Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 carbon clean motorun hangi bölümlerini temizliyor.egr falan da temizleniyor mu?carbon clean dan memnun olan yok mu? Benzinin ulaşabildiği yerleri temizliyor... Ben yaptırdım çok memnunum... Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 eyvallah abiler,ben de würth marka katkı koymuştum ama belirgin fark göremedim. carbon clean ile katkı arasındaki fark iğne tedavisi ve hap tedavisi arasındaki fark gibi sanki en kısa zamanda yaptırıyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 Bence ikiside aynı sayılır, depodaki mazotu azaltıkça etki artar, yok eğer damar diyorsanız o zaman makineyle yapın, bence hap olarak almak daha etkili, araç yolda giderken yüksek devirde temizlik daha iyi oluyor gibime geliyor üselik doz daha düşük risk daha az, yok ben ille damar isterim derseniz 2 kutu wurth alın işlemi 20lt yakıt varken 1. yi bitirin, sonra tekrar20 lt mazot alıp 2. kutuyuda bitirin, bakalım sonuç nasıl oluyor, bu şekilde bile makineye bağlamaktan daha ucuza geliyor üstelik. Wurth ü 100.000 deki hiç uygulama yapılmamış araçta depoya atarak kullanırsak elbette bir seferde tam temizlemez, aynı şey CC içinde geçerli, 2 kez tekrar gerekebilir, ne kadar doğru bilemem ama sorduğum birkaç bosch servisi 100.000 km üstünde CC yi önermiyorlar, sorun yaşamışlar belki uygulama hatasıdır bilemem, bu konuda internette çok bilgi bulunuyor, araştırıp karar vermek lazım, yalnız şu bir gerçek wurth de CC de işe yarayan şeyler, bunların dışındaki maddeler işe yaramıyor, ben wurth kullanıyorum çünki ekonomik, kullanımı kolay, işlem için makine zorunluluğu yok, yanıcı değil buda deterjan bazlı 15000 de bir kullanıyorum motorum gayet memnun, aslında 40000km de bir kullanılması gerek ama ben bu şekilde kullanıyorum, riski yok, artık karar size kalmış, ikiside iyi işler çıkaran markalar, wurth ün zarar verdiğine dair yada motoru bozduğuna dair de bişey duymadım henüz. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 Ali bey sizi ford club würth'ün satış müdürü tayin ediyorum satış müdürü bile bu kadar reklam yapamaz Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 Ali bey sizi ford club würth'ün satış müdürü tayin ediyorum satış müdürü bile bu kadar reklam yapamaz Hep söylüyorum aslında reklam yapmak istemedim, firmayla bağım falanda yok, sadece kullanıyorum ve çok faydasını görüyorum o kadar, asla CC işe yaramazda demiyorum, ikiside bu işte çok iyiler, bence farkları sadece uygulama şekli ve ekonomikliği, ikiside makinayla uygulanabilir o zaman aynı fiyata geliyorlar, ben pratik olması işe yaraması kolay uygulanması hatalı işlem yapılma olasılığının olmaması (kendim depoya atıyorum o kadar) sebebiyle bunu tercih ettim, kullanmak isteyen arkadaşlara fikir olması amacıyla kendi yorumlarımı yazıyorum aslında, elbette herkes istediğini kullanmakta özgür, tabi bu kadar övgüye wurth beni duyarda hediye çeki falan yollarsa hayırda demem, bu kadar yazı yazdık değilmi yani Yorum bağlantısı
Nuri Başer 9 Şubat 2010 Yazar Paylaş 9 Şubat 2010 Şu CC yi yaptıramadım gitti.. Bursada yaptırıp memnun kalan varsa (kompresyon ölçümüde yapan) haber versin.. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Şubat 2010 Paylaş 10 Şubat 2010 Wurth kullanmadım ancak 2 hafta önce "carbon clean" yaptırdım. Orjinal "carbon clean" ilacı ile işlem yapıldı. 84.000km.'deki aracımın gaz tepkileri bariz şekilde arttı. ŞU başlıkta cc'nin etkilerini cc'den öncesi ve sonrasını test verileri ile görebilirsiniz. Benim ve başka arkadaşlarında işlemi yaptırdıktan sonra izlenimlerimi yine aynı başlıkta. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Şubat 2010 Paylaş 10 Şubat 2010 Benden bu kadar biraz daha yazarsam adımız vürtçüye çıkacak galiba yinede ben hala aynı işi görüyorlar diyorum, ikisinin memnuniyet ve faydasını gördüm görmedim diyenlerini kıyaslayın ona göre karar verin, aynı işi gördüğüne inanıyorum her ikiside makinayla kullanıldığında aynı yorumları alıyor, birinin üstünlüğü ise sadece depoya atılarak kullanılması ve çok daha ekonomik olması. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 haftasonu 135bin deki focus 1 ime CC yaptırdım. aslında ankara"da ki uraz bosch servise gitmek için yola çıkmıştım. belirtilen adrese geldim, ancak geldiğim yer uraz değil,, kardeşler bosch servisiymiş. o kadar yakın 2 bosch servisi nasıl vermişler hayret. ısrarla araca cc yapmak istemediklerini söylediler. katatizör tıkanabilirmiş v.s. dedim kompresyon testi yapalım öyle yapalım CC yi. neyse içeriden kompresyon testi aletini getirdi. dedim. elinle bunu tutarken doğru ölçüm olur mu, bu makine son sistem geldi, en doğrusunu o verir dedi. iyi bakalım öyle olsun dedim. testi yaptık. 2. silindir yüksek diğer 3 ü aynı çıktı. dedim bu test doğru değil ama yine de yapalım cc yi. neyse cc makinasını bağladık, 3 şişede cc sıvısı koydular makinaya, çalıştırdılar. ne kadar sürer dediler. sıvı ne zaman biterse dediler. işlem yaklaşık 25k sürdü. sonralara doğru dip gaz yaptılar. test sonucunda araçta çekiş problemi oldu. normal dediler. dedim normal olur mu, gitmiyo araç, neyse oradan çıktım. özgür forda gittim. buji kabloların ölmüş. 3. silindire hiç ateşleme yapmıyo dedi. buji kablosu içinden kopmuş. bir takım da kablo aldım. araç şu an daha sarsıntısız çalışıyo gaz tepkileri de daha belirgin. ancak kardeşler bosch servisinden hiç memnun kalmadım. gayet laubali davranıyorlar. adamların ağzında sigara v.s. cc yi herkese öneririm ancak kardeşler bocsh servisini tavsiye etmiyorum Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Ben de yakın bir zamanda Uraz'da yaptıracağım. Erhan sana kaça mal oldu CC ? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 50 tl cc ye, 50tl de kompresyona para aldılar. ben kendimi 70e göre ayarladığım için kompresyona 50 demelerine pek ses çıkarmadım ama fazla gibi geldi bana. Yorum bağlantısı
Onur Korhan Göytan 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 cc işlemi sonrası arabayı devirli kullandım (tabi ekstralar var sensör temizlikler vb. ) ve sonuç1. titreyerek kalkan arabam artık nerdeyse titremiyor, 2. gaz yememe sorunu azaldı, 3 gaza dokunduğum da çok daha atikleşti, 4. tabi birazda kilometrede yaktığım benzin arttı, sonç olarak gayet memnun kaldım. bende uygulatmıştım zamanında aracıma çok yakıyor diye - anormal yakmaya başlamıştı ilk 3 yazdığınıza katılıyorum ama 4. de benim yakıt tüketimim aşırı derecede azalmıştı -üzerinden 2 sene geçtikten sonra eski tüketim değerlerine tekrar ulaştım tabi tekrar yaptırcaktım ki aracı satıp fiesta aldım yani faydalı bir uygulama şehir trafiğinde durkalklarda bunalan motoru rahatlatmak için yılda bir yaptırmak lazım Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 kompresyon değerleri ne çıktı? 25 d cc için kısa geldi 45dk bir şişeyi anca bitirmiştim ben. komp ölçümü için buraki bosch serviside 30 tl dedi hee dedim gittim cc yi 70 mi 80 mi ne o fiyata yapmışlardı ama yaptıktan sonra araçta iyileşme gözlemlemiştim Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 50 tl cc ye, 50tl de kompresyona para aldılar. ben kendimi 70e göre ayarladığım için kompresyona 50 demelerine pek ses çıkarmadım ama fazla gibi geldi bana. Kompresyon ölçümüne 50 tl mi? Ben Ford servisinde ekspertiz yaptırmıştım. bir sürü işleme girdi çıktı. 50 tl aldılar. Kompresyon ölçümüde dahil. CC yi bilemem ama diğerinde ayıp etmişler. Yazıklar olsun demek geliyor içimden eğer sadece ölçüm için o parayı almışlarsa. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Kompresyon ölçümüne para alındığını ilk defa duyuyorum, hele ki bir işlemin yanında yapılıyor ise. Oldukça ayıp etmişler, müşteriye yazık. Bence anlattıklarınızı Bosch Türkiye merkeze ulaştırın. Marka adı altında servis açıp para kazanmanın, hizmet kalitesi de gerektirdiğini anlasınlar. Yorum bağlantısı
Kaan Yasin 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 arkadaşlar 10 1.6 tdci titanıum aracım 12600 km de bakımı erken yaptırcam(15bin)yazın memlekete gidecem gitmeden bakımı yaptırmak istiyorum fakat bi sorum olacak sizlere carbon clean için erkenmi sizce...yaptırmalımıyım faydası olurmu? Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 e erken tabi... ustalar daha iyi bilir ama gene bir 90-100 bini devirin derim ben... Yorum bağlantısı
Kaan Yasin 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 teşekürler erken bilyorum ama ne bilim belki motor ömrüne katkısı olur diye düşünmüştüm.zaten geçen servise sorduğumda belki bakım aralıklarında ford zorunlu hale getirebilir diye bi söylenti duydun nekadar doğru bilemem...... Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 25-30binde bir yaptırmanızı öneririm.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 Vesile bana fısıldadı: 30.000 de bir yaptırın, bakarsınız siz 30.000e gelinceye kadar Ford zaten standart bakım içine alıvermiş Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 konuyu görünce merak ettim bi bakayım dedim bende carbon clan nedir bilmiyordum netten araştırdım ne olduğunu öğrendim, benim sorumda şöyle olacak bu uygulamayı kimler yapıyor yetkili servislerde bunu yapıyorlar mı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 Bosch-Fiat-Hyundai-Vw servislerinde standart ekipmanda. Çoğu Ford servisinde de vardır ama kullanmayı bilen var ise. Yorum bağlantısı
Enis Sever 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Ben Gürbaşlara gidiyorum orada mobydic diye bir temizlik cihazı var motoru kapalı devre içten temizliyor iddiası enjektör ve turbonun ömrü uzuyor performansı artıyor yakıt tüketimi düşüyor. Bu bence bir nevi carbon clean. Yanılıyorsam düzeltebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 Motor çalışmadan , enjektör açılıp kapanmadan; kurum temizliği yapabilmek, fizik kanununa aykırı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts