Ümit Akarsu 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Merhaba,2004 model TDCi fiestam var ve şu anda 87000 km'de. 83000 km'de rutin bakımı yapıldı (şu anda aralık ayının ortalarındayız ve bakımı mayıs ayında yapıldı) ve 4 filtre+yağ değiştirildi. Son 2 aydır aracın yakıt sarfiyatının arttığını gözlemledim. Fiestamda dijital çubuklu yakıt göstergesi var ve depoyu fulledikten sonra ilk çubuk daha önceleri 120 km'den sonra düşerken son 2 aydır 75 km'de düşüyor ve toplamda da öncekine göre bir depo ile çok daha az kilometre (yaklaşık 200 km daha az) yapıyorum. İlk başlarda lastikten olduğunu düşünmüştüm, çünkü lastik havalarını konrtrol ettiğimde sol arka lastiğin basıncının diğerlerine göre oldukça düşük olduğunu gördüm ve aracı lastikçiye götürdüm, lastikte patlak vardı ve o tamir edildi. Ancak yakıt sarfiyatı sorunu düzelmedi. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Filtrelerle ilgili veya yağ ile ilgili bir sorun olabilir mi? Teşekkürler. Not: Forumda arama yaptım ancak birebir sorunumla örtüşen cevaplar bulamadım. Bir süre yayında tutabilirseiniz sevinirim. Merhaba , Bu sorunun tamamen aynısı bende yaşıyorum. Acaba cözüm bulundumu bu konuda? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Özelikle soğuklar başladıktan sonra, özelikle tdci motorlarda yakıt sarfiyatına, yaza göre rahatlıkla %10 ekleyebilirsiniz. Bu normaldir. Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 2007 fiesta dizel. depo dolu iken 554 km gidebileceğim yazıyor.bu normal mi? bazı arkadaşların 600 850 km gidebildiğini okudum. aracı yeni aldığım için çok bilimiyorum yorumlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 bence yol bilgisayarına güvenmeyin en iyi deneyim kendiniz yakıtı fulleyerek yapacağınız ölçümde ortalama 100 km de ne kadar yaktığınızı hesaplayıp deponuzun 45 litre olduğunu güvenli bir hesap için 40 litre maksimum yakıt alabildiğinizi hesaplayaraktan menzilinizi bulabilirsiniz mesela ortalama 4,5 lt/100 km yakan bir fiesta 40 litreyle kaç km yakar şeklinde doğru orantıyla yaklaşık 890 km menzile sahip olduğunu görebilirsiniz tabi bu sizin aracınızın ne kadar yaktığı 5 litre yaksa 800 km yapar mesela birde dibine kadar kullanmayın dizelde sakıncalıdır mazotsuz bırakmayın aracınızı Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 bugün hazır zamlar gelmişken! depoyu doldurmak istedim. menzil de 90 km gidebileceğim yazıyordu ben de fulledim.(3.64tl den 33 litre ve 120tl ) pompa atınca devam ettirmedim. gösterge normal görünüyor ancak menzil 485 yazıyor. bir önceki fullediğimde 554 idi. formda bir arkadaş son dönemdeki tüketimi dikkate alır araç demişti. ancak ben bu kadar devirsiz kullandığımı düşünmüyorum. ben bu rakamların çok düşük olduğunu düşünüyorum. arabadan hiç şikayetim yok ancak bu değerlerin düşük olması kafamı karıştırıyor. bilgisi olan ve ya benzerini yaşayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Kalan mesafe bilgi amaçlıdır, tüketim verisi değildir, otoyola çıkın 90 km/h hızla 30 da. gidin, bakın nasıl değişecek. Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 çağlar bey ilginiz için teşekkürler ama göstergenin yaklaşık 4te 3 ile sadece 380 km gitmek fiestaya yakışmaz galiba. Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Öncelikle merhaba ben aracımı yeni adım sayılır ve ilk aldığımda depoyu fulledim 920 km menzil gösterdi bugün fulledim 710 km gösterdi yani net birşey göstermiyor. Bende hızlı ve yüksek devirde araç kullanmıyorum ama bu kalan menzili göstren program neyi neye göre hesaplıyor anlamadım:) Anladığım şey net bir sonuç vermiyor Yorum bağlantısı
Ali Acun 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 bende dün akşam doldurdum depoyu 90 km vardi daha 120 tl aldim 594 km cikti normalmidir acaba. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Kışın şehir içi yüksek tüketimde depo fullendiğinde 600 civarı, 3/4 seviyesinde 450 civarı, 1/2 seviyesinde 300 civarı, son çeyrekte ise 150 km civarı menzil göstermesi gerek. Fiesta'larda yakıt depo yarı seviyesine kadar hızlı düşüyor, yarıdan aşağıya çok yavaş düşüyor. Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 erhan bey bende 600 ün altında olmasından rahatsızım zaten. arabayı alalı 7 ay kadar oldu 45000 bakımı yaklaştı 1-2 aya kadar gideceğim zaten. bakalım yağ, filtreler vs. değişince ne olacak. çalışmasında sürüşünde herhangi bir sorun yaşamadığım içinde bulunduğum terde herhangi bir ustaya götürmek istemiyorum. bu yüzden müsahit bir zaman da servise götürmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 erhan bey bende 600 ün altında olmasından rahatsızım zaten. arabayı alalı 7 ay kadar oldu 45000 bakımı yaklaştı 1-2 aya kadar gideceğim zaten. bakalım yağ, filtreler vs. değişince ne olacak.çalışmasında sürüşünde herhangi bir sorun yaşamadığım içinde bulunduğum terde herhangi bir ustaya götürmek istemiyorum. bu yüzden müsahit bir zaman da servise götürmek istiyorum. Bakımda yakıtın çok yüksek olduğunu söyleyin. Bakımın yanında sensörlerde iyi bir şekilde temizlensin ve kuru bir şekilde takılsın. Yakıtın yüksek olmasının muhtemel sebepleri şunlar. Aldığınızdan beri bakım yaptırmadıysanız daha öncede yapılmamış olup filitreler ve yağ çok fazla kirlenmiş olabilir. Sensörlerde kirlenme olabilir. Özellikle hava emişteki maf sensöründe yağlanma olma ihtimali yüksek. Yakıt kötü olabilir ama kötü yakıt çekiş düşüklüğüyle kendini belli eder. Turbo hortumlarında kaçak olabilir veya turboda problem olabilir. Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 umarım dertsiz başıma dert almam.mecburen bekleyeceğim biraz Yorum bağlantısı
Arda Calak 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 (düzenlendi) hiç canınızı sıkmayın bence .. kışın yakıt tüketimi yaz aylarına göre gözle görülür bir şekilde artar..önemli olan yaktığınız tl değil litredir..şehir içi 6 - 8 lt arası yakıyorsa bence bir problem yok 9 Mart 2011 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Kalan menzil %98 doğru gösteriyor.Kalan menzili hesaplarken ortalama tüketiminizi dikkate alır ve buna göre gösterir. Örnek olarak ort. tüketim 5 lt ise 40 lt yakıt varsa 800 km gösterir,ort.tüketim 6 lt ise yaklaşık 660 km menzil gösterir. Yol bilgisayarında hata yok,sorun kullanıcıların bu hesabı bilmemesinden kaynaklanır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 (düzenlendi) Kalan menzil son beş on kilometredeki kullanım tarzınızda kullandığınız takdirde kalan menzildir. Son birkaç kilometre dur kalk şehiriçi soğuk motor kısa menzil bakkaş çakkal mı yaptınız? Ya da arkadaşlara atraksiyon da aynı sonucu verir. 9 Mart 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 10 Mart 2011 Paylaş 10 Mart 2011 Son 5-10 km değil bence. 30-40 km olabilir. 5-10 km olsa bazen 10 km boyunca 4. yada 5 vites sabit gazla gittiğim oluyor ama kalan menzil yükselmiyor. Uzun yolda ise yükseliyor. Yorum bağlantısı
Yiğit Salcı 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Araç 6-8 Lt yakarsa en yakın köprüden atmak gerekir . Şehir içi Ortalama 4,2-4,5 civarında normal şartlarda . Depo da fullendiği zaman ortalama 800-900 gösteriyor menzil. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Araç 6-8 Lt yakarsa en yakın köprüden atmak gerekir . Şehir içi Ortalama 4,2-4,5 civarında normal şartlarda . Depo da fullendiği zaman ortalama 800-900 gösteriyor menzil. Şehir içi 4.2 ortalamayı nasıl yakaladınız. Hangi şehir bu. Sürüş stilinizi detaylı olarak yazabilirmisiniz. Kaç devirde vites değiştiriyorsunuz, boşa atıyormusunuz vs. Şehir içi fabrika değeri 5.7 olan bir araba... Yorum bağlantısı
Dündar Uyanık 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar ben de 2007 dizel fiesta aldım. Bakımı olan bi araba değil. 33lt yakıtla 550km şehir içi gittim. Yakıt tüketiminin düşmesi için bana öneriniz var mı? Bildiklerim şunlar; --> Hava filitresi değişimi --> Maf sensörü temizliği --> Yağ filitresi değişimi --> Buji temizliği --> Fren balataları bakımı başka var mı??? 11 Mart 2011 tarihinde D tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 (düzenlendi) Artık teknik verileri konuşturmanın zamanı geldi Tartışmaya gerek yok. Hangisi hangisinin değeri belli değil ? 1.4 tdci olarak kendi içinde farklı fiestaların olduğunu biliyorum. Yakıt tüketimleride farklı. Direk arabaya bakarak anlamak zor. Bu linktede teknik veriler var http://www.cars-data.com/en/ford-fiesta-ha...701/models.html Arkadaşlar ben de 2007 dizel fiesta aldım. Bakımı olan bi araba değil.33lt yakıtla 550km şehir içi gittim. Yakıt tüketiminin düşmesi için bana öneriniz var mı? Bildiklerim şunlar; --> Hava filitresi değişimi --> Maf sensörü temizliği --> Yağ filitresi değişimi --> Buji temizliği --> Fren balataları bakımı başka var mı??? Buji derken enjektör demek istediniz sanırım. Ateşleme için benzinli motorlarda buji bulunuyor. Dizelde sadece kızdırma bujisi denilen kızdırıcılar vardır, onlarda ilk çalıştıma anında önemlidir. 11 Mart 2011 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğit Salcı 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Şehir içi 4.2 ortalamayı nasıl yakaladınız. Hangi şehir bu. Sürüş stilinizi detaylı olarak yazabilirmisiniz. Kaç devirde vites değiştiriyorsunuz, boşa atıyormusunuz vs.Şehir içi fabrika değeri 5.7 olan bir araba... İzmir ' de . Ev ve iş Arası 30 km . şehir içi çok yogun değil ama bilenler bilir gaziemir - çiğli arası ( karabağlar & yeşildere Trafiğini ) . çok sakin kullanım . araçta 2 kişi . ortalama 2,25 devirde vites değiştirdim . Benim hesaplamam birerbir bir hesaplama değil ama ortalama çok da fark edeceğini sanmıyorum . araçta ortalama yakıtı göstermediğinden yol bilgisayarı menzile göre hesap yaptım . Yorum bağlantısı
Dündar Uyanık 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Buji derken enjektör demek istediniz sanırım. Ateşleme için benzinli motorlarda buji bulunuyor. Dizelde sadece kızdırma bujisi denilen kızdırıcılar vardır, onlarda ilk çalıştıma anında önemlidir. Hımm evet haklısınız... Yorum bağlantısı
Barış Akıncı 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Kalan menzil %98 doğru gösteriyor.Kalan menzili hesaplarken ortalama tüketiminizi dikkate alır ve buna göre gösterir.Örnek olarak ort. tüketim 5 lt ise 40 lt yakıt varsa 800 km gösterir,ort.tüketim 6 lt ise yaklaşık 660 km menzil gösterir. Yol bilgisayarında hata yok,sorun kullanıcıların bu hesabı bilmemesinden kaynaklanır. Evet aynen katılıyorum.Ben de aracımı ilk aldığımda yol bilgisayarı ile sorunlarım olmuştu.Şehir içinde depo tam dolu iken menzil 500 km yi hiç geçmedi.Ama şehir dışında en son 800 küsür olmuştu.Şehir içi insanı yanıltıyor.Aracımı park edip ertesi gün baktığımda bile menzil farklı gösteriyor.Gösterilen değer ortalama kullanım ile ilgilidir.Araç devirinde,tasarruflu bir şekilde ve şehir dışında kullanılmaya başlandıkça gösterge de buna uyar. Depoyu fullediğinizde gösterilen menzil kesinlikle gideceğiniz menzil değildir.Şehir içinde aracı kullanıp fullerseniz ve şehir dışına çıkarsanız yolda yol bilgisyarının aldığınız yola göre fazla düşmediğini görürsünüz.Bunu tam tersi de olabilir.Şehir dışı kullandıktan sonra depoyu fullerseniz yaklaşık 800-900 km menzil gösterecektir.Ama şehir içinde aracını kullanırken aldığınız yol 100 km olmuşken,menzil 800 de 600 e hatta 500 küsürlere bile düşebiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts