İçeriğe Yönlendir

Focus 1.6tdci Collection - Fiesta 1.6tdci Titanium


Engin Özata

Recommended Posts

Engin Özata

Arkadaşlar herkese selamlar... Foruma yeni katıldım ben de bir ford almaya karar verdim ama hangisi???

Focus 1.6 TDCI Collection ve Fiesta 1.6TDCI Titanium arasında kaldım... İkisinin de fiyatları aynı. Ama hangisini alacağıma bir türlü karar veremedim...

Kafama takılanlar

1.) Focus'un 90Hp'lik motoru ona yeter mi? (En önemlisi)

2.) Dijital klima farkı (Focus Collection'da yok)

3.) Müzik sistemi yeterli mi?

Fiesta full ama biraz küçük olduğu için ona da tam niyetlenemiyorum...

Bana yardımcı olabilir misiniz???

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Collection'da dijital klima olsa bugün gidip alacam ama o düğmeler gerçekten yakışmıyor o arabaya

arada segment farkı var. Ne istediğiniz önemli, ikisi arasında tercih olacaksa focus tabiki daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Engin Özata

Yarın gidip ikisini de deniycem ama kafam hala çok karışık...

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

focus focus focus. dijital klima olmayıversin canım ne olacak. geniş geniş binersiniz. elden rahat çıkar. bagaj büyük olur. yol tutuşu iyidir. az da yakar. fazla düşünmeyin focusu seçin ama zevk sizin tabiki. :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focus, vesile ile, 2-3 ay sonra focus denince 50.000TL ler konuşulur olacak derim.

Yorum bağlantısı
Varol Nevzat Cantürk

Bence fazla düşünülecek şey yok..... focus titatinum alırsınız ve kafanızda hiç bir soru kalmaz.... sıkı bir pazarlık ile 1.6 TDCI Focus Titanium'u 41.000,00TL civarında alır ve yıllarca keyifle kullanırsınız..... saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
focus, vesile ile, 2-3 ay sonra focus denince 50.000TL ler konuşulur olacak derim.

2. el fiyatları da yükselir mi ki o zaman :D

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

valla ben daha yeni aldım fiesta 1.6 + x paket 37000 TL ye, focustaki motor euro 4 90 hp fiestadaki euro 5 95 hp. Focusu 1.6 götürürmü bilmiyorum ama focustan 300 kg hafif fiestayı baya bi götürüyor;). Biraz kullanayım arabam bölümüne yazıcam zaten de, şunu da belirtmem gerek araba firmalarının fiyat politikaları her markada hemen hemen bu çelişkiye düşürüyor insanı, çok gıcık bir durum bende düşmedim desem yalan olur ama, en son kendi kendime şunu sordum ne istiyorsun arabadan, cevabını kendime verdikten sonra ikisini yanyana koyup bir soru daha sordum peki hangisini beğeniyorsun ve tam olarak istiyorsun, yani segment megment düşünmeden bu sorularımın yanıtları beni fiesta 1.6 ya götürdü:D Umarım sende kendine göre olanı seçersin...

tarihinde Ula? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Özata

Arkadaşlar herkese yorumları için teşşekkür ediyorum... Büyük ve konforlu olduğu için Focus'u tercih ettim. Arkadaşım da 1 ay önce aynı arabayı almıştı onu arayıp rica ettim ve test sürüşü yaptım. Araba bastın mı gidiyor, ara hızlanma benim için önemliydi şehir içinde 2nci ve 3ncü vitesteki ara hızlanmalarını test ettim gerçekten güzel... (Chevrolet Cruze'u da test etmiştim ona göre 2-3 kat daha iyi diyebilirim).

En sonunda Focus için anlaştım ve bayrama kadar alacağım inşallah... Artık ben de Ford'cuyum... :)

Yorum bağlantısı
Varol Nevzat Cantürk

Sayın Fuat Bey o fiyata olmaz diyor, ama ben ağustos ayı başında izmir!de söz konusu olan aracı net 42.000,00 TL ye satın almıştım. (Ford-Otokoç/Bornova)

Yorum bağlantısı
fiesta alınır mı? tabi ki alınır. hem de çok memnun kalırsınız. sınıfına göre çok iyidir. ama bir arkadaşımın dediği gibi focusa binersen pişman olursun. aslında tüm markalarda bu böyledir. clio iyidir ama megane daha iyidir gibi birşey bu. ekonomi ve konfor arasında seçim yapmak zorundasın. her rahatlığın bir bedeli vardır.

Erkan abi:

Hislerime tercüman olmuşsun. Bu ikilemi o kadar çok yaşadım ki anlatamam. ;)

Engin bey:

Detaylı bir test sürüşü yapın, önceliklerinizi belirleyin buna göre bir şeçim yaparsınız. Bir ürün almak için önce ne istediğini bilmek şart. :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sinan Mutlu

ahh ahh bende bu durumdayım. 1 hafta önce ford focus 1.6 tdci collection için kapora yatırdım yeni yılda alacagım arabayı. ama dün enişteye fiesta 1.4 tdci titanium x siparişi verdik kapora yattı. bende ikilemde kaldım yarın son olarak gidecegim ford bayisine son olarak seçecegim arabayı. fiestaya da dönebilirim focusta da kalabilirim. ahh ne gıcık birşey bir yanım focus bir yanım fiesta . bir %51 e geçemedim taraf bakımından :good1:

başka yorum yapabilecek var mı ? ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

ocak-şbat-mart ta dizel focus gelmeyecek arakdaşlar bilginize.alan aldı.mal kıymetlenecek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ahh ahh bende bu durumdayım. 1 hafta önce ford focus 1.6 tdci collection için kapora yatırdım yeni yılda alacagım arabayı. ama dün enişteye fiesta 1.4 tdci titanium x siparişi verdik kapora yattı. bende ikilemde kaldım yarın son olarak gidecegim ford bayisine son olarak seçecegim arabayı. fiestaya da dönebilirim focusta da kalabilirim. ahh ne gıcık birşey bir yanım focus bir yanım fiesta . bir %51 e geçemedim taraf bakımından :)

başka yorum yapabilecek var mı ? :)

90 hp de olsa bence focus...

Yorum bağlantısı
Ali Murat Koca

eşimde şirket arabası focus benzinli otomatik var ben ise yeni fiesta düz 1.4 benzinli kullanıyorum..arasıra değişiyoruz..ne yalan söyleyeyim fiestayı kullanmak çok daha zevkli, focus bana kütük gibi geliyor,focuscular kızmasın...tabiki focus büyük geniş hacimli daha oturaklı bir araba ve focus mantıklı duruyor ama bu yeni fiesta kullanımı gerçekten spor ve zevkli bir araba ..ah bir de içeri aldığı o yol gürültüsü olmasa....tamamen ne istediğini bilmekle ilgili..ben ise donanım donanım donanım derim segmentten önce...full ++++++++++ :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

bu aylarda dizel focus alan karlı çıkacak 2011 de.2011 de ilk aylarda dizel araç yok.yenisi çıkacak.oda pahalı olacak.aynı fiesta gibi.kasa değiştiriken 25000 tl lere fiesta dizel verdik.yeni fiesta bir çıktı işte 33000 tl şimdi.satılıyor mu? valla rakam pahalaştıkça alıcı sayısı artıyo.bende diyordum vw bu kadar boş araçları nasıl bu paraya satıyor diye.demek hikmey araçları pahalı satmaktaymış :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bencede focus. Çok fazla performans beklemiyorsanız o kasaya 1.9 90 hp dizel motor yetiyor. 1.4 68 hp fiestaya göre gidişi çok çok iyi... Hem daha oturaklı ferah bir araba. Fiesta titanyumda olsa çapı belli bir araba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
bu aylarda dizel focus alan karlı çıkacak 2011 de.2011 de ilk aylarda dizel araç yok.yenisi çıkacak.oda pahalı olacak.aynı fiesta gibi.kasa değiştiriken 25000 tl lere fiesta dizel verdik.yeni fiesta bir çıktı işte 33000 tl şimdi.satılıyor mu? valla rakam pahalaştıkça alıcı sayısı artıyo.bende diyordum vw bu kadar boş araçları nasıl bu paraya satıyor diye.demek hikmey araçları pahalı satmaktaymış :p

:) artık premium marka satıcısı olacaksın :nazar: Koç Otomotiv grup başkanınız kim :D

Yorum bağlantısı
bu aylarda dizel focus alan karlı çıkacak 2011 de.2011 de ilk aylarda dizel araç yok.yenisi çıkacak.oda pahalı olacak.aynı fiesta gibi.kasa değiştiriken 25000 tl lere fiesta dizel verdik.yeni fiesta bir çıktı işte 33000 tl şimdi.satılıyor mu? valla rakam pahalaştıkça alıcı sayısı artıyo.bende diyordum vw bu kadar boş araçları nasıl bu paraya satıyor diye.demek hikmey araçları pahalı satmaktaymış :nazar:

Mustafa bey focus 2 ve 3 aynı andamı satılacak?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

evet eski ve yeni kada focus aynı anda satışta olacak 1 yıla yakın aynı satılması bekleniyor.ama dizel motor şimdiki kadar ucuz olmayacak.özellikle collection şuan çok mantıklı.focus bu paralar olmasına karşın şuan fiesta daha çok satılıyor.buda dip not

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...