Çağlar Bayur 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Ustaya saygılar sevgiler 1. bunlara , bosch sitesinden bakmalı, tırnak aralığı ve lpg uyumu nasıl diye 2. bujinin genelde porseleninde siyah lık varsa nanay olduğu anlaşılır, şahsen fotodan ateşleme kısmında bir anormallik göremedim 3. fomoco ları yakınca düzelebilir, tırnak aralığına bakmalı 4. CC, şampuan bazlıdır, Motorvac firması ürünü olanı 5. Her CC işleminden sonra fark hissedilmez, motorda aşırı kurum yoksa 6. %90 vakada, buji bozulmuşsa, sebebi buji kablosunun kendisi veya oturduğu yeridir. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Ustaya saygılar sevgiler 1. bunlara , bosch sitesinden bakmalı, tırnak aralığı ve lpg uyumu nasıl diye 2. bujinin genelde porseleninde siyah lık varsa nanay olduğu anlaşılır, şahsen fotodan ateşleme kısmında bir anormallik göremedim 3. fomoco ları yakınca düzelebilir, tırnak aralığına bakmalı 4. CC, şampuan bazlıdır, Motorvac firması ürünü olanı 5. Her CC işleminden sonra fark hissedilmez, motorda aşırı kurum yoksa 6. %90 vakada, buji bozulmuşsa, sebebi buji kablosunun kendisi veya oturduğu yeridir. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Bujilerde herhangi bir problem görünmüyor olması gerektiği gibi görünüyor.Usta bu buji'leri ilk defa görüyor olmasın? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 90.000 km'de taktırdığım, 101 bin km'de bu hale gelen sevgili bosch lpg bujilerim usta baktı ve; "Bunlar nanay olmuş, cc sonrası bu hale gelmesi normal, cc işleminde bujiler zarar görüyor" dedi ..... dedi ve buji mi sattı Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 Ben eski aracımda CC den sonra buji falan değişmedim.Bujilerim de zarar görmemişti.Sizin bujiler baktım bir sorun gözükmüyor.Sorunlu buji ağız kısmında ki bölgeyi kararttıktan sonra sap kısmındaki porselen yapıyı bile bozar.Sararır,kararır..Sizin bujiler bembeyaz duruyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 Bosch'ları atmadın değil mi Mustafa... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 yok abi atarmıyım akşama sabaha takarım onları, ustalara güvendik arabaya baktılar diye, adamlar hava filtresini açıp bakmaya bile tenezzül etmemişler bi açtım baktım ki, tavuk kümesi gibi değiştirdim araba kendine geldi, güya bakılacak her yere baktıklarını söylemişlerdi. Fazladan filtre al ve bakım zamanı ortasında kendin değiştir.. Ben bir yağ süresinde iki filtre kullanırım.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Bende iki filtre bir yağ değişimi yapıyorum..Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Ben 3 filtre 1 yağ değişimi yapıyorum 10.000 km de .Şantiyeler çok tozlu olur bilirsiniz.. Filtre 10 TL, huzur paha biçilmez ! Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Dizellerde 5 binde bir değişim yapanlar mutlu ve huzurlu Yorum bağlantısı
Erman Devrim 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Merhabalar Arkadaşlar Yeni aldığım Fod Ka aracıma Carbon Clean uygulamak istiyorum bunu alıp kendimiz yakıt deposuna eklesek bi zararı olurmu ? yada dikkat edilmesi gereken bir konu varmı birde aracımdan üst kapakda aşırı sübap sesi geliyor ayar yaptırdım biraz kesildi sebebi nedir sizce Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Carbon clean yaptırmanızın bu soruna hiç bir faydası olmaz.Hatta daha kötü bile olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Merhabalar Arkadaşlar Yeni aldığım Fod Ka aracıma Carbon Clean uygulamak istiyorum bunu alıp kendimiz yakıt deposuna eklesek bi zararı olurmu ? yada dikkat edilmesi gereken bir konu varmı birde aracımdan üst kapakda aşırı sübap sesi geliyor ayar yaptırdım biraz kesildi sebebi nedir sizce Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim TAvsiyen engüzeli götürüp cihaza bağlatıp 2-3 saat o şekilde çalıştırıp enjektörleri temizletmek. Çünkü 1 lt benzine ilaçtan 1 tane koyuyorlar. Sen ise yarım depoya 2 tane koyuyorsun. Ben geçen depoya ikitane attım ve 60 km yüksek devirde benzinde kullandığım benzin hariç 40 tl verdim. Ama CC burada 50 tl yapıyorlar. Daha önce yaptırmıştım. Nasıl yapıldığını ve ne koyduklarını gördüm. Yani dalavera olmayacak bir iş yaptılar. Bence gidip CC yaptırmak daha doğru gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Carbon clean ile ilgili detaylı anlatımın ve bilgi paylaşımlarının olduğu bir konu vardı onu arattırırsanız sorunuza cevap bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Merhabalar Arkadaşlar Yeni aldığım Fod Ka aracıma Carbon Clean uygulamak istiyorum bunu alıp kendimiz yakıt deposuna eklesek bi zararı olurmu ? yada dikkat edilmesi gereken bir konu varmı birde aracımdan üst kapakda aşırı sübap sesi geliyor ayar yaptırdım biraz kesildi sebebi nedir sizce Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Buna faydası olmaz. Yorum bağlantısı
Erman Devrim 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Teşekkür ederim abilerim süpab sesinin cc le alakası olmadığını biliyorum sebebi nedir acaba beninm daha önce pejom vardı benzinli sanki ford daha bi gürültülü çalışıyor gibi br tane ka görsem durdurup motor sesini dinliyeceğim biraz sesli motor gibi geldi bana Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 CC kurum temizliği yapar, subap ayarı ayrı bir olay, gerçek CC bir markadır, depoya atılmaz, kendi makinası ile yapılır. ŞAmpuan bazlı bir üründür, üründen dolayı sorun arıza halinde, distribütörün maddi garantisi mevcuttur 1 Yorum bağlantısı
Erman Devrim 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Hmm sanırım yerinde yaptırmak lazım Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 yüksek km de bu işlemin pek tavsiye edilmediğini biliyorum. Motorun aşınan kısımları kurum ile kapanıp kompresyon kaçaklarını gideriyor, nacizane önce subap ayarı ardından sıkıştırma ölçümü yaptırmanız yönünde. Sıkıştırma (kompresyon testi) testinden sonra değerlere bakıp tolerans aralığındaysa yaptırın derim. Subap ayarı konusunda emme - egzost değerleri külbütör kapağında yazar, Şimdiye kadar gördüğüm ustaların % 90 ı kendine göre ayar yapıyor, değerlere sadık kalanı az, yaptırıken başında durursanız değerleri gösterip orj. sadık ayar yapılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ses zincir den de geliyor olabilir, kapak hiç söküldü mü ? 2 Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Teşekkür ederim abilerim süpab sesinin cc le alakası olmadığını biliyorum sebebi nedir acaba beninm daha önce pejom vardı benzinli sanki ford daha bi gürültülü çalışıyor gibi br tane ka görsem durdurup motor sesini dinliyeceğim biraz sesli motor gibi geldi bana Sesli çalışması hayra alamet değil ! sübap ayarı önemli ama periyodik zamanlarında yapmak gerekli oda istiyorsa şayet (20.000) eğer sık sık kapağı açılıp yapıldı ise ayar kaçabilir.Bence Enjektörleri kontrol ettirin derim püskürtmeler sağlıklı mı ? Daha sonrası reftikiye girer umarım gerek yokdur Yorum bağlantısı
Erman Devrim 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Nekadar detaylı bir şeymiş bende benzin deposuna karıştırılıyor falan sandım 2 ustaya baktırdım birde tecrübeli arkadaşlar baktı motor durumu iyi hani yarıdan biraz aşşağıda diyelim benim gibi 1 yılda 10.000 km yapan adama çok bile 1 Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 (düzenlendi) Merhaba subap sesi zannedip kayış gergi rulmanları bozulmuş ise onlarda ses yapıyor, şarj dinamosu rulmanları veya kollektörleride sorunlu olabilir motor sesi ile karışınca sanki tüm sesler motorun içinden geliyormuş sanılıyor, kontrollerinde fayda var. 15 Temmuz 2012 tarihinde Halil Hıdırlar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Şu konuyu bi hortlatayım gari Arkadaşlar yarın aracıma CC yaptırmayı düşünüyorum. Kastamonu'da Fiat yetkili servisi var bir danışacağım yarın. Aracım 1.6 TDCI 90ps 114500 km. Daha önce böyle bir uygulama yapılmamış. Tüm forumu okudum kafam çok karıştı.Yüksek km'li araçlara yapılmasını pek tavsiye etmemiş arkadaşlar. Yüksek km biraz göreceli bir kavram. 114 bin km bu uygulama için yüksek sayılabilir mi? Yaptırıp da olumsuz sonuç alan tanıdığınız var mı? Tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Rekor bende sanırım, 180.000lerde yaptırmıştım benzinliye, sorun olmaz. Aşırı kurum varsa, ilk 50 km aptal çalışır, normaldir sonra düzelir 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Rekor bende sanırım, 180.000lerde yaptırmıştım benzinliye, sorun olmaz. Aşırı kurum varsa, ilk 50 km aptal çalışır, normaldir sonra düzelir Çok teşekkür ederim Çağlar Abi sen yaptırdıysan yapılası bir şeydir. Peki yaptırdıktan sonra yağ, yakıt filtresi, hava filtresi vb. sarfları hemen mi değiştirmeliyim. Yoksa bi 100-150 km kullanıp kurumu attıktan sonra mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts