İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Süha Demirtaş

bizde ilk defa 144 bin km de yaptırmıştık mondeo ya. Kompresyon değeleri 10.5 ve 11.5 arasında iken hepsi 15bar olmuştu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hiçbir ilgisi yok, ama psikolojk olarak, sonra değişmesi faydalıdır, Carbon clean ürünü, bir şampuandır, öcü değil :D piaysada yanlış uygulama sonrası baş gösteren arızalar yüzünden korkanlar çoktur

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

hiçbir ilgisi yok, ama psikolojk olarak, sonra değişmesi faydalıdır, Carbon clean ürünü, bir şampuandır, öcü değil :D piaysada yanlış uygulama sonrası baş gösteren arızalar yüzünden korkanlar çoktur

Haklısın Çağlar Abi şampuan türevi bir şey korkmaya pek gerek yok galiba. Sana çok yükleniyorum farkındayım ama hazır yakalamışken son bir soru, yanlış uygulamadan kastın nedir? Nelere dikkat etmeliyim. Bildiğim kadar kapalı sistem ve makinesine bağlı, aklıma yanlış türevde bir ilaç kullanılmasından başka bir şey gelmiyor. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fiat veya bosch servisine git, işlemi yaparlar, yer tavsiyesi için distribütörü de arayıp selma söyleyip, yer tavsiyesi de alabilirsin. hatayı sen değil teknisyen yapar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

http://www.carboncle...0727_125807.pdf

Çok büyük farklardan söz etmemişler. Ama testte kullanılan araç kaç km'de, şehir içinde mi dışında mı kullanılmış vs bilgiler yok. Sonucu değiştirebilir bunlar sanırım.

Ben de sizinle aynı tespiti yaptım. İki gün önce bunu okuduğumda aklıma gelen ilk şey sizin aklınıza gelendi. Daha aydınlatıcı olmalarını beklerdim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Arkadaşlar aracım 2000 model 92.500 km de ben 2. sahibiyim geçmişini çok iyi bilmiyorum ama aldığım abi iyi bakmış sanırım.Aracın yakıt tüketiminden şüphelendiğim için karbon clean yaparsam bir düzelme olurmu diye sormak istedim size yaptırmadan önce.

Ben 50 tl benzinle 80km de ışık yandığını görüyorum ve ışık yandıktan sonra 115-120 km ancak çıkıyor.Ancak şirketteki arkadaşta 2000 ghia var oda 50 tl benzin ile 110 kmde ışık yandığını söyledi.Sizce veriler doğrumudur veya ne yapmam lazım yönlendirirseniz sevnirim.

Işık olayı tamamen yazılımsal.Yazılımınız yenilensin sizinki de 110 km de yanar

Ben Çağlar Abi nin önerdiği yerde yaptırdım. Çok ta memnunum.

Olableceği söylenen geçici sıkıntılar bile olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok büyük farklardan söz etmemişler. Ama testte kullanılan araç kaç km'de, şehir içinde mi dışında mı kullanılmış vs bilgiler yok. Sonucu değiştirebilir bunlar sanırım.

PDF'i iyi okumadınız sanırım, 66300km'de araç.

Bu arada, CC sonrası aracımda aynı kullanım tarzında 6.4lt olan yakıt tüketimim 6.2'ye kadar düştü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

%2 lik fark, büyük farktır , reklamlardaki gibi %5 farkı bulayım mesela, fabrika çıkışlı motora göre, 1milyon avro transfer ücretim hazırdır

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

%2 lik fark, büyük farktır , reklamlardaki gibi %5 farkı bulayım mesela, fabrika çıkışlı motora göre, 1milyon avro transfer ücretim hazırdır

nanoşarjır vardı :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Dün Fiat yetkili serviste Carbon Clean yaptırdım. Performans olarak pek fark hissedemedim (küçük bir fark olsa da psikolojik gibi geldi ) yol bilgisayarına göre sanki yakıt azaldı gibi. Bakalım anya konya pompa başında belli olacak. Yardımcı olan herkese özellikle Çağlar Abi'ye çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tdci da düüşk devirden toparlanma fark edilebilir, egozdan çıkan dumanda zanala azalma olabilir, yoğun kuurm vardı ise

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Aracım 84 binde 43000 km benzinle 41000 km lpg ile binildi.Daha önce bu işlem yapılmamış.Fiat servisi bu işi garantili mi yapıyor.Yani bu işlem sonucunda doğabilecek sıkıntılara garanti veriyor mu?Carbon clean yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz.Bir defa yapılırken tanık olmuştum.Adam işlem sırasında 10 dk aracı yüksek devirde çalıştırmıştı.Bu şekilde uygulama doğru mu?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Olmaz, arada bir kısa süreli yüksek devir yapıp bırakacak, tam gaz 10 dakika olmaz.

Yorum bağlantısı
Emre Gur

Olmaz, arada bir kısa süreli yüksek devir yapıp bırakacak, tam gaz 10 dakika olmaz.

Neden olmasınki, içindeki ilacı boşaltıcak sonuçta. İçindeki ilaç biterse 10dk deil 5dk bile olur.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

pazartesi yetkili servise 30bin bakımına soktum CC ye 150 lira fiyat aldım ancak bazı taahütlerden ötürü bedavaya yaptırdım...Tuzla Ford Musluoğlu önermemek bi yana 30.000 km de bir yapılmasından yana...

makinalı sistemle yapıyorlar...

bu akşam ankaraya yola cıkıcam hem bakım hem de cc sonrası tüketimi merak ediyorum...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam gaz yapmıyor. Genelde 3bin devirde falan çalıştırıyorlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

pazartesi yetkili servise 30bin bakımına soktum CC ye 150 lira fiyat aldım ancak bazı taahütlerden ötürü bedavaya yaptırdım...Tuzla Ford Musluoğlu önermemek bi yana 30.000 km de bir yapılmasından yana...

makinalı sistemle yapıyorlar...

bu akşam ankaraya yola cıkıcam hem bakım hem de cc sonrası tüketimi merak ediyorum...

CC sonrası yüksek devirde kullanılması öneriliyor 100km kadar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Tam gaz yapmıyor. Genelde 3bin devirde falan çalıştırıyorlar.

3 bin devirde gel, 2-3 sn. 3000 devir sonra bırak olacak, 3000 devirde sürekli çalışmayacak yani, amaç sökülen (bir kısmı tabii) kurumu atmak.

CC sonrası kullanımda devir normal, o madde direk pompaya bağlıyken uzun süre basılmaz.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

40bin km de yaptırın, sonraki her 30nin de yaptırın derim, örnek motorlar 200bin km leri sorunsuz devirdi gidiyorlar, peryiodik bakım çok önemlidir

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Arkadaşlar bu sabah aracıma cc yaptırdım(km86000).Ama yapılan işlem cc miydi, onu bilmiyorum.Öncelikle Fiat servisine gittim aracıma uygun hortumları olmadıklarını söylediler.Daha sonra özel bir ford servisine gittim ve cc yaptırmak istediğimi söyledim.Würth WIC 4000 denen bir makinayla işlem yapıldı.Önce würth enjektör temizleyici ve benzin makinanın deposuna konuldu(1/1).Araç 45 dakika rolantide bu şekilde çalıştı.Daha sonra işlemin bittiğini söylediler, 10 km ikinci viteste 4000 devirde aracı kullanmam gerektiği belirtildi.Yaptırdığım işlem Carbon Clean işlemi miydi emin değilim bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.(Bu arada Makinanın afişinde yakıt sistem temizleyici diyordu, ücret olarak da 70 tl aldılar.)

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Aynı şey sayılır, çokta takılmayın, ayrıca saçma sapan şeyler ilave etmeseler olmaz, 10km 2. vites 4000 devir falan yok kardeşim, arabanı normal olarak sürmelisin, sadece yapacağın 5 vites yerine 4. vitesle bir süre gitmek, devamlı gitmek zorundada değilsin, ara ara bas.

Ayrıca uygulama esansında araç tam gaz yada yüksek devirde çalıştırılmaz, zarar verirsin, çok biliyor bu servisler (adı servis olalar tabii, hepsi değil elbet) araç rolantide çalışacak, arada bir biraz yüksek devir yapacak şekilde gaza basıp 2-3 sn. tutup bırakacaksın, sökülen kurum varsa eksozsta atsın diye yapılır bu, ilaç bitene dek motor rolantide çalışacak yani.

Not: wurth kullanacaksan makineye gerek yok, katkıyı al ve depon yarımken üzerine ekle, o depoyu bitir, aracı bir süre devirli kullan, mesela ben hep 90-100 gibi giderim, devrim 2100-2250 gibi olur, bunu kullandığımda daha hızlı giderim, 110 la falan mesela, hızlı gidemiyorsam 4. vitesle giderim aynı şey olur, bu iş için en ideali uzun yoldur.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Ali Bey araç devamlı rolantide çalıştı.Aracım lpgli bu işlemi 40000 kmde bir yapmayı düşünüyorum.İşlemi yapan ustaya bu katkıyı ben depoya da koyabilirdim fark nedir diye sordum.Makinayla yapılan işlem direk damardan diye cevap verdi :D .Usta Würth bu makinayı 10000 tlye boşa satmaz dedi.Umarım faydasını görürüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Savım

Bu işin carbon clean marka cihaz ve carbon clean marka ürün e

ile yapılması gerekiyor.onno usta nin tavsiyesi bu.bosch car servislerinin bazılarında bu cihaz ve sıvı var.hangi servislerde olduğunu www.carboncleanturkiye.com dan öğrenebilirsiniz.eğer bunu uygulatmak istemiyorsanız üç defa yarım depo mazota 1 adet büyük boy wurth common rail mazot katkısı koyun müthiş yararını görürsünüz.ben kendi aracima uyguladim çok fark etti.aracın toparlaması müthiş değişti.her 40.000 de tekrarlayın bu işlemi.saygılar

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali Bey araç devamlı rolantide çalıştı.Aracım lpgli bu işlemi 40000 kmde bir yapmayı düşünüyorum.İşlemi yapan ustaya bu katkıyı ben depoya da koyabilirdim fark nedir diye sordum.Makinayla yapılan işlem direk damardan diye cevap verdi :D .Usta Würth bu makinayı 10000 tlye boşa satmaz dedi.Umarım faydasını görürüm.

O makine acelesi olanlar için, makine değil kullanılan önemli, sen depoya at kullan bende aynısını yapıyorum, uzun yolda çok daha faydalıdır, ha sen hep şehir içinde kullanırsan iş farklı, makinaya takılma sen :)

Wurth, tek geçerim, başka hiçbir katkı vs. şeyide motora sokmam, boşa 70 kaat vermeyin, düzenli uygulayın yeter, 40.000 km. doğrudur, bu periyodla uygulayın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...