İçeriğe Yönlendir

Kontağı Kapatıyorum Ama Stop Etmiyor


Ramazan Okyar

Recommended Posts

Ramazan Okyar

dün akşam başıma geldi.durduktan sonra kontağı kapattım anahtarı çıkardım..anahtar elimde fakat motor stop etmedi..anahtarı taktım kontağı çevirdim fakat sanki laçka olmuş kontak yeri..neyse çıkardım anahtarları 1 dakika kadar sonra kendi kendine stop etti..hemen çalıştırdım stop etmeye kalktım ama yine aynı oldu..1 saat sonra tekrar çalıştırdım eve gittim bu sefer herşey normaldi yapmadı sorun.bugünde kullandım aracı yine sorun yok.yani 2 sefer yaptı bu hatayı..

ne yapabilirim servisemi gideyim , bu gibi bir olayla karşılaşan varmı ?

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar
Yakın zamanda far sensörü taktırdınız mı?

hayır taktırmadım..

Motor terse çalışıyor dediğimiz olay olmasın Aracınızda LPG sistemi mevcut ise Emilatör bağlantılarında problem olabilir , kontak kapatılınca içeri yakıt gönderiyor vede ateşleme olmasa dahi motor sıcaklığı ile yanma olur ve , motor çalışıyor gibi görünür , lpg nin elektronik olan bağlantılarını iyice kontrol ettirmelisiniz , eğer LPG yoksa busefer benzin sistemi ile ilgili sorun var diyebiliriz.

Eğer benzinli ise aracınız busefer Bujilerinizi %100 kontrol ettirin ve ateşleme sistemini gözden geçirin Hatalı takılan buji ile Opel frontera jipimde aynı sorunu yaşadım kotağı kapatıyorum bujiler yuzunden (ısı) ateşleme devam ediyor ve bir süre çalışıyordu aracım .

araçta lpg yok benzinle çalışıyor.. araca 7 ay önce genel bi bakım yaptırdım şimdiye kadar sorunsuz çalıştı yani bujierde hata olsa şimdiye kadar sorun çıkarmazmıydı..ayrıca vitese attığımda araba gitmeye kalktı..geri vitese taktım yine gitmeye kalktı..işin ilgincide olay sadece 1 kez oldu..hemen 2. denemede de aynı şey oldu ancak daha sonra sorun ortadan kalktı şimdi normal..

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar
Kontak anahtarı gövdesi gibi?

anlamadım çağlar bey ne demek istediniz ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kontak anahtarını çeviriyoruz ama gövde içeride kendi başına dönüyorsa, stop etmez?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kontak kapanıyor mu.. ?

Mesela farlar sönüyor mu ?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bence benzin aldığınız istasyonu değiştirin.Daha önceki aracımda başıma gelmişti,servisi aradım ustanın ilk söylediği buydu.Başka bir marka ve istasyondan biraz benzin aldım,çalışmasıda çekişide bir kaç km sonra düzeldi.

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar
Kontak anahtarını çeviriyoruz ama gövde içeride kendi başına dönüyorsa, stop etmez?

yani anahtar laçka olmuş anahtar dönsede içeride kontağın kapanacağı mekanizmayı döndürmüyormu diyorsunuz.. ama hiç bir şey yapmamama rağmen kendiliğinden 1 dakika kadar sonra stop ediyor..dediğiniz gibi olsa anahtar işlevini yitirmş olup araba sürekli çalışıyor vaziyette kalmazmı..

Kontak kapanıyor mu.. ?

Mesela farlar sönüyor mu ?

valla hatırlayamıyorum ama farlar zaten kontak kapalı olsada çalışmıyormuydu ?

hatırladağım motor devri ibresi çalışmıyordu yani 0 da sabit duruyordu stop durumundaki gibi ama gaz verip arabayı hareket ettirebilir konumdaydım..sanırım ibrelerin olduğu bölümdeki lambalar yanmıyordu..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

biyerde elektrikle ilgili sorun olabilir,siz kontağı kapadığınızda elektrik almaya devam ediyorsa stop etmez..

hatta bununla ilgili video da eklerdim fakat şirketten youtube açamıyorum..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 dak. sonra kendiliğinden stop ediyormuş bunu kaçırmışım, devir saati çalışmıyor, motor çalışıyor :nazar: nedir bilemem ama başka tuhaflık olmadan baktırmalı, yolda giderken stop da edebilir!

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Araba ters çalışıyor bu da yakıtla ilgili isterseniz servisinize danışabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar

teşekkürler cevaplar için..şimdilik sorun görünmüyor..sadece o gece yaptığı ile kaldı..ustaya göstermedim.. .inş. ilerde sorun yapmaz..

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar
Ateşleme + yakıt sistemi ile alınan benzin bu 3 ünden biri sizin aracınızın bahsedilen arızayı yani ters çalışmasına neden olan arızaya sebep veren sorunlardır ,Herzaman yapmaz dikkatlice takip edin yakıtı nereden aldığınız önemli.

anladığım kadarı ile sorun ters çalışma başka açıklaması yok öyle mi ??

bu da yakıt sistemi ateşleme alternatör aldığım benzinden birinde yada birkaçında sorun olduğunu gösteriyor..şimdilik müdahale etmiyorum..tekrarında ustaya göstererim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1- benzinin içinde solvent türü şeyler olabilir

2- Motorunuz kurum yapmış ve buji başında kızarık kurum kalıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...