İçeriğe Yönlendir

Otomatik Cam Kaldırma Sorunu


Hakan Şaban Yavuzer

Recommended Posts

Hakan Şaban Yavuzer

Benim arabam 2006 Focus 1,6 Ghia. Şoför koltuğundaki anahtarlardan, ön sol kapı ile arka sağ kapının camları bir kez bastığımda otomatik olarak iniyor ama otomatik olarak kalkmıyor. Bu camları kaldırmak için basılı tutmam gerekiyor. Ön sağ ve arka sol camlarda bir problem yok, onlar otomatik olarak hem iniyor hem de kalkıyor. Aynı şekilde bütün camları açıp kapıları kilitledim ve kilide basılı tuttum, yine problemli camlar kalkmadı diğer camlar kapandı. Sorun yazılımsal olabilir mi çünkü 1-2 hafta önce aküyü değiştirmiştim. Değişimde de kutupbaşları sökülmüştü. Arabayı da yeni aldığımdan öncesini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim....

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Cam düğmelerini camlar kapandıkan sonra 5 saniye daha basılı tutun, düzelirler...

Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek
(düzenlendi)

Yakın zamanda akü değişimi yada kutup başlarını söktünüzmü?

Böyle ise camlarınız konumunu kaybettiği için otomatik olarak kaldırma yapmaz. yeniden programlanma yapılması gerekir.

ilgili camın kapama düğmesine basılı tutun kapandıkdan sonra 5 sn daha bekleyin tuşu bırakın sorun düzelecektir.

tarihinde Murat Ay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Şaban Yavuzer

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Önce bütün camları açtım, kapıları kilitledim ve anahtara basılı tuttum, böyle yapınca ön sol cam düzeldi. Sonra cevap yazan arkadaşların önerdiği gibi arka sağ camı kaldırıp düğmeye basılı tuttum ve sorun çözüldü. Tamirci cam kaldırma anahtarlarının değişmesi gerektiğini söylüyordu, sayenizde problemi çözdüm tamirciye de yarın anlatacağım durumu bakalım ne diyecek...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Artık ona tamirci değil de, tahminci diyelim...Tahmin etmiş, tutmamış...:D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Arslantaş

benim arabam 2005 focus anahtara 1 defa basınca sadece şoför kapısı 2 defa basınca tüm kapılar açılıyordu. ben öyle programladım. tamirciler sen bunu sonradan yaptırmışsın dediler. çok güzel tamircilerimiz var....:good1:

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Guest Mehmet Artar

akşam saatlerinde böyle bir sorunu farkettim aracımda konuyu arattım fakat çıkmadı forumda bende konu açtım.sağolsun arkadaşlar ilgilendiler ve sorunu çözdüm teşekkür ediyorum ilgilenenlere,bu arada aynı saatlerde şırnaktaki ford YETKİLİ SERVİSİni aradım,sorunu tam olarak aktardım ve cevaben aracın beyni bozulmuştur ve aracı getir bakalım dediler(ford selfservis)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Günaçtı

ilginçtir, geçen aşırı kar yağıdığında sabah arabayla işe giderken sol ön camı açmaya çalıştım, tabi buz tuttuğu için açılmadı.

Havalar düzeldiken sonra da sol ön cam ancak basılı tuttuğum zaman açıldı, kapanışı da aynı şekilde düğmeyi çekili tuttuğumda kapandı (kalktı). Dedim tamam, masraf çıktı yine.

Sonra aradan bir iki gün geçti, havalar da gittikçe ısınmaya başladığı bir dönemde, önce cam açma fonksiyonu geri geldi, yani tam bastığımda cam otomatik olarak tam açıldı, olması gerektiği gibi. Fakat kaldırma fonksiyonu halen bozuk, çekili tutmam gerekti kapanması için.

Sonra aradan bir iki gün daha geçti, bu fonksiyonu da kendiliğinden düzeldi. Şuan sorunsuz çalışıyor.

Cin midir, aracın bilinci mi var anlayamadım :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kapatmak için basılı tutarken programlamışsınız farkında olmadan ;)

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Bu sorun bircok kişinin başına geliyor sanırım.Ama böyle kolay cözülünce de cok mutlu olunuyor.Şahsen ben çok sevinmiştim :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Bu konu güncel kalsın lazım olur :)

aküyü evde şarj edince gitmiş otomatik kapanma şimdi fark ettim, aklımda kalmış kodlama olayı ama 5 sn ayrıntısını unutmuşum, hallettim araçta hanımı beklerken, elektrikçiye gitsek kaç para alacak kim bilir, o da yapabilirse 😁

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...