İçeriğe Yönlendir

En Uzun Zamanda, En Kısa Mesafeyi Kat Etmek


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu
3 sene evvel bir Bayram Dönüşü, bilenler o zamanları bilir, Adapazarı'ndan İzmit'e girmek üzereyken Otoban 3 Şeritten 2 Şeride düşer ne hikmetse, işte o noktada yoğunluk başladı, İzmit Doğu'dan E-5'e kaçtım, E-5 te İzmit'teki Alt-Üst Geçit inşaatları nedeniyle felç,

Toplam 5 saate yakın sürede Kartal'a gelebildim, o gün bugün özellikle dönüş yolunda TEM yerine Yalova-Pendik feribotunu (biraz pahalı da olsa) tercih eder oldum.

Bence ülkemizin en tehlikeli yoludur, TEM İzmit-Hereke-Körfez-Tüneller... Önce 3 şeritten 2'ye düşersiniz birden bire, sonra tırmanmalar, tekrar 3 hatta 4 şerit, o arada en sol şeride kadar atlayan Tırlar, bu arada Tüneller, Emniyet Şeridi olmayan kesimler, bir de bence biraz daha dar olan şeritler...En sağ şerit 100 km/h ve ağrlıkla TIR, En sol Şerit en az 150 km/h, arası yok. Bir de uzunca bir yoldan gelen sürücülerin artık iyice yorulduğunu ve dikkatlerinin dağıldığını da hesaba katmak lazım.

Yoğun zamanlarda kaza olmayan bir güne rastlamadım TEM İzmit geçişinde. En son 120 ile Tünel'den geçerken, Tünel çıkışındaki maddi hasarlı bir kaza sonucu duran ve bekleyen sürücüler yüzünden ben de ciddi bir tehlike atlattım, Allah'tan benim ve arkamdaki aracın frenleri iyiydi...

Kıssadan Hisse Tünel çıkışının görünmediği yerlerde basmayacaksın zaten Tünel Limitleri de 100 km, hatta yerine göre 70 km/saat.

Arda yazdıklarına aynen katılıyorum. Kurban bayramı dönüşünde oranın ceremesini çektim. e5 çıkayım dedim telefon geldi orasıda tıkalıymış mecburen yavaş yavaş devam ettik. :D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

İlk arabamı yeni almıştım , Honda civic gıcır gıcır :) Ablamı yazın o sıcağında tarabyadan Atatütk hava limanına bıraktım , herhangi bir sorunyok tabi . Vedalaştık ve yola koyuldum . Normalde ortalama maslağa 40 dk gibi bir sürede gitmem gerekir . 4 saat te gittim , ve otomatik vites kullanıyorum hala :)

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Önceki Focusla bir 7 saat te bende var sabah 7,30 öğlen 14,30 istanbul maalesef böyle, şimdi akşamları tırları da erken bırakıyorlar 2. köprü felaket...:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...