını sanmam.bakalım emmi ne etcek biz aramızda gelin güvey olduk valla. :pbu kadar konuştunuz hediye edin derse diye korkuyorum. :(:(

1- he valla, kendimiz beğendik, montajladık, oynadık :)

2- o istesin, ben gönderirim anakartı, no problem. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...