İçeriğe Yönlendir

H11 Xenon?

Sami Aktaş

Recommended Posts

Sami Aktaş

Benim arabada kısa farlar H11...Xenon nasıl olur acaba?H11 li kısa far ilk defa gördüm...Genelde sisler H11 olur...Şöyle bir dıştan baktım iç kısımdaki reflektör düzeneği H7 ile aynı...Sadece ampulün arkası farklı gibi...Ne yapsak, denesek mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Xenon alma.. Halojen performans ampulü al..

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Eeee ne alayım o zaman?Beyaz olacak ama...100 Wattlık boyalı ampul demeyin de... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Eeee ne alayım o zaman?Beyaz olacak ama...100 Wattlık boyalı ampul demeyin de... :D

Akım yüksek gelir.. tesisat erir, kablo yanar, araba yanar.. Ben de bu sayfayı kaydeder ekspere gönderrim, araç teminat dışı kalır :)

Şaka bir yana..

Sakın ha, öyle bir şey yapma, xenon'a da bulaşma..

Bosch Plus90 al tak...

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Yorumlarda çok beyaz değil diyor...

Üstelik H11 yok...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

performasn ampulü olarak +90 diyorum :D demin patlayan bir nb yerine attım sandığım ama atmadığım eski bir bosch +90ı taktım. beyazlıksa gerçekten daha beyaz. ama kullanım ömürleri 200 saat alırken onuda göz önünde bulundurun. 100w boyalılar beyaz görsellik versede +90 gibi aydınlatma performansı yok.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
performasn ampulü olarak +90 diyorum :D demin patlayan bir nb yerine attım sandığım ama atmadığım eski bir bosch +90ı taktım. beyazlıksa gerçekten daha beyaz. ama kullanım ömürleri 200 saat alırken onuda göz önünde bulundurun. 100w boyalılar beyaz görsellik versede +90 gibi aydınlatma performansı yok.

Şunları ne zaman tam olarak led yapacaklar.

ya da uzun ömürlü ev tipi gibi...

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Diğer ampulleri inceledim biraz, yorumlarını okudum...Büyük ihtimalle xenon takacağım...

Bu arada; neden xenona karşısınız bu kadar?Ben focusuma kendim taktım, yıllarca da kullandım...O zamanlardan beri benim bilmediğim bir durum mu oldu?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
Benim arabada kısa farlar H11...Xenon nasıl olur acaba?H11 li kısa far ilk defa gördüm...Genelde sisler H11 olur...Şöyle bir dıştan baktım iç kısımdaki reflektör düzeneği H7 ile aynı...Sadece ampulün arkası farklı gibi...Ne yapsak, denesek mi?

H11'in 55 watt ve 65 watt modelleri mevcut. 65 watt takabilirsin.

Sami bey xenondan sen memnun olabilirsin ama karşı taraf aynı memnuniyettemi ? Mercek yok ise aşırı parlama karşı tarafın gözüne, görüşüne zarar.

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Focus'taki merceksizdi ben taktım üstelik, Mercedes'deki orjinaldi o da merceksizdi...Yaklaşık 6 yıl merceksiz xenon kullandım göz aldığına dair en ufak bir rahatsızlık hissetmedim...Ne karşıdakilerden sellektör geldi, ne de şikayet...Bence iyi ayarlayınca sorun olmuyor...Üstelik piyasada orjinal fabrika çıkışlı merceksiz xenonlu bir sürü araç var...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:)

abi merceksiz oem xenonların far yapısı ile halojen far yapısı farklı. mercedesin olayı zaten ayrı. ne kadar ayarladım desende sonradan olma xenonda ışık dağılıyor.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Neyse forumun güvenli sürüş düsturunu bozmayalım... :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bi arkadaşımda 2005 corolla var xenonlu. Geçen yağmurlu gece Polatlı'dan Ankara'ya girene kadar akla karayı seçtik. Daha doğrusu seçemedik. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yağmurlu geceden yeni geldim, arkamdaki Transporter, sokak lambası aydınlatması gibi bembeyaz geliyordu, sağa çekildim geçti, arkasından baktım önünü aydınlatmıyor, siyahi geceye yol alıyor.... Parayla rezil böyle olunuyor demek ki

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Ya sanki halojenler kara asfaltta kuru havada bile aydınlatıyor da xenon kusur kalıyor.

Binmediğim araç yok, bizim fabrikaya giden yol kara asfalt, beyaz çizgiler bile yok. Avensisinden Rav4'üne Jettasından Kangoo Connectine kadar hiç biri aydınlatmıyor.Yağmur havada Avensis'deki mercekliler bile aydınlatamıyor. İnanmayan varsa saydığım araçlarla aynı yolda test sürüşü yaptırabilirim :)

Bende xenon vardı söktüm gerçi ama o aydınlatıyordu diyecem kimse inanmayacak bana, teamüller belli :koskos: Neyse söktürdüm zaten şikayet yada herhangi bir kusur olmamasınar rağmen kurallara uydum:)

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Eğerki far reflektörü sağlamsa (mercek reflektörüde dahil) 4300-4100 k xenon her halukarda yolu aydınlatmaya yeterli.Ama bilhassa xenon 6000 ve yukarısı ise tam facia.Kendi yolunu aydınlatamaz yetmezmiş gibi karşıdan gelenin zor bela gördüğü yolu görememesine neden olur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kara asfalta sarı ışık :) yada sisler yere yakın diye bana öyle geldi :seytan:

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

İlmekten aldığım yararlı bilgiler doğrultusunda kararımı verdim...Ben siparişimi vereyim en iyisi... :nargile:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ayhan Şentürk

Bizim komşu arabadan pek fazla anlamıyor, yeni opel corsa aldı. Taktırma dememe rağmen gitti yetkili opel servisinde 6000k 350TL'ye philips xenon taktırdı. Tam bir facia. Yola verdiği ışığın yarısı kadar ışıkta yerden 20 derece açıyla yukarıya doğru gidiyor. Beraber olduğumuzda direksiyona geçmez, bu akşam çoğu kişiden sellektör yedim. Ben o servisteki ustaya şaşıyorum. Opel gibi bir markanın servisine bali bilincli birilerini koysunlar.

Millet tutturmuş bir beyaz ışık merakı gidiyor. Ben be 6000 kelvin beyaz ışığı hiç sevmiyorum. Gün ışığı gibi az sarı tonda olması lazım.

Bende bir aralar yetkili ford servisinde sis farlarını bağlatmıştım. Bağlayan her kimse ne role, ne sigorta nede adam gibi kablo kullanmış. Sis anahtarından incecik kabloyu direk sis farlarına bağlamış.

Sisler yanıp sönmeye başladı. Hemen sis anahtarını söktüm ve servisteki elemanın bağladığı kablo yanmış. Zaten elime aldığımda ateş gibiydi. Neredeyse alev alsa araba yanacak. Durum çok ciddi.

Servis servis diyenler, işte servislerde böyle kişilerde çalışıyor. Arabanızı emanet ederken iyi araştırın.

Gerekli kablo sigorta vs aldım, kendim sislere yeni tesisat çekip adam gibi yapcam. En azından naptığımı bilirim. 200 watlık ampül olsa banamısın demez...

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)

Hayırlı olsun.Güle güle kullanın. :flowers:

tarihinde Arda M. D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Ben taktım...Sellektör yok... :nazar:

2010 yılından itibaren merceksiz xenon takanlara ceza yazılmaya başlandığını duyuyorum. Nekadar doğru bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş
2010 yılından itibaren merceksiz xenon takanlara ceza yazılmaya başlandığını duyuyorum. Nekadar doğru bilmiyorum.

Ceza yazmak için mercekli ile merceksiz xenonu ayıracak bilgiye sahip olmak lazım... :)

Uzun mu, kısa mı belli olmayan; yolu mu, tarlayı mı, karşıdan geleni mi aydınlattığı belli olmayan farlarla gezen arabalara ceza yazsalar yeter...Hele bir de titreyen farlılar var...Tek farla gezenler var...Yaz günü sislerle gezenler... Ohooo...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...