İçeriğe Yönlendir

1 Ayı Çoktan Geçti Arabamı Alamıyorum :(


Türkay Ateş

Recommended Posts

Türkay Ateş

Merhabalar sevgili abilerim ve akranlarım,kardeşlerim diyeyim öncelikle ve sonra soruma geçeyim isterseniz,ben bir ford fiesta titanium aldım bir ay önce 1 aydan daha fazla oluyor kaparo verdim sonra 2 hafta önce arabamın geldiğini ve kredi işlemlerinin başlatılması gerektiğini söylediler,bunun üzerine bizde gittik kredi işlemlerini hallettik ve sonra peşinatımızın diğer kısımınıda verdik böylelikle bütün parayı bayiye ödemiş olduk ve geçtiğimiz ayın sonunda ve bu içinde bulunduğumuz ayın başında arabayı teslim alabileceğimizi söylemişlerdi fakat yarın ayın 9 u olacak,acaba ben şimdi ne gibi bir yol izlemeliyim ? telefonda görüştüğüm müşteri temsilcisi her konuştuğumuzda ben sizi arıyacağım Türkay bey diyip başından savıyor ve aramıyor,bunun üzerine geçen cuma günü kuzenim kendisi ile görüştü çünkü ben bu işlerden pek anlamıyorum,kuzenimde seat hasar kabulde sorumlu olarak çalışıyor,ama cuma gününden beri yine bir ses çıkmadı.acaba arkamdan bir film mi döndürülüyor diye merak ediyorum.bana bir yol gösteren olursa sevineceğim,yoksa yakında gazetelerin 2 sayfasında boy boy resimlerimiz çıkacak gibi gözüküyor :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynısını diyecektim, kalkın gidin, ne oluyor gözlerinizle görün.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kredi için banka evrak ister vs. bence sorun yok, gecikme var, fuar sezonuna denk geldiniz. Satın aldığınız bayi ile sizin ikametgah ilçeniz farklı ise de biraz yavaş yürüyor artık.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

elinizde makbuz dekont vs olduğu sürece kolay kolay bişi olmaz..

bu arada aracın bankaya rehinli olması için araç tutarının en az ne kadarına kredi kullanılması gerekir?

yani böyle bir limit var mı?

Yorum bağlantısı
Türkay Ateş
elinizde makbuz dekont vs olduğu sürece kolay kolay bişi olmaz..

bu arada aracın bankaya rehinli olması için araç tutarının en az ne kadarına kredi kullanılması gerekir?

yani böyle bir limit var mı?

onu hiç bilmiyorum da şöyle oldu biz 15 bin TL kredi çektik ve 20 bin TL peşin verdik sanırım araç rehinli oluyor o zaman,ve ruhsatta validemin üstüne çıkıyor mecburen krediyi o çekti çünkü.

Benim kanuni hakkım nedir ne değildir hiç birşey bilmiyorum,arabayı teslim alırken bu dosya masrafı varmış onu o zaman mı ödüyoruz onu sormayı unutmuşum bilen var mı acaba ? ayrıca bu 20 bin TL peşinat aldıktan sonrada bizimkilere bir makbuz falan da vermemişler ben bu işten çok sıkıldım doğrusu,sanki manavdan karpuz alıyoruz gibi bişey oldu paramızla rezil olduk ayrıca :@ yarın gidiyorum bakalım görüşeceğim ona göre sizi yine bilgilendireceğim. üşenmeyip bana cvp yazan herkese sevgiler saygılar,çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli
(düzenlendi)

araba yerinde yoksa bu işte bi iş var demek

1- 0 araç için kredi alınırken bayi bankaya proforma fatura kesip yollamıyomu vede ofaturada aracın tüm bilgileri mevcut değil mieğer öyleyse aracın gümrükten geçip Türkiye sınırları içinde olması gerek peki araç nerde yok

2-sanırım siz aracın tüm parasını ödediniz onu anlıyorum ben vede aracı hala size teslim etmemişler kaç gün geçti bu arada parayı ödeyip aracı alamamanız.

3- ben yerinizde olsam tüketici haklarına başvurarım vede bayiye dava açarım ben parasını ödemişim bankaya taksit ödemeye başlamışım eeee araç yok kusura bakmayın ama durduğunuz kabahat

tarihinde Cihan Beliceli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bünyamin Mehan
(düzenlendi)

Öncelikle yeni arabanız hayırlı olsun. Dönem itibari ile bayilerde bu tür sorunlar olması normal yapmanız gereken bayiye gidip bire bir bilgi almaktır. 20 bin tl lik makbuzunuzu neden vermediklerini tam anlayamadım ama bu tür markalarda kimse 20 bin tl nin üstüne yatmaz ama siz genede ısrarla makbuzunuzu isteyin. Bir kaç güne '' sonunda arabama kavuştum '' şeklindeki konu başlığını okuyacağımıza eminim.

tarihinde B tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

bence öncelikle bayiye gidin işinizi çözemezseniz tüketici mahkemesine gitmeniz lazım, tüketici hakem heyetine göre tutar baya yüksek. aracı artan talep nedeniyle teslim edemiyorlardır muhtemelen.

ayrıca 20bin tl verip de makbuz almamanız da ilginç, vermediniz derlerse yapacak birşeyiniz olmaz.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

2004 yılında bende bir hafta dedikleri arabayı 55 gün beklemiştim...Her zaman derim, bayide arabayı göreceksin, dokunacaksın hatta..Sonra parasını verip alacaksın..Sipariş işi Ford bayilerinde iş değil... :D Bir araba için bayi kendini riske atmaz, arabanızı sağ salim alırsınız ancak bence de kaportasını kontrol ettirin bir yerlerde...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Fatura tarihinden itibaren kendi şahsi ulaşım masraflarınızı bayiye tahakkuk ettireceğinizi, araç verilemiyorsa yedek araç verilmesi gerektiğini bildiren bir ihtarname çekin noterden. Kendiniz yazıp flash disk ile notere götürün üstünü altını doldurup göndersinler. Bu yeterli olur.

Fatura yoksa makbuz yoksa banka havalesi ile de gönderilmemiş ise para şahit vardır. İhtarnameyi yine çekin. Ayrıca her gün gidin bayide uzun uzun oturun.

Sizin peşinatı muhtemelen "geçici" bir ihtiyacı için kullandı satış elemanı. Sonra da siparişi biraz geciktirir halledrim dedi. Ancak parayı alacağı yerden alıp denkleştiremediği için şimdi ipe un seriyor borç verdiği yerden (ya da alacağı yerden) sizin 20 binin geri gelmesini bekliyor.

Para verilir ve makbuz alınmaz mı yahu? Bu ne mantık? Makbuz alınacak bir durum yoksa o zaman en uygunu banka havalesidir. Olmadı posta.

Mahkemelik olursanız şahitleriniz var problem olmaz. Ama yine de sıkıntılı bir durum. Verilen siparişi ayrı bir kaynaktan kontrol etmeniz önemli. Hangi tarihte verilmiş parası ödenmiş mi?

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

ben herzaman derim malı görecen gördüğün malı alacan

sizin hatalarınız bana göre;

1. paranın tamamını vermekte olmuş krediyi onaylatıp nakiti araç tesliminde öderim deseydiniz şimdiye araca biniyor olurdunuz

2. sizin araç özel gelmiştir nakliyede ve ya servis içersinde kaza geçirmiştir onu yamaya çalışıyorlardır aracı alırken bence satıcıya aracı başka bir serviste kontrol ettirecem deyin ve araç teslim tutanağını imzalamadan önce mutlaka kontrol edin

3. satış temsilcisi sizi başından savuşturuyorsa müdürünü bağlatın telefona o çözemiyorsa bayininin en yetkili kişisi ile görüşün sonuç alamazsanız fordu arayın 444 36 73 bu bayi sorunum var aracımı teslim etmiyorlar deyin sonra heme bayinin personeli sizi arayacaktır işte konu hakkında detaylı bilgi verecektir.

4. telefonla değil gidip yüz yüze görüşün en yetkili kim ise onunla görüşün satıcıyı es geçin ondan kaynaklanan bir hataysa sizi üstleri ile görüştürmemek için kırk takla atacaktır ama siz mutlaka amirin müdürün kimse o gelsin diye ısrar edin

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı

Bayiye devamlı gidin, etraftaki araba bakmaya gelen diğer müşterilerin duyacağı şekilde, sitemde bulunun :D

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun, işte böyle durumlar için serkan abinin dediğine tamamen katılıyorum. Gidiceksin aracı göreceksin dokunacaksın öyle parasını verip alacaksın. Ben clio'yu 1.5 hafta bekledim, oda kendi ikametgah işlemlerim içindi. İnşallah kısa zamanda sorununuzu çözersiniz.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Valla ben bu kadar zamanda teslim etmeyen bayii' yi birbirine karıştırırdım..

kesin altından başka birşey çıkar...

telefonla olacak şey değil. bence bayii' ye gidip yetkili kişilerden hakkınızı aramalısınız..

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Bayi baskını etkinliği düzenleyelim :)

bu hafta sonu olur, düğün yok :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

olur bütün arabaları çekelim kapılarının önüne nedir bu terbiyesizlik diye soralım

Yorum bağlantısı
Türkay Ateş
olur bütün arabaları çekelim kapılarının önüne nedir bu terbiyesizlik diye soralım

evet bir aile dostumuz bugün bayiye gitti araba hakkında bilgi aldı bende gitmedim artık bugün orada arabanın hazır olduğunu plakasının bile belli olduğunu ama emniyetten ruhsatın çıkmadığını falan söylemişler bence saçmalık !.Sonuç itibariyle yarın yada perşembe günü araba hazır olurmuşşş (!) fakat ben hazır olmayacağını düşünüyorum :) perşembe günü bayi basma etkinliğine herkesi beklerim odunlar benden :)) yer ve zaman hakkında bilgi vericem :p

Yorum bağlantısı
Türkay Ateş
nerde bu

?

Mehmet bey bu bayi İstanbul Darphanedeki gerçek oto.

Yorum bağlantısı
Erkan Olcay

siparis edilen araç için bir sözleşme en doğrusu olacaktı. bir arkadaşın arabası için 30 gün dediler. aracın tüm parasını nakit banka üzerinden gönderdik. nakit satış olduğu için 30 gün max bekleme dediler, kesin teslim ederiz vs. gibi bir çok söz sarfettiler. madem öyle garanti konuşuyorsunuz sipariş usulü sözleşme yapalım dedik.sözleşmeye 30 gün sonraki tarihde aracın teslim edilmemesine karşın her gün için 1000 tl tazminat ekledik. 2. haftası teslim ettiler aracı. keske sizinde elinizde bir sözleşme olsaydı. krediye bile gerek kalmayacaktı. yada aracınıza biniyor olacaktınız.

ödediğiniz ücret için hiç bir sorun çıkmaz

almadık ödememediniz vs gibi şeyler söyleyemezler.bu konuda rahat olun.

bundan sonrasında yapılacak olan inşallah olmaz ama daha sonra yaşayacağınız sorunlar için şimdiden hazırlıklar yapmak,

aracınızı geç teslim aldığınızı belgelemeniz.

aracı kesinlikle kontrol ettirmeniz.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Bu durumun tersi de oluyor. Misal ben aracı satın aldıktan, peşinat verdikten sonra 35 gün kadar bakiyeyi tamamlayana kadar aracı benim için beklettiler :bravo: Arada gidip bayinin otoparkında benim için getirilen araca bakıyordum.

Bende bu olayda peşinat olarak ödediğiniz paranın başka bir iş için kullanıldığını düşünüyorum. Zira, elinde olmayan arabaya proforma fatura kesip, banka kredi işlemlerini başlatamazlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Bu durumun tersi de oluyor. Misal ben aracı satın aldıktan, peşinat verdikten sonra 35 gün kadar bakiyeyi tamamlayana kadar aracı benim için beklettiler :good1: Arada gidip bayinin otoparkında benim için getirilen araca bakıyordum.

Bende bu olayda peşinat olarak ödediğiniz paranın başka bir iş için kullanıldığını düşünüyorum. Zira, elinde olmayan arabaya proforma fatura kesip, banka kredi işlemlerini başlatamazlar.

Otosan siparişinde motor şase numaraları belli oluyor, kaldı ki yanlış hatırlamıyorsam proforma faturaya sadece arabanın özelliklerini yazıyorlar...Fabrikada ham sac olan arabayı satabilirler... :bravo::D

Yorum bağlantısı
Türkay Ateş
siparis edilen araç için bir sözleşme en doğrusu olacaktı. bir arkadaşın arabası için 30 gün dediler. aracın tüm parasını nakit banka üzerinden gönderdik. nakit satış olduğu için 30 gün max bekleme dediler, kesin teslim ederiz vs. gibi bir çok söz sarfettiler. madem öyle garanti konuşuyorsunuz sipariş usulü sözleşme yapalım dedik.sözleşmeye 30 gün sonraki tarihde aracın teslim edilmemesine karşın her gün için 1000 tl tazminat ekledik. 2. haftası teslim ettiler aracı. keske sizinde elinizde bir sözleşme olsaydı. krediye bile gerek kalmayacaktı. yada aracınıza biniyor olacaktınız.

ödediğiniz ücret için hiç bir sorun çıkmaz

almadık ödememediniz vs gibi şeyler söyleyemezler.bu konuda rahat olun.

bundan sonrasında yapılacak olan inşallah olmaz ama daha sonra yaşayacağınız sorunlar için şimdiden hazırlıklar yapmak,

aracınızı geç teslim aldığınızı belgelemeniz.

aracı kesinlikle kontrol ettirmeniz.

ah işte Erkan bey ne yazıkki ben bu konularda biraz cahilim sanırım :D ben bundan önce uno ya biniyordum ve onuda bir akrabandan almıştım o yüzden hiç böyle şeylerle karşılaşmamıştım :p yukarıda okumuşsunuzdur belki 20 bin TL peşinat veripte bir makbuz bile almamışlar bizimkiler,benim okulum olduğundan dolayı gidemedim o gün annem ve dayım gittiler peşinatı vermeye ve bir makbuz almadan gelmişler sağolsunlar,daha doğurusu talep etmişler oradaki müşteri temsilcisi arkadaş biz makbuz vermiyoruz size bankadan para gelecek falan gibi bişeyler demiş hem sinirlendim hemde bizimkilerin bu kadar kuzu gbi bunu kabul ettiklerine şaşırdım :bravo:

Bu arada arabayı teslim alırken bende herhangi bir ücret talep edebilirler mi dosya masrafı diye birşey varmı ? varsa bu nedir acaba bir bilen yada bu parayı ödeyen var mı ? 500 TL gibi bir rakamdan bahsettiler arabayı görmeye gitiğimiz vakit ilk alıcağımız zaman fakat onu bu ödediğimiz paranın içinden mi kestiler yoksa sonradan mı isteyecekler bilemiyorum 1 aydan fazla zaman olduğu için sağolsunlar,unuttuk :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...