İçeriğe Yönlendir

Kıyım Devam Ediyor...


Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Sani Gerşon

İnanamıyorum, www.seslisozluk.com da kapanmış. En büyük sözlüğüm güme gitti!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fizy'de kaçak göçeklik bişey yok,eğer onda varsa Google'da da var..

Sakın.. google'ı hedef göstermeyin.. Kapatırlarsa biteriz :)

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

kapatılsa ne olur youtube de kapatılmıştı kimse ulaşamıyordu değil mi o zaman ? bence saygı değer devlet büyüklerimiz daha önemli meselelere yönelmeli diye düşünüyorum... :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
As a result?

O zaman ek olarak;

Asgari ücret: 627 TL.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Evet her gün ayrı bir ilçenin mahkemesine başvurup yutubu kapattıran devlet büyüğü emekli memurlarımız di mi :D

hakan abi bu gibi şeylerle artık vakit kaybedilmesin alınacaksa genel bir karar alınıp o uygulansındır demek istediğim... daha önemli meselelerimiz varken bunlar bana göre vakit kaybından başka hiçbir şey değildir benim gözümde...

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ben zaten korsanı masum kılmıyorum, sadece sebebini göstermek için attım o mesajları. Neden durduralamadığını veya durdurulamayacağını. Verdiğiniz örnekler uç örnekler, anakartın işlemcinin de korsanı olsa onlar da alınır, pahalı arabaların da korsanı olsa o da alınır. Onların yok, bunların var. Libre Office var, hatta Linux de var, hatta ve hatta düşünürsek çoğu yazılımın ücretsiz açık kodluları da var, ancak bunlar iş görmüyor, daha iyiden ziyade uyumsuz oluyor, çalışmıyor. Mesleğiniz icabı siz daha iyi bilirsiniz eminim ancak çoğu yazılım Linux veya diğer açık kaynak kodlu işletim sistemiyle çalışmıyor.

Mesele evet, yazılım veya müzik piyasasındaki korsanlığın kolay olması.

Ben de siz de korsanın sebeplerini sıralamışız, çözümümüz var mı? Benim net olarak bir çözümüm yok. Ancak demek istediğim şu; herşey ekonomiyle ilgili, kitapta da müzikte de yazılımda da, fiyatlar yüksek, alım gücü düşük, korsan kolay erişilebilir halde. Böyle olunca da sonuç ortada. Özellikle yazılım için şunu söyleyebiliriz, rakamları bilmiyorum ama yine örnek verelim, MS Windows dünyada kaç orijinal kopya satıyordur? Çok fazla. Ülkelere göre, ülkelerin ekonomilerine göre (resmi rakamlar bazında) fiyat belirleyebilir. Belki.

Kısacası benim amacım, korsanın sebebini söylemek. Tabi ki korsan kullanımı bir hırsızlık, bir suç, belki bir günah. Ama yukarıdaki sebepler yüzünden durmaz, durdurulamaz.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bizim bakanlık adliyelerde OpenOffice'e geçti. 1 sene önce tüm bilgisayarlara OpenOffice kuruldu. MS yasaklandı. Hoş hala kullanmak zorunda olan yerler var, özellikle makro sorunları nedeniyle. Portable olarak kullanıyorlar. Bir ara Windowslar da gidecek Linux gelecek denmişti ama ses yok uzun zamandır.

OpenOffice neyse de, en azından bizim bakanlıkta Linux çok zor gibi. Personel genelde eski, daha doğrusu bilgisayar bilmiyorlar, ite kaka Windows öğretilmiş yalan-doğru, şimdi bilgisayarları tamamen değiştirmek hepten karıştıracak ortalığı. Belki de bunun için durdular.

Bu tip işlerde belki de önce hükümetlerin birşeyler yapmaları lazım. Bakanlık MS'i kaldırdığında çok sevinmiştim. Çok az yaptığım birşey ama takdir etmiştim yani :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

O da oldu bir DEVRİM hikayesi galiba.

Demin de söylediğim gibi, mesela ben, Pardus'a geçeyim, veya Linux'e. İstediğim her programı kullanabilecek miyim Pardus'te? Yoksa emulatör tarzı şeyler mi var?

tarihinde Zafer Ayvac? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sani Gerşon
Dailymotion,youtube,şimdide fizy tekrar yayına başladı,bu ülkede,hangi konu olursa olsun,sansürlerle ve dayatmalarla bir yere varılamayacağının artık öğrenilmesi gerekiyor...

Fizy'de parayı bastırdılar, açtırdılar... Yoksa sansür devam.

Youtube'ta da yine reklam gelirleri için açıldı...

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

http://fizy.com/

Hemen açın, "yenile" yapın. :rolleyes: Gitar çalan kız, vokal kızlar ve şarkıyı söyleyen abimiz çıkıyor.

Do you love me? do you? do you? .. :good1:)

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Hüseyin Palaz
(düzenlendi)

Bu fizy'yi kapatandan Allah razı olsun. :rolleyes:

Kapatılınca konusu açıldı, konusu açılınca bu siteyi öğrendim, şimdi de dinliyorum. :biggrin:

Sabah akşam Müzeyyen Senar, Neşet Ertaş, Funda Arar vs...

Çok da inceleyemedim, yoksa güzel bir liste yapacağım kendime, şimdilik bunlarla idare ediyorum. :biggrin:

:rofl:

Sen mi ben mi Ahmet hocam çok iyi oldu bu konu :D

tarihinde Hüseyin Palaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...