Barış Akıncı 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Arda bey değerlendirmeniz yanlış, ben kendi yakıt tüketimimi vereyim siz değerlendirin.Yakıt tüketimi: 5.9 Litre (Şehiriçi) Mevsim: Kış Yer: Ankara Kullanım Tarzı: Normal-Agresif Lastik Ölçüleri: 195/45/16 Yakıt: Eurodizel Hava filtresinin 5.000'de bir olmadı 10.000'de bir değiştiririm. Erhan Bey bu lastik ölçüleri orijinal değil.Şehir içi nasıl 5.9 olur?Ben 7 yi tuttursam çok mutlu olacağım.Kışın 8-9 hatta 10 u bile gördüm.Bunun için sabah akşam servisteydim.Ustalarla akraba olduk.Bir çok şey yapıldı.Filtreler,yağlar değişti.Maf sensörü temizlendi.Opet yerine Shell'e geçildi.Lastiklerin havası,araçtaki yükler,klima kulanımı,camların açıklığı,devirli kullanım...aklınıza ne geliyorsa.Aracımı 2007 de sıfır almıştım.Şimdi 4 yıl oldu değişen hiç bir şey yok.Ama şehir dışında 4,7 yi gördüm en son.Eğer sorun lastik ebatları ise değiştiririm mutlaka.Aracınızın fotosunu eklerseniz sevinirim.LAstikler nasıl duruyor bakmak lazım Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 1.4 tdci olarak kendi içinde farklı fiestaların olduğunu biliyorum. Yakıt tüketimleride farklı. Direk arabaya bakarak anlamak zor.Bu linktede teknik veriler var http://www.cars-data.com/en/ford-fiesta-ha...701/models.html Ayhan benim aracım ambiante midir makyajsız kasa içersinde de çok fazla çeşit mevcut Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Bence türkiyeye gelen araçlar bunlardan değil ruhsatta comfort diye geçiyor ama bu site de bulamadım http://www.cars-data.com/en/ford-fiesta-ha...700/models.html ayrıca her model tdci de abs var (nasılsa?) Yorum bağlantısı
Arda Calak 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 bu hortumdaki küçücük bir delik bile anlaşılırmı kolayca Yorum bağlantısı
Ali Acun 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 meraba geçen hafta depoyu fulleyip km sayacını sıfırladım 450 km yaptıktan nsonra benzin ışığı yandı 80 km kalan menzil gösterdi depoyu az önce tekrar doldurdum 580 km menzile çıktı 33.690 litre mazot aldım 124 lira ödedim 124%450=275 kuruş yakmış km.de bu değer fazla değilmi gittiğim yol sabah 15 km akşam 15 km reöyle dur kalk da yapmıyorum fazla genellikle yollar boş oluyor vitesi 2000 devirde değiştiriyorum 1500 - 2000 devir arasında kullanıyorum sorun nedir acaba ? Yorum bağlantısı
Ali Acun 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Kuruş değilde litre hesabı yaparsak aracınız 7.4/100km yakıyor. Oldukça fazla, aracınızı 1500-2000 devirlerde kullanmanız çok yanlıştır, 2000-3000 devir aralığında kullanmalısınız. bana yüksek devirde kullanmamamı söylediler bende öyle yaptım peki normalde 5 / 100 yqptığını biliyorum bu değerlere nasıl inebilirim arabayı yeni aldım triger setini değiştirdim bu hafta hava ve mazot filtrelerini değiştircem daha ne gibi bakımlar yapabilirim yakıtı normal düzeye çekmek için..? Yorum bağlantısı
Dündar Uyanık 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Selamlar herkese, Ben şehir içi, 33lt yakıtla 550km gittim. 6lt/100km eder. Aynı miktar yakıtla, biraz şehir dışı kullanımla, 620km gittim. 5.3lt/100km eder. Menzil için şunu eklemek istiyorum: Şehir dışı kullanımda; menzilin 1km'sine karşılık km göstergesi 1,4km gidebiliyor... Hava ve yağ filitrelerini, maf sensörünü temizleyip bir veri daha elde ettikten sonra tekrar yazarım... Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 18 Mart 2011 Paylaş 18 Mart 2011 (düzenlendi) Sizin lastik ölçüleriniz 175/65/14'dir. O şekilde daha az yakması lazım, çünkü taban genişliği daha az ve sürtünme daha az oluyor. Erhan egzos sıkıntı olmuş galiba. Daha sonra kolayda çıkmıyor. Bizim pederin arabasının (logan dci) sol arka bagaj kapağı yakından bakınca isli kaldı. Hoş çıkarayım diye de uğraşmıyor. Belki mazotla silinirse çıkar, en kötü pasta cila. Birde uygulamada bana mümkün gelmesede otomotiv anabilim dalı prof. hocamız geniş bant lastiğin yuvarlanma direncinin daha oz olduğunu söylemişti belki taban genişliği aynı yanak genişliği azalınca dediği doğrudur. 18 Mart 2011 tarihinde Mehmetali Bilir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 19 Mart 2011 Paylaş 19 Mart 2011 Şöyle anlatayım düz yolda sabit hızda giderken araca yavaşlatıcı olarak iki kuvvet etki eder bunlardan biri lastiklerdeki yuvarlanma direnci diğeri de rüzgar direncidir. Yuvarlanma direncini basit olarak anlatmak istersem araç hareket halindeyken lastiğin temas ettiği noktada yay ve sönümleyici bir eleman var gibi olur o da zaten lastiğin ısınmasına sebep olan ve taşıtı yavaşlatan şeydir. Hocamızın dediğine göre benim anladığımna atıyorum 175/65 yerine 175/50 lastik ebatı olsa daha az direnç oluşacak. yani bant genişliği oranı artması daha az yakıt yakabilmemize sebep oluyormuş. Yani belki de 185/60 R14 lastik daha az yaktırabilir. Belki de eşit. bende bilmiyorum:) Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Yol bilgisayarına inanmıyorum. Hiç 712yi geçmedi hatta sanırım geçenlerde 720 yi gördüm fulledikten sonra ama çok kısa sürdü.Hemn 600 lere indi. 0 ı gösterdikten sonrada geçenlerde 17-18km civarı yol gittim yanlış hatırlamıyorsam. Yol bilgisayarı yalancı. Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 arabayı ağustosta aldım. zaten servisten aldığım (40.000 km de)için bi sorun yoktu.bakımlarını sorduğumda 45000 bakımı için yeterli demişlerdi. bende yaz aylarında daha müsahit olacağım için mayıs - haziran aylarını bekliyorum. 45000 bakımında göreceğiz bilmediğimiz bir sorun mu var yoksa kış ve kısa mesafe kullandığım için mi? Allah nazardan saklasın şuan en ufak sorunum yok. 2 ay önce 30 tl ile 200 km yapmıştım. ama şehir içi abartılı geliyor. bakımı merakla bekliyorum bende bakalım ne kadar değişecek? Allah beterinden saklasın cümlemizi Yorum bağlantısı
Dündar Uyanık 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Bugün hava filitresine baktım. Toz içinde kalmış. Direğe çarptıkça toz içinde kaldı ortalık. Yarın değiştirince yakıtta ne kadar fark edecek merak ediyorum... Fikriniz varsa alabilirim... Yorum bağlantısı
Ender Güler 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 herkese merhabalar. yaklaşık 8 ay önce aldığım 90bindeki 1.4 tcdi comfort model fiestam şu anda 98binde. aldığımda 90bin bakımlarının tamamını yaptırmıştım. ayrıca bayandan aldığım için baskı balata, v kayışı, vites dişlisi, filtreler vs... hepsini orjinal servisinde 2500tl lik bir masrafla değiştirmiştim. bunun sonucunda geçen aya kadar 1 depo mazot ile 750 km yok yapabiliyorken son 1 ayda 1 depo ile 620km yol yaptım. özel servise götürdüğümde "abi maşallah taş gibi araba bunun hiçbi sıkıntısı yok bin git" dediler ama durum ortada. acaba mazot filtresindenmidir diye düşünüyorum ama daha değiştireli 8bin oldu. ucuzda değil meret. her sene 3 kere değişstirecem mi ben bunu diye korkmaya basladım:D sizce sadece kıs geldiği için mi bu kadar yakıt dustu yoksa başka etmenler mi vardır. (bu arada bitliste yaşıyorum ve bu hesaplamayı yaptıgım sure içerisinde kış lastiklerini taktırmamıştım) Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 (düzenlendi) Mazot fitrenden değil, zaten 30.000 de bir değiş filtreyi, sen 1 kutu wurth katkı kullan ve Maf sensörünü yağsız kontak spreyle temizle, hava filtreni değişeli 5000 km olduysa onuda değiş, sonra menzile bak, değişiklik olmaz ise o zaman başka yerlere bakarız. 16 Kasım 2011 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ender Güler 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 tesekkurler dostum. hava filtresini gecen hafta değiştirdim. sensöü ise temizletmeye korkuyorum çünkü bitliste dogru düzgün bi usta bulmak çok zor ama genede sorarım. katkı maddeleri için ise kimileri zararlı kullanmayın diyor kararsız kalıyorum dolayısı ile. önerilerin için teşekkürler Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Son aylarda mevsim değişikliğini de hesaba katıyor musunuz? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Havalar soğudu. Bu yakıt tüketimini arttırır. Bunun yanında havaların soğumasıyla lastik basınclarınızda düştü. Havalar soğuduğunda lastik basınclarınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Havası düşük lastikler yakıt tüketimini ciddi etkiliyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Soğuk hava ile birlikte özelikle tdci motorlar fazla yakmaya başlar. Hava filtresini 5000km de yağını 10.000 km geçmeden değişin derim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Evet arkadaşların dedikleride çok doğrudur, hava soğuyunca yakıt artar, MAF ı temizlemek için ustaya gerek yok, internetten yağsız kontak sprey al, mafın 2 vidasını sök, ortada duran küçük parçaya biraz sık, kuruyunca geri takarsın, sakın elini sürme yada bezle sileyim falan deme, orta kısma az az birkaç kez sıktınmı kirler buharlaşır zaten. Yorum bağlantısı
Ender Güler 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 (düzenlendi) cok saolun arkadaslar. yakıtın artacagını tahmın etmıstım ama bu kadar cok artmasını beklemıyordum bilgilendirmeleriniz ve önerileriniz için tesekkurler. MAFı da en kısa zamanda temizleyeceğim. Yanlız ufak bir sorunum var aracın maf sensoru nerede bilemiyorum. fiestası olan arkadaslar bir resim atıp gösterebilirse sevinirim 16 Kasım 2011 tarihinde Ender Güler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Resimde sağ tarafta mavi ile boyadığım parça maf sensörü. Yeşil boyadığım vidadan çaprazında bir tane daha var. Maf sensörünün soketini çıkartıp o iki vidayı söküp temizleyebilirsiniz. Maf sensörünü yerine oturturken lastik conta zorluk çıkartabilir. Biraz ıslatıpta takarsanız kolaylıkla yerine oturur. Yorum bağlantısı
Ender Güler 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 cok tesekkurler baya yardımcı oldu. bu arada o ne kadar güzel bir motordur ne kadar temiz aşık oldum ve benim motorun halini dusununce kendimden utandım:D Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Bizde motor parlatma hastalığı var, altı bile temiz sayılır Yorum bağlantısı
Ender Güler 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 neyle ve nasıl parlatıyorsunuz ustam çok özendim wallaha Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Ben en son pompalı ilaç şişesine araba şampuanı koyup basınçla köpükledim ve suyla duruladım, sildim. Tabii daha öncesinde motor temizken wurth motor cilası attım, su geçirmez toz geçirmez oldu, arada bir yıkarım, plastik aksamda Turtle Wax F21 süper protectant kullanırım hep orjinal kalır plastik aksam, araç içindede bunu kullanırım, hemde UV korumalıdır bu madde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts