İçeriğe Yönlendir

Üst Torpido Kapağındaki çizikler

Nedim Öner

Recommended Posts

Nedim Öner
Sanırım çoğumuzda bu dert var. Aracın göğüsü cama yansıma yapmasın diye herhalde mat kaplama yapılıyor. Lakin hemen her araçta bu mat kaplama çiziliyor yada dökülüyor.

Benim Fusion'un üst torpido kapağı da gördüğünüz gibi el temasıyla çizilmiş. Açma düğmesine gri yapıştırma yaptım ama yine de düz bir hal almadı. Fotoğrafta anlaşılmıyor ama alttaki çizikler belli oluyor.

Önce şu tırnağın değdiği yerde soyulan kaplamayı, selülozik tinerle sildim ve zımparayla düzelttim.

Bir reklamcıdan siyah mat kaplama aldım ve güneşin göğüsü ısıttığı bir havada, güzelce yapıştırdım.

Sonuç bence güzel oldu...

(Selülozik tinerle fazla ovalamayın, plastiği çatlatıyor.)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

selülozik tinerin yaptığı işi bayanların oje çıkarmak için kullandığı asetonda yapabiliyor önce asetonla denemekte fayda var hem ucuz hemde daha zararsız..

plaka kenarındaki siyah çerçeveyi ben eşimin asetonu ile çıkardım..

Gayet güzel olmuş,güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Güzel ve faydalı bir çalışma :fiuw:

tarihinde Semih ?zgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Yorumlarınıza çok teşekkür ederim... :lol2:

İşyerimde kullandığım Megane2'nin kapı kollarında ve göğüsün birçok yerinde bu mat kaplamadan var ve el teması olan heryerden dökülüyor.

Allahtan, Fusion'un sadece üst torpido kapağında bu mat kaplamadan var, geri kalan hiçbir yerinde yok. Teşekkürler Ford... :D

Yorum bağlantısı
Ali Bayar
Yorumlarınıza çok teşekkür ederim... :)

İşyerimde kullandığım Megane2'nin kapı kollarında ve göğüsün birçok yerinde bu mat kaplamadan var ve el teması olan heryerden dökülüyor.

Allahtan, Fusion'un sadece üst torpido kapağında bu mat kaplamadan var, geri kalan hiçbir yerinde yok. Teşekkürler Ford... :)

Nedim bey, gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık.

Aynı dert benim araçta da var. Kaplamayı nasıl yapıştırdınız. Çok düzgün olmuş. Ben bi ara carbon film kaplatmayı düşündüm ama o kadar yer için 40-50 tl. fiyat istediler. Bende vazgeçtim. Birde kaç numara zımpara kullandınız acaba.?

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

En başta yazdığım gibi, reklamcılardan (tabelacı) temin edebilirsiniz. Siyah mat yapıştırma tabakasından yetecek kadar kestirdim (İki lira). :)

Islak 400 ve 800 zımpara ile, tinerle silme işleminden arta kalan pürüzleri düzelttim.

Arabanın göğüsüne güneş vururken (Biraz da terliyeceksiniz), kapak ve yapıştırılacak kaplama ısınmış olacak ki, hem yumuşasın, hem de daha iyi yapışsın.

Asıl mesele hava kabarcığı bırakmadan yapıştırmak, bu biraz da elinizin ustalığına kalıyor... Kenarları da, kapağın altındaki oluk gibi kısıma denk getirip, maket bıçağı ucu ile keseceksiniz.

Malesef kapak kolay sökülmüyor, bu yüzden yerindeyken çalışmak lazım... :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Elinize sağlık güzel olmuş. WV kapı kollarında bu kaplamalardan var galiba, soyulduğunu görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sökmeden, tiner vs. :p iyi cesaret ve harika bir el emeği :) Güneş altında kaplama kalksa da, zemini sağlam, yenisi kolayca yapıştırılır herhalde.

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Evet , tiner meselesini yazmayı unutmuşum :) . Başka yerlere zarar vermemek için dikkatli olmak lazım. Pamuğa tineri emdirip, fazla tineri de sıkarak akıttıktan sonra sildim.

Bugün bayağı güneş gördü ama kalkma olmadı, yapıştırırken güneşte yapmak önemli...

Açma düğmesinin oradaki hava kabarcığını da iğneyle hafif deldim ve bastırdım. Hava kabarcığı kalırsa, iğneyle çok hafif delip bastırın düzelir... :p

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Nedim Öner

Üst torpido yuvasının nasıl çıkartıldığını, tesadüfen keşfettim. :D Ben kaplamayı zor da olsa yerinde yaptım ama nasıl çıkartıldığını sizlere göstermek istedim. Böylece isterseniz boyayabilirsiniz de... :)

Önce okla gösterdiğim civataları cıkarın. Sonra ön taraftaki tırnakları, içeriden bir tornavida yardımıyla yerinden kurtararak, yuvayı yukarı doğru kaldırın (Torpido kapağını açarak, kolunuzla alt kısma ulaşabilir ve alttan destek verebilirsiniz).

İşte böylece komple çıkartabilirsiniz... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Güzel olmuş. Fiber karbon kaplama da şık durur.

Yorum bağlantısı
Ali Bayar

Ben de üst torpido kapağını yerinden söktüm. Hatta kapağıda menteşelerinden ayırdım.Benim kapakta, koyu mor boya vardı.

Boyayı alkolle temizledim alttan tertemiz bir yüzey çıktı.Üstelik plastikte bozulmadı. Aslıda o şekilde de kullanılabilinir ama biraz parlak kalıyor.

Nedim bey gibi bende mat siyah kaplama ile kapladım. Maliyet 5 tl.

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Kapağı yerinden çıkarmışken rahat duramadım... :) Yapıştırdığım kaplamayı çıkardım ve araştırmalarım sonucu uygun rengini bulduğum sprey boya ile (Gördüğünüz gibi "mat siyah" olarak satılıyor ama aslında koyu fümeye çalıyor) kapağı ve düğmesini boyadım. Renk ve matlık olarak göğüse uygun oldu. Artık tercih size kalmış, benden size iki farklı yöntem... :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Volkan Ayan

yahu arkadaslar ben ne yaptım ne ettım cıkartamadım su ust torpido kapagını

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Özellikle torpido kapağını açarak ve kolunuzu alt kısma uzatarak alttan destek verin. Biraz sıkı montajlandığı için desteklemeden çıkarmak zor... :nazar:

Yorum bağlantısı
Nedim Öner
Nedim Bey boya işe yaradı mı ?

Çizilme falan var mı ?

Vallahi ancak bu kadar orjinal durabilirdi. Göğüsteki diğer parçalarla rengi çok güzel uydu, renk uyumu olarak daha önce yaptığım kaplamayla hemen hemen aynı...

Ben orjinal kaplamayı sökerken, bazı kısımlara selülozik tineri fazla ovaladığım için plastikte çatlama yapmıştı. Bundan dolayı çok ince zımparayla bu izleri mümkün olduğunca yok ettim ve boyayı kalınca sıktım ki izler belli olmasın diye... :nazar:

Buna rağmen ve bolca İzmir güneşi de görmesine rağmen, hiçbir sorun yok. Fotoğrafta reklam denmesin diye, boyanın markasını göstermedim. Sorun yok derseniz, kullandığım boyayı tavsiye ederim. Yüzey düzgün olursa tek katta bile kapatabilecek, çabucak kuruyan ve renk tonu çok uygun bir boya... :nazar:

Arabadan müsait zamanda bir foto çekip paylaşırım... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...