İçeriğe Yönlendir

Sinema - Çalgı Çengi


O.Yücel Çetin

Recommended Posts

O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Fragman burada Çalgı Çengi Fragman

Alternatif Fragman Dailymotion

Güzel bir filme benziyor. 'Anadoludan gelmişmiş. Bizanslımıyız biz, şu sıfata bak hele Angaralıyız la biz.' koptum bu cümleye. Yarın filme gitmeyi planlıyorum, paylaşırım nasıl olduğunu buradan ama film elbette herkeste farklı bir izlenim bırakacaktır. bu arada izlenimlerimi filme gidebilirsem paylaşabileceğim, önce giden önce paylaşabilir izlenimlerini :blink:

Filmin hikayesi; Salih ve Gürkan, düğün, kına gecesi gibi organizasyonlarda müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyzeoğludur. Gürkan (daha solist ve jön fakat aynı zamanda klarnet icra eden) ve Salih ( sesi ve fiziğiyle değil, her parçayı çalabilen piyano-orguyla müzisyenlik peşinde) bir ikili olarak, sıraaltı bir organizatörün kendilerine pasladığı virane işlerle ekmek doğrultmaya çalışmaktadırlar. Teyzeoğulları, alışık oldukları üzere yine Bağcılar-Güneşli hattında bir yerlerde ve muhtemelen yer altındaki bir düğün salonuna doğru yola çıkarlar. Gittikleri yerde kendilerini karşılayan düğün sahibinin, hazırlanmaları için kendilerini evin kömürlüğüne bırakması, o güne kadar itilip kakılmaya alışmış kardeşler için bile ciddi hayal kırıklığıdır, fakat bu sefer ?kulis?te davetsiz misafirleri olacaktır. Aynı saatlerde, iki maföz tip, yakaladıkları banka güvenlik görevlisini gözden uzak bir yerde sorgulamak üzere bu izbe mahalle köşesinde bulabildikleri en kuytu mekan olan kömürlüğe tıkmışlardır. Güvenlik görevlsinin dengesiz mayfa elemanına diklenmesi sonucu öldürülmesi, kardeşlerin müzisyenlik hayatını kaydırır. Artık cesedi sahiplenmekle, kendi cesetlerini teslim etmek arasında bir seçim yapmak durumundadırlar. Maföz tipler vurdukları adamın cesedini sabaha dek ortadan kaybetmelerini isteyince, teyzeoğulları en akıllıca fikir olarak ancak cesedi sırtlayıp eve götürmeyi bulurlar. Evlerinde bir cesetle ikamete başlayan teyzeoğullarının bu misafirperverliği, cesedin kapalı kaldığı yerde fena halde sıkılması ile kısa sürecektir.

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Fragmanını beğendim komik bir filme benziyor,izleyenler pek beğenmemiş ilk izlenimler taze taze

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

Eskiden bizim "bebe" diye konuşmamızla dalga geçerlerdi, şimdi Angara ağzı moda oldu.

bende çok seviyorum ve kullanıyorum bebe lafını..iyice angaralı olduk.:nazar:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Taner Dağlıgil

Ankaralı(!) iki kuzenin istanbulda başına gelenler..

Herkesin zevkine saygı duyuyorum etkilemek istemem fakat boşa gitmenizide istemem :nazar:

Son yılların en kötü filmi diyebilirim, film fragmandan ibaret..

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

bence çok komik bir film gibi görünüyor, çok değişik geldi bana yani farklı bir komedi fragmana bu kadar güldüysem kesin izlediğimde kahkahalara boğulacağım kesin izlicem ..

Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil
bence çok komik bir film gibi görünüyor, çok değişik geldi bana yani farklı bir komedi fragmana bu kadar güldüysem kesin izlediğimde kahkahalara boğulacağım kesin izlicem ..

Hocam filmden sonrada yorumunuzu bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

İlk 10 dakikasından itibaren film arası gelsin diye dua etmiştim. Hemen sinema salonundan uzaklaştım ve zamanımı daha değerli birşeye harcadım :mangal: (tamamen şahsi görüşüm)

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

konuyu açtım ama daha gidemedim, cenazemiz vardı. basından takip ettiğim kadarı ile iyi bir yorum yok film ile ilgili tabi göreceli kavramlar bunlar. Cem Yılmaz kısmı doğru zannedersem.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...