İçeriğe Yönlendir

Yeni Kasa Focus'u Beklemelimiyim?...


Guest Mehmet Murat Ak?n

Recommended Posts

Guest Mehmet Murat Ak?n

Sevgili arkadaşlar aranıza yeni katılmış olmak beni gerçekten çok mutlu etti.Henüz ford kullanmaya başlamadım fakat Aralık 15 itibariyle ford focus collection dizel sedan kullanmaya başlayacağım...1 hafta önce Hatay Ford bayisinden 39500 TL ye anlaşıp kaporasını vererek beklemeye başladığım araç için arkadaşlarımın yorumları sonrasında acaba acelemi ediyorum diye kendime kızdığım zamanlar olmuyor değil.Sizlere kısaca kafamın karışmasını neden olan yorumlardan bahsederek fikirlerinizi almak istiyorum....Öncelikle mart ayı itibariyle yeni kasa focus çıkacak olması en büyük etken ve şayet Collection sınıfında yeni kasa bu fiyatlarda olursa gerçekten çok üzücü olacak benim için...Başka bir yorum ise bu fiyatların çok daha aşağıya çekileceği...Yani yeni kasa satışa çıktığında elde bulunan stokları eritmek için çok iyi bir indirime gidecekleri söyleniyor olması...bu tabiki sadece bir düşünce ama geçtiğimiz senelerde ford ta kasa değişikliklerinde eski kasanın fiyatını 4-5 bin lira aşağıya çekildiğine şahit olduk...Şayet benim vermiş olduğum 39500 TL den 2-3 bin TL daha indirim olacaksa mart ayını beklemeli o günün şartlarına göre ya yeni kasaya bu fiyatı ödemekmi veya şimdiki fiyattan daha ucuza eski kasayımı almak daha mantıklı bir türlü karar veremiyorum.Tek kesin olan bir şey var, o da Ford Focus kullanacağım..... ama sizce hangisini....yorumlarınızı bekliyorum....Saygılar ve kazasız günler......

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bence eğer bekleyecek durumunuz varsa, ve kaporayı falan geri alabiliyorsanız yeni kasayı bekleyin, şimdikiyle alakası olmayın yep yeni bir model, ben olsam beklerdim, kasa değişmese makyaj falan olsa tamam alın ama bu tamamen yeni bir model.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

yerinizde olsam o fiyata ya 2010 model 20000 km'yi geçmemiş 1.6 TDCi Titanium alırım yada yeni kasayı beklerim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

diğer konularda da yazılmıştı yeni model ilk sene hemen alınmaz beklemek gerekir.

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

yeni focus, fiestanın ağabeyi gibi olmuş. ancak o parayada alamazsınız galiba, 1 yıl süre ile opelin astrada yaptığı gibi eskisi ile yenisinin satışları birlikte sürecek, yenisi gelecek bir modelde eskisini almazdım ben, cepten okadar para çıktıktan sonra birazdaha eklenip yenisi alınabilir-tecrübelerle sabit ben 12-15000 aralığından 32.500 tl ye kadar çıkmış biriyim. maddi olanaklar ve beğeni iyice-sakin kafayla düşünülüp karar verilmeli...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bende hb aldım, yenisi geldiğinde bu rakamlar biraz zor bulunur....Sanırım araçlarımız aynı gemide yoldalar şu anda...Bunları verir yenisinden alırız, ne olacak...:D

Elde stok olduğunu sanmıyorum, Otokoç Ankara' da bir tane titanyum, bir tane sedan gri collection vardı..Collection ben bakınırken satıldı..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence, seneye. 40.000 TL ye focus olmayacak bile. Keşke olsa, biz de rahatça alabilsek.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Ben beklemedim. Yeni kasa gelir, 1-2 sene satılır, hatta bir de makyaj görür, fiyatlar da makul seviyeye iner o zaman tercih edilir. Fazla acele etmeye gerek yok. Biraz da önemli olan bu kasanın size yeterli heyecanı verip vermediği.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ben beklemeyin derim maddi durumunuzu bilemem ama ilk çıkan araba herzaman fiyat olark çok yukarılarda olur.birde focus 2.5 gibi okm araç alma şansınızıda yitirebilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Serkan Armahan

Bence beklemeye gerek yok.

Yaklaşık 10gün önce Kayseri'den TDCI Collection aldım, yılbaşında teslim alıcağım (39500 bana da biraz fazla geldi). Yeni kasanın geliş tarihi belirli olmamakla birlikte fiyatta da yüksek seviye beklentisi var. Focus3'de şu anda oldugu gibi farklı donanım seçenekleri olmayacak, tek versiyon olarak collection-titanium arası bir donanım sunacaklar. Ayrıca aynı anda hem Focus2 hemde Focus3 ün üretilip satılacağı düşünülüyor. Bu şekilde devam ederse bizim maddi kaybımız da olmaz. :blush:

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Öncelikle foruma hoş geldiniz. Şunu belirtmeliyim ki size verilen fiyat çok yüksek, ilk önce bunun araştırmasını yapın. İkincisi bence focus 3 en baz modeli dizel olarak 41-42 bin tl den başlayacak gibi geliyor.Eski kasa 1 sene boyunca focus 3'le beraber satılacak(Ford yetkililerinin açıklaması). Gerisi sizin cebinize bakıyor açıkçası bekleyip beklememek sizin elinizde.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hem f2.5 hem f3 üretilecekse beklemek faydalı olur sanırım, f2.5 nin fiyatı düşer yada aynı kalır, o zaman f3 pahalı gelirse yine f2.5 alırsınız, yalnız şuda var, f3 apayrı bir model ve donanım olarak f2.5 basit kalıcak gibi, sadece esp ve motor bile f3 almadığınıza pişman ettirir, en azından beni kesin ettirirdi, birde şu var, yeni model hemen alınmaz, bu durumda siz bilirsiniz.

Para çoksa f2.5 alın kullanın 2 sene sonra satar dahada dolu donanımla gelecek olan f3 ü alırsınız.

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Autoshow dergisine göre, Mart-nisan gibi, hb/sw çıkacak. Sedan focus 3, kasım 2011'de piyasaya çıkacak. Yani sedan focus 3 beklerseniz, düşündüğünüzden daha fazla bekleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...