İçeriğe Yönlendir

Kaza Anında Yapılması Gerekenler

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Osman Tekindemir

mehmet abi emeğine sağlık gercekten cok yararlı bir paylaşım oldu bizler için...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ersin Şahin

Bir sorum olacak Tramer karıştığım kazada yarı yarıya suç vermiş ikimizede sigorta şirketleri hiç bir ödeme yapmıyacak mı yoksa benım hasarımın yarısını mı karışılyorlar nasıl oluyor bu ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Bir sorum olacak Tramer karıştığım kazada yarı yarıya suç vermiş ikimizede sigorta şirketleri hiç bir ödeme yapmıyacak mı yoksa benım hasarımın yarısını mı karışılyorlar nasıl oluyor bu ?

Zararınızın tamamı karşılanıyor, sadece zarar bedeli her iki taraftanda yarı yarıya kesiliyor(Sigortadan) Bildiğim bu..

Yorum bağlantısı
Ersin Şahin

Zararınızın tamamı karşılanıyor, sadece zarar bedeli her iki taraftanda yarı yarıya kesiliyor(Sigortadan) Bildiğim bu..

Yani 800 tl lik hasarın 400 tl sini karşılayacak sigorta sanırım

Yorum bağlantısı
Misafir

Yani 800 tl lik hasarın 400 tl sini karşılayacak sigorta sanırım

400 ü senin sigorta, 400 ü  karşı taraf sigortası..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi internette böyle bir şey gördüm doğru mudur ?

jymudehe.jpg

Yok öyle bişey Mert... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Mehmet abi internette böyle bir şey gördüm doğru mudur ?

jymudehe.jpg

Daha once bu konu gecti forumda. Sanirim 3 sene veya daha eskidir. Karsilanmadigi konusunda teknik servislerden teyid alinmisti. Ölüm durumunda da hayvanin mal degeri tasimasi gerektigi belirtilmisti.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Böyle yapınca sigortacı zopayla kovalıyor diyorlar abi. O doğru mudur?

Söz konusu Mert ise evet :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

ehavased.jpg

Aynı resmi paylaşan bir arkadaşıma karşılanmıyor diye yazdım oda cevap olarak yukarısaki resmi gönderdi aklım karıştı valla abi :)

Bir kere denesin bakalim:) Biz de ogreniziriz o zaman dogrusunu Mert:) Trafik sigortasi mal degeri olan hayvanlarin ziyanını(ölümünü) karsilar ama evcilleri degil. Biz boyle gorduk buyuklerimizden:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Biz karsilanmiyor diye biliyoruz. Teknik servisimizde bu konu gectiginde karsilanmadigini dogrulamisti. Karsiladigimiz tek hayvan mal degeri olan, buyukbas, kucukbas hayvanlar olabilir. Bu tartisma sonrasinda basima yakin bir zamanda boyle bir ornek gelmedigi icin iddia sahibi iddasini ispatlamakla yukumludur ifadesinden cikarak, merak eden denesin dedim yukarida:)

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aynı resmi paylaşan bir arkadaşıma karşılanmıyor diye yazdım oda cevap olarak yukarısaki resmi gönderdi aklım karıştı valla abi :)

5199 sayılı kanunun 21. maddesi şöyle diyor... 

Trafik kazaları

MADDE 21. - Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.

Maddeyi incelediğimizde sigortayı bağlayıcı bir hüküm içermemektedir.. 

Abi şunu anlamadım ben sokak köoeğine çarpsam hayvanın tedavi masrafını sigorta karşılıyor mu araç hasarını sormuyorum abim ?

Karşılamıyor Mert.. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Zekeriya Kahraman

Kazalar; ani beklenmedik olaylardır, Sigortacılık yönünden tanımı da kısaca budur. Önemli olan, kazaları en az hasar ve en hızlı şekilde atlatmaktır. Kazanın oluşumu, olmaması için neler yapılacağı, alınacak tedbirler gibi konular bu konumuz dışında kalacak, bu konuda kaza sonrası sigortalar yönünden neler yapılacak buna değineceğiz.

Kazadan sonra ilk yapılacak işlem, ikinci bir kazaya sebep vermemek için gerekli emniyet tedbirlerini almaktır. Kazanın durumuna göre, yaralı varsa, ambulans aranmalıdır.

Eğer aşağıdaki sayacağım şartlardan birisi oluşmuş ise mutlaka polis aranmalı ve tespit yapıp, rapor tutması istenmelidir. Bu süreçte araçlar yerlerinden oynatılmamalı, başka deliller varsa, gizlenmemeli, kaybolmaması sağlanmalıdır.

* Sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanıyorsa

* Sürücüde yaş küçüklüğü varsa

* Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa

* Kazaya karışan araçlardan en az biri kamu kurumlarına ait ise

* Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse

* Trafik kazasında, sadece üçüncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse

* Kazaya karışan araçlardan en az birinin trafik sigortası yok ise

* Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa, taraflar arasında düzenlenen kaza tespit tutanağı geçersizdir ve mutlaka polis yada jandarmaya haber verilmeli, tutanak tutması sağlanmalıdır.

Yukarıdaki olumsuz şartlar oluşmamışsa, mümkün ise mutlaka kaza yerinin ve kazaya karışan araçların detaylı fotoğrafları çekilmelidir. Kusur tespitinde bu çok önemlidir.

Kaza tutanağı düzenlenirken, kaza yerinin adresi doğru tespit edilmeli, kaza krokisi kaza şeklini ve oluşunu anlatabilmelidir. Kaza tutanağındaki sembolik resimlerde ilk hasar noktaları mutlaka işaretlenmelidir. Kazalı araçlara ve sürücülere ait bilgiler doğru, eksiksiz olarak doldurulmalı, olayın şahitleri varsa, tutanakta mutlaka belirtilmelidir.

Kazaya karışan taraflar, ifadelerini mutlaka yazmalı ve mutlaka kaza tutanağının her iki sayfası ıslak imza ile imzalanmalıdır. Kazaya karışan taraflar, birbirlerine; Trafik sigortası fotokopisi, ruhsat fotokopisi ve ehliyet fotokopisini mutlaka vermelidirler.

Kaza sonrası, bu tutanak trafik veya Kasko şirketince tramer?e gönderilir, kusur tespiti Tramer tarafından yapılır, bu sebeple olay yerinde kusur kavgası yapmak gereksizdir.

Hepinize kazasız, sorunsuz günler diliyorum.

Mehmet bey bilgi ve paylaşım için tesekkürler :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 yıl sonra...
Mehmet Ozyurek

Diğer işlemlere ilave ve hatırlatma olarak eklemek istiyorum. 

Fotoğraf arkadaşlar

Hasar ne olursa olsun, hangi boyutta olursa olsun, Herhangi bir şekilde sigortaya müracak edecekseniz;

Olay yeri fotoğrafları şarttır. 

Mümkünse araç tam olay yerinde iken, uzaktan yakından, geniş açı dar açı vs. fotoğrafların olması süreci çok hızlandırır. Soru işaretlerini kaldırır. Doğru sonuca ulaşılmasını sağlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...